ICE-T Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) δεν υπαρχει λογος να παρει Ζ690 πλεον, καλυτερα Ζ790 . Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2023 από ICE-T
thetiesthatbind Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, Herald είπε Η unify x είναι η χειρότερη 2dimm z690 (και z790). Άντε με εξαίρεση τις non cherrypicked apex. Απλά είναι η φτηνότερη και γιαυτό την προτείνει Συνήθως με Ζ790-Α PRO δουλεύει ή κάποια απο τις Edge ανάλογα το τι χρωμα ειναι το build. Πάντως σε ό,τι build εχω δει που βαζει 7200 μνημη παει σε αυτή. Δε νομιζω οτι ειναι θεμα τιμης δηλαδη.
Herald Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, thetiesthatbind είπε Συνήθως με Ζ790-Α PRO δουλεύει ή κάποια απο τις Edge ανάλογα το τι χρωμα ειναι το build. Πάντως σε ό,τι build εχω δει που βαζει 7200 μνημη παει σε αυτή. Δε νομιζω οτι ειναι θεμα τιμης δηλαδη. Tην unisex έχω και εγώ, η δικιά μου τραβάει μέχρι 7600, απλά οι περισσότερες στα 7200 βρίσκουν ταβάνι 1
prefuse Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Herald είπε @Razor333 Έβγαλε ο καναδός air cooler test για 13th gen, και επιβεβαίωνει αυτό που σου είχα πεί για την drp4, τα ανεμιστήρια της είναι για ανακύκλωση. Εξαιρετικό το video τρίτωσε το κακό! ατυχία καλύτερα.. 1) μια με το τζάμι του torrent 2) δευτερη με την asus proart z690, κάνανε κανα μήνα να την βρουν να μου τη στειλουν και μόλις την έκαναν ship έπεσε η τιμής της asus proart z790 (ηταν χωρίς λόγο 200€ ακριβότερη) ενω υπάρχει και άμεσα διαθέσιμη. 3) ανέβασες το βιντεο και πριν 2 μέρες έκαναν ship την noctua u12a και είναι καθοδόν.. απο ότι βλέπω, με 4 stick ram που έχω, θα μπορούσα να βάλω και την AK620, η peerless assassin 120SE θα έκανε αρκετό θόρυβο μαλλον σε workloads και η black FC140 ειναι δύσκολο να βρεθεί για αγορα. μπορώ να τα στείλω πίσω οταν έρθουν αλλα ειναι extra ταλαιπωρία και καθυστέρηση. επεξεργαστή αναμένω τον 13700k τελικά, αν βγει καλή η νέα media engine των επερχόμενων intel cpu (κατι είχα διαβάσει λιγες σελίδες πίσω) θα αναβαθμίσω μάλλον "υποχρεωτικά" οποτε δεν ειχε νόημα ο 13900k. γενικά το γράφω, όχι προσωπικά.. δεν υπάρχει κανένας λόγος για 20-30€ λιγότερο, να προτιμάτε τις εκδόσεις intel χωρις iGPU, μία φορά να χρειαστεί να θέλετε να κάνετε editing σε κανα βίντεο, έχει μεγάλη διαφορά και οι encoders/decoders της nvidia (και η σειρά 30xx και 40xx εχουν τους ίδιους) ειναι πολύ πίσω απο αυτή της intel Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2023 από prefuse
malakudi Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 35 λεπτά πριν, prefuse είπε γενικά το γράφω, όχι προσωπικά.. δεν υπάρχει κανένας λόγος για 20-30€ λιγότερο, να προτιμάτε τις εκδόσεις intel χωρις iGPU, μία φορά να χρειαστεί να θέλετε να κάνετε editing σε κανα βίντεο, έχει μεγάλη διαφορά και οι encoders/decoders της nvidia (και η σειρά 30xx και 40xx εχουν τους ίδιους) ειναι πολύ πίσω απο αυτή της intel Όχι, η 4000 series έχει δύο NVENC engines και επίσης έχει AV1 encoding. Τα δύο NVENC engines δε βοηθάνε σε 1 encode αλλά σε περισσότερα από 1 ταυτόχρονα. Σε ότι αφορά την ποιότητα, επειδή έχω κάνει δοκιμές πολλές, το medium preset της nvidia δίνει σαφώς καλύτερο VMAF από το slowest preset της Intel. Δοκιμές σε H264 και HEVC 1
Herald Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 41 λεπτά πριν, prefuse είπε δεν υπάρχει κανένας λόγος για 20-30€ λιγότερο, να προτιμάτε τις εκδόσεις intel χωρις iGPU, Binning
prefuse Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, malakudi είπε Όχι, η 4000 series έχει δύο NVENC engines και επίσης έχει AV1 encoding. Τα δύο NVENC engines δε βοηθάνε σε 1 encode αλλά σε περισσότερα από 1 ταυτόχρονα. Σε ότι αφορά την ποιότητα, επειδή έχω κάνει δοκιμές πολλές, το medium preset της nvidia δίνει σαφώς καλύτερο VMAF από το slowest preset της Intel. Δοκιμές σε H264 και HEVC ευχαριστώ για τις πληροφορίες αρα ο άγγλος ή δεν έχει κάνει test (ή κανατε διαφορετικά) και βγάζει αλλα συμπεράσματα. (το εχω στο σημείο που το αναφέρει) 41 λεπτά πριν, Herald είπε Binning αν εννοεις οτι OC χωρις iGPU, λιγότερα parts και αρα πιο εύκολο το troubleshoot, ok, διαφορετικά χάθηκα στην μετάφραση. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2023 από prefuse
Herald Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, prefuse είπε ευχαριστώ για τις πληροφορίες αρα ο άγγλος ή δεν έχει κάνει test (ή κανατε διαφορετικά) και βγάζει αλλα συμπεράσματα. (το εχω στο σημείο που το αναφέρει) αν εννοεις οτι OC χωρις iGPU, λιγότερα parts και αρα πιο εύκολο το troubleshoot, ok, διαφορετικά χάθηκα στην μετάφραση. Οι καλοι k γινονται ks, οι καλοι kf παραμενουν kf 😁 1
prefuse Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Herald είπε Οι καλοι k γινονται ks, οι καλοι kf παραμενουν kf 😁 απο την intel ή απο χρήστες που κάνουν overclock? δηλ με overclock ενας καλός k μπορει να φτάσει επιδόσεις ks? ή η intel τους καλούς k, τους πουλάει μετά ως ks? 😁 και η ατυχία συνεχίζει.. ηρθε η U12A και το σαίνι της ΕΛΤΑ courier την έδωσε σε καποιον..που αναζητάμε.. ο αλλος υπέγραψε δεν υπέγραψε...; ψάχνουν τώρα που και πως... γελάω με την γκαντεμιά.. 😁 Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2023 από prefuse
Herald Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, prefuse είπε απο την intel ή απο χρήστες που κάνουν overclock? δηλ με overclock ενας καλός k μπορει να φτάσει επιδόσεις ks? ή η intel τους καλούς k, τους πουλάει μετά ως ks? 😁 και η ατυχία συνεχίζει.. ηρθε η U12A και το σαίνι της ΕΛΤΑ courier την έδωσε σε καποιον..που αναζητάμε.. ο αλλος υπέγραψε δεν υπέγραψε...; ψάχνουν τώρα που και πως... γελάω με την γκαντεμιά.. 😁 Απο την intel. Τα κορυφαια k τσιπακια γινονται ks, ενω τα kf παραμενουν kf. Εγω γιαυτο χτύπησα kf αλλα τελικα βγηκε σάπιος Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2023 από Herald
malakudi Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, prefuse είπε ευχαριστώ για τις πληροφορίες αρα ο άγγλος ή δεν έχει κάνει test (ή κανατε διαφορετικά) και βγάζει αλλα συμπεράσματα. (το εχω στο σημείο που το αναφέρει) αν εννοεις οτι OC χωρις iGPU, λιγότερα parts και αρα πιο εύκολο το troubleshoot, ok, διαφορετικά χάθηκα στην μετάφραση. Λέει για τους decoders που όντως είναι ίδιοι - εγώ αναφέρθηκα στο encoding. Οι decoders σε ποιότητα δε διαφέρουν, ή είσαι reference decoder ή όχι, η διαφορά στη ποιότητα είναι στο encoding.
thetiesthatbind Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 4 ώρες πριν, malakudi είπε Όχι, η 4000 series έχει δύο NVENC engines και επίσης έχει AV1 encoding. Τα δύο NVENC engines δε βοηθάνε σε 1 encode αλλά σε περισσότερα από 1 ταυτόχρονα. Σε ότι αφορά την ποιότητα, επειδή έχω κάνει δοκιμές πολλές, το medium preset της nvidia δίνει σαφώς καλύτερο VMAF από το slowest preset της Intel. Δοκιμές σε H264 και HEVC Δε ξέρω αν λέτε για streaming ή όχι
malakudi Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 33 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Δε ξέρω αν λέτε για streaming ή όχι Έχω κάνει δοκιμές και για streaming και για storage, με οποιεσδήποτε ρυθμίσεις πάντα ο NVENC είναι καλύτερος. Αυτό φαίνεται και στο παραπάνω γράφημα άλλωστε, είναι καλύτερο ακόμα και από X264 slow. Το συγκεκριμένο γράφημα δεν έχει latest quicksync (από Alder Lake πχ) αλλά και πάλι ο NVENC είναι καλύτερος. 1
verrasod Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Συγγνώμη, αν είμαι λίγο off-topic, αλλά στήνω αυτό τον καιρό, καινούριο μηχάνημα με 13600k, aorus master z790, ddr5 g.skill trident z5 6400, aorus master 4070ti , asus thor 850w, κουτί aorus c500 glass. Ποια aio liquid cooler να προτιμήσω για τον επεξεργαστή;
akoinonitos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 12 ώρες πριν, verrasod είπε Συγγνώμη, αν είμαι λίγο off-topic, αλλά στήνω αυτό τον καιρό, καινούριο μηχάνημα με 13600k, aorus master z790, ddr5 g.skill trident z5 6400, aorus master 4070ti , asus thor 850w, κουτί aorus c500 glass. Ποια aio liquid cooler να προτιμήσω για τον επεξεργαστή; Αν δεν σε πειραζει το εμφανησιακο μια arctic liquid freezer ii 280 θα ειναι κομπλε 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα