Herald Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Εγώ δε θεωρώ ότι η U12A είναι επαρκής για long sessions θεωρώ ότι το 280mm ΑΙΟ θα έπρεπε να είναι minimum. Αλλα θα το δεις στην πράξη αυτό. Έχω ανεβάσει αποτελέσματα με την u12a + 13900k, με τα fans στις 1300 στροφές (ουσιαστικά αθόρυβη) χτυπάει 240w / 85c. Αν τερματίσω τα fans φτάνει τα 330w στους 100c φυσικά. Δεν νομίζω 280αρη ΑΙΟ να βγάζει τέτοια νούμερα. Έτσι και αλλιώς όταν μιλάμε για πολύωρα workloads δεν θα τρέχεις ούτε στα 300 ούτε στα 250w. 160-180w power limit είναι ένα normal όριο Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2023 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 30 λεπτά πριν, atheatos είπε Οποίος παίζει με την φωτιά ή καίγεται ή και τους άλλους…. Δυστυχως οι Ιντελ έχουν όριο μόνο την θερμοκρασία , δηλαδή αν δεν τους έχεις βάλει κάποιο άλλο όριο στο bios μπορεί να φτάσουν οποιαδήποτε ψυκτρα στα όρια της, για να πετύχουν την μέγιστη απόδοση. Η χαρά των overclockers. Τα ιδια κανει και η amd . Αν μπορεί η μητρική να δώσει θα το πάρει επεξεργαστής ότι και να γίνει φτάνει να είναι στα thermal limits. Ακόμα και στους υποτίθεται 65w κλειδωμένους επεξεργαστές , αν η μητρική και η ψυκτρα αντέχουν θα ξεπεραστούν χαλαρά τα 65w tdp σε κάποια σενάρια, με τις αντίστοιχες θερμοκρασίες φυσικά. ποιος παιζει με την φωτια δεν κατάλαβα; η puget, εγω που την εμπιστεύτηκα ή ο φίλος πιο πάνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, prefuse είπε ποιος παιζει με την φωτια δεν κατάλαβα; η puget, εγω που την εμπιστεύτηκα ή ο φίλος πιο πάνω; Όλοι μας παίζουμε λίγο πολύ. Δεν νομίζω κανένας εδώ μέσα να έβαλε επεξεργαστή και ψυκτρα plug n play χωρίς να σκαλίσει κάτι σε bios ή με άλλο προγραμμα. Δεν ξέρω αν το έκανε η puget και δεν το ανέφερε ή μητρική με την οποία τέσταρε είχε κάποιο άλλο bios version από αυτό που βγήκε αργότερα στην αγορά. Αυτο που θέλω να καταλήξω είναι οι επεξεργαστές έχουν καταντήσει φωτιά…. Εδώ ο και καλά 13900T των 35w με turbo στα 100w! https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/230498/intel-core-i913900t-processor-36m-cache-up-to-5-30-ghz/specifications.html Αναμένω τους αντίστοιχους της amd γιατί δεν θέλω να γίνω κάρβουνο…. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Εγώ δε θεωρώ ότι η U12A είναι επαρκής για long sessions θεωρώ ότι το 280mm ΑΙΟ θα έπρεπε να είναι minimum. Αλλα θα το δεις στην πράξη αυτό. τι να σου πω, εγω δεν έχω ιδεα και ουτε ήθελα να μάθω.. αναγκάστηκα να μάθω καποια πράγματα γιατι είπα να δοκιμάσω pc. αν δεν ξέρουν τι κάνουν εκεί στην puget (που και αυτοί μπορεί να κανουν λάθη, πόσο μάλλον οταν παιρνουν part απο άλλους πχ δες τι έγινε με τους samsung nvme) τοτε ποιον να εμπιστευτείς; οταν με το καλο έρθουν τα τελευταια parts θα δω τον γνωστό αγγλο τωρα αν αυτα που λέει δεν ειναι και ότι καλύτερο, δεν ειμαι σε θέση να γνωρίζω. αν δεν βαριεται κάποιος ας τον τσεκάρει. Spoiler Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2023 από prefuse Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγω βλεπω οτι η intel και οι μητρικαδες τα εχουν κανει μανταρα. Αλλη ταση δινει η μια μητρικη αλλη η αλλη. Εμενα δινει 1.2v σε load ,ο ιδιος cpu σε msi θα δινει 1.3v σε load. Αντε βγαλε ακρη ,αχταρμας. Λαθος watt σε default να καθεσαι να κανεις calibration dc με llc. Αυτα ειναι θεματακια που πρεπει να τα κοιταξει η intel Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2023 από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, prefuse είπε τι να σου πω, εγω δεν έχω ιδεα και ουτε ήθελα να μάθω.. αναγκάστηκα να μάθω καποια πράγματα γιατι είπα να δοκιμάσω pc. αν δεν ξέρουν τι κάνουν εκεί στην puget (που και αυτοί μπορεί να κανουν λάθη, πόσο μάλλον οταν παιρνουν part απο άλλους πχ δες τι έγινε με τους samsung nvme) τοτε ποιον να εμπιστευτείς; οταν με το καλο έρθουν τα τελευταια parts θα δω τον γνωστό αγγλο τωρα αν αυτα που λέει δεν ειναι και ότι καλύτερο, δεν ειμαι σε θέση να γνωρίζω. αν δεν βαριεται κάποιος ας τον τσεκάρει. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Για δουλειές και μια ψύκτρα των 30€ κάνει. Δεν θα κάθεσαι να τρέχεις benchmarks να σπάσεις τα ρεκόρ. Μπαίνεις στο bios, βάζεις το temperature limit στους 85c και τελείωσε. Αν έχεις όρεξη και θες να ασχολήθεις λίγο παραπάνω κατεβάζεις και το LLC λίγο λίγο να δείς που είσαι σταθερός και καθάρισες. Η περαιτέρω ενασχόληση είναι για benchmarks. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Εγω βλεπω οτι η intel και οι μητρικαδες τα εχουν κανει μανταρα. Αλλη ταση δινει η μια μητρικη αλλη η αλλη. Εμενα δινει 1.2v σε load ,ο ιδιος cpu σε msi θα δινει 1.3v σε load. Αντε βγαλε ακρη ,αχταρμας. Λαθος watt σε default να καθεσαι να κανεις calibration dc με llc. Αυτα ειναι θεματακια που πρεπει να τα κοιταξει η intel Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι απο τοτε αλλα αυτο που λες υπηρχε παντα και ειναι αναλογα το κομματι του cpu (silicon lottery). Θυμαμαι παλια, εποχες sandy bridge, ivy, haswell στην ιδια μητρικη αν δοκιμαζες αλλο cpu εβλεπες και διαφορετικο stock vid under load. Οσο πιο χαμηλα ηταν η στοκ ταση συνηθως τοσο καλυτερα σε Oc πηγαινε το κομματι. Ειχα δοκιμασει τοτε μπανανες που παιζαν με 1,3v μαμα και αλλα κομματια παζαν στοκ με 1,1volt και με 1,3v benchaρανε χαλαρα στα 5Ghz και οι μπανανες δεν κανανε καν Boot εκει , δεν παει να εδινες και 1,5volt. Δεν ξερω αν ισχυουν βεβαια ακομη ολα αυτα που λεω, τοτε ομως ετσι γινοταν γιατι τα εβλεπα με τα ματια μου. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2023 από Pwpwpw 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι απο τοτε αλλα αυτο που λες υπηρχε παντα και ειναι αναλογα το κομματι του cpu (silicon lottery). Θυμαμαι παλια, εποχες sandy bridge, ivy, haswell στην ιδια μητρικη αν δοκιμαζες αλλο cpu εβλεπες και διαφορετικο stock vid under load. Οσο πιο χαμηλα ηταν η στοκ ταση συνηθως τοσο καλυτερα σε Oc πηγαινε το κομματι. Ειχα δοκιμασει τοτε μπανανες που παιζαν με 1,3v μαμα και αλλα κομματια παζαν στοκ με 1,1volt και με 1,3v benchaρανε χαλαρα στα 5Ghz και οι μπανανες δεν κανανε καν Boot εκει , δεν παει να εδινες και 1,5volt. Δεν ξερω αν ισχυουν βεβαια ακομη ολα αυτα που λεω, τοτε ομως ετσι γινοταν γιατι τα εβλεπα με τα ματια μου. Εγω προσωπικα δεν εχω ξανασει τοσο μεγαλες διαφορες σε ταση απο μητρικη σε μητρικη σε stock. Και αντε ειναι τα cpu που εχουν την διαφορα ,το 0.1V ειναι τεραστια διαφορα σε ταση ,κατι δεν κανουν παλι καλα. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2023 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Εγω προσωπικα δεν εχω ξανασει τοσο μεγαλες διαφορες σε ταση απο μητρικη σε μητρικη σε stock. Και αντε εινα τα cpu που εχουν την διαφορα ,το 0.1V ειναι τεραστια διαφορα σε ταση ,κατι δεν κανουν παλι καλα Εγω εχω δει τετοιες διαφορες πριν χρονια σε αυτα που περιγραφω παραπανω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 39 λεπτά πριν, prefuse είπε τι να σου πω, εγω δεν έχω ιδεα και ουτε ήθελα να μάθω.. αναγκάστηκα να μάθω καποια πράγματα γιατι είπα να δοκιμάσω pc. αν δεν ξέρουν τι κάνουν εκεί στην puget (που και αυτοί μπορεί να κανουν λάθη, πόσο μάλλον οταν παιρνουν part απο άλλους πχ δες τι έγινε με τους samsung nvme) τοτε ποιον να εμπιστευτείς; οταν με το καλο έρθουν τα τελευταια parts θα δω τον γνωστό αγγλο τωρα αν αυτα που λέει δεν ειναι και ότι καλύτερο, δεν ειμαι σε θέση να γνωρίζω. αν δεν βαριεται κάποιος ας τον τσεκάρει. Απόκρυψη περιεχομένων Δε ξέρω τι λέει το βίντεο, εγώ προσωπικά κάνω BIOS Update αν δεν εχει το τελευταιο η μητρικη, enable XMP και μετα install Windows. Και από εκεί εγκατάταση drivers μετά. 56 λεπτά πριν, atheatos είπε Όλοι μας παίζουμε λίγο πολύ. Δεν νομίζω κανένας εδώ μέσα να έβαλε επεξεργαστή και ψυκτρα plug n play χωρίς να σκαλίσει κάτι σε bios ή με άλλο προγραμμα. Δεν ξέρω αν το έκανε η puget και δεν το ανέφερε ή μητρική με την οποία τέσταρε είχε κάποιο άλλο bios version από αυτό που βγήκε αργότερα στην αγορά. Αυτο που θέλω να καταλήξω είναι οι επεξεργαστές έχουν καταντήσει φωτιά…. Εδώ ο και καλά 13900T των 35w με turbo στα 100w! https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/230498/intel-core-i913900t-processor-36m-cache-up-to-5-30-ghz/specifications.html Αναμένω τους αντίστοιχους της amd γιατί δεν θέλω να γίνω κάρβουνο…. Μέχρι 9900Κ δεν πείραξα τίποτα Πήγα 13700Κ και αρχίσαν οι ομορφιές. Η MSI δίνει αηδιαστικά ρεύματα. Βέβαια για ολα φταιει η Intel που για να ξεπεράσει σε κάποια synethic benchmarks την AMD και να κάνει claim το "στέμμα", δίνει παράλογα ρεύματα και παράλογες καταναλώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πχ για 10 σκορ μπορει να ξεφευγει 20% πανω η κατανάλωση κοκ. Καταλαβαίνω γιατι υπάρχει αυτή η διαφοροποιήση λόγω silicon lottery αφού τα CPU έρχονται σκασμένα από μαμά και δεν ειναι σίγουρο οτι θα τρέξουν ολα οποτε μαλλον δινουν το χειροτερο δυνατο σεναριο απο μαμα για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο ( ; ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolisrx8 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, prefuse είπε προσωπικά δεν "κολλάω" με μάρκες, αν ήταν θα έμενα σε mac που χρησιμοποιώ 20 χρόνια τωρα. και δεν θα έχανα χρόνο με ποιο part ειναι ιδανικό και συμβατό με το άλλο κτλ, οι περισσότεροι φίλοι μου επαγγελματίες δεν γνωρίζουν τι ειναι η αεροψυξη, υδροψυξη, thermal throttle κτλ και δουλεύουν ή έχουν βραβευμένες εταιρίες design. (οχι οτι προσωπικά πιστευω στο πανηγύρι των βραβείων αλλα έτσι προωθούν την δουλειά τους και ειναι γνωστοί) Και εχουν και δίκιο γιατι έτσι χάνεις πολύτιμο χρόνο απο το να γίνεις καλυτερος στην δουλειά σου.. ακόμα χειρότερα ειναι τα πράγματα με τους gadgetakides φωτογράφους. δυστυχώς εχω και εγώ λίγο το μικρόβιο αν και προσπαθώ να το περιορίσω. πίσω στα δικά μας. και εγω εμπιστεύτηκα την puget system αλλιως δεν έβγαινε άκρη με τα parts, στα mac εχεις 3 επιλογές, mac mini, macbook pro και mac studio και τα upgrade τους σε SSD/RAM/GPU. 1) εχεις 4 dimm ram? και βρίσκει στο τελευταίο (αυτο που ειναι πιο κοντά στην U12A)? 2) ποιες ram έχεις; 3) έχω ενα μήνα να δοκιμάσω την u12a και αν δεν.. θα την γυρίσω πίσω στο amazon αλλα δεν νομίζω να εχει βγει μεχρι τότε η d15a και λογικά θα ειναι πολύ μεγαλύτερη, οποτε με 4 dimm ram θα υπάρχει θέμα. 4) που ήσουν τόσο καιρό να μας προειδοποιήσεις αλλα και τι να πάρεις μετά, που να ειναι σχετικά μικρό σε μέγεθος και αθόρυβο.. Μνημες εχω τις G.Skill Trident Z5 Neo 32GB DDR5, δυο dimm εχω αλλα και παλι το ενα dimm βρισκει ... Στο site της noctua,κατοπιν εορτης, αφου το εψαξα αναγραφει οτι μονο στο socket 2066 υπαρχει θεμα με τις μνημες (πρεπει να ειναι κατω απο 42mm)και δινει ως επιλογη να τοποθετηθει το fan λιγο πιο ψηλα... Σκεφτηκα να τους στειλω email αλλα βαριεμαι... παντως η u12a ,στο full ακουγεται ενοχλητικα... ευτυχως στο gaming ο cpu δεν δουλευει ψηλα και δεν υπαρχει θεμα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, tolisrx8 είπε Μνημες εχω τις G.Skill Trident Z5 Neo 32GB DDR5, δυο dimm εχω αλλα και παλι το ενα dimm βρισκει ... Στο site της noctua,κατοπιν εορτης, αφου το εψαξα αναγραφει οτι μονο στο socket 2066 υπαρχει θεμα με τις μνημες (πρεπει να ειναι κατω απο 42mm)και δινει ως επιλογη να τοποθετηθει το fan λιγο πιο ψηλα... Σκεφτηκα να τους στειλω email αλλα βαριεμαι... παντως η u12a ,στο full ακουγεται ενοχλητικα... ευτυχως στο gaming ο cpu δεν δουλευει ψηλα και δεν υπαρχει θεμα.. ε και εσυ που πάς με αυτες τις ψηλές.. πρεπει να ειναι πάνω απο 40mm σίγουρα αυτες που έχεις. εγω ειμαι με 32mm και πάλι το έψαξα για να ειμαι 100% σίγουρος να τους στείλεις mail, γιατι μονο έτσι ισως το διορθώσουν και να μην την πατήσει και άλλος οπως εσυ. σίγουρα άκυρο αυτο που γράφω, αλλα δεν ξέρεις καμια φορα... η U12A ειναι απο πάνω και απο τις 2 ram slot (λευκη και μπλέ στην φωτο) που ειναι προς την CPU? μην ειναι και πάνω και απο τις 4... Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2023 από prefuse Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Εμένα με πιο χοντρά ανεμιστήρα πάντως (30mm σε σχέση με τα 25 μαμά) δεν βρίσκουν οι μνήμες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Herald είπε Έχω ανεβάσει αποτελέσματα με την u12a + 13900k, με τα fans στις 1300 στροφές (ουσιαστικά αθόρυβη) χτυπάει 240w / 85c. Αν τερματίσω τα fans φτάνει τα 330w στους 100c φυσικά. Δεν νομίζω 280αρη ΑΙΟ να βγάζει τέτοια νούμερα. Έτσι και αλλιώς όταν μιλάμε για πολύωρα workloads δεν θα τρέχεις ούτε στα 300 ούτε στα 250w. 160-180w power limit είναι ένα normal όριο με τι vcore εισαι σε αυτο το σεναριο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε Εγω βλεπω οτι η intel και οι μητρικαδες τα εχουν κανει μανταρα. Αλλη ταση δινει η μια μητρικη αλλη η αλλη. Εμενα δινει 1.2v σε load ,ο ιδιος cpu σε msi θα δινει 1.3v σε load. Αντε βγαλε ακρη ,αχταρμας. Λαθος watt σε default να καθεσαι να κανεις calibration dc με llc. Αυτα ειναι θεματακια που πρεπει να τα κοιταξει η intel Πάνω στην απελπισία τους να κρατήσουν το performance crown τσιτάρει τα τσιπάκια στα όρια. Ίσως βελτιωθεί η κατάσταση με τους 14th gen αφού η μεγάλη βελτίωσή τους λένε θα είναι στις θερμοκρασίες/κατανάλωση. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα