thetiesthatbind Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, panos spain είπε Τι όμορφο έχει το AIO που κρεμονται τα tubes σαν αντερα? Νερο + ομορφια = custom loop με hard tubes. Τι δεν κατάλαβες από το "προσωπική άποψη"; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos spain Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Τι δεν κατάλαβες από το "προσωπική άποψη"; Παυει να ειναι προσωπικη οταν επεξηγεις τους λογους που την προτιμας, αρα αντικειμενικα κριτηρια (ευκολα προσβασιμες ραμ κλπ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, panos spain είπε Παυει να ειναι προσωπικη οταν επεξηγεις τους λογους που την προτιμας, αρα αντικειμενικα κριτηρια (ευκολα προσβασιμες ραμ κλπ). Η αισθητική του καθενός είναι το υποκειμενικό κριτήριο. Το νερο + ομορφια = custom loop επίσης αποτελεί προσωπική σου άποψη γιατί κάποιος μπορεί να είναι χασάπης και να τα βάλει όπως του κ@υλώσει τα tubes. Η ψύξη που επιλέγει ο καθένας εξαρτάται από την αισθητική του και τη χρήση που θα κάνει στο μηχάνημά του. Σε κανέναν σενάριο από αυτά που μπορώ να φανταστώ εγώ το custom loop δε δικαιολογεί το performance/per dollar. Μια χαρά συμμαζεμένα και όμορφα AIOs υπάρχουν. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2023 από thetiesthatbind Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, panos spain είπε Τι όμορφο έχει το AIO που κρεμονται τα tubes σαν αντερα? Νερο + ομορφια = custom loop με hard tubes. Δε με ενοχλούν. Οι AIO έχουν και οθόνες πάνω στο pump, ακριβώς στην καρδιά του συστήματος. Δείχνει πολύ ωραίο και το προτιμώ από μια γιγάντια αερόψυξη που τα σκεπάζει όλα. Τα custom loops, αρκετά από όσα έχω δεί, είναι όντως πολύ όμορφα, αλλά δε μίλησα για αυτά, δεν έχω ασχοληθεί. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2023 από kirileman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sarandis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Παλεύω καμιά βδομάδα με προβλήματα boot όταν είναι κλειστό για ώρες ακόμα και σε bios defaults. Φτάνει μέχρι το loading των windows, δεν κολλάει, απλά γυρνάει για πάντα. Μετά απο power off, ξεκινάει κανονικά. Δοκίμασα bios defaults. Μία μία ram σε όλα τα slots Memtest και στα 4 slots Bios update. Bios downgrade. Format. Pagefile/hibernation/Fast Startup/ Fast Boot ON-OFF. Χαλάρωμα του waterblock. Boot μόνο με οθόνη (χωρίς να αποσυνδέσω κάτι εσωτερικά όμως) Πρέπει να έχω διαβάσει όλο το internet με keywords z790 cold boot. Aπο missclick ανοίγω ένα z690 thread και πέφτω πάνω σε αυτό, o τύπος περιγράφει ακριβώς αυτό που ζω. Σε ένα boot μάλιστα δε μου εμφάνιζε τους 2 sata δίσκους, και τότε άνοιξε χωρίς άλλο πρόβλημα, το os είναι σε nvme. Mαγική εικόνα Άλλαξα θέση χθές, σήμερα άνοιξε κανονικά. Ήμουν σίγουρος οτι κάτι παίζει με ram και ας μην βγάζουν errors. Ρεζίλι θα γινόμουν στο service 😐 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 32 λεπτά πριν, Sarandis είπε Παλεύω καμιά βδομάδα με προβλήματα boot όταν είναι κλειστό για ώρες ακόμα και σε bios defaults. Φτάνει μέχρι το loading των windows, δεν κολλάει, απλά γυρνάει για πάντα. Μετά απο power off, ξεκινάει κανονικά. Δοκίμασα bios defaults. Μία μία ram σε όλα τα slots Memtest και στα 4 slots Bios update. Bios downgrade. Format. Pagefile/hibernation/Fast Startup/ Fast Boot ON-OFF. Χαλάρωμα του waterblock. Boot μόνο με οθόνη (χωρίς να αποσυνδέσω κάτι εσωτερικά όμως) Πρέπει να έχω διαβάσει όλο το internet με keywords z790 cold boot. Aπο missclick ανοίγω ένα z690 thread και πέφτω πάνω σε αυτό, o τύπος περιγράφει ακριβώς αυτό που ζω. Σε ένα boot μάλιστα δε μου εμφάνιζε τους 2 sata δίσκους, και τότε άνοιξε χωρίς άλλο πρόβλημα, το os είναι σε nvme. Mαγική εικόνα Άλλαξα θέση χθές, σήμερα άνοιξε κανονικά. Ήμουν σίγουρος οτι κάτι παίζει με ram και ας μην βγάζουν errors. Ρεζίλι θα γινόμουν στο service 😐 παθαινα το ιδιο σε asrock z690 οταν αφηνα κουμπωμενο το εξωτερικο usb δισκο Οταν ανοιγα το πισι εκανε ακριβως αυτο που λες. Μολις το αποσυνδεα μπουταρε κανονικα . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 19 λεπτά πριν, akoinonitos είπε κουμπωμενο το εξωτερικο usb δισκο Σύνηθες, σε κάποιες διαμορφώσεις. Ειδικά αν έχεις κάποιο win iso στον εξωτερικό, γίνεται ολοκαύτωμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolisrx8 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 19 ώρες πριν, prefuse είπε 1 tower vs 2 tower αν ειχα 2 stick ram θα επαιρνα thermalright 120se ή αν ηταν περισσσότερο αθορυβη την deepcool ak620 και οι 2 ειναι στην μισή τιμή της chromax.black U12A (τα κλασικά χρώματα της noctua δεν τα αντέχω..) για την επιλογή της έπαιξαν ρόλο τα εξης: (και νομίζω οτι μονο αυτή κάνει τικ σε όλα, κυρίως στο μέγεθος καθως τα αλλα ειναι ίδια ή και καλυτερα στις αλλες 2) μέγεθος/ram clearance, οσο πιο αθορυβη γινεται με κορυφαίες επιδόσεις και αισθητική πάντως και εγω κολλημένος με την αεροψυξη,πηγα σε u12a μαζι με τον 7950x αλλα δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος... 1)Καταρχην εμπιστευτικά το site της noctua που έγραφε 100% συμβατότητα στα am5 socket και λογω βαρεμαρας δεν ασχοληθηκα με το υψος στις μνημες (To πρώτο dimm βρισκει στο μπροστα fan και καθεται 1-1.5 cm πιο ψηλά απο την ψυκτρα, ... Δεν ξερω τι χασουρα εχω σε επιδόσεις (πχ στο cinebench r23 επιασε ~37000 (από οτι είδα σε review με aio 38000+). Ευτυχως με εσωσε η asus hero που δουλευει απροβληματιστα με pbo -20 curve(και με -25 ειναι σταθεροτατο το συστημα αλλα ειπα να παω στα -20) και μειωθηκαν η θερμοκρασιες 8-10 βαθμους ενω αυξηθηκαν και οι επιδόσεις ( cinebench r23~38500) 2)προσωπικα θεωρώ την u12a μετα τις 1800στροφες, αρκετα θορυβωδης..(την περιμενα λιγοτερο)... 3)θα περιμενω την νεα d15a οταν με το καλο βγει ,μονο και μονο, εαν ειναι πιο ησυχη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 4 ώρες πριν, Sarandis είπε Παλεύω καμιά βδομάδα με προβλήματα boot όταν είναι κλειστό για ώρες ακόμα και σε bios defaults. Φτάνει μέχρι το loading των windows, δεν κολλάει, απλά γυρνάει για πάντα. Μετά απο power off, ξεκινάει κανονικά. Δοκίμασα bios defaults. Μία μία ram σε όλα τα slots Memtest και στα 4 slots Bios update. Bios downgrade. Format. Pagefile/hibernation/Fast Startup/ Fast Boot ON-OFF. Χαλάρωμα του waterblock. Boot μόνο με οθόνη (χωρίς να αποσυνδέσω κάτι εσωτερικά όμως) Πρέπει να έχω διαβάσει όλο το internet με keywords z790 cold boot. Aπο missclick ανοίγω ένα z690 thread και πέφτω πάνω σε αυτό, o τύπος περιγράφει ακριβώς αυτό που ζω. Σε ένα boot μάλιστα δε μου εμφάνιζε τους 2 sata δίσκους, και τότε άνοιξε χωρίς άλλο πρόβλημα, το os είναι σε nvme. Mαγική εικόνα Άλλαξα θέση χθές, σήμερα άνοιξε κανονικά. Ήμουν σίγουρος οτι κάτι παίζει με ram και ας μην βγάζουν errors. Ρεζίλι θα γινόμουν στο service 😐 Μήπως να δοκιμάζαμε κανα τροφοδοτικο/μητρικη αλλη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sarandis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Μήπως να δοκιμάζαμε κανα τροφοδοτικο/μητρικη αλλη; Απο τη στιγμή που άνοιξε με τη μια, δεν δοκιμάζω ούτε τη σκόνη να φυσήξω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tolisrx8 είπε πάντως και εγω κολλημένος με την αεροψυξη,πηγα σε u12a μαζι με τον 7950x αλλα δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος... 1)Καταρχην εμπιστευτικά το site της noctua που έγραφε 100% συμβατότητα στα am5 socket και λογω βαρεμαρας δεν ασχοληθηκα με το υψος στις μνημες (To πρώτο dimm βρισκει στο μπροστα fan και καθεται 1-1.5 cm πιο ψηλά απο την ψυκτρα, ... Δεν ξερω τι χασουρα εχω σε επιδόσεις (πχ στο cinebench r23 επιασε ~37000 (από οτι είδα σε review με aio 38000+). Ευτυχως με εσωσε η asus hero που δουλευει απροβληματιστα με pbo -20 curve(και με -25 ειναι σταθεροτατο το συστημα αλλα ειπα να παω στα -20) και μειωθηκαν η θερμοκρασιες 8-10 βαθμους ενω αυξηθηκαν και οι επιδόσεις ( cinebench r23~38500) 2)προσωπικα θεωρώ την u12a μετα τις 1800στροφες, αρκετα θορυβωδης..(την περιμενα λιγοτερο)... 3)θα περιμενω την νεα d15a οταν με το καλο βγει ,μονο και μονο, εαν ειναι πιο ησυχη... προσωπικά δεν "κολλάω" με μάρκες, αν ήταν θα έμενα σε mac που χρησιμοποιώ 20 χρόνια τωρα. και δεν θα έχανα χρόνο με ποιο part ειναι ιδανικό και συμβατό με το άλλο κτλ, οι περισσότεροι φίλοι μου επαγγελματίες δεν γνωρίζουν τι ειναι η αεροψυξη, υδροψυξη, thermal throttle κτλ και δουλεύουν ή έχουν βραβευμένες εταιρίες design. (οχι οτι προσωπικά πιστευω στο πανηγύρι των βραβείων αλλα έτσι προωθούν την δουλειά τους και ειναι γνωστοί) Και εχουν και δίκιο γιατι έτσι χάνεις πολύτιμο χρόνο απο το να γίνεις καλυτερος στην δουλειά σου.. ακόμα χειρότερα ειναι τα πράγματα με τους gadgetakides φωτογράφους. δυστυχώς εχω και εγώ λίγο το μικρόβιο αν και προσπαθώ να το περιορίσω. πίσω στα δικά μας. και εγω εμπιστεύτηκα την puget system αλλιως δεν έβγαινε άκρη με τα parts, στα mac εχεις 3 επιλογές, mac mini, macbook pro και mac studio και τα upgrade τους σε SSD/RAM/GPU. 1) εχεις 4 dimm ram? και βρίσκει στο τελευταίο (αυτο που ειναι πιο κοντά στην U12A)? 2) ποιες ram έχεις; 3) έχω ενα μήνα να δοκιμάσω την u12a και αν δεν.. θα την γυρίσω πίσω στο amazon αλλα δεν νομίζω να εχει βγει μεχρι τότε η d15a και λογικά θα ειναι πολύ μεγαλύτερη, οποτε με 4 dimm ram θα υπάρχει θέμα. 4) που ήσουν τόσο καιρό να μας προειδοποιήσεις αλλα και τι να πάρεις μετά, που να ειναι σχετικά μικρό σε μέγεθος και αθόρυβο.. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2023 από prefuse Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Στις 3/2/2023 στις 3:26 ΜΜ, prefuse είπε εμπιστεύομαι την puget systems, κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν οτι και να επιλέξεις, noctua u12a με ένα φαν έχουν... βρήκαν οτι δεν παιζει σημαντικη μείωση της θερμοκρασίας με 2 και έτσι κόβουν το κόστος και ειναι πιο εύκολο στο built/διαχείρηση. https://www.pugetsystems.com/solutions/content-creation-workstations/ κατα τα άλλα υπάρχει και η skytech που βάζει AIO σε workstation https://skytechgaming.com/workstations/ αλλα στη φωτογραφία (Designed to Outperform) έχουν air cooler αν το budget φτάνει, ενα απο τα καλυτερα κουτία σε airflow (αν όχι το καλύτερο) ειναι το fractal design torrent. Αυτη η skytech που δείχνεις πάντως στο λινκ, Arctic Freezer μου βγάζει σε όλες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, prefuse είπε προσωπικά δεν "κολλάω" με μάρκες, αν ήταν θα έμενα σε mac που χρησιμοποιώ 20 χρόνια τωρα. και δεν θα έχανα χρόνο με ποιο part ειναι ιδανικό και συμβατό με το άλλο κτλ, οι περισσότεροι φίλοι μου επαγγελματίες δεν γνωρίζουν τι ειναι η αεροψυξη, υδροψυξη, thermal throttle κτλ και ειναι βραβευμένες εταιρίες design. Και εχουν και δίκιο γιατι έτσι χάνεις πολύτιμο χρόνο απο το να γίνεις καλυτερος στην δουλειά σου.. πίσω στα δικά μας. και εγω εμπιστεύτηκα την puget system αλλιως δεν έβγαινε άκρη με τα parts, στα mac εχεις 3 επιλογές, mac mini, macbook pro και mac studio και τα upgrade τους σε SSD/RAM/GPU. 1) εχεις 4 dimm ram? και βρίσκεις στο τελευταίο (αυτο που ειναι πιο κοντά στην U12A)? 2) ποιες ram έχεις; 3) έχω ενα μήνα να δοκιμάσω την u12a και αν δεν.. θα την γυρίσω πίσω στο amazon αλλα δεν νομίζω να εχει βγει μεχρι τότε η d15a και λογικά θα ειναι πολύ μεγαλύτερη, οποτε με 4 dimm ram θα υπάρχει θέμα. 4) που ήσουν τόσο καιρό να μας προειδοποιήσεις αλλα και τι να πάρεις μετά, που να ειναι σχετικά μικρό σε μέγεθος και αθόρυβο.. Οποίος παίζει με την φωτιά ή καίγεται ή και τους άλλους…. Δυστυχως οι Ιντελ έχουν όριο μόνο την θερμοκρασία , δηλαδή αν δεν τους έχεις βάλει κάποιο άλλο όριο στο bios μπορεί να φτάσουν οποιαδήποτε ψυκτρα στα όρια της, για να πετύχουν την μέγιστη απόδοση. Η χαρά των overclockers. Τα ιδια κανει και η amd . Αν μπορεί η μητρική να δώσει θα το πάρει επεξεργαστής ότι και να γίνει φτάνει να είναι στα thermal limits. Ακόμα και στους υποτίθεται 65w κλειδωμένους επεξεργαστές , αν η μητρική και η ψυκτρα αντέχουν θα ξεπεραστούν χαλαρά τα 65w tdp σε κάποια σενάρια, με τις αντίστοιχες θερμοκρασίες φυσικά. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2023 από atheatos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Αυτη η skytech που δείχνεις πάντως στο λινκ, Arctic Freezer μου βγάζει σε όλες. αφου το γράφω κιόλας.. "κατα τα άλλα υπάρχει και η skytech που βάζει AIO σε workstation" προτίμησα να πάω με puget system γιατι εχει αναλυτικά αρθα με δοκιμές, bench κτλ η skytech απλά πουλάει ετοιμες συνθεσεις οπως το plaisio Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2023 από prefuse Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, prefuse είπε αφου το γράφω κιόλας.. "κατα τα άλλα υπάρχει και η skytech που βάζει AIO σε workstation" επέλεξα να πάω με puget system γιατι εχει αναλυτικά αρθα με δοκιμές, bench κτλ η skytech απλά πουλάει ετοιμες συνθεσεις οπως το plaisio Εγώ δε θεωρώ ότι η U12A είναι επαρκής για long sessions θεωρώ ότι το 280mm ΑΙΟ θα έπρεπε να είναι minimum. Αλλα θα το δεις στην πράξη αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα