Pwpwpw Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Ναι αυτό είναι το καινούργιο CPU. Και η μητρική. Εδώ είναι σε 10 λεπτο CB23 με το CPU Lite Mode στο 5. Στο Auto, βαράμε 100αρια οπως πριν. Eγω παντως πιστευω οτι κατι δεν παει καλα με την ΑΙΟ σου, μου φαινονται υπερβολικα υψηλα αυτα τα temps σε 10λεπτο cb23 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 msi ,αφου.... φτιαξε τα ac/dc load line Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Eγω παντως πιστευω οτι κατι δεν παει καλα με την ΑΙΟ σου, μου φαινονται υπερβολικα υψηλα αυτα τα temps σε 10λεπτο cb23 Και το coolant temp έφτασε 38-39 βαθμους (δεν εχω δει coolant temp να φτάνει τόσο ψηλά). 3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε msi ,αφου.... φτιαξε τα ac/dc load line Πως Μωρέ και το προηγούμενο τσιπ που μπηκε και σε Gigabyte μητρικη παλι τα ιδια βαρουσε. Επίσης το 34oC idle coolant temp δε μου φαίνεται φυσιολογικο. Πριν ηταν στα 30 τουλαχιστον. Παιζει να εχει θεμα η παστα; Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2023 από thetiesthatbind Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 21 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Και το coolant temp έφτασε 38-39 βαθμους (δεν εχω δει coolant temp να φτάνει τόσο ψηλά). Πως Μωρέ και το προηγούμενο τσιπ που μπηκε και σε Gigabyte μητρικη παλι τα ιδια βαρουσε. Επίσης το 34oC idle coolant temp δε μου φαίνεται φυσιολογικο. Πριν ηταν στα 30 τουλαχιστον. Παιζει να εχει θεμα η παστα; Το πρόβλημα πρέπει να είναι πολυσύνθετο, διαφορετικά τώρα θα ήταν όλα οκ. Ποια είναι τα χρονικά διαστήματα του 2023 όπου ο Ερμής θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος; 1-18 Ιανουαρίου στο ζώδιο του Αιγόκερω(23ο – 18ο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 33 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Επίσης το 34oC idle coolant temp δε μου φαίνεται φυσιολογικο. Πριν ηταν στα 30 τουλαχιστον. Παιζει να εχει θεμα η παστα; βάλε fixed vcore στο 1,20v και ρίχτου ενα all core 5.4ghz και τσέκαρε temps....βάλε llc προτελευταία με αντιπροτελευταία στάθμη....παίζεις με unlimited και 1,35v....φυσιολογική η κατοστάρα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChaosAD Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, akoinonitos είπε msi ,αφου.... φτιαξε τα ac/dc load line Αυτό ακριβώς, βάλε LLC5, DC_LL 69, AC_LL 20 και δες τι παίζει, αν είσαι σταθερά αρχησε να κατεβάζεις το AC μέχρι να κρασαρει. Disable τα ia cep, tvb και undervolt protection είναι must Edit: ξέχασα ,vcore σε adaptive κ auto Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2023 από ChaosAD 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Κομπλε, θενξ παιδια! Θα σεταρω τα παντα απο software και μετα θα ασχοληθώ με τα του BIOS και θα επιστρέψω. Τουλάχιστον δουλεύει Πάντως coolant temp 34 βαθμοί σε χρήση βλέπω twitch και κατεβάζω τα παιχνίδια μου φαίνεται υπερβολικό. Θα κανω και μια ερωτηση στην Corsair. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 20 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Κομπλε, θενξ παιδια! Θα σεταρω τα παντα απο software και μετα θα ασχοληθώ με τα του BIOS και θα επιστρέψω. Τουλάχιστον δουλεύει κανε κατι πριν κανεις οτιδηποτε ,με ολα default για το cpu ανοξε το hwinfo με ξετικαρισμενες τις δυο επιλογες που σου εχει και δες τι ac/dc ll σου δειχνει οπως στη φωτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε κανε κατι πριν κανεις οτιδηποτε ,με ολα default για το cpu ανοξε το hwinfo με ξετικαρισμενες τις δυο επιλογες που σου εχει και δες τι ac/dc ll σου δειχνει οπως στη φωτο Σε idle? Χωρις να τρεξω τιπτοα αλλο; 0.5/0.8 3.4/3.4 Αυτό είναι χωρίς XMP, μετά το reset to defaults. 5min CB23. Αυτό που πρόσεξα είναι ότι το coolant temp δε σταθεροποιείται. Είναι σα να μη ψύχει η ψύκτρα, τα φανάκια όμως, όλα ανεβάζουν στροφές μέχρι το 100% (το έχω βάλει στους 38oC να βαράνε 100%). Και είναι με το side panel off. Στα θετικά είναι ότι δε βαράει ακαριαία 100%, όπως το προηγούμενο chip, αλλά ανεβάζει σιγά σιγά, ξεκινάει από 70-75 βαθμούς και φτάνει σε αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες. Εδώ τώρα ή δεν έχω βάλει κάτι σωστά στην ψύκτρα ή δεν πατάει ο χαλκός όλος πάνω στο IHS ή η πάστα είναι μάπα (Noctua έβαλα) ή οχι αρκετή (ενα μικρο φασολι εβαλα). Αλλά άμα δεν υπήρχε επαφή με το IHS πως θα ανέβαινει η θερμοκρασία του υγρου; Το Vcore κατά το run ήταν στα 1.3V. Στο iCUE της Corsair γράφει 1.23V βέβαια οποτε ισως ειναι bug / λαθος διαβασμα; Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2023 από thetiesthatbind Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 13900KS BINNING 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Σε idle? Χωρις να τρεξω τιπτοα αλλο; 0.5/0.8 3.4/3.4 Αυτό είναι χωρίς XMP, μετά το reset to defaults. 5min CB23. Αυτό που πρόσεξα είναι ότι το coolant temp δε σταθεροποιείται. Είναι σα να μη ψύχει η ψύκτρα, τα φανάκια όμως, όλα ανεβάζουν στροφές μέχρι το 100% (το έχω βάλει στους 38oC να βαράνε 100%). Και είναι με το side panel off. Στα θετικά είναι ότι δε βαράει ακαριαία 100%, όπως το προηγούμενο chip, αλλά ανεβάζει σιγά σιγά, ξεκινάει από 70-75 βαθμούς και φτάνει σε αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες. Εδώ τώρα ή δεν έχω βάλει κάτι σωστά στην ψύκτρα ή δεν πατάει ο χαλκός όλος πάνω στο IHS ή η πάστα είναι μάπα (Noctua έβαλα) ή οχι αρκετή (ενα μικρο φασολι εβαλα). Αλλά άμα δεν υπήρχε επαφή με το IHS πως θα ανέβαινει η θερμοκρασία του υγρου; Το Vcore κατά το run ήταν στα 1.3V. Στο iCUE της Corsair γράφει 1.23V βέβαια οποτε ισως ειναι bug / λαθος διαβασμα; Βαλε λιγο ac load line 30 και dc load line 100 και δες πως παει. Oλα τα υπολοιπα default και μην βαζεις εκει που σε ρωταει βαλε stock cooler ,αν δεν το εχεις δοκιμασε ποτε κανε πρωτα αυτο και δες και αν δεν αλλαξει τπτ τοτε βαλε τα ac/dc load line Τσεκαρε vcore και watt αν μπορεις η καλυτερα ανεβασε screen shoot απο το hwinfo οπως τρεχεις cb να φαινονται cpu vid cpu vcore cpu watt Αυτα για δοκιμη ,μετα θα πρεπει να βρεις το σωστο dc load line αναλογα με το llc για να σου δειχνει σωστα readings σε watt Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2023 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Σε ποιο κουτί το έχεις το σύστημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SAnathema Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Βλέποντας τα άνω τεστ που κάνετε, είπα να δοκιμάσω και εγώ. Το σύστημα είναι 13600κ + asus rog strix b760 + ddr6 6400 trident το γνωστό. Ψύξη έχω την FC140. Είμαι τελείως στοκ σε settings και επειδή νομίζω και εμένα είναι υψηλές οι θερμοκρασίες, μπορώ να πειράξω κάποιες ρυθμίσεις για λιγότερη κατανάλωση και θερμοκρασίες? Γιατί και απόδοση σε cb23 δεν βλέπω καμιά σοβαρή επίσης. Ή λόγω μητρικής δεν γίνεται? (έχω και μια msi z790 a-pro αλλά η rog αισθητικά μου αρέσει περισσότερο, άσε που δείχνει να έχει και καλύτερο support στις μνήμες) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, SAnathema είπε Βλέποντας τα άνω τεστ που κάνετε, είπα να δοκιμάσω και εγώ. Το σύστημα είναι 13600κ + asus rog strix b760 + ddr6 6400 trident το γνωστό. Ψύξη έχω την FC140. Είμαι τελείως στοκ σε settings και επειδή νομίζω και εμένα είναι υψηλές οι θερμοκρασίες, μπορώ να πειράξω κάποιες ρυθμίσεις για λιγότερη κατανάλωση και θερμοκρασίες? Γιατί και απόδοση σε cb23 δεν βλέπω καμιά σοβαρή επίσης. Ή λόγω μητρικής δεν γίνεται? (έχω και μια msi z790 a-pro αλλά η rog αισθητικά μου αρέσει περισσότερο, άσε που δείχνει να έχει και καλύτερο support στις μνήμες) Βάλε power limit 160watt και κλείσε το MCE . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SAnathema Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 ευχαριστώ ICE-T. power limit στο pl2 σωστά? Επειδή είμαι λίγο άσχετος. Θα το δοκιμάσω όταν γυρίσω από τη δουλειά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα