Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για  cache oc (ring ratio) σε 13700k, ξέρει κανείς ποια ρεύματα πειράζουμε? Επειδή έχω κάνει undervolt, θα χρειαστεί να ανεβάσω πάλι το vcore; Από ότι βλέπω στην μητρική μου δεν είναι σταθερό και έχει διακυμάνσεις μεταξύ 4,5-4,8Ghz.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν μπορω να καταλαβω τι κανει η μητρικη σου. Κανονικα δεν θα επρεπε να ριχνει τα ρολογια. 

Ούτε εγώ. Και δεν πολυψήνομαι να βάλω στην msi z790 γιατί η rog μαρέσει περισσότερο (ναι οκ γούστα) και έχει καλύτερο support σε μνήμες κτλ..Διάβασα και έναν οδηγό για 13900κ+asus στο overclock.net νομίζω, τα ίδια κάνει και εκεί.. ac/dc και mce disable.. α και βάζει και cpu load line calibration 4.  Το δοκίμασα και αυτό.  Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε εμένα παίζει χειρότερα και από 125 tdp

Επεξ/σία από SAnathema

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, SAnathema είπε

Ούτε εγώ. Και δεν πολυψήνομαι να βάλω στην msi z790 γιατί η rog μαρέσει περισσότερο (ναι οκ γούστα) και έχει καλύτερο support σε μνήμες κτλ..Διάβασα και έναν οδηγό για 13900κ+asus στο overclock.net νομίζω, τα ίδια κάνει και εκεί.. ac/dc και mce disable.. α και βάζει και cpu load line calibration 4.  Το δοκίμασα και αυτό.  Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε εμένα παίζει χειρότερα και από 125 tdp

κανε κατι τελευταιο ,βαλε με το χερι  performance  core ratio ,all core  51

και ecores ratio 39

ακυρο ξεχασα οτι εχεις b760 

Καλα εχεις z790 και καθεσαι με την b760 ρε? 

Επεξ/σία από akoinonitos

5 λεπτά πριν, SAnathema είπε

Δες μήπως έχεις power saver power plan. Το πάτησα καταλάθος και με κλείδωσε στα 2.5ghz

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, sjtak είπε

Για  cache oc (ring ratio) σε 13700k, ξέρει κανείς ποια ρεύματα πειράζουμε? Επειδή έχω κάνει undervolt, θα χρειαστεί να ανεβάσω πάλι το vcore; Από ότι βλέπω στην μητρική μου δεν είναι σταθερό και έχει διακυμάνσεις μεταξύ 4,5-4,8Ghz.

Λογω undervolt  λογικα στην ριχνει. Στοκ ποσο εχει ο 13700k 4.8?

Επεξ/σία από akoinonitos

23 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

κανε κατι τελευταιο ,βαλε με το χερι  performance  core ratio ,all core  51

και ecores ratio 39

ακυρο ξεχασα οτι εχεις b760 

Καλα εχεις z790 και καθεσαι με την b760 ρε? 

Είναι πιο όμορφη ρε γμτ.. Αλλά ναι πιθανώς να φταίει αυτό.

Θα δοκιμάσω και τα νέα setting  λίγο πιο μετά γιατί έπεσε λίγο δουλειά

2 ώρες πριν, SAnathema είπε

Είναι πιο όμορφη ρε γμτ.. Αλλά ναι πιθανώς να φταίει αυτό.

Θα δοκιμάσω και τα νέα setting  λίγο πιο μετά γιατί έπεσε λίγο δουλειά

Τι λες ρε αγουστε. Η Ζ790 Α PRO είναι κούκλα, στις φωτο φαινόταν άσχημη και δεν την ήθελα αλλά με τις Silver τις GSKILL έδεσαν τρομερά όπως και οι Renegade ταιριάζουν τα μαμ :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Τι λες ρε αγουστε. Η Ζ790 Α PRO είναι κούκλα, στις φωτο φαινόταν άσχημη και δεν την ήθελα αλλά με τις Silver τις GSKILL έδεσαν τρομερά όπως και οι Renegade ταιριάζουν τα μαμ :P

Δεν είπα πως δεν είναι ωραία. Η Άλλη όμως είναι πιο όμορφη αντικειμενικά.. και εκείνο το κουμπάκι q release για την κάρτα γραφικών σωτηρία! Και το aura - armory crate όλα τα λεφτά.

Επεξ/σία από SAnathema
  • Like 1

14 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Λογω undervolt  λογικα στην ριχνει. Στοκ ποσο εχει ο 13700k 4.8?

Λιγο που εψαξα δεν βρηκα καποια πληροφορια για το ποσο πρεπει να ειναι το στοκ, συνηθως το ρυθμιζει αυτοματα η μητρικη. Καπου διαβασα οτι παιζει ρολο η συχνοτητα των e-cores.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, sjtak είπε

Λιγο που εψαξα δεν βρηκα καποια πληροφορια για το ποσο πρεπει να ειναι το στοκ, συνηθως το ρυθμιζει αυτοματα η μητρικη. Καπου διαβασα οτι παιζει ρολο η συχνοτητα των e-cores.

οταν τα εχεις ολα default ποσο τρεχει ρε το ring?

To ring  τρεχει με ενα στανταρ offset απο τα pcores. Απο καποια ss απο reviews το βλεπω στα 4.5 

Εσυ το εχεις ανεβασει manual στα 4.8? 

Επεξ/σία από akoinonitos

Δοκίμασα core voltage offset -0.05

Έδωσε το καλύτερο cd23 σκορ μέχρι τώρα.  22849.

Σε idle το ρεύμα παίζει και κάτω απο 1.2 κάποιες φορές αλλά συνήθως εκεί 1.2 και φτάνει 1.350

Δεν δοκίμασα ακόμα αυτό με τα core του @akoinonitos

offset1.jpg

7 λεπτά πριν, SAnathema είπε

Δοκίμασα core voltage offset -0.05

Έδωσε το καλύτερο cd23 σκορ μέχρι τώρα.  22849.

Σε idle το ρεύμα παίζει και κάτω απο 1.2 κάποιες φορές αλλά συνήθως εκεί 1.2 και φτάνει 1.350

Δεν δοκίμασα ακόμα αυτό με τα core του @akoinonitos

offset1.jpg

αφου στο εγραψα ρε ,εχεις b760 δεν μπορεις να πειραξεις τα core ratios ,εκτος αν μπορεις να τα βαλεις μεχρι τα στοκ 5.1 και 3.9.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

οταν τα εχεις ολα default ποσο τρεχει ρε το ring?

To ring  τρεχει με ενα στανταρ offset απο τα pcores. Απο καποια ss απο reviews το βλεπω στα 4.5 

Εσυ το εχεις ανεβασει manual στα 4.8? 

Στο auto ειναι, δεν εχω ανεβασει τιποτα. Όταν τρεχω το aida μου το αλλαζει συνεχεια σε καθε run 4500-4800. (ring ratio ειναι το Northbridge reading στο aida ή εγώ κατάλαβα λάθος;)

Επεξ/σία από sjtak

38 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

αφου στο εγραψα ρε ,εχεις b760 δεν μπορεις να πειραξεις τα core ratios ,εκτος αν μπορεις να τα βαλεις μεχρι τα στοκ 5.1 και 3.9.

Τα στοκ ένα ένα μπορώ νομίζω γιατί είδα ανοίγει μενού για κάθε core ξεχωριστά

2 ώρες πριν, sjtak είπε

Στο auto ειναι, δεν εχω ανεβασει τιποτα. Όταν τρεχω το aida μου το αλλαζει συνεχεια σε καθε run 4500-4800. (ring ratio ειναι το Northbridge reading στο aida ή εγώ κατάλαβα λάθος;)

Ναι αλλα αν εχεις balanced power plan δεν θα στο καραταει στα 4.8 ας πουμε θα πεφτει σε idle ,αν εχεις κανει undervolt παντως μπορει να μην φτανει η ταση και να στο ριχνει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...