Herald Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Aten-Ra είπε Είχα την εντύπωση ότι έλεγες ότι κλείνεις τα e-cores, μπορεί να σε μπερδεύω με κάποιον άλλο. Έχω κάνει τατουάζ τα ecores στο στήθος. Τρελή πατέντα να ξέρεις, τα βάζεις στο background να σκάβουν σε βαριά tasks και παίζεις το παιχνίδακι σου όμορφα και ωραία, ούτε stutters ούτε drops ούτε τίποτα. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο με άλλο cpu που δεν έχει ecores. 1
Psyber Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Παιδιά δε βλέπω ιδιαίτερο feedback στο Internet για τον 13500. Τι παίζει με αυτόν;. Σκέφτομαι να τον βάλω σε υπάρχον σύστημα με b660 και ddr4.
Aten-Ra Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 8 ώρες πριν, Herald είπε Έχω κάνει τατουάζ τα ecores στο στήθος. Τρελή πατέντα να ξέρεις, τα βάζεις στο background να σκάβουν σε βαριά tasks και παίζεις το παιχνίδακι σου όμορφα και ωραία, ούτε stutters ούτε drops ούτε τίποτα. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο με άλλο cpu που δεν έχει ecores. Δεν κάνουν την διάφορα τα e-cores αλλά τα πολλά Threads που έχει το CPU μαζί με το high ST . Και άλλο CPU να είχες με τόσα Threads και καλό ST το ίδιο θα ήταν.
atheatos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 18/2/2023 στις 3:16 ΠΜ, lneam είπε απο την μια γραφεις πως εαν βαλεις μεγαλη ποσοτητα παστας θα αυξηθει η αποσταση της ψυκτας και λιγο πιο πανω γραφεις πως με την πιεση της ψυκτας απλωνει η παστα. Το ενα αναιρει το αλλο .... Στις 18/2/2023 στις 3:16 ΠΜ, lneam είπε Η noctua πχ.σου λέει βάλε αυτήν την ποσότητα στο κέντρο και τέλος . Θα απλωθεί από μόνη της καταλαμβάνοντας τα οποία κενά υπάρχουν. ολες η ψυκτρες ειτε με 2 ή 4 σημεια στηριξης στην μητρικη εχουν μελετηθει και εχουν ενα οριο (στοπ) στην τοποθετηση, ειτε εχουν κλιπ ειτε εχουν βιδες. Εχουν σχεδιαστει "να πιεζουν" και να σπρωχνουν απο το κεντρο προς τα εξω την παστα. Εαν βαλει καποιος τεραστια ποσοτητα, απλα θα "τρεξει" εκτος cpu. To παχος της παστας θα ειναι αυτο που εχει σχεδιαστει απο το κατασκευαστη της ψυκτρας και εχει σχεση με ολο τον μηχανισμο στηριξης. Και προσωπικα πιστευω πως ειναι υπολογισμενο απο ειδικους και ειναι σταθερο ως ποσοτητα (υψος). Δεν σε καταλαβαίνω. Κάθε κατασκευαστής ψυκτρα ορίζει την ποσότητα έγραψα. Αν βάλεις παραπάνω ρισκάρεις αυτή η έξτρα ποσότητα να μην μπορέσει να βγει με την πίεση που πολύ σωστά έγραψες έχει ορίσει ο κατασκευαστής με απότελεσμα να μην κλείσει καλά η ψυκτρα και να έχει μεγαλύτερη απόσταση από την προβλεπόμενη. Δεν παν να έχεις χέρια μέγγενη αν έχεις βάλει υπερβολική πάστα δεν είναι σίγουρο ότι θα βγει προς τα έξω όλη η περίσσεια, καθώς πιέζεις την ψυκτρα. Σου κάνω bold και italic το τι έγραψα. Προφανώς διαβάζεις κάτι μεμονωμένα χωρίς να βλέπεις το συνολικό κείμενο.... Στις 14/2/2023 στις 11:22 ΜΜ, atheatos είπε Σε όλες τις ψυκτρες όπως και να την βάλεις την πάστα αυτή θα απλωθεί. Η noctua πχ.σου λέει βάλε αυτήν την ποσότητα στο κέντρο και τέλος . Θα απλωθεί από μόνη της καταλαμβάνοντας τα οποία κενά υπάρχουν. Το όπως και να την βάλεις την πάστα σημαίνει κάτι διαφορετικό με το όση και να βάλεις, που φυσικά δεν έγραψα... Τώρα αν δεν απλώνετε καλά επειδή δεν την έβαλες στο κέντρο αλλά σε γραμμή αυτό είναι άλλο θέμα. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2023 από atheatos
lneam Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 23 λεπτά πριν, atheatos είπε Δεν σε καταλαβαίνω. Κάθε κατασκευαστής ψυκτρα ορίζει την ποσότητα έγραψα. Αν βάλεις παραπάνω ρισκάρεις αυτή η έξτρα ποσότητα να μην μπορέσει να βγει με την πίεση που πολύ σωστά έγραψες έχει ορίσει ο κατασκευαστής με απότελεσμα να μην κλείσει καλά η ψυκτρα και να έχει μεγαλύτερη απόσταση από την προβλεπόμενη. Δεν παν να έχεις χέρια μέγγενη αν έχεις βάλει υπερβολική πάστα δεν είναι σίγουρο ότι θα βγει προς τα έξω όλη η περίσσεια, καθώς πιέζεις την ψυκτρα. Σου κάνω bold και italic το τι έγραψα. Προφανώς διαβάζεις κάτι μεμονωμένα χωρίς να βλέπεις το συνολικό κείμενο.... Το όπως και να την βάλεις την πάστα σημαίνει κάτι διαφορετικό με το όση και να βάλεις, που φυσικά δεν έγραψα... η παστα ειναι "παχυρεστη", τουλαχιστον βγαινοντας απο την συσκευασια της. Οταν ζεσταθει "ξεραινεται". Οτι δεν καταλαβαινεις απο τους νομους της φυσικης, υπαρχει σε αυτο το βιντεο. Ολα ειναι "διαφανα" κατι ακομα ... γνωριζω, χωρις να μπορω να το αποδειξω. Ο κατασκευαστης της cpu, οριζει προδιαγραφες που πρεπει ολοι οι κατασκευαστες να ακολουθησουν. Μια απο αυτες ειναι η συγκεκριμενη αποσταση στην βασης της ψυκτρας απο το καπακι της cpu. Αρα και η max ποσοτητα (υψος) της παστας δεν μπορει να υπαρχουν ψυκτρες με διαφορετικες αποστασεις απο το καπακι της cpu. Θα ηταν μεγαλο λειτουργικο προβλημα αν και πιο σωστα θα ηταν να το πω ετσι ... ολες οι βασεις στις ψυκτρες ειναι "εφαπτομενες" με το καπακι της cpu. Απλα εχουν ενα τερμα "stop" ωστε οταν τις σφιγγουμε να μην σπασει η πλακετα σε θεωριτικο επιπεδο, μπορουμε να τοποθετησουμε την ψυκρα επανω στην cpu ακομα και χωρις παστα. Υποτιθεται πως ολα ειναι 100% επιπεδα. Αλλα αφου ΔΕΝ ειναι, γι 'αυτο βαζουμε την παστα 1
atheatos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, lneam είπε η παστα ειναι "παχυρεστη", τουλαχιστον βγαινοντας απο την συσκευασια της. Οταν ζεσταθει "ξεραινεται". Οτι δεν καταλαβαινεις απο τους νομους της φυσικης, υπαρχει σε αυτο το βιντεο. Ολα ειναι "διαφανα" κατι ακομα ... γνωριζω, χωρις να μπορω να το αποδειξω. Ο κατασκευαστης της cpu, οριζει προδιαγραφες που πρεπει ολοι οι κατασκευαστες να ακολουθησουν. Μια απο αυτες ειναι η συγκεκριμενη αποσταση στην βασης της ψυκτρας απο το καπακι της cpu. Αρα και η max ποσοτητα (υψος) της παστας δεν μπορει να υπαρχουν ψυκτρες με διαφορετικες αποστασεις απο το καπακι της cpu. Θα ηταν μεγαλο λειτουργικο προβλημα αν και πιο σωστα θα ηταν να το πω ετσι ... ολες οι βασεις στις ψυκτρες ειναι "εφαπτομενες" με το καπακι της cpu. Απλα εχουν ενα τερμα "stop" ωστε οταν τις σφιγγουμε να μην σπασει η πλακετα σε θεωριτικο επιπεδο, μπορουμε να τοποθετησουμε την ψυκρα επανω στην cpu ακομα και χωρις παστα. Υποτιθεται πως ολα ειναι 100% επιπεδα. Αλλα αφου ΔΕΝ ειναι, γι 'αυτο βαζουμε την παστα Έγραψα την άποψη μου, για το αν, αυτά που έγραψα αλληλοαναιρουνται, όπως θεωρησες εσύ προηγουμένως. Τώρα για όλα τα υπόλοιπα που γράφεις, ευχαριστώ πολύ για τα μαθήματα φυσικής, θα τα έχω υπόψη μου, μαζί με της γνώσεις θερμοδυναμικης και μηχανικής των ρευστών. Ευχομαι αυτά που γνωρίζεις και γράφεις, να είναι όντως διάφανα και να μην αλληλοαναιρουνται. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2023 από atheatos 1
lneam Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 20 λεπτά πριν, atheatos είπε Έγραψα την άποψη μου, για το αν, αυτά που έγραψα αλληλοαναιρουνται, όπως θεωρησες εσύ προηγουμένως. Τώρα για όλα τα υπόλοιπα που γράφεις, ευχαριστώ πολύ για τα μαθήματα φυσικής, θα τα έχω υπόψη μου, μαζί με της γνώσεις θερμοδυναμικης και μηχανικής των ρευστών. Ευχομαι αυτά που γνωρίζεις και γράφεις, να είναι όντως διάφανα και να μην αλληλοαναιρουνται. και εγω απο την μερια ελπιζω να γινομαι κατανοητος, πως κανουμε συζητηση και ανταλλαγη αποψεων ή γνωσεων. Εαν εχουμε και καποια επισημη αποδειξη, ακομα καλυτερα. προσωπικα αντιλαμβανομαι την εννοια του φορουμ στην σημερινη εποχη, οπως ηταν το καφενειο πριν απο 80 χρονια, αυτο που βλεπουμε στις ελληνικες ασπρομαυρες ταινιες. 1
BabisTs Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Πολύ καλό το game (Hogwarts Legacy) μέχρι στιγμής.....και μετά τα patches ίδια gaming εμπειρία υπάρχει....ίσως λίγο καλύτερη χρήση σε gpu vram & ram συστήματος παρατηρώ...... 1
_Theo_ Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Παιδιά καλησπέρα. Πρόσφατα αγόρασα τον επεξεργαστή i5-13400F και την μητρική ASUS Prime B660M-A D4 και έχω κάποιες ερωτήσεις για τους γνώστες: α) Θα σηκώσει η συγκεκριμένη μητρική αυτόν τον επεξεργαστή; β) Έχω ήδη μνήμες RAM DDR4 4*8 GB που τρέχουν στα 3600 MHz CL16-19-19-36 μέσω XMP. Χάνω πολύ σε επιδόσεις σε σχέση με τις DDR5; Ασχολούμαι μόνο με gaming σε αυτόν τον υπολογιστή. Και το πιο σημαντικό: γ) Η εργοστασιακή ψήκτρα του i5-13400F είναι επαρκής; Πως τα πάει από θόρυβο γενικά; Μήπως πρέπει να αγοράσω και CPU Cooler; Έχω ήδη μια πάστα Arctic Silver και κουτί το Corsair 4000D Airflow με 2 ανεμιστήρες μπροστά και 1 πίσω. Αυτά.
Silverage Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Όσοι έχετε τον 13900k ποιά μητρική πήρατε; Τον αγόρασα χθες με την προσφορά στο Πλαίσιο και ψάχνομαι αλλά θέλω ddr5, Ζ790, pcie5 και m.2 pcie5.
Herald Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 20 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Παιδιά καλησπέρα. Πρόσφατα αγόρασα τον επεξεργαστή i5-13400F και την μητρική ASUS Prime B660M-A D4 και έχω κάποιες ερωτήσεις για τους γνώστες: α) Θα σηκώσει η συγκεκριμένη μητρική αυτόν τον επεξεργαστή; β) Έχω ήδη μνήμες RAM DDR4 4*8 GB που τρέχουν στα 3600 MHz CL16-19-19-36 μέσω XMP. Χάνω πολύ σε επιδόσεις σε σχέση με τις DDR5; Ασχολούμαι μόνο με gaming σε αυτόν τον υπολογιστή. Και το πιο σημαντικό: γ) Η εργοστασιακή ψήκτρα του i5-13400F είναι επαρκής; Πως τα πάει από θόρυβο γενικά; Μήπως πρέπει να αγοράσω και CPU Cooler; Έχω ήδη μια πάστα Arctic Silver και κουτί το Corsair 4000D Airflow με 2 ανεμιστήρες μπροστά και 1 πίσω. Αυτά. Α) Αφού τα έχεις ήδη, λίγο αργά δεν ρωτάς? Ναί, μια χαρά κάνει η μητρική, μέχρι τα 180w περίπου για sustained workloads είναι okay. Β) Αν έχεις 4070ti και πάνω ναί ίσως χάνεις επιδόσεις σε κάποια παιχνίδια / αναλύσεις κλπα Γ) Για games μια χαρά είναι - αλλά το θέμα είναι εσένα αν σου κάνει και ο μόνος τρόπος να μάθεις είναι να δοκιμάσεις. 1
_Theo_ Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, Herald είπε Α) Αφού τα έχεις ήδη, λίγο αργά δεν ρωτάς? Ναί, μια χαρά κάνει η μητρική, μέχρι τα 180w περίπου για sustained workloads είναι okay. Β) Αν έχεις 4070ti και πάνω ναί ίσως χάνεις επιδόσεις σε κάποια παιχνίδια / αναλύσεις κλπα Γ) Για games μια χαρά είναι - αλλά το θέμα είναι εσένα αν σου κάνει και ο μόνος τρόπος να μάθεις είναι να δοκιμάσεις. Την Τρίτη θα τα παραλάβω, απλώς ήθελα να δω αν έκανα όντως καλή επιλογή ή αν όχι, να το ακύρωνα, να έβαζα κάτι παραπάνω και να έπαιρνα κάτι άλλο. Από ότι φαίνεται είναι εντάξει. Ευχαριστώ. Πάντως με το -20% του Πλαισίου μου ήρθε 200 € ο CPU και 103 η μητρική. Καλούτσικά είναι και λογικά θα δω σημαντική διαφορά από τον i7-8700 σε όλα τα σενάρια. Το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως το Stock Cooler κάνει σαν ελικόπτερο. Θα δείξει...
Herald Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 13 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Την Τρίτη θα τα παραλάβω, απλώς ήθελα να δω αν έκανα όντως καλή επιλογή ή αν όχι, να το ακύρωνα, να έβαζα κάτι παραπάνω και να έπαιρνα κάτι άλλο. Από ότι φαίνεται είναι εντάξει. Ευχαριστώ. Πάντως με το -20% του Πλαισίου μου ήρθε 200 € ο CPU και 103 η μητρική. Καλούτσικά είναι και λογικά θα δω σημαντική διαφορά από τον i7-8700 σε όλα τα σενάρια. Το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως το Stock Cooler κάνει σαν ελικόπτερο. Θα δείξει... Αν παίζει κοντά στην τιμή ό 13500 χτύπα αυτόν. Έχει αρκετά μεγάλο πλεονέκτημα σε MT αν σε ενδιαφέρει. 2
prefuse Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 57 λεπτά πριν, Silverage είπε Όσοι έχετε τον 13900k ποιά μητρική πήρατε; Τον αγόρασα χθες με την προσφορά στο Πλαίσιο και ψάχνομαι αλλά θέλω ddr5, Ζ790, pcie5 και m.2 pcie5. Τι προσφορά είχε; γιατί τώρα τον έχει 699€ ενώ στα μικρά τον βρίσκεις πολύ φθηνότερο
Herald Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 19 ώρες πριν, Aten-Ra είπε Δεν κάνουν την διάφορα τα e-cores αλλά τα πολλά Threads που έχει το CPU μαζί με το high ST . Και άλλο CPU να είχες με τόσα Threads και καλό ST το ίδιο θα ήταν. Σε 3950x πάντως θέλει process lasso για να δουλέψει σώστα, και πάλι υπάρχουν κάποια θεματάκια. Granted, τελειώνει πιο γρήγορα τα background tasks (μάλλον?) από τα 8ecores του 12900 / 13700, αλλά δεν έχεις αυτό το flawless experience που σου δίνουν τα ecores. Τώρα αν είναι αποκλειστικά θέμα scheduler δεν ξέρω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα