akoinonitos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, prefuse είπε Λέω να δοκιμάσω και αύριο πριν το πάω σε κάποιον να το δει Θα δοκιμάσω και με ακόμα ενα usb stick. Τώρα είναι στημένο στο κουτί, όταν κάνω bios flashback, αποσυνδεω όλα τα καλώδια εκτός από 24pin και 8pin CPU. Αλλά CPU, ψύκτρα και nvme είναι πάνω στην μητρική.. Αν δεν δουλέψει και πάλι, θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια, να τα βγάλω όλα και να έχω την μητρική πάνω στο antistatic που έρχεται από το εργοστάσιο και θα είναι συνδεμένα μόνο το 24pin και 8pin. Ερώτηση, όταν θα πάω να ξαναβάλω CPU και ψήκτρα, θα πρέπει να καθαρίσω την CPU από την thermal paste και να βάλω καινούργια; Και αν ναι, μπορώ να την καθαρίσω μονό με microfiber ύφασμα ή μπατονετα με απαλές κινήσεις ή να ψάξω να βρω και isopropyl alcohol? Μπορώ να καθαρίσω και τις επαφές της ram με microfiber και isopropyl alcohol? Παρε ενα κωλοχαρτο ανθρωπε μου και καθαρισε την παστα 😛 Tι microfiber ? Μου θυμισες αυτους που βαζουν γαντια για να πιασουν το cpu Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2023 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Καθαρό οινόπνευμα ή λοσιόν και κωλόχαρτο και φεύγει μια χαρά.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Το 4πινο μονο εμενα μου φαινεται στραβο στο μεταξυ; Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πας σε PRO ART με το ζόρι. Τέλος πάντων, στείλε τη μητρική πίσω απλώς για να ξεμπερδεύεις. Εμένα η MSI που ειχα πρωτα ειχε μέσα LED που έδειχνε το bios flashback οτι γινοταν. Γενικα θελει 5-10 λεπτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ναι και γενικα, να μη τη βάλεις πάνω στην αντιστατική σακούλα τη μητρική, δεν είναι ασφαλές. Ρε λέμε είμαστε και pro και art 🙂 Μεγάλη δίδαξα η apple στο μάρκετινγκ και τις φουστιες.. και την ακολουθούν και οι άλλοι δυστυχώς. Επόμενη "φθηνή" είναι η gigabyte z790 aero G αλλά δεν έχει 10g Ethernet, νταξ ζω και χωρίς αυτό ή το προσθέτω μετά, αν και στην τελική, θα βγει ακριβότερη από την proart z690..και δεν έχει πραγματικο thunderbolt αλλά μια δική της πατέντα που ονομάζει vision κάτι...ίσως παίζουν και ασυμβατότητες και νομίζω δεν έχει την ίδια ταχύτητα με thunderbolt 4. Γενικά η pro art πιο troublefree* λύση, όλα σε ένα. *Μέχρι να σου τύχει κάτι σαν το δικό μου.. Αν έχεις κάποια άλλη κατά νου στείλε, δεν έχω προβλήμα με μάρκα κτλ αλλά αν βάλεις thunderbolt και 10g Ethernet πάνε όλες στην τιμή της pro art. Να παίρνει και 3 τουλάχιστον, m2 NVMe. Gigabyte Z790 Aero G Intel Z790 Motherboard - Socket 1700 DDR5 PCIe 5.0 Z790 AERO G 1.0 https://amzn.eu/d/i8usxr8 Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2023 από prefuse Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 22 λεπτά πριν, prefuse είπε Ρε λέμε είμαστε και pro και art 🙂 Μεγάλη δίδαξα η apple στο μάρκετινγκ και τις φουστιες.. και την ακολουθούν και οι άλλοι δυστυχώς. Επόμενη "φθηνή" είναι η gigabyte z790 aero G αλλά δεν έχει 10g Ethernet, νταξ ζω και χωρίς αυτό ή το προσθέτω μετά, αν και στην τελική, θα βγει ακριβότερη από την proart z690..και δεν έχει πραγματικο thunderbolt αλλά μια δική της πατέντα που ονομάζει vision κάτι...ίσως παίζουν και ασυμβατότητες και νομίζω δεν έχει την ίδια ταχύτητα με thunderbolt 4. Γενικά η pro art πιο troublefree* λύση, όλα σε ένα. *Μέχρι να σου τύχει κάτι σαν το δικό μου.. Αν έχεις κάποια άλλη κατά νου στείλε, δεν έχω προβλήμα με μάρκα κτλ αλλά αν βάλεις thunderbolt και 10g Ethernet πάνε όλες στην τιμή της pro art. Να παίρνει και 3 τουλάχιστον, m2 NVMe. Gigabyte Z790 Aero G Intel Z790 Motherboard - Socket 1700 DDR5 PCIe 5.0 Z790 AERO G 1.0 https://amzn.eu/d/i8usxr8 Το να πάρεις μια απλή MSI όχι; Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που επιμένεις στις συγκεκριμένες υλοποιήσεις; Όπως είπες και εσύ είναι απλά marketing. Δε μπορώ να καταλάβω που σου είναι χρήσιμη η Thunderbolt 4 και η Ethernet 10G για αυτο σε ρωτάω, μεταφέρεις από κάπου πολύ μεγάλα αρχεία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dreamerchris Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, thetiesthatbind είπε Το να πάρεις μια απλή MSI όχι; Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που επιμένεις στις συγκεκριμένες υλοποιήσεις; Όπως είπες και εσύ είναι απλά marketing. Δε μπορώ να καταλάβω που σου είναι χρήσιμη η Thunderbolt 4 και η Ethernet 10G για αυτο σε ρωτάω, μεταφέρεις από κάπου πολύ μεγάλα αρχεία; ε λογικά NAS PLEX όλα τα καλά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, thetiesthatbind είπε Το να πάρεις μια απλή MSI όχι; Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που επιμένεις στις συγκεκριμένες υλοποιήσεις; Όπως είπες και εσύ είναι απλά marketing. Δε μπορώ να καταλάβω που σου είναι χρήσιμη η Thunderbolt 4 και η Ethernet 10G για αυτο σε ρωτάω, μεταφέρεις από κάπου πολύ μεγάλα αρχεία; Όχι ακόμα αλλά θέλω να φτιάξω το unRAID που έχω με 10g Ethernet και ίσως προσθέσω και ένα Synology 10g. Στο μέλλον (καλά μέχρι τότε βλέπουμε) θα πάρω και ultrastudio 4k mini που παίζει με thunderbolt και μπορώ να το έχω και στο laptop. Ευχαριστώ πολύ πάντως για το ενδιαφέρον σου. Κατά αλλά, μάλλον (εσείς θα μου πείτε για σίγουρα) ίσως το πρόβλημα είναι αυτό που φαίνεται στις εικόνες.. Ένα pin φαίνεται να είναι στραβό ή έτσι πρέπει να είναι; Τώρα ήρθε έτσι, εγώ το έκανα όταν έβαλα την CPU...δεν γνωρίζω. Αυτό μπορεί να χαλάσει/χάλασε και τον 13700k? Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2023 από prefuse Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, prefuse είπε Όχι ακόμα αλλά θέλω να φτιάξω το unRAID που έχω με 10g Ethernet και ίσως προσθέσω και ένα Synology 10g. Στο μέλλον (καλά μέχρι τότε βλέπουμε) θα πάρω και ultrastudio 4k mini που παίζει με thunderbolt και μπορώ να το έχω και στο laptop. Ευχαριστώ πολύ πάντως για το ενδιαφέρον σου. Κατά αλλά, μάλλον (εσείς θα μου πείτε για σίγουρα) ίσως το πρόβλημα είναι αυτό που φαίνεται στις εικόνες.. Ένα pin φαίνεται να είναι στραβό ή έτσι πρέπει να είναι; Τώρα ήρθε έτσι, εγώ το έκανα όταν έβαλα την CPU...δεν γνωρίζω. Αυτό μπορεί να χαλάσει/χάλασε και τον 13700k? Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Ναι είναι στραβό το πιν. RIP εγγύηση αυτό έπρεπε να το έχεις τσεκάρει με το που το άνοιξες. Εγώ προτείνω να στείλεις την μητρική στο αμαζον και μα πάρεις άλλη. Υποπτευομαι ότι πήρες refurbished ούτως ή άλλως. 20 λεπτά πριν, prefuse είπε Όχι ακόμα αλλά θέλω να φτιάξω το unRAID που έχω με 10g Ethernet και ίσως προσθέσω και ένα Synology 10g. Στο μέλλον (καλά μέχρι τότε βλέπουμε) θα πάρω και ultrastudio 4k mini που παίζει με thunderbolt και μπορώ να το έχω και στο laptop. Ευχαριστώ πολύ πάντως για το ενδιαφέρον σου. Κατά αλλά, μάλλον (εσείς θα μου πείτε για σίγουρα) ίσως το πρόβλημα είναι αυτό που φαίνεται στις εικόνες.. Ένα pin φαίνεται να είναι στραβό ή έτσι πρέπει να είναι; Τώρα ήρθε έτσι, εγώ το έκανα όταν έβαλα την CPU...δεν γνωρίζω. Αυτό μπορεί να χαλάσει/χάλασε και τον 13700k? Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Ναι είναι στραβό το πιν. RIP εγγύηση αυτό έπρεπε να το έχεις τσεκάρει με το που το άνοιξες. Εγώ προτείνω να στείλεις την μητρική στο αμαζον και μα πάρεις άλλη. Υποπτευομαι ότι πήρες refurbished ή από επιστροφή μητρική. Επισης δεν πιστεύω ότι το έκανες εσυ για τον εξής απλό λόγο, είναι μόνο 1. Αν το έκανες εσυ θα ήταν 3-4 τουλάχιστον. Ξεφορτωσου την άμεσα. Και στείλε και στο σαπορτ και βριστους ότι σου έστειλαν μητρική ανοιγμένη και με στραβό πιν, μπας και γίνει πιο άμεσα η επιστροφή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Ναι είναι στραβό το πιν. RIP εγγύηση αυτό έπρεπε να το έχεις τσεκάρει με το που το άνοιξες. Εγώ προτείνω να στείλεις την μητρική στο αμαζον και μα πάρεις άλλη. Υποπτευομαι ότι πήρες refurbished ούτως ή άλλως. Από πού το υποπτεύθηκες; Όλα τα σακουλάκια ήταν κλειστά και δεν νομίζω καμία μητρική να έχει ζελατίνα. Εμ νέος στο PC build δεν έχω εμπειρία, είχα ξανακάνει ένα πριν 10+ χρόνια.. στην επόμενη μητρική θα είναι το πρώτο που θα τσεκαρω. Γενικά πάντως το αμαζον το κάνει συχνά αυτό δυστυχώς, πληρώνεις για καινούργιο αφού γράφει new αλλά σου στέλνουν ότι βρούν, ειδικά αν είναι end of life προϊόν. Να τους γράψω ότι ήρθε έτσι χαλασμένη ή κάνω απλά επιστροφή; Θα με πάρει κάνα μήνα ακόμα το built. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2023 από prefuse Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, prefuse είπε Από πού το υποπτεύθηκες; Όλα τα σακουλάκια ήταν κλειστά και δεν νομίζω καμία μητρική να έχει ζελατίνα. Γενικά πάντως το αμαζον το κάνει συχνά αυτό δυστυχώς, πληρώνεις για καινούργιο αφού γράφει new αλλά σου στέλνουν ότι βρούν, ειδικά αν είναι end of life προϊόν. Να τους γράψω ότι ήρθε έτσι χαλασμένη ή κάνω απλά επιστροφή; Θα με πάρει κάνα μήνα ακόμα το built. Οι μητρικές έχουν ζελατίνα πάνω στα VRM (στα πλαστικά). Όχι να τους ξεχεσεις πρώτα για να επισπεύσουν και τη διαδικασία και να αγοράσεις από Ελλάδα για να μην περιμένεις. Στείλε τους φωτογραφίες ότι παραλαβές τη μητρική έτσι με στραβό πιν και ότι θες να τη γυρίσεις και ότι είναι ντροπή. Πες επίσης ότι φαινόταν ότι είναι από επιστροφή. Το υποπτεύθηκα από το 4πινο, μου φαίνεται ότι είναι στραβό (το ΕΡS). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 19 λεπτά πριν, prefuse είπε Από πού το υποπτεύθηκες; Όλα τα σακουλάκια ήταν κλειστά και δεν νομίζω καμία μητρική να έχει ζελατίνα. Εμ νέος στο PC build δεν έχω εμπειρία, είχα ξανακάνει ένα πριν 10+ χρόνια.. στην επόμενη μητρική θα είναι το πρώτο που θα τσεκαρω. Γενικά πάντως το αμαζον το κάνει συχνά αυτό δυστυχώς, πληρώνεις για καινούργιο αφού γράφει new αλλά σου στέλνουν ότι βρούν, ειδικά αν είναι end of life προϊόν. Να τους γράψω ότι ήρθε έτσι χαλασμένη ή κάνω απλά επιστροφή; Θα με πάρει κάνα μήνα ακόμα το built. αν δεν ειχε αυτοκολλητες ζελατινες στο io cover και στα cooler των nvme ηταν σιγουρα απο επιστροφη η μητρικη 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Οι μητρικές έχουν ζελατίνα πάνω στα VRM (στα πλαστικά). Όχι να τους ξεχεσεις πρώτα για να επισπεύσουν και τη διαδικασία και να αγοράσεις από Ελλάδα για να μην περιμένεις. Στείλε τους φωτογραφίες ότι παραλαβές τη μητρική έτσι με στραβό πιν και ότι θες να τη γυρίσεις και ότι είναι ντροπή. Πες επίσης ότι φαινόταν ότι είναι από επιστροφή. Το υποπτεύθηκα από το 4πινο, μου φαίνεται ότι είναι στραβό (το ΕΡS). Ίσως είναι η γωνιά της φωτογραφίας για το 4πινο, εμένα καλά μου φαίνεται. Ζελατίνες είχε στο proart, στα πίσω ports και στον ενα m2 κάτι οδηγίες. Φοβόμουν και εγώ για refurbished αλλά όταν την άνοιξα και είδα τις ζελατίνες και ότι το antistatic ήταν στην πένα, θεώρησα/θεωρώ ότι είναι brand new. Και σε unboxing που είδα παλιότερα, αν θυμάμαι καλά, μόνο σε αυτά τα σημεία νομίζω έχει. Πάμε για αλλαγή.. δεν πειράζει, υπομονή, το ήξερα από την αρχή που σκέφτηκα για PC και όχι νέο Mac, δεν βγάλανε και Mac pro...οπότε η επιλογή έγινε πιο εύκολη. Spoiler Spoiler Spoiler Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2023 από prefuse Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Όπως και να έχει κατσαδα γιατί παραλαβές ελαττωματική μητρική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eloy Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Dok; 9 ώρες πριν, prefuse είπε ... Δοκίμασες να μπουτάρεις με απενεργοποιημένο xmp στις μνήμες ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Ενα πιν βλέπω είναι στραβό @prefuse Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα