Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Ναι αλλα αν εχεις balanced power plan δεν θα στο καραταει στα 4.8 ας πουμε θα πεφτει σε idle ,αν εχεις κανει undervolt παντως μπορει να μην φτανει η ταση και να στο ριχνει

Άμα ανεβάσω το cpu vcore παραπάνω αρχίζουν και πέφτουν τα ρολόγια στα cores και ρίχνουν μαζί και το ring ratio. Από ότι διάβασα, γενικά, το ring ratio καλό είναι να παίζει -3 ή παρακάτω από τα p-cores για σταθερότητα. Τελικά άλλαξα το maximum ring ratio στο bios από auto σε 4,9 και τώρα μένει σταθερά εκεί. Δοκίμασα και στα 5,0 αλλά κράσαρε, μάλλον μέχρι εκεί πάει σταθερά χωρίς να πειράξω ρεύματα.

Επεξ/σία από sjtak
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, SAnathema είπε

τότε σχετικά καλά πάει σε σε idle. 0.888-1.120 παίζει. 1.248 με κανά game ανοικτό. Θα δω και cb23

Αυτά που έγραψα πριν ήταν το vcore, μπερδεύτηκα και εγώ. Από 0,6 περίπου idle έως 1,2 στο cbr23. Θερμοκρασίες με την h100i σε gaming περίπου 55-60 και στο cbr23 73 max ο πιο καυτός πυρήνας.

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανα ξανά τεστ σήμερα χωρίς να αλλάξω κάτι άλλο πέραν του offset. Μου έδωσε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, χτύπησα 23038 Multi. Idle έπεσε το χαμηλό vcore σε 0.616. Κατανάλωση βέβαια δεν πέφτει.

idle.jpg

offsetmulti.jpg

offsetsingle.jpg

Επεξ/σία από SAnathema

@akoinonitos Πριν κανένα μήνα μιλούσαμε για temps/contact frame επειδή είναι λίγο τσιμπημένες οι θερμοκρασίες μου και έχω θέμα με bending. Είχες πει θα έβαζες contact frame. Τελικά είδες κάποια σοβαρή διαφορά σε θερμοκρασίες με το frame? Οι διαφορές μεταξύ θερμότερου/ψυχρότερου πυρήνα μειώθηκαν καθόλου;

Για undervolting τελικά είναι καλύτερη μέθοδος το negative offset + adaptive ή το να αφήσεις να ρεύματα στοκ και να κατεβάσεις το load line calibration; Σε load είναι περίπου το ίδιο σαν αποτέλεσμα, απλά σε idle είναι παραπάνω το voltage με την δεύτερη μέθοδο. Να ασχοληθείς με κάθε πυρήνα χωριστά, (π.χ. να ρίξεις ρεύμα/συχνότητα στους θερμότερους πυρήνες και ίσως το αντίθετο στους ψυχρότερους) βοηθάει καθόλου /βελτιώνει τις επιδόσεις  ή πολύς κόπος για το τίποτα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Ισχύει ότι για 12/13η γενιά πρέπει να έχουμε Windows 11 γιατί στα 10 δεν γίνεται σωστό utilisation των E-Cores?

Όχι απαραίτητα

https://www.youtube.com/watch?v=6MY-HHNMOFI&ab_channel=PCWorld

Επεξ/σία από rsttls
  • Thanks 1

3 ώρες πριν, sjtak είπε

@akoinonitos Πριν κανένα μήνα μιλούσαμε για temps/contact frame επειδή είναι λίγο τσιμπημένες οι θερμοκρασίες μου και έχω θέμα με bending. Είχες πει θα έβαζες contact frame. Τελικά είδες κάποια σοβαρή διαφορά σε θερμοκρασίες με το frame? Οι διαφορές μεταξύ θερμότερου/ψυχρότερου πυρήνα μειώθηκαν καθόλου;

Για undervolting τελικά είναι καλύτερη μέθοδος το negative offset + adaptive ή το να αφήσεις να ρεύματα στοκ και να κατεβάσεις το load line calibration; Σε load είναι περίπου το ίδιο σαν αποτέλεσμα, απλά σε idle είναι παραπάνω το voltage με την δεύτερη μέθοδο. Να ασχοληθείς με κάθε πυρήνα χωριστά, (π.χ. να ρίξεις ρεύμα/συχνότητα στους θερμότερους πυρήνες και ίσως το αντίθετο στους ψυχρότερους) βοηθάει καθόλου /βελτιώνει τις επιδόσεις  ή πολύς κόπος για το τίποτα;

εγω εχω διαφορα περιπου 5 βαθμους κατω με το frame ,αν εχεις πολυ bending βαλτο.

Θυμισε μου ποια μητρικη εχεις?

• Super Moderators
3 hours ago, thetiesthatbind said:

Ισχύει ότι για 12/13η γενιά πρέπει να έχουμε Windows 11 γιατί στα 10 δεν γίνεται σωστό utilisation των E-Cores?

Υποτίθεται ναι. 

• Thanks 1

Μόλις τώρα, thetiesthatbind είπε

Εβαλα Win 11 αν και δεν ηθελα :P Δε νομιζω να καταλαβω διαφορα. 

Γιατι δεν ηθελες μωρε και εσυ τι σε πειραζουν. Εμενα περισσοτερο που αρεσε η εμφανιση τους ασχετο που παρολιγον να κανω ξανα φορματ και να γυρισω στα 10:P

7 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Γιατι δεν ηθελες μωρε και εσυ τι σε πειραζουν. Εμενα περισσοτερο που αρεσε η εμφανιση τους ασχετο που παρολιγον να κανω ξανα φορματ και να γυρισω στα 10:P

Δε τα θεωρώ έτοιμα ακόμη ιδανικα θα ηθελα να τα βαλω τελος του 23

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Δε τα θεωρώ έτοιμα ακόμη ιδανικα θα ηθελα να τα βαλω τελος του 23

Mια χαρα ειναι πλεον, εγω ηθελα να τα βγαλω λογο του θεματος που ειχα με τον adrenaline  που εξαφανιζοταν απο το context menu και να γυρισω στα 10, τα κρατησα και δεν το μετανιωσα.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 3

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

εγω εχω διαφορα περιπου 5 βαθμους κατω με το frame ,αν εχεις πολυ bending βαλτο.

Θυμισε μου ποια μητρικη εχεις?

Z790 gigabyte gaming x ax

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...