Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SAnathema είπε

Δοκίμασα core voltage offset -0.05

Έδωσε το καλύτερο cd23 σκορ μέχρι τώρα.  22849.

Σε idle το ρεύμα παίζει και κάτω απο 1.2 κάποιες φορές αλλά συνήθως εκεί 1.2 και φτάνει 1.350

Δεν δοκίμασα ακόμα αυτό με τα core του @akoinonitos

offset1.jpg

Με offset -0,08, στο cbr23 έχω max vid 1,21V και 150W. Σε idle το min vid είναι 0,7V παρά κάτι. Υποθέτω ότι κάθε μητρική κάνει τα δικά της, z690 έχω.

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, SAnathema είπε

Δεν είπα πως δεν είναι ωραία. Η Άλλη όμως είναι πιο όμορφη αντικειμενικά.. και εκείνο το κουμπάκι q release για την κάρτα γραφικών σωτηρία! Και το aura - armory crate όλα τα λεφτά.

Το Q release φαινεται ωραια πατέντα πράγματι. Αν εχεις τη ROG STRIX-F B670 συμφωνώ ότι ειναι πολυ ομορφη και εγω την κοιτουσα, θα έδενε γάντι με το iCUE ecosystem που έχω ωστόσο όπως με παρότρυνε και ο akoinonitos είναι υπερβολή να δώσω 300 ευρώ για Β670. Ενδεχομένως και εγώ εκεί να πήγαινα λόγω RGB. Η PRO-A δεν έχει τα RGB αλλά είναι αρκετά μινιμαλιστική και σε σύγκριση με τη Ζ690 Α 1000 φορες πιο ομορφη :P Ήταν ευχάριστη έκπληξη γιατί παρότι entry level (300+ ευρω entry level που φτασαμε) βγάζει κάτι premium και φαίνεται κατασκευαστικά καλή. Θα προτιμούσα να έχει όλες τις ΣΑΤΑ στο πλάι αλλα οι 2 μου αρκούν γιατί έχω μόλις 2 SSD επάνω αν και οι αλλες 4 ειναι σε οκ θέση εκεί κάτω δεξιά. Η MSI νομίζω έχει καλύτερο memory support από την ASUS. 

Το πιο όμορφη ωστόσο ειναι στην κριση του καθενός

Ιδανικά θα ήθελα είτε την AORUS MASTER όπως είχα και στο Ζ390 είτε τη MAXIMUS HERO όπως είχα στο Ζ370 (ένα + το iCUE ecosystem) αλλά σε αυτές τις τιμές είναι no go (πιο ακριβές από το CPU...).

Με χαλάει που δεν εχει και στη μεση heatsnik για τον Μ2 αλλα το καλύπτει η GPU οπότε δε φαίνεται. Στις φωτογραφίες φαινόταν λευκό με μαύρο αλλά στην πραγματικότητα είναι ασημί με μαύρο τα χρώματά της και σε συνδιασμό με τις ασημένιες Z5 RGB είναι τα μαμ και εμφανισιακά :P

Το armory ειναι απαράδεκτο, το έβαλα στην Χ370 PRO και μπάγκαρε τα LED και κράσαρε συνέχεια. 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Το Q release φαινεται ωραια πατέντα πράγματι. Αν εχεις τη ROG STRIX-F B670 συμφωνώ ότι ειναι πολυ ομορφη και εγω την κοιτουσα, θα έδενε γάντι με το iCUE ecosystem που έχω ωστόσο όπως με παρότρυνε και ο akoinonitos είναι υπερβολή να δώσω 300 ευρώ για Β670. Ενδεχομένως και εγώ εκεί να πήγαινα λόγω RGB. Η PRO-A δεν έχει τα RGB αλλά είναι αρκετά μινιμαλιστική και σε σύγκριση με τη Ζ690 Α 1000 φορες πιο ομορφη :P Ήταν ευχάριστη έκπληξη γιατί παρότι entry level (300+ ευρω entry level που φτασαμε) βγάζει κάτι premium και φαίνεται κατασκευαστικά καλή. Θα προτιμούσα να έχει όλες τις ΣΑΤΑ στο πλάι αλλα οι 2 μου αρκούν γιατί έχω μόλις 2 SSD επάνω αν και οι αλλες 4 ειναι σε οκ θέση εκεί κάτω δεξιά. Η MSI νομίζω έχει καλύτερο memory support από την ASUS. 

Το πιο όμορφη ωστόσο ειναι στην κριση του καθενός

Ιδανικά θα ήθελα είτε την AORUS MASTER όπως είχα και στο Ζ390 είτε τη MAXIMUS HERO όπως είχα στο Ζ370 (ένα + το iCUE ecosystem) αλλά σε αυτές τις τιμές είναι no go (πιο ακριβές από το CPU...).

Με χαλάει που δεν εχει και στη μεση heatsnik για τον Μ2 αλλα το καλύπτει η GPU οπότε δε φαίνεται. Στις φωτογραφίες φαινόταν λευκό με μαύρο αλλά στην πραγματικότητα είναι ασημί με μαύρο τα χρώματά της και σε συνδιασμό με τις ασημένιες Z5 RGB είναι τα μαμ και εμφανισιακά :P

Το armory ειναι απαράδεκτο, το έβαλα στην Χ370 PRO και μπάγκαρε τα LED και κράσαρε συνέχεια. 

Μια χαρά πάει σε εμένα το αρμορυ. Και τα στατιστικά θερμοκρασίες τάσεις κτλ είναι όλα πολύ σωστά σε τσεκάρισμα με hwinfo και cpuz Παίζουν και όλα στο aura που έχω κομπλέ. Σίγουρα κατά τα άλλα θα έχω καλύτερο σκορ, χρήση cpu και πείραγμα bios στην msi. (άλλωστε αυτή πήρα πρώτα)

Απλά σκέφτομαι ποιος ξεστήνει, ποιός ξαναστήνει 😭 Οπότε κοιτάω μήπως το σώσω αλλιώς

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SAnathema είπε

Μια χαρά πάει σε εμένα το αρμορυ. Και τα στατιστικά θερμοκρασίες τάσεις κτλ είναι όλα πολύ σωστά σε τσεκάρισμα με hwinfo και cpuz Παίζουν και όλα στο aura που έχω κομπλέ. Σίγουρα κατά τα άλλα θα έχω καλύτερο σκορ, χρήση cpu και πείραγμα bios στην msi. (άλλωστε αυτή πήρα πρώτα)

Απλά σκέφτομαι ποιος ξεστήνει, ποιός ξαναστήνει 😭 Οπότε κοιτάω μήπως το σώσω αλλιώς

αμα δεν την αλλαξεις θα βρω που μενεις και θα ερθω να στις αλλαξω εγω 😛

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kirileman είπε

Με offset -0,08, στο cbr23 έχω max vid 1,21V και 150W. Σε idle το min vid είναι 0,7V παρά κάτι. Υποθέτω ότι κάθε μητρική κάνει τα δικά της, z690 έχω.

Ίσως δοκιμάσω και 0.08. Έβαλα 0.05 που μου είπες αρχικά να δω τι παίζει. Ελαφρώς καλύτερο ρεύμα και ελάχιστα temp. απο κατανάλωση ήταν ελαααχιστα παραπάνω από στοκ με mce disable μόνο

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

αμα δεν την αλλαξεις θα βρω που μενεις και θα ερθω να στις αλλαξω εγω 😛

έλα ειλικρινά σκέφτομαι drivers windows games στησίματα 2 μέρες θα φάω. Θα κάνεις και διακοπές επαρχία :P

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SAnathema είπε

Ίσως δοκιμάσω και 0.08. Έβαλα 0.05 που μου είπες αρχικά να δω τι παίζει. Ελαφρώς καλύτερο ρεύμα και ελάχιστα temp. απο κατανάλωση ήταν ελαααχιστα παραπάνω από στοκ με mce disable μόνο

το vcore να κοιτας οχι το vid

Μόλις τώρα, SAnathema είπε

έλα ειλικρινά σκέφτομαι drivers windows games στησίματα 2 μέρες θα φάω. Θα κάνεις και διακοπές επαρχία :P

δεν χρειαζεται να ξαναπερασεις windows ρε , βγαλε το armoury μονο 😛 ,βγαλε τη μια βαλε την αλλη και εισαι ετοιμος

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, SAnathema είπε

χμ κοίταγα λάθος τότε. άλλο το vcore άλλο το cpu core voltage?

1.072 με 1.176 παίζει idle

με ποια εφαρμογη το κοιτας ρε ? κατεβασε το Hwinfo64

1.png.5a8919adcc88ce468ca129a6321c53c1.png

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SAnathema είπε

το έχω  απλά νόμιζα κοιτάμε τα core vid και core voltage (πχ cpuz , armoury crate) και όχι vcore από μητρική.

Το Vcore ειναι η ταση που δινει το vrm στο cpu ,το vid ειναι η ταση που ζηταει το cpu. Κανοντας εσυ undervolt δεν αλλαζεις το vid ,αλλαζεις το vcore

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, SAnathema είπε

kai to core voltage που δείχνει πχ το cpu z?

αυτο δειχνει το vid , μην το κοιτας ποτε

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

αυτο δειχνει το vid , μην το κοιτας ποτε

τότε σχετικά καλά πάει σε σε idle. 0.888-1.120 παίζει. 1.248 με κανά game ανοικτό. Θα δω και cb23

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...