Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, thetiesthatbind είπε

Γιατί δε βάσεις απλά γρήγορη παράδοση; Αφού πληρώνεις που πληρώνεις :P 

Ραμ ανοιγμένες ή μητρική το μόνο εύκολο να πάρεις και από σκρουτζομαγαζα 😂

Ωστοσο γιατί θες ντε και καλά την Pro Art; Αν δεν κάνω λάθος μόνο 2-3 μήνες δωρεάν τη σουίτα της Adobe δε δίνει; 

Δεν παίζει ρόλο η γρήγορη παράδοση, ήταν θέμα διαθεσιμότητας όχι παράδοσης. Μια χαρά ερχόταν μόλις γινόταν η αποστολή. Το θέμα ήταν να βρουν και να την στείλουν. Ήταν end of life η proart z690 γιατί βγήκε η πολύ ακριβότερη z790. 

4 nvme, thunderbolt, 10g και είναι η μόνη σχετικά όμορφη που βρήκα. Έψαχνα και τη gigabyte aero G ή D (που υποστηρίζει ddr5) που ήταν πιο οικονομική, αλλά δεν την βρήκα πουθενά.

Το θέμα είναι ότι του χρόνου μπορεί να αναβαθμίσω οπότε τσάμπα όλα, αλλά και την πιο απλή μητρική να έπαιρνα, με ένα πρόχειρο υπολογισμό που έκανα, αν έβαζα 10g pcie κάρτα και thunderbolt pcie κάρτα, πάνω κάτω το ίδιο κόστος θα ήταν. 

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Noctua NT-H1 thermal paste (ήρθε μαζί με την u12a) είναι από τις κορυφαίες ή να προτιμήσω κάποια άλλη;

Έχω και μια artic mx4 ανοιγμένη πάνω από 4 χρόνια, να βάλω αυτή ή την πετάω;

Ποια είναι/θεωρείται η καλύτερη thermal paste αν είναι να την παραγγείλω για να είμαι έτοιμος όταν έρθουν και τα άλλα. Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, prefuse είπε

Η Noctua NT-H1 thermal paste (ήρθε μαζί με την u12a) είναι από τις κορυφαίες ή να προτιμήσω κάποια άλλη;

Ποια είναι/θεωρείται η καλύτερη thermal paste αν είναι να την παραγγείλω για να είμαι έτοιμος όταν έρθουν και τα άλλα. Ευχαριστώ 

Ολες ιδιες ειναι πανω κατω ,στο ποσο διακρουν ισως ειναι η διαφορα.

Μια χαρα ειναι η noctua ,βαλτην 

• Like 3
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, prefuse είπε

Liquid metal :P 

Eγώ αυτή χρησιμοποιώ, την θεωρώ κορυφαία

https://www.skroutz.gr/s/19523314/CoolerMaster-Mastergel-Maker-Thermal-Paste-1-5gr.html

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, prefuse είπε

Η Η1 μου φάνηκε πιο πηκτή από την Thermal Grizzly Kryonaut που χρησιμοποιώ. Προσωπικά προτιμώ την Kryonaut. 

Αλλα δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις για άλλη πάστα αφού είχε μέσα η Noctua δίκη της. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σας ευχαριστω,

επειδή οι γνωμες διίστανται, θα παω με την "τσάμπα" (την πλήρωσα ήδη ακριβά την u21a).

αν ποτέ εχω όρεξη και χρόνο (δυσκολα..), μπορεί να κάνω και κανα τεστ μεταξύ thermalright peerless assasin 120se και της u12a σε 13700k, μιας και εχω πρόσβαση και στις 2.

σίγουρα ομως θα δοκιμάσω την u12a με ενα ανεμιστήρα πανω της και το δεύτερο ανεμιστήρα στο πίσω μέρος του torrent (αφου έρχεται χωρις ανεμιστήρα στο πίσω μερος) και την u12a οπως έρχεται με τα 2 ανεμιστήρα σε push/pull.

οταν έρθει η στιγμή θα ενημερώσω.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, prefuse είπε

σας ευχαριστω,

επειδή οι γνωμες διίστανται, θα παω με την "τσάμπα" (την πλήρωσα ήδη ακριβά την u21a).

αν ποτέ εχω όρεξη και χρόνο (δυσκολα..), μπορεί να κάνω και κανα τεστ μεταξύ thermalright peerless assasin 120se και της u12a σε 13700k, μιας και εχω πρόσβαση και στις 2.

σίγουρα ομως θα δοκιμάσω την u12a με ενα ανεμιστήρα πανω της και το δεύτερο ανεμιστήρα στο πίσω μέρος του torrent (αφου έρχεται χωρις ανεμιστήρα στο πίσω μερος) και default οπως έρχεται με τα 2 ανεμιστήρα σε push/pull.

οταν έρθει η στιγμή θα ενημερώσω.

Eίναι άχρηστος ο πίσω ανεμιστήρας στο torrent, ίσα ίσα μπορεί να δείς και χειρότερα αποτελέσματα, έχει απείρο positive airflow, τζάμπα το χρόνο σου χαλάς :P 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Herald είπε

Eίναι άχρηστος ο πίσω ανεμιστήρας στο torrent, ίσα ίσα μπορεί να δείς και χειρότερα αποτελέσματα, έχει απείρο positive airflow, τζάμπα το χρόνο σου χαλάς :P 

έλα τώρα που δεν το δοκίμασες και εσύ; :P 

νταξ είπα και εγω να δοκιμάσω κάτι.. έτσι για να πω στους φανατικούς φίλους μου (mac users) οτι ειμαι overclocker :P 

στους τυφλούς...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Εγώ τη Thermalight θα έβαζα με αλλά φανακια προσωπικά. Νομίζω είναι καλύτερη της U12, αν δεν κάνω λάθος η U12 είναι πιο μικρή σωστά;

1 tower vs 2 tower

αν ειχα 2 stick ram θα επαιρνα thermalright 120se ή αν ηταν περισσσότερο αθορυβη την deepcool ak620 και οι 2 ειναι στην μισή τιμή της chromax.black U12A (τα κλασικά χρώματα της noctua δεν τα αντέχω..)

για την επιλογή της έπαιξαν ρόλο τα εξης: (και νομίζω οτι μονο αυτή κάνει τικ σε όλα, κυρίως στο μέγεθος καθως τα αλλα ειναι ίδια ή και καλυτερα στις αλλες 2)

• μέγεθος/ram clearance, 
  • οσο πιο αθορυβη γινεται με
  • κορυφαίες επιδόσεις
  • και αισθητική
Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, prefuse είπε

έλα τώρα που δεν το δοκίμασες και εσύ; :P 

νταξ είπα και εγω να δοκιμάσω κάτι.. έτσι για να πω στους φανατικούς φίλους μου (mac users) οτι ειμαι overclocker :P 

στους τυφλούς...

Φυσικά και το δοκίμασα, γιαυτόσου λέω ότι χαλάς τον χρόνο σου τζάμπα :P 

Η 120se δεν είναι καλύτερη της noctua, απλά΄φαίνεται να δουλεύει καλύτερα σε RPL CPU.  Ο ίδιος τύπος τις είχε ξανατεστάρι με άλλο CPU, στα 260w βρήκε 1 βαθμό διαφορά. Τρίχες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τωρα που το θυμήθηκα, το παρακάτω video ηταν καταλυτικό για να μην δώσω τα +170€ για να πάω απο 13700k στον 13900k.

αν και δουλευω και 4k, σε ολα τα αλλα, δεν υπαρχουν αισθητες διαφορες και είπα να τα βάλω στην GPU. λέτε να επιστρέψω τον 13700k και να πάω για 13900k;

παραδόξως στο fusion τον βγάζει και καλυτερο απο τον 13900k. 

τα απογεύματα του σαββάτου με πιάνουν κάτι φιλοσοφικά...:P 

Spoiler

Screenshot 2023-02-04 at 8.24.26 PM.png

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
Στις 3/2/2023 στις 11:17 ΠΜ, kirileman είπε

Εγώ απορώ πώς μπορείτε με αυτά τα κτήνη μέσα στη μέση του κουτιού. Καλά καλά ούτε χέρι στις μνήμες δεν μπορείς να βάλεις. Ενώ με aio έχεις ένα καθαρό μηχάνημα, όμορφο, τακτοποιημένο, εύκολα προσβάσιμα τα πάντα. Προσωπική άποψη.

Τι όμορφο έχει το AIO που κρεμονται τα tubes σαν αντερα? Νερο + ομορφια = custom loop με hard tubes.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...