sjtak Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Για cache oc (ring ratio) σε 13700k, ξέρει κανείς ποια ρεύματα πειράζουμε? Επειδή έχω κάνει undervolt, θα χρειαστεί να ανεβάσω πάλι το vcore; Από ότι βλέπω στην μητρική μου δεν είναι σταθερό και έχει διακυμάνσεις μεταξύ 4,5-4,8Ghz. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SAnathema Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Δεν μπορω να καταλαβω τι κανει η μητρικη σου. Κανονικα δεν θα επρεπε να ριχνει τα ρολογια. Ούτε εγώ. Και δεν πολυψήνομαι να βάλω στην msi z790 γιατί η rog μαρέσει περισσότερο (ναι οκ γούστα) και έχει καλύτερο support σε μνήμες κτλ..Διάβασα και έναν οδηγό για 13900κ+asus στο overclock.net νομίζω, τα ίδια κάνει και εκεί.. ac/dc και mce disable.. α και βάζει και cpu load line calibration 4. Το δοκίμασα και αυτό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε εμένα παίζει χειρότερα και από 125 tdp Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2023 από SAnathema Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, SAnathema είπε Ούτε εγώ. Και δεν πολυψήνομαι να βάλω στην msi z790 γιατί η rog μαρέσει περισσότερο (ναι οκ γούστα) και έχει καλύτερο support σε μνήμες κτλ..Διάβασα και έναν οδηγό για 13900κ+asus στο overclock.net νομίζω, τα ίδια κάνει και εκεί.. ac/dc και mce disable.. α και βάζει και cpu load line calibration 4. Το δοκίμασα και αυτό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε εμένα παίζει χειρότερα και από 125 tdp κανε κατι τελευταιο ,βαλε με το χερι performance core ratio ,all core 51 και ecores ratio 39 ακυρο ξεχασα οτι εχεις b760 Καλα εχεις z790 και καθεσαι με την b760 ρε? Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2023 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sarandis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, SAnathema είπε Ούτε εγώ. Και δεν πολυψήνομαι να βάλω στην msi z790 γιατί η rog μαρέσει περισσότερο (ναι οκ γούστα) και έχει καλύτερο support σε μνήμες κτλ..Διάβασα και έναν οδηγό για 13900κ+asus στο overclock.net νομίζω, τα ίδια κάνει και εκεί.. ac/dc και mce disable.. α και βάζει και cpu load line calibration 4. Το δοκίμασα και αυτό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε εμένα παίζει χειρότερα και από 125 tdp Δες μήπως έχεις power saver power plan. Το πάτησα καταλάθος και με κλείδωσε στα 2.5ghz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, sjtak είπε Για cache oc (ring ratio) σε 13700k, ξέρει κανείς ποια ρεύματα πειράζουμε? Επειδή έχω κάνει undervolt, θα χρειαστεί να ανεβάσω πάλι το vcore; Από ότι βλέπω στην μητρική μου δεν είναι σταθερό και έχει διακυμάνσεις μεταξύ 4,5-4,8Ghz. Λογω undervolt λογικα στην ριχνει. Στοκ ποσο εχει ο 13700k 4.8? Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2023 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SAnathema Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 23 λεπτά πριν, akoinonitos είπε κανε κατι τελευταιο ,βαλε με το χερι performance core ratio ,all core 51 και ecores ratio 39 ακυρο ξεχασα οτι εχεις b760 Καλα εχεις z790 και καθεσαι με την b760 ρε? Είναι πιο όμορφη ρε γμτ.. Αλλά ναι πιθανώς να φταίει αυτό. Θα δοκιμάσω και τα νέα setting λίγο πιο μετά γιατί έπεσε λίγο δουλειά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, SAnathema είπε Είναι πιο όμορφη ρε γμτ.. Αλλά ναι πιθανώς να φταίει αυτό. Θα δοκιμάσω και τα νέα setting λίγο πιο μετά γιατί έπεσε λίγο δουλειά Τι λες ρε αγουστε. Η Ζ790 Α PRO είναι κούκλα, στις φωτο φαινόταν άσχημη και δεν την ήθελα αλλά με τις Silver τις GSKILL έδεσαν τρομερά όπως και οι Renegade ταιριάζουν τα μαμ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SAnathema Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Τι λες ρε αγουστε. Η Ζ790 Α PRO είναι κούκλα, στις φωτο φαινόταν άσχημη και δεν την ήθελα αλλά με τις Silver τις GSKILL έδεσαν τρομερά όπως και οι Renegade ταιριάζουν τα μαμ Δεν είπα πως δεν είναι ωραία. Η Άλλη όμως είναι πιο όμορφη αντικειμενικά.. και εκείνο το κουμπάκι q release για την κάρτα γραφικών σωτηρία! Και το aura - armory crate όλα τα λεφτά. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2023 από SAnathema 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sjtak Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 14 ώρες πριν, akoinonitos είπε Λογω undervolt λογικα στην ριχνει. Στοκ ποσο εχει ο 13700k 4.8? Λιγο που εψαξα δεν βρηκα καποια πληροφορια για το ποσο πρεπει να ειναι το στοκ, συνηθως το ρυθμιζει αυτοματα η μητρικη. Καπου διαβασα οτι παιζει ρολο η συχνοτητα των e-cores. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, sjtak είπε Λιγο που εψαξα δεν βρηκα καποια πληροφορια για το ποσο πρεπει να ειναι το στοκ, συνηθως το ρυθμιζει αυτοματα η μητρικη. Καπου διαβασα οτι παιζει ρολο η συχνοτητα των e-cores. οταν τα εχεις ολα default ποσο τρεχει ρε το ring? To ring τρεχει με ενα στανταρ offset απο τα pcores. Απο καποια ss απο reviews το βλεπω στα 4.5 Εσυ το εχεις ανεβασει manual στα 4.8? Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2023 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SAnathema Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δοκίμασα core voltage offset -0.05 Έδωσε το καλύτερο cd23 σκορ μέχρι τώρα. 22849. Σε idle το ρεύμα παίζει και κάτω απο 1.2 κάποιες φορές αλλά συνήθως εκεί 1.2 και φτάνει 1.350 Δεν δοκίμασα ακόμα αυτό με τα core του @akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, SAnathema είπε Δοκίμασα core voltage offset -0.05 Έδωσε το καλύτερο cd23 σκορ μέχρι τώρα. 22849. Σε idle το ρεύμα παίζει και κάτω απο 1.2 κάποιες φορές αλλά συνήθως εκεί 1.2 και φτάνει 1.350 Δεν δοκίμασα ακόμα αυτό με τα core του @akoinonitos αφου στο εγραψα ρε ,εχεις b760 δεν μπορεις να πειραξεις τα core ratios ,εκτος αν μπορεις να τα βαλεις μεχρι τα στοκ 5.1 και 3.9. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sjtak Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε οταν τα εχεις ολα default ποσο τρεχει ρε το ring? To ring τρεχει με ενα στανταρ offset απο τα pcores. Απο καποια ss απο reviews το βλεπω στα 4.5 Εσυ το εχεις ανεβασει manual στα 4.8? Στο auto ειναι, δεν εχω ανεβασει τιποτα. Όταν τρεχω το aida μου το αλλαζει συνεχεια σε καθε run 4500-4800. (ring ratio ειναι το Northbridge reading στο aida ή εγώ κατάλαβα λάθος;) Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2023 από sjtak Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SAnathema Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 38 λεπτά πριν, akoinonitos είπε αφου στο εγραψα ρε ,εχεις b760 δεν μπορεις να πειραξεις τα core ratios ,εκτος αν μπορεις να τα βαλεις μεχρι τα στοκ 5.1 και 3.9. Τα στοκ ένα ένα μπορώ νομίζω γιατί είδα ανοίγει μενού για κάθε core ξεχωριστά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, sjtak είπε Στο auto ειναι, δεν εχω ανεβασει τιποτα. Όταν τρεχω το aida μου το αλλαζει συνεχεια σε καθε run 4500-4800. (ring ratio ειναι το Northbridge reading στο aida ή εγώ κατάλαβα λάθος;) Ναι αλλα αν εχεις balanced power plan δεν θα στο καραταει στα 4.8 ας πουμε θα πεφτει σε idle ,αν εχεις κανει undervolt παντως μπορει να μην φτανει η ταση και να στο ριχνει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα