Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ασε τα watt 181 ,εχεις προβλημα με τα temps γτ τα εριξες?

γιατί πριν ήταν όπως στη φώτο παρακάτω. Όλα stock.

Και αφού είπα να έχω καλύτερα temp και κατανάλωση μου είπε ο Ice disable to mce και πλ2 στο 160.

Και αφού με mce disable το πλ1 και πλ2 ήταν 181 έβαλα το ενα 125 και το άλλο 160. (ή έπρεπε 160 και τα 2?)

temp.png

Δημοσ.

Έκανα νέο τεστ με pl1=pl2=181 και το asus power enhnancement disable

89 βαθμούς μέγιστη βλέπω και το cb23 έδωσε 22663 αυτή τη φορά.

Δεν ξέρω τι άλλες ρυθμίσεις θα ήταν ιδανικό να έχω για μια ισορροπία επιδόσεων κατανάλωσης και θερμοκρασιών

181.jpg

1812.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SAnathema είπε

Δεν ξέρω πως. Αν μου πεις τι ρυθμίσεις να πειράξω το δοκιμάζω.

Προς το παρόν έκανα αυτό που ου είπε ο ICE-T δλδ MCE disable (στην asus λέγεται performance enhancement 3.0)

Φαίνεται enable στη φώτο αλλά το απενεργοποίησα.

και έβαλα pl1=125 και pl2=160.

Όταν έκανα disable to MCE το pl1+pl2 ¨ηταν 181 watt και τα 2.

Στο cb23 είχα καλύτερες θερμοκρασίες με καλύτερη κατανάλωση, αλλά έπεσε αρκετά το σκορ που ήταν ήδη χαμηλό νομίζω. από 22303 κάτι σε 20800 (ανεβάζω ένα screen πριν τελειώσει το cb23 για να δειτε θερμοκρασίες μαξ)

ιδού!

Επίσης το ac/dc έχει αυξηθεί σε σχέση με πριν πήγε 1.700 και στα 2. από 1.400-1.700

asus performance.jpg

asus pl.jpg

Χωρίς τίτλο2.jpg

Δεν έχω asus, ίσως καλύτερα να σου πουν τα παιδιά που έχουν. Πάντως μιλάω για το CPU Core Voltage σε offset mode και για αρχή -0,05.

Αυτό είναι από τον δικό μου 13600k, αλλά νομίζω με λίγο καλύτερη ψύξη. Όλα στοκ, με -0,08.

CBr23.png.90336f716ed793ae3e14395ef14e502a.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, SAnathema είπε

Έκανα νέο τεστ με pl1=pl2=181 και το asus power enhnancement disable

89 βαθμούς μέγιστη βλέπω και το cb23 έδωσε 22663 αυτή τη φορά.

Δεν ξέρω τι άλλες ρυθμίσεις θα ήταν ιδανικό να έχω για μια ισορροπία επιδόσεων κατανάλωσης και θερμοκρασιών

181.jpg

1812.jpg

εχεις επιλογη στο bios για ac και dc  load line? αν ναι βαλε   ac 0.3 και dc 1.1 .

Με αυτα λογικα θα εχεις καπου 24300 score με 155w - 160w περιπου 

Εμενα η μητρικη αυτα μου βαζει σε ac/dc απο default  και δεν παει πανω απο 67 βαθμους σε  cb23

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@kirileman Δες τη φώτο από το bios παρακάτω. Actual vrm core voltage μήπως? Όταν λες όλα στοκ, δλδ με mce enabled?

@akoinonitos Για να μη κάνω καμιά βλακεία θεωρώ αυτά λες που φαίνονται στη φώτο. Τις τιμές που προτείνεις τις βάζω με mce disabled + (pl1=pl2=181)?

acdc.jpg

voltage.jpg

Επεξ/σία από SAnathema
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, SAnathema είπε

@kirileman Δες τη φώτο από το bios παρακάτω. Actual vrm core voltage μήπως? Όταν λες όλα στοκ, δλδ με mce enabled?

@akoinonitos Για να μη κάνω καμιά βλακεία θεωρώ αυτά λες που φαίνονται στη φώτο. Τις τιμές που προτείνεις τις βάζω με mce disabled + (pl1=pl2=181)?

acdc.jpg

voltage.jpg

Ακου  βγαλε το mce σιγουρα ,ειναι αχρηστο.

Μετα πας και βαζεις  short και long duration power  limit auto, μετα ia ac load line 0.3 και ia dc load line 1.1 κανε save  και exit μπες windows τρεξε cb και δες , vcore ,watt και θερμοκρασιες η ανεβασε ενα screenshoot απο hwinfo.

Λογικα το vcore θα πρεπει πανει καπου στα 1.2v καθως τρεχεις cb

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, SAnathema είπε

acdc.jpg

voltage.jpg

The Broadwell-E overclocking guide - Page 5 of 7 - Edge Up (asus.com)
Δες την 1η φωτο που λέε CPU Core Voltage. Εγώ μόνο αυτό έχω πειράξει. Ακριβώς δεν ξέρω τα μενού της Asus, λογικά εκεί που γράφει Auto το βάζεις Offset Mode και σου ανοίγει κάποια σχετική επιλογή από κάτω για να ορίσεις το offset. Επαναλαμβάνω, καλύτερα να σε βοηθήσουν όσοι έχουν ASUS και γνωρίζουν περισσότερα από εμένα.

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kirileman είπε

The Broadwell-E overclocking guide - Page 5 of 7 - Edge Up (asus.com)
Δες την 1η φωτο που λέε CPU Core Voltage. Εγώ μόνο αυτό έχω πειράξει. Ακριβώς δεν ξέρω τα μενού της Asus, λογικά εκεί που γράφει Auto το βάζεις Offset Mode και σου ανοίγει κάποια σχετική επιλογή από κάτω για να ορίσεις το offset.

Καλυτερα ειναι να το κανει απο ac / dc load line

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Καλυτερα ειναι να το κανει απο ac / dc load lin

το παιδί να έχει φυσιολογικό cinebench score με τις δικές σου θερμοκρασίες δεν το βλέπω., διαφορετικό, hardware, airflow κτλ .

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, ICE-T είπε

το παιδί να έχει φυσιολογικό cinebench score με τις δικές σου θερμοκρασίες δεν το βλέπω., διαφορετικό, hardware, airflow κτλ .

εδω στο sff ειχε μια χαρα θερμοκρασιες  ο 13600k ρε.

Αν η ταση ειναι οκ  γτ να μην εχει.

Το default  της intel ειναι 1.1 Αc 1.1 Dc  με llc 1.1 αυτο μανι μανι μας δινει καπου  1.3v σε load Λογικο να καρβουνιαζουν τα cpu

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

5,8ghz 2core usage, 5,5ghz all core usage , tvb +1 

1731525156_cb5.9.png.7881cd3c8ec8a09802b0fccbdf610813.png

Μα τι temps αίσχος ειναι αυτα :p 

Πάντως, αισθητή αλλαγή από τον 9900Κ στον 13700Κ. Πολύ πιο smooth τα καρέ και πιο consistent από πριν. Δεν έχω σχεδόν καθόλου FPS drop ούτε στο WZ2.0 ούτε στο PUBG. Και συνεχώς πάνω από 140 FPS στο πρώτο και 180 FPS στο 2ο με την 3070 Τι σε 1440ρ με τις ιδιες ρυθμισεις που είχα πριν. 

• Like 2
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Μα τι temps αίσχος ειναι αυτα 😛

Πάντως, αισθητή αλλαγή από τον 9900Κ στον 13700Κ. Πολύ πιο smooth τα καρέ και πιο consistent από πριν. Δεν έχω σχεδόν καθόλου FPS drop ούτε στο WZ2.0 ούτε στο PUBG. Και συνεχώς πάνω από 140 FPS στο πρώτο και 180 FPS στο 2ο με την 3070 Τι σε 1440ρ με τις ιδιες ρυθμισεις που είχα πριν. 

Που να δεις πόσο αισθητή ήταν η διαφορά από 4770k σε 13600k (είναι αλήθεια ότι αλλάζω συχνά υπολογιστή 😁)

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, kirileman είπε

Που να δεις πόσο αισθητή ήταν η διαφορά από 4770k σε 13600k (είναι αλήθεια ότι αλλάζω συχνά υπολογιστή 😁)

Καλουτσικη αναβαθμιση, παραμοια μεταβαση εκανα και εγω 4790κ->13700κ:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...