ICE-T Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, SAnathema είπε ευχαριστώ ICE-T. power limit στο pl2 σωστά? Επειδή είμαι λίγο άσχετος. Θα το δοκιμάσω όταν γυρίσω από τη δουλειά. ναι φίλε μου, καλημέρα. 1
thetiesthatbind Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 10 ώρες πριν, ICE-T είπε Σε ποιο κουτί το έχεις το σύστημα? NZXT H700, αλλά όλα τα μετράω με ανοιχτό καπάκι. 11 ώρες πριν, akoinonitos είπε Βαλε λιγο ac load line 30 και dc load line 100 και δες πως παει. Oλα τα υπολοιπα default και μην βαζεις εκει που σε ρωταει βαλε stock cooler ,αν δεν το εχεις δοκιμασε ποτε κανε πρωτα αυτο και δες και αν δεν αλλαξει τπτ τοτε βαλε τα ac/dc load line Τσεκαρε vcore και watt αν μπορεις η καλυτερα ανεβασε screen shoot απο το hwinfo οπως τρεχεις cb να φαινονται cpu vid cpu vcore cpu watt Αυτα για δοκιμη ,μετα θα πρεπει να βρεις το σωστο dc load line αναλογα με το llc για να σου δειχνει σωστα readings σε watt Θα κάνω αυτό με το cooler πρώτα γιατί διάλεξα το water cooler στο ΒIOS setup και δεν έχει power limits. Μπορώ να βάλω και το μεσαίο βέβαια που είναι αεροψυξη / πύργος νομίζω; Επίσης αν φέρω μπροστά το ΑΙΟ και της κουμπώσω και τα φανς τα στοκ να την έχω push / pull θα δω καμία αισθητή διαφορά ή τσάμπα ταλαιπωρία να μετακινώ το cooler? Τα fans έχουν διαφορετικό airflow transfer ωστόσο οποτε τα μπροστά θα σπρωχουν θεωρητικα λιγότερο όγκο αέρα από ο,τι τα πίσω σε ένα τέτοιο σενάριο, δε ξέρω αν θα είχαν κάποια αρνητική επίδραση. XMP Enabled, Stock Cooler option (253W PL) Στα 80-85 καθοταν βεβαια το σκορ ειναι κουτσο σε συγκριση με το no limits. Επισης γιατι λεει Thermal Throttling ενω δεν πιασαμε τα 100αρια; Και 288W PL1 Σε 3' ειχε πιασει 100αρι. Θερμορκασια δωματιου: 19,6oC btw
akoinonitos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, thetiesthatbind είπε NZXT H700, αλλά όλα τα μετράω με ανοιχτό καπάκι. Θα κάνω αυτό με το cooler πρώτα γιατί διάλεξα το water cooler στο ΒIOS setup και δεν έχει power limits. Μπορώ να βάλω και το μεσαίο βέβαια που είναι αεροψυξη / πύργος νομίζω; Επίσης αν φέρω μπροστά το ΑΙΟ και της κουμπώσω και τα φανς τα στοκ να την έχω push / pull θα δω καμία αισθητή διαφορά ή τσάμπα ταλαιπωρία να μετακινώ το cooler? Τα fans έχουν διαφορετικό airflow transfer ωστόσο οποτε τα μπροστά θα σπρωχουν θεωρητικα λιγότερο όγκο αέρα από ο,τι τα πίσω σε ένα τέτοιο σενάριο, δε ξέρω αν θα είχαν κάποια αρνητική επίδραση. XMP Enabled, Stock Cooler option (253W PL) Στα 80-85 καθοταν βεβαια το σκορ ειναι κουτσο σε συγκριση με το no limits. Επισης γιατι λεει Thermal Throttling ενω δεν πιασαμε τα 100αρια; Και 288W PL1 Σε 3' ειχε πιασει 100αρι. Θερμορκασια δωματιου: 19,6oC btw αφου δινει 1.3v λογικο ειναι να εχεις τετοια temps ,δοκιμασε τα ac/dc που σου ειπα 1
isaias1983 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 5 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε NZXT H700, αλλά όλα τα μετράω με ανοιχτό καπάκι. Θα κάνω αυτό με το cooler πρώτα γιατί διάλεξα το water cooler στο ΒIOS setup και δεν έχει power limits. Μπορώ να βάλω και το μεσαίο βέβαια που είναι αεροψυξη / πύργος νομίζω; Επίσης αν φέρω μπροστά το ΑΙΟ και της κουμπώσω και τα φανς τα στοκ να την έχω push / pull θα δω καμία αισθητή διαφορά ή τσάμπα ταλαιπωρία να μετακινώ το cooler? Τα fans έχουν διαφορετικό airflow transfer ωστόσο οποτε τα μπροστά θα σπρωχουν θεωρητικα λιγότερο όγκο αέρα από ο,τι τα πίσω σε ένα τέτοιο σενάριο, δε ξέρω αν θα είχαν κάποια αρνητική επίδραση. XMP Enabled, Stock Cooler option (253W PL) Στα 80-85 καθοταν βεβαια το σκορ ειναι κουτσο σε συγκριση με το no limits. Επισης γιατι λεει Thermal Throttling ενω δεν πιασαμε τα 100αρια; Και 288W PL1 Σε 3' ειχε πιασει 100αρι. Θερμορκασια δωματιου: 19,6oC btw Τη ζελατίνα από τη ψυχτρα την έχεις βγάλει??? Δεν ηρωνευομαι.Εχω στήσει πάνω από 1000 pc αλλά μια φορά την ξέχασα κ είχα κουλές θερμοκρασίες... Έβγαλα ψυχτρα να δω μήπως δεν είχε κουμπώσει καλά κ είδα τη ζελατίνα!!! Συμβαίνουν κ στους καλύτερους...
ICE-T Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε NZXT H700, αλλά όλα τα μετράω με ανοιχτό καπάκι. Θα κάνω αυτό με το cooler πρώτα γιατί διάλεξα το water cooler στο ΒIOS setup και δεν έχει power limits. Μπορώ να βάλω και το μεσαίο βέβαια που είναι αεροψυξη / πύργος νομίζω; Επίσης αν φέρω μπροστά το ΑΙΟ και της κουμπώσω και τα φανς τα στοκ να την έχω push / pull θα δω καμία αισθητή διαφορά ή τσάμπα ταλαιπωρία να μετακινώ το cooler? Τα fans έχουν διαφορετικό airflow transfer ωστόσο οποτε τα μπροστά θα σπρωχουν θεωρητικα λιγότερο όγκο αέρα από ο,τι τα πίσω σε ένα τέτοιο σενάριο, δε ξέρω αν θα είχαν κάποια αρνητική επίδραση. XMP Enabled, Stock Cooler option (253W PL) Στα 80-85 καθοταν βεβαια το σκορ ειναι κουτσο σε συγκριση με το no limits. Επισης γιατι λεει Thermal Throttling ενω δεν πιασαμε τα 100αρια; Και 288W PL1 Σε 3' ειχε πιασει 100αρι. Θερμορκασια δωματιου: 19,6oC btw ανοιχτό το πλαϊνό,ναι αλλά το κουτί αυτό είναι κλειστό μπροστά αν θυμάμαι, οπότε το ψυγείο επάνω μαζεύει όλη την ζεστή που παράγεται μέσα μαζί με θερμοκρασία της κάρτας με αποτέλεσμα να έχεις 6 με 10 βαθμούς παραπάνω ο επεξεργαστής, δοκίμασε ότι προτείνουν τα παιδιά και βλέπεις, εμένα ο 13700Κ στοκ μόνο με XMP με watercool 4096watt για κάποιον λόγο μέχρι 228watt γράφει και 76 με 78 βαθμούς σε cinebenchR23,δεν ξέρω αν φταίει ότι έχω Ζ690 MSI edge και έχουν διαφορετικό PL από Ζ790 ,η νομίζει ότι είναι 12900Κ ο 13700Κ.η είναι μουφα το ψυγείο που έχεις και κάτι δεν δουλεύει σωστά όπως και να έχει δώσε περισσότερες στροφές γιατί με 1600 στροφές που δουλεύει μάλλον πρέπει να του δώσεις περισσότερα γκάζια. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2023 από ICE-T
nvidiafan Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Αλλά άμα δεν υπήρχε επαφή με το IHS πως θα ανέβαινει η θερμοκρασία του υγρου; Το Vcore κατά το run ήταν στα 1.3V. Στο iCUE της Corsair γράφει 1.23V βέβαια οποτε ισως ειναι bug / λαθος διαβασμα; Το ερώτημα είναι αν στο HWinfo στην ένδειξη vcore σε idle σου γραφει και εκει 1.61 οπως CPU-Z. Γιατι νομιζω το screenshot σου από HWinfo ειναι κατα το run που κάνει vdroop. Αν ειναι οντως 1.61, ρύθμισε δοκιμαστικά όπως σου ειπε και ο Μπάμπης το vcore manually και το LLC για λιγοτερο vdroop απο idle σε load (δεν ξερω πως πανε τα LLC σε msi, εχω asus - νομιζω αναποδα). Αν δεν ειναι 1.61, προφανως διαβαζει λαθος το cpuz. Ισως με bios update της μητρικης φτιάξει... Οπότε βαλε adaptive και ac/dc όπως σου ειπαν τα παιδια παραπανω. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2023 από nvidiafan
this.is.elia Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 19 λεπτά πριν, nvidiafan είπε Αν ειναι οντως 1.61, ρύθμισε δοκιμαστικά όπως σου ειπε και ο Μπάμπης το vcore manually και το LLC για λιγοτερο vdroop απο idle σε load (δεν ξερω πως πανε τα LLC σε msi, εχω asus - νομιζω αναποδα). (Ναι ανάποδα πάνε, σε MSI, Giga, Asrock όσο ψηλότερα τόσο πιο επιθετικό είναι το llc, σε asus το ανάποδο.) 2
kirileman Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 6 ώρες πριν, SAnathema είπε Βλέποντας τα άνω τεστ που κάνετε, είπα να δοκιμάσω και εγώ. Το σύστημα είναι 13600κ + asus rog strix b760 + ddr6 6400 trident το γνωστό. Ψύξη έχω την FC140. Είμαι τελείως στοκ σε settings και επειδή νομίζω και εμένα είναι υψηλές οι θερμοκρασίες, μπορώ να πειράξω κάποιες ρυθμίσεις για λιγότερη κατανάλωση και θερμοκρασίες? Γιατί και απόδοση σε cb23 δεν βλέπω καμιά σοβαρή επίσης. Ή λόγω μητρικής δεν γίνεται? (έχω και μια msi z790 a-pro αλλά η rog αισθητικά μου αρέσει περισσότερο, άσε που δείχνει να έχει και καλύτερο support στις μνήμες) Γιατί δεν κάνεις ένα μικρό undervolt; Πχ -0,05.
thetiesthatbind Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, ICE-T είπε ανοιχτό το πλαϊνό,ναι αλλά το κουτί αυτό είναι κλειστό μπροστά αν θυμάμαι, οπότε το ψυγείο επάνω μαζεύει όλη την ζεστή που παράγεται μέσα μαζί με θερμοκρασία της κάρτας με αποτέλεσμα να έχεις 6 με 10 βαθμούς παραπάνω ο επεξεργαστής, δοκίμασε ότι προτείνουν τα παιδιά και βλέπεις, εμένα ο 13700Κ στοκ μόνο με XMP με watercool 4096watt για κάποιον λόγο μέχρι 228watt γράφει και 76 με 78 βαθμούς σε cinebenchR23,δεν ξέρω αν φταίει ότι έχω Ζ690 MSI edge και έχουν διαφορετικό PL από Ζ790 ,η νομίζει ότι είναι 12900Κ ο 13700Κ.η είναι μουφα το ψυγείο που έχεις και κάτι δεν δουλεύει σωστά όπως και να έχει δώσε περισσότερες στροφές γιατί με 1600 στροφές που δουλεύει μάλλον πρέπει να του δώσεις περισσότερα γκάζια. Εκεί τερματίζει το φανάκι, δεν έχει παραπάνω. 2 ώρες πριν, nvidiafan είπε Το ερώτημα είναι αν στο HWinfo στην ένδειξη vcore σε idle σου γραφει και εκει 1.61 οπως CPU-Z. Γιατι νομιζω το screenshot σου από HWinfo ειναι κατα το run που κάνει vdroop. Αν ειναι οντως 1.61, ρύθμισε δοκιμαστικά όπως σου ειπε και ο Μπάμπης το vcore manually και το LLC για λιγοτερο vdroop απο idle σε load (δεν ξερω πως πανε τα LLC σε msi, εχω asus - νομιζω αναποδα). Αν δεν ειναι 1.61, προφανως διαβαζει λαθος το cpuz. Ισως με bios update της μητρικης φτιάξει... Οπότε βαλε adaptive και ac/dc όπως σου ειπαν τα παιδια παραπανω. Κανει interfere το iCUE της Corsair απο ό,τι καταλαβα με το CPU-Z και για αυτο γραφει ό,τι να ναι ο ICUE. 2 ώρες πριν, isaias1983 είπε Τη ζελατίνα από τη ψυχτρα την έχεις βγάλει??? Δεν ηρωνευομαι.Εχω στήσει πάνω από 1000 pc αλλά μια φορά την ξέχασα κ είχα κουλές θερμοκρασίες... Έβγαλα ψυχτρα να δω μήπως δεν είχε κουμπώσει καλά κ είδα τη ζελατίνα!!! Συμβαίνουν κ στους καλύτερους... Δεν ερχεται με ζελατινα η συγκεκριμενη ψυκτρα. Λοιπόν update. Άλλαξα την ψύκτρα θέση από πάνω σε μπροστά, έβαλα τα φανς σε Push / Pull και έβαλα άλλη πάστα (από Noctua σε Thermal Grizzly). Το έβγαλα από το iCUE γιατί ρύθμιζα και τα φανς λίγο για να είναι οσο πιο κοντα γινεται σε στροφές. Οπότε με λίγο σκάλισμα στα ρεύματα πιστεύω θα ειναι ακομη πιο κρύος; 1.3V τραβούσε μόνο με το ΧΜΡ ανοιχτό και τίποτα άλλο. 1
ICE-T Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) δεν μπορώ να καταλάβω,να υποθέσω έχεις περάσει chipsets,Intel ME κτλ,και δεν έχει μείνει τίποτα πίσω από τα προηγούμενα συστήματα, εκτός αν είναι ανοιχτά της MSI το game mode και το enhaged turbo on και έχει πάθει παρακρουση η μητρική,κάνε ότι σου είπε ο babis και βλέπεις. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2023 από ICE-T
thetiesthatbind Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, ICE-T είπε δεν μπορώ να καταλάβω,να υποθέσω έχεις περάσει chipsets,Intel ME κτλ,και δεν έχει μείνει τίποτα πίσω από τα προηγούμενα συστήματα, εκτός αν είναι ανοιχτά της MSI το game mode και το enhaged turbo on και έχει πάθει παρακρουση η μητρική,κάνε ότι σου είπε ο babis και βλέπεις. Τίποτα clean είναι όλα. Και όλα έχουν γίνει εγκατάσταση όπως πρέπει. Το Enhanced Turbo ειναι στο AUTO. Τα άλλα είναι κλειστά. Θα κάνω ό,τι είπε ο Babis και ο akoinotitos και θα στρώσει λογικά αν και με το 90αρι μαξ ειμαι αρκετα ικανοποιημένος. Έστρωσε, πριν βαρουσε 100αρια με το ΧΜΡ μετα απο 2' τώρα σε 10' εφτασε μεχρι 94-95 και αυτο σε 1 πυρήνα.
ICE-T Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, thetiesthatbind είπε Τίποτα clean είναι όλα. Και όλα έχουν γίνει εγκατάσταση όπως πρέπει. Το Enhanced Turbo ειναι στο AUTO. Τα άλλα είναι κλειστά. Θα κάνω ό,τι είπε ο Babis και ο akoinotitos και θα στρώσει λογικά αν και με το 90αρι μαξ ειμαι αρκετα ικανοποιημένος. Έστρωσε, πριν βαρουσε 100αρια με το ΧΜΡ μετα απο 2' τώρα σε 10' εφτασε μεχρι 94-95 και αυτο σε 1 πυρήνα. ότι σε βολεύει εσένα και ότι νομίζεις καλύτερη επιλογή. 1
SAnathema Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kirileman είπε Γιατί δεν κάνεις ένα μικρό undervolt; Πχ -0,05. Δεν ξέρω πως. Αν μου πεις τι ρυθμίσεις να πειράξω το δοκιμάζω. Προς το παρόν έκανα αυτό που ου είπε ο ICE-T δλδ MCE disable (στην asus λέγεται performance enhancement 3.0) Φαίνεται enable στη φώτο αλλά το απενεργοποίησα. και έβαλα pl1=125 και pl2=160. Όταν έκανα disable to MCE το pl1+pl2 ¨ηταν 181 watt και τα 2. Στο cb23 είχα καλύτερες θερμοκρασίες με καλύτερη κατανάλωση, αλλά έπεσε αρκετά το σκορ που ήταν ήδη χαμηλό νομίζω. από 22303 κάτι σε 20800 (ανεβάζω ένα screen πριν τελειώσει το cb23 για να δειτε θερμοκρασίες μαξ) ιδού! Επίσης το ac/dc έχει αυξηθεί σε σχέση με πριν πήγε 1.700 και στα 2. από 1.400-1.700 Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2023 από SAnathema
akoinonitos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, SAnathema είπε Δεν ξέρω πως. Αν μου πεις τι ρυθμίσεις να πειράξω το δοκιμάζω. Προς το παρόν έκανα αυτό που ου είπε ο ICE-T δλδ MCE disable (στην asus λέγεται performance enhancement 3.0) Φαίνεται enable στη φώτο αλλά το απενεργοποίησα. και έβαλα pl1=125 και pl2=160. Όταν έκανα disable to MCE το pl1+pl2 ¨ηταν 181 watt και τα 2. Στο cb23 είχα καλύτερες θερμοκρασίες με καλύτερη κατανάλωση, αλλά έπεσε αρκετά το σκορ που ήταν ήδη χαμηλό νομίζω. από 22303 κάτι σε 20800 (ανεβάζω ένα screen πριν τελειώσει το cb23 για να δειτε θερμοκρασίες μαξ) ιδού! Επίσης το ac/dc έχει αυξηθεί σε σχέση με πριν πήγε 1.700 και στα 2. από 1.400-1.700 Τι εχεις κανει ρε εκει? Το εκοψες στα 125watt Βαλε απλα enforce stock limits και τπτ αλλο η disable performace enchancer ,ποια μητρικη εχεις? Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2023 από akoinonitos
SAnathema Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Τι εχεις κανει ρε εκει? Το εκοψες στα 125watt Βαλε απλα enforce stock limits και τπτ αλλο η disable performace enchancer ,ποια μητρικη εχεις? την asus rog strix b760
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα