Silverage Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 20 λεπτά πριν, prefuse είπε Τι προσφορά είχε; γιατί τώρα τον έχει 699€ ενώ στα μικρά τον βρίσκεις πολύ φθηνότερο -20% σε όλα Τον πήρα 559€. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
acalm Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 5 ώρες πριν, Silverage είπε Όσοι έχετε τον 13900k ποιά μητρική πήρατε; Τον αγόρασα χθες με την προσφορά στο Πλαίσιο και ψάχνομαι αλλά θέλω ddr5, Ζ790, pcie5 και m.2 pcie5. Σχεδόν όλα δυστυχώς είναι σε PCI-e 4.0 και τα λίγα που δίνουν μεσω CPU m.2 pci-e5 lanes σου περιορίζουν μετά το GPU slot σε x8.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SV1EOD Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Παιδιά με τον 13900Τ έχει παίξει κανείς; Για ένα σύστημα που ενδιαφέρει το stability και επειδή θα δουλεύει 24/7 ενδιαφέρει και η χαμηλή κατανάλωση είναι προτιμητέος αυτός ο 13900Τ ή καλύτερα με έναν 13900Κ και πειραματισμό ώστε να "παίξει" όπως ο 13900Τ και αν γίνεται και καλύτερα; Η εφαρμογή είναι πρόγραμμα CAD/CAM και αυτό που μετράει αμιγώς για το πρόγραμμα είναι το single core performance αλλά θέλω να τρέχω και VMs στο μηχάνημα για αυτό και γέρνω προς τον 13900. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, SV1EOD είπε Παιδιά με τον 13900Τ έχει παίξει κανείς; Για ένα σύστημα που ενδιαφέρει το stability και επειδή θα δουλεύει 24/7 ενδιαφέρει και η χαμηλή κατανάλωση είναι προτιμητέος αυτός ο 13900Τ ή καλύτερα με έναν 13900Κ και πειραματισμό ώστε να "παίξει" όπως ο 13900Τ και αν γίνεται και καλύτερα; Η εφαρμογή είναι πρόγραμμα CAD/CAM και αυτό που μετράει αμιγώς για το πρόγραμμα είναι το single core performance αλλά θέλω να τρέχω και VMs στο μηχάνημα για αυτό και γέρνω προς τον 13900. Για εμενα οτι σου βγαινει φθηνοτερα ,μπορεις να κοψεις tdp και amps στον 13900K και σε multi να πεφτει η καταναλωση του. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 43 λεπτά πριν, SV1EOD είπε Παιδιά με τον 13900Τ έχει παίξει κανείς; Για ένα σύστημα που ενδιαφέρει το stability και επειδή θα δουλεύει 24/7 ενδιαφέρει και η χαμηλή κατανάλωση είναι προτιμητέος αυτός ο 13900Τ ή καλύτερα με έναν 13900Κ και πειραματισμό ώστε να "παίξει" όπως ο 13900Τ και αν γίνεται και καλύτερα; Η εφαρμογή είναι πρόγραμμα CAD/CAM και αυτό που μετράει αμιγώς για το πρόγραμμα είναι το single core performance αλλά θέλω να τρέχω και VMs στο μηχάνημα για αυτό και γέρνω προς τον 13900. Αυτό που λέει και ο akoinonitos, αν και στα 30-35w που είναι ο 13900t έχει πανονοιιοτυπες επιδόσεις με τον 12900k στα ίδια watt. Βέβαια εσένα σε ενδιαφέρει το st από ότι καταλαβα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, SV1EOD είπε Παιδιά με τον 13900Τ έχει παίξει κανείς; Για ένα σύστημα που ενδιαφέρει το stability και επειδή θα δουλεύει 24/7 ενδιαφέρει και η χαμηλή κατανάλωση είναι προτιμητέος αυτός ο 13900Τ ή καλύτερα με έναν 13900Κ και πειραματισμό ώστε να "παίξει" όπως ο 13900Τ και αν γίνεται και καλύτερα; Η εφαρμογή είναι πρόγραμμα CAD/CAM και αυτό που μετράει αμιγώς για το πρόγραμμα είναι το single core performance αλλά θέλω να τρέχω και VMs στο μηχάνημα για αυτό και γέρνω προς τον 13900. Καλύτερα να πας σε κάτι πιο μικρό. Δεν ειναι ο 13900Τ ή ο 13909Κ πια για 24/7 use. Δες 13600T https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-13600T Δεν ξεπερνάει τα 100w όταν boostarei και μπορεί να δουλέψει άφοβα 24/7 χωρίς πολύ σκάλισμα. Και ιό να κολλήσει το PC που λέει ο λόγος, αυτός θα πάει μέχρι 90w ενώ με τον 13900 δεν είναι σίγουρο ότι θα κόψει πριν τα 100w όσο και να τον έχεις σκαλίσει. Βέβαια είναι δύσκολο κάποιος ιός να παρακάμψει το bios limit αλλά όχι αδύνατο,ειδικα για mining ιό που μερικοί χτυπάνε κατευθείαν στον kernel. Πιστεύω τα 92w που maxαρει ο 13600Τ είναι πιο διαχειρισιμα για 24/7 use. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SV1EOD Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε Για εμενα οτι σου βγαινει φθηνοτερα ,μπορεις να κοψεις tdp και amps στον 13900K και σε multi να πεφτει η καταναλωση του. 2 ώρες πριν, Herald είπε Αυτό που λέει και ο akoinonitos, αν και στα 30-35w που είναι ο 13900t έχει πανονοιιοτυπες επιδόσεις με τον 12900k στα ίδια watt. Βέβαια εσένα σε ενδιαφέρει το st από ότι καταλαβα Και εγώ προς τα εκεί έγερνα, στον φθηνότερο που νομίζω είναι ο 13900Κ και να του πετσοκόψω την κατανάλωση μέχρι να βρω το σημείο που παίζει όπως ο 13900Τ, ίσως λίγο καλύτερα ή χειρότερα και να μου μείνει καβάτζα η δυνατότητα να τον πάω λίγο πάνω ή λίγο κάτω και να παίξω με το tuning του γενικώς. Ευχαριστώ και τους δύο για την επιβεβαίωση. @Herald Πολύ σωστά, το st είναι το κύριο κριτήριο επιλογής. 1 ώρα πριν, atheatos είπε Καλύτερα να πας σε κάτι πιο μικρό. Δεν ειναι ο 13900Τ ή ο 13909Κ πια για 24/7 use. Δες 13600T https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-13600T Δεν ξεπερνάει τα 100w όταν boostarei και μπορεί να δουλέψει άφοβα 24/7 χωρίς πολύ σκάλισμα. Και ιό να κολλήσει το PC που λέει ο λόγος, αυτός θα πάει μέχρι 90w ενώ με τον 13900 δεν είναι σίγουρο ότι θα κόψει πριν τα 100w όσο και να τον έχεις σκαλίσει. Βέβαια είναι δύσκολο κάποιος ιός να παρακάμψει το bios limit αλλά όχι αδύνατο,ειδικα για mining ιό που μερικοί χτυπάνε κατευθείαν στον kernel. Πιστεύω τα 92w που maxαρει ο 13600Τ είναι πιο διαχειρισιμα για 24/7 use. Θα τον ψάξω και τον 13600Τ όπως και τις συμπληρωματικές πληροφορίες που παρέθεσες αλλά να πω την αμαρτία μου με τρώει να πάρω τον πιο δυνατό και μόνο επειδή έχει default turbo λίγο παραπάνω και η διαφορά στην κατανάλωση(αν δεν πειραχτεί το bios limit) είναι αρκετά μικρή. Συμπληρωματική ερώτηση. Μπορείς να ακυρώσεις το hyperthreading των P cores μόνο σε κάποιους πυρήνες και όχι σε όλους; Η εμπειρία μου από παλιότερα συστήματα μου λέει πως δεν θα γίνεται αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να έχει αλλάξει πλέον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, SV1EOD είπε Και εγώ προς τα εκεί έγερνα, στον φθηνότερο που νομίζω είναι ο 13900Κ και να του πετσοκόψω την κατανάλωση μέχρι να βρω το σημείο που παίζει όπως ο 13900Τ, ίσως λίγο καλύτερα ή χειρότερα και να μου μείνει καβάτζα η δυνατότητα να τον πάω λίγο πάνω ή λίγο κάτω και να παίξω με το tuning του γενικώς. Ευχαριστώ και τους δύο για την επιβεβαίωση. @Herald Πολύ σωστά, το st είναι το κύριο κριτήριο επιλογής. Θα τον ψάξω και τον 13600Τ όπως και τις συμπληρωματικές πληροφορίες που παρέθεσες αλλά να πω την αμαρτία μου με τρώει να πάρω τον πιο δυνατό και μόνο επειδή έχει default turbo λίγο παραπάνω και η διαφορά στην κατανάλωση(αν δεν πειραχτεί το bios limit) είναι αρκετά μικρή. Αν το σύστημα που θα δουλεύει 24/7 είσαι εκεί και το προσεχείς κανένα πρόβλημα με 13900, αλλά αν είναι unattended, είσαι άλλου και αυτό δουλεύει μόνιμα, πρέπει να σκεφτείς και το παράγοντα αξιοπιστία - trouble free operation του 13600T. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από atheatos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν νομιζω να υπαρξει θεμα με το "κοψιμο" του 13900κ, υπαρχουν πολλες ρυθμισεις που μπορεις να παιξεις ωστε να τον κοψεις ,ακομα και αν αποτυχει κατι θα εχεις κατι αλλο. π.χ. μπορεις να βαλεις manual τα Limits εκει που τα θες ,αποτυγχναει? (που δεν παιζει το σεναριο αλλα ας το παρουμε) ,εχεις βαλει Limit στα max amps , αποτυγχανει? εχεις βαλει max temps limit. Κανενα απο τα Limits δεν θα αποτυχει ποτε βεβαια ,settings απο το bios ειναι. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από akoinonitos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, SV1EOD είπε Και εγώ προς τα εκεί έγερνα, στον φθηνότερο που νομίζω είναι ο 13900Κ και να του πετσοκόψω την κατανάλωση μέχρι να βρω το σημείο που παίζει όπως ο 13900Τ, ίσως λίγο καλύτερα ή χειρότερα και να μου μείνει καβάτζα η δυνατότητα να τον πάω λίγο πάνω ή λίγο κάτω και να παίξω με το tuning του γενικώς. Ευχαριστώ και τους δύο για την επιβεβαίωση. @Herald Πολύ σωστά, το st είναι το κύριο κριτήριο επιλογής. Θα τον ψάξω και τον 13600Τ όπως και τις συμπληρωματικές πληροφορίες που παρέθεσες αλλά να πω την αμαρτία μου με τρώει να πάρω τον πιο δυνατό και μόνο επειδή έχει default turbo λίγο παραπάνω και η διαφορά στην κατανάλωση(αν δεν πειραχτεί το bios limit) είναι αρκετά μικρή. Συμπληρωματική ερώτηση. Μπορείς να ακυρώσεις το hyperthreading των P cores μόνο σε κάποιους πυρήνες και όχι σε όλους; Η εμπειρία μου από παλιότερα συστήματα μου λέει πως δεν θα γίνεται αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να έχει αλλάξει πλέον. Ναι κόβεις το ht σε όποιο πυρήνα θες. Με δεδομένο ότι έχεις 2 binned πυρήνες που βαράνε τα 5.8 ghz θα είχε νόημα να κόψεις το ht από αυτούς τους δύο. Γενικά ο 13900t δεν έχει νόημα, ο 13900k ψύχεται πολύ άνετα, βάζεις ένα μόνιμο limit στα 100-150w για μικρό κουτάκι που ψάχνεις από ότι κατάλαβα και είσαι αρχοντας 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SV1EOD Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Herald είπε Ναι κόβεις το ht σε όποιο πυρήνα θες. Με δεδομένο ότι έχεις 2 binned πυρήνες που βαράνε τα 5.8 ghz θα είχε νόημα να κόψεις το ht από αυτούς τους δύο. Γενικά ο 13900t δεν έχει νόημα, ο 13900k ψύχεται πολύ άνετα, βάζεις ένα μόνιμο limit στα 100-150w για μικρό κουτάκι που ψάχνεις από ότι κατάλαβα και είσαι αρχοντας Όχι δεν ψάχνω μικρό κουτάκι, παίζουν όλες οι επιλογές στην ψύξη(και υδρόψυξη) αλλά μάλλον θα προτιμήσω μία καλή αερόψυξη για να μην ασχολούμαι με την συντήρηση της υδρόψυξης(αλλά και αυτό θα το δω). Μετά την περίοδο των δοκιμών/στησίματος/πειραματισμών το μηχάνημα μάλλον θα πάει σε rack σε κλιματιζόμενο χώρο και σκοπός μου είναι να το δουλεύω με remote desktop από το εσωτερικό δίκτυο εφόσον το concept λειτουργήσει ικανοποιητικά. Σε αυτή την περίπτωση του κουτί θα είναι κάποιο για rack με μπόλικους ανεμιστήρες και κάμποσες θέσεις για δίσκους και μάλλον κάτι σαν αυτό(έχω ήδη ένα τέτοιο, δεν θυμάμαι αν είναι ακριβώς αυτό ή κάποια παλιότερη έκδοση): Chenbro - Products Thanks for the information, πολύ κατατοπιστικά, δεν βιάζομαι να προχωρήσω σε αναβάθμιση, θα δω που θα καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός με τους AMD που θα βγούνε τώρα μήπως πέσουν λίγο ακόμα οι τιμές(νομίζω έχουν ήδη πέσει λίγο). Πολύ σημαντικό ότι κόβεται το HT σε μεμονωμένους πυρήνες, στο πρόγραμμα που χρησιμοποιώ(σχεδιαστικό CAD/CAM) προτείνεται να καταργείται το HT από το BIOS. Το μόνο που με κάνει να μην έχω εγκαταλείψει εντελώς την ιδέα του 13900Τ είναι ότι αν είδα καλά στα τεχνικά χαρακτηριστικά το clock "κατεβαίνει" μέχρι το 1.1 Ghz ενώ στους Κ μέχρι τα 2.2 Ghz . Και αν όντως είναι έτσι και με δεδομένο ότι το μηχάνημα δεν θα σβήνει ίσως να παίζει κάποιον ρόλο στην κατανάλωση. Ξέρει κανείς αν ισχύει αυτό; Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από SV1EOD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, SV1EOD είπε Όχι δεν ψάχνω μικρό κουτάκι, παίζουν όλες οι επιλογές στην ψύξη(και υδρόψυξη) αλλά μάλλον θα προτιμήσω μία καλή αερόψυξη για να μην ασχολούμαι με την συντήρηση της υδρόψυξης(αλλά και αυτό θα το δω). Μετά την περίοδο των δοκιμών/στησίματος/πειραματισμών το μηχάνημα μάλλον θα πάει σε rack σε κλιματιζόμενο χώρο και σκοπός μου είναι να το δουλεύω με remote desktop από το εσωτερικό δίκτυο εφόσον το concept λειτουργήσει ικανοποιητικά. Σε αυτή την περίπτωση του κουτί θα είναι κάποιο για rack με μπόλικους ανεμιστήρες και κάμποσες θέσεις για δίσκους και μάλλον κάτι σαν αυτό(έχω ήδη ένα τέτοιο, δεν θυμάμαι αν είναι ακριβώς αυτό ή κάποια παλιότερη έκδοση): Chenbro - Products Thanks for the information, πολύ κατατοπιστικά, δεν βιάζομαι να προχωρήσω σε αναβάθμιση, θα δω που θα καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός με τους AMD που θα βγούνε τώρα μήπως πέσουν λίγο ακόμα οι τιμές(νομίζω έχουν ήδη πέσει λίγο). Πολύ σημαντικό ότι κόβεται το HT σε μεμονωμένους πυρήνες, στο πρόγραμμα που χρησιμοποιώ(σχεδιαστικό CAD/CAM) προτείνεται να καταργείται το HT από το BIOS. Το μόνο που με κάνει να μην έχω εγκαταλείψει εντελώς την ιδέα του 13900Τ είναι ότι αν είδα καλά στα τεχνικά χαρακτηριστικά το clock "κατεβαίνει" μέχρι το 1.1 Ghz ενώ στους Κ μέχρι τα 2.2 Ghz . Και αν όντως είναι έτσι και με δεδομένο ότι το μηχάνημα δεν θα σβήνει ίσως να παίζει κάποιον ρόλο στην κατανάλωση. Ξέρει κανείς αν ισχύει αυτό; Toν σκετο 13900 δεν το σκεφτεσαι καθολου? ειναι κατι ενδιαμεσο Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2023 από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 35 λεπτά πριν, SV1EOD είπε Το μόνο που με κάνει να μην έχω εγκαταλείψει εντελώς την ιδέα του 13900Τ είναι ότι αν είδα καλά στα τεχνικά χαρακτηριστικά το clock "κατεβαίνει" μέχρι το 1.1 Ghz ενώ στους Κ μέχρι τα 2.2 Ghz . Και αν όντως είναι έτσι και με δεδομένο ότι το μηχάνημα δεν θα σβήνει ίσως να παίζει κάποιον ρόλο στην κατανάλωση. Ξέρει κανείς αν ισχύει αυτό; Τα ρολόγια που βλέπεις αφορούν τα ecores, και είναι όταν ο επεξεργαστής είναι σε load,οχι σε idle. Σε idle και οι 2 πέφτουν στα 800mhz. Ο 13900k είναι άψογος σε idle power draw έτσι και αλλιώς, μιλάμε ότι πέφτει κάτω από 2w με το power saving plan των windows γύρω στα 3-4w σε balanced. Ότι ψύξη και να πάρεις κάνει δουλειά, αφού δεν έχεις περιορισμό χώρου πάρε μια αεροψυκτρα. Βάλε και ένα temperature limit πχ στους 80c και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς περαιτέρω με πείραγμα, το cpu θα δουλεύει μόνο του κρύο και efficient. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, SV1EOD είπε Όχι δεν ψάχνω μικρό κουτάκι, παίζουν όλες οι επιλογές στην ψύξη(και υδρόψυξη) αλλά μάλλον θα προτιμήσω μία καλή αερόψυξη για να μην ασχολούμαι με την συντήρηση της υδρόψυξης(αλλά και αυτό θα το δω). Μετά την περίοδο των δοκιμών/στησίματος/πειραματισμών το μηχάνημα μάλλον θα πάει σε rack σε κλιματιζόμενο χώρο και σκοπός μου είναι να το δουλεύω με remote desktop από το εσωτερικό δίκτυο εφόσον το concept λειτουργήσει ικανοποιητικά. Σε αυτή την περίπτωση του κουτί θα είναι κάποιο για rack με μπόλικους ανεμιστήρες και κάμποσες θέσεις για δίσκους και μάλλον κάτι σαν αυτό(έχω ήδη ένα τέτοιο, δεν θυμάμαι αν είναι ακριβώς αυτό ή κάποια παλιότερη έκδοση): Chenbro - Products Thanks for the information, πολύ κατατοπιστικά, δεν βιάζομαι να προχωρήσω σε αναβάθμιση, θα δω που θα καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός με τους AMD που θα βγούνε τώρα μήπως πέσουν λίγο ακόμα οι τιμές(νομίζω έχουν ήδη πέσει λίγο). Πολύ σημαντικό ότι κόβεται το HT σε μεμονωμένους πυρήνες, στο πρόγραμμα που χρησιμοποιώ(σχεδιαστικό CAD/CAM) προτείνεται να καταργείται το HT από το BIOS. Το μόνο που με κάνει να μην έχω εγκαταλείψει εντελώς την ιδέα του 13900Τ είναι ότι αν είδα καλά στα τεχνικά χαρακτηριστικά το clock "κατεβαίνει" μέχρι το 1.1 Ghz ενώ στους Κ μέχρι τα 2.2 Ghz . Και αν όντως είναι έτσι και με δεδομένο ότι το μηχάνημα δεν θα σβήνει ίσως να παίζει κάποιον ρόλο στην κατανάλωση. Ξέρει κανείς αν ισχύει αυτό; Παίξε με τον 13900k ή μη όπως προαναφέρθηκε και αν δεις τα σκούρα, χαμένος δεν πάει,τον πουλάς κουμπωνεις 13600 t και τέλος. Για τον 13900 t δεν αξίζει να σκέφτεσαι μιας και διάφορα τιμής είναι μικρή σε σχέση με k ή μη και δεν έχει λόγω ύπαρξης βασικά σε αυτό το price tag. Αν τον βρεις κάπου αρκετά φθηνότερα αξίζει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SV1EOD Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, atheatos είπε Παίξε με τον 13900k ή μη όπως προαναφέρθηκε και αν δεις τα σκούρα, χαμένος δεν πάει,τον πουλάς κουμπωνεις 13600 t και τέλος. Για τον 13900 t δεν αξίζει να σκέφτεσαι μιας και διάφορα τιμής είναι μικρή σε σχέση με k ή μη και δεν έχει λόγω ύπαρξης βασικά σε αυτό το price tag. Αν τον βρεις κάπου αρκετά φθηνότερα αξίζει. Από ότι είδα στο skroutz αυτή την στιγμή ο 13900Τ είναι 25€ ακριβότερος αντί να είναι φθηνότερος. Βέβαια είναι φρέσκια CPU και σε ελάχιστα μαγαζιά οπότε θέλει λίγο υπομονή για να δούμε που θα ισορροπήσει η τιμή. Αν ήταν 50-70 ευρώ φθηνότερος από τον Κ ίσως να ήταν πιο ορθή επιλογή. Τον 13600Τ δεν τον είχα στο radar, εσύ μου τον έβαλες, θα το δω, έτσι και αλλιώς όπως είπα δεν βιάζομαι σε 1-2 μήνες θα προχωρήσω σε αγορές. edit Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα ίσως πάρω έναν 13600Τ για ξεκίνημα να δω πως παίζει και αναβαθμίζω λίγο μετά σε 13900 όταν θα έχει σταθεροποιηθεί το build σε software. Δεν νομίζω να έχει δυσκολία να πουληθεί ο 13600Τ, εσύ τι νομίζεις; 7 ώρες πριν, akoinonitos είπε Toν σκετο 13900 δεν το σκεφτεσαι καθολου? ειναι κατι ενδιαμεσο Σαν φιλοσοφία γενικότερη έχω να πηγαίνω είτε προς το ένα είτε προς το άλλο άκρο οπότε δεν τον σκεφτόμουνα. Από ότι είδα μόλις τώρα στο skroutz έχει 625 € ο 13900Κ και 619 ο απλός 13900. Νομίζω δεν αξίζει να τον σκέφτεται κάποιος για 6 € διαφορά. Αν ήταν κανένα 70-80άρι € ίσως. Εσύ τι νομίζεις; 7 ώρες πριν, Herald είπε Τα ρολόγια που βλέπεις αφορούν τα ecores, και είναι όταν ο επεξεργαστής είναι σε load,οχι σε idle. Σε idle και οι 2 πέφτουν στα 800mhz. Ο 13900k είναι άψογος σε idle power draw έτσι και αλλιώς, μιλάμε ότι πέφτει κάτω από 2w με το power saving plan των windows γύρω στα 3-4w σε balanced. Ότι ψύξη και να πάρεις κάνει δουλειά, αφού δεν έχεις περιορισμό χώρου πάρε μια αεροψυκτρα. Βάλε και ένα temperature limit πχ στους 80c και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς περαιτέρω με πείραγμα, το cpu θα δουλεύει μόνο του κρύο και efficient. Ευχαριστώ μία ακόμα φόρα και εσένα και όλους σας για τις συμβουλές. Θα τα ξανακουβεντιάσουμε όλα όταν έρθει η ώρα των αποφάσεων και των αγορών. Κάτι που με χαλάει είναι οι τιμές των μητρικών. Των επεξεργαστών τις θεωρώ αρκετά ως πολύ καλές. Κάποια πρόταση για μητρική; Θέλω αρκετές υποδοχές δίσκων, και NVME(τουλάχιστον 3-4) και SATA. PCIex 5.0 κατά την γνώμη σας για τους δίσκους αξίζει; Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2023 από SV1EOD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα