thetiesthatbind Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! Ηρθε η μητρική, έστησα όλα κομπλε. Και το 1 memory stick έχει καμένα LED. Ναι αλήθεια λέω, ήταν καμένο το 1 LED strip Στο μεταξύ η TOMAHAWK που πήρα από το Copter και ακόμη περιμένω τα λεφτά από ο,τι φαίνεται ήταν ανοιγμένη / επιστροφή / refurbished γιατί η PRO A που πήρα τώρα και θεωρείται ένα κλικ κατώτερη, είχε αυτοκόλλητα στα heatsink ενώ η άλλη δεν είχε τίποτα. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2023 από thetiesthatbind 1
Sarandis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Ούτε μένα είχε ζελατίνες η ddr5 έκδοση πάντως, απο άλλο κατάστημα. Μόνο στα thermal pads στα nvme slots είχε.Επίσης δεν ξέρω τι παίζει με άλλες mb, έχει ένα cpu lite load που στο auto πέταγε 1.4v
Eloy Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αυτό που γίνεται πάντως με τις μη σφραγισμένες μητρικές καταντάει γελοίο... Πρόκες αγοράζεις και έρχονται σε σφραγισμένη συσκευασία ενώ οι μητρικές σχεδόν όλες είναι ανοιχτές. Οταν το είπα αυτό σε γνωστο μου που δουλεύει στο μεγάλο κίτρινο, μου είπε οτι δεν θυμάται να παρέδωσε ποτέ μητρική που να ήταν σφραγισμένη στην ζελατίνα της. Aπο περιέργεια έψαξα στο youtube γιά "motherboard unbox" και δεν βρήκα ούτε ένα στην πρώτη σελίδα που να δείχνει να σκίζει ζελατίνα ή να κόβει ταινία ασφαλείας... Μια εξήγηση θα ήταν οτι κάνει bios update η αντιπρόσωπος εταιρία, αλλά στην πράξη βρίσκουμε πάντα εργοστασιακό bios μέσα... Η άλλη εξήγηση είναι οτί ίσως προτιμούν να τις διανέμουν έτσι γιατί όντως κάποιες φορές μάλλον στέλνουν μητρικές που ενώ δεν έχουν πρόβλημα, ο πρώτος αγοραστής δεν ξέρει να την κάνει να δουλέψει (λόγω μνημών, κλπ) και την στέλνει επιστροφή σαν προληματική... Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2023 από Eloy
akoinonitos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! Ηρθε η μητρική, έστησα όλα κομπλε. Και το 1 memory stick έχει καμένα LED. Ναι αλήθεια λέω, ήταν καμένο το 1 LED strip Στο μεταξύ η TOMAHAWK που πήρα από το Copter και ακόμη περιμένω τα λεφτά από ο,τι φαίνεται ήταν ανοιγμένη / επιστροφή / refurbished γιατί η PRO A που πήρα τώρα και θεωρείται ένα κλικ κατώτερη, είχε αυτοκόλλητα στα heatsink ενώ η άλλη δεν είχε τίποτα. τωρα να σου πω οτι εισαι γκαντεμης ,φανταζομαι το εχεις καταλαβει 😛 Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2023 από akoinonitos 1
thetiesthatbind Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Sarandis είπε Ούτε μένα είχε ζελατίνες η ddr5 έκδοση πάντως, απο άλλο κατάστημα. Μόνο στα thermal pads στα nvme slots είχε.Επίσης δεν ξέρω τι παίζει με άλλες mb, έχει ένα cpu lite load που στο auto πέταγε 1.4v Ναι! Ένας στο MSI Forum ή εδώ μου είπε να το κατεβάσω στο Level 5 και είχε 1.15V Volt μετά και 70-80oC CPU χωρίς performance hit. @akoinonitos Δε ξέρω ρε φίλε πραγματικά, δε ξέρω τι έχει πάει λάθος με εμένα σε αυτή τη φάση του upgrade μου, και αλλά χρόνια εχω κανει upgrades / new pcs, πρόβλημα δεν είχα ποτέ. Αρχίζω να πιστευω οτι εχει να κανει με τους προμηθευτες των low priced σκρουτσομπεστομάγαζων. Αν και τόσοι και τόσοι αγοράζουν, αλλα απο You, Msystems, Απαίσιο θέμα δεν είχα ποτέ. 1 ώρα πριν, Eloy είπε Αυτό που γίνεται πάντως με τις μη σφραγισμένες μητρικές καταντάει γελοίο... Πρόκες αγοράζεις και έρχονται σε σφραγισμένη συσκευασία ενώ οι μητρικές σχεδόν όλες είναι ανοιχτές. Οταν το είπα αυτό σε γνωστο μου που δουλεύει στο μεγάλο κίτρινο, μου είπε οτι δεν θυμάται να παρέδωσε ποτέ μητρική που να ήταν σφραγισμένη στην ζελατίνα της. Aπο περιέργεια έψαξα στο youtube γιά "motherboard unbox" και δεν βρήκα ούτε ένα στην πρώτη σελίδα που να δείχνει να σκίζει ζελατίνα ή να κόβει ταινία ασφαλείας... Μια εξήγηση θα ήταν οτι κάνει bios update η αντιπρόσωπος εταιρία, αλλά στην πράξη βρίσκουμε πάντα εργοστασιακό bios μέσα... Η άλλη εξήγηση είναι οτί ίσως προτιμούν να τις διανέμουν έτσι γιατί όντως κάποιες φορές μάλλον στέλνουν μητρικές που ενώ δεν έχουν πρόβλημα, ο πρώτος αγοραστής δεν ξέρει να την κάνει να δουλέψει (λόγω μνημών, κλπ) και την στέλνει επιστροφή σαν προληματική... Η δικη μου ηρθε με latest BIOS (αλλά ήταν και νέα παραλαβή παρτίδας η Ζ790 Pro A). Δε μπορώ να φανταστώ ότι η Z790 PRO Α έχει ζελατίνα στα heatsnik και η Tomahawk δεν έχει. Από εκεί και πέρα, αδικείται από τις φωτογραφίες η μητρική, είναι κούκλα και με ασημί λεπτομέρειες (όχι λευκές όπως φαίνεται). Βρήκα άμεσα διαθέσιμες τις Trident Z5 σε Silver στο E-shop, ελπίζω να δουλεύουν και να μη με παιδέψουν πολύ με την επιστροφή χρημάτων από το FStore γιατί από Σάββατο μέχρι σήμερα έπεσαν και 30-40 ευρω οι τιμή τους. 1
ChaosAD Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Φαντασου και το Slot A να εκανε το ιδιο...
ICE-T Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! Ηρθε η μητρική, έστησα όλα κομπλε. Και το 1 memory stick έχει καμένα LED. Ναι αλήθεια λέω, ήταν καμένο το 1 LED strip Στο μεταξύ η TOMAHAWK που πήρα από το Copter και ακόμη περιμένω τα λεφτά από ο,τι φαίνεται ήταν ανοιγμένη / επιστροφή / refurbished γιατί η PRO A που πήρα τώρα και θεωρείται ένα κλικ κατώτερη, είχε αυτοκόλλητα στα heatsink ενώ η άλλη δεν είχε τίποτα. κατέβασε το MSI center και σβήσε τον φωτισμό δεν έγινε και κάτι χωρίς RGB στις μνήμες η δοκίμασε με τα χρώματα μήπως ξεμπλοκαρει ο φωτισμός. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2023 από ICE-T
Pwpwpw Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 16 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! Ηρθε η μητρική, έστησα όλα κομπλε. Και το 1 memory stick έχει καμένα LED. Ναι αλήθεια λέω, ήταν καμένο το 1 LED strip Πολυ γκαντεμης εισαι βρε αδερφακι μου! Ριξε ενα εξορκισμο στο κουτι του pc καλου κακου
thetiesthatbind Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 35 λεπτά πριν, ICE-T είπε κατέβασε το MSI center και σβήσε τον φωτισμό δεν έγινε και κάτι χωρίς RGB στις μνήμες η δοκίμασε με τα χρώματα μήπως ξεμπλοκαρει ο φωτισμός. Ναι λογικά πλήρωσα 240€ για ένα καινούργιο kit με RGB για να μου έρθει χαλασμένο. Απο τη στιγμή που δεν άναψε με το πρώτο boot, δε θα ανάψει ποτέ. Το έκανα ήδη anyway. 25 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Πολυ γκαντεμης εισαι βρε αδερφακι μου! Ριξε ενα εξορκισμο στο κουτι του pc καλου κακου Αστα να πάνε, δε ξέρω τι μούντζα έχω φάει.
akoinonitos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) οποιος θελει με 13600k/kf τα δοκιμαζει 5.8ghz σε 2 cores /5.5ghz all core ecores 4.5, το offset ειναι ενδεικτικο ,αναλογα που ειστε σταθεροι εσεις βλεπετε Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2023 από akoinonitos 6 1
thetiesthatbind Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ωραίο Vcore μόνο με το ΧΜΡ ανοιχτό. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2023 από thetiesthatbind
Pwpwpw Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Ωραίο Vcore μόνο με το ΧΜΡ ανοιχτό. Αυτο δινει η μητρικη στο auto? Δεν εδινε 2V στρογγυλα καλυτερα
thetiesthatbind Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Αυτο δινει η μητρικη στο auto? Δεν εδινε 2V στρογγυλα καλυτερα Με το CPUZ που δεν είναι MSI edition δινει 1.3 μάλλον το διαβάζει λάθος δηλαδή. Απο εκεί και πέρα, πάλι 100αρια μόνο με ΧΜΡ ανοιχτό. Αν βάλω το CPU LITE MODE όπως είπε το παιδί πιο πάνω στο 5, πέφτουν τα voltage και οι θερμοκρασίες στα 85-100. Υπαρχει λόγος να δοκιμάσω το contact frame μήπως είναι θέμα επαφής ψύξης - cpu? Να το αφήσω με το Lite mode στο 5 και να το ξεχάσω αφού δε φαίνεται να έχει performance impact?
Pwpwpw Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Με το CPUZ που δεν είναι MSI edition δινει 1.3 μάλλον το διαβάζει λάθος δηλαδή. Απο εκεί και πέρα, πάλι 100αρια μόνο με ΧΜΡ ανοιχτό. Αν βάλω το CPU LITE MODE όπως είπε το παιδί πιο πάνω στο 5, πέφτουν τα voltage και οι θερμοκρασίες στα 85-100. Υπαρχει λόγος να δοκιμάσω το contact frame μήπως είναι θέμα επαφής ψύξης - cpu? Να το αφήσω με το Lite mode στο 5 και να το ξεχάσω αφού δε φαίνεται να έχει performance impact? Αυτο ειναι αλλο cpu ετσι?
thetiesthatbind Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε Αυτο ειναι αλλο cpu ετσι? Ναι αυτό είναι το καινούργιο CPU. Και η μητρική. Εδώ είναι σε 10 λεπτο CB23 με το CPU Lite Mode στο 5. Στο Auto, βαράμε 100αρια οπως πριν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα