Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

θα τους το εχουν κλεισει για λιγο ,αν τους επιασαν να φοροδιαφευγουν 

Λογικα θα βγει κανενα αρθρο στο ΑΠΕ ΜΠΕ όπως αυτό: https://www.amna.gr/macedonia/article/702035/AADE-Psifiaki-forodiafugi-ano-ton-30-ekat-euro-apo-e-shops

Που θα γράφει και για αυτά τα καταστήματα. Αυτο το αρθρο εξηγει πολλα, πιθανως πεφτουν ελεγχοι παντου στα online shop.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

image.png.7347a733aa0b87335d9cdf580582787c.pngΚαρμα. 

Spoiler

Έχω ψωνίσει από το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα 2-3 φορές. Βόλευε κιόλας γιατί ήταν δίπλα στο σπίτι μου σχετικά. Παρόλα αυτά ποτέ δε πήρα πράγματα μεγάλης αξίας (το πιο ακριβό άντε να ήταν ένα psu των 60 ευρώ🤣). Και ο λόγος ήταν ένας και απλός. Την πρώτη φορά που παρέλαβα προϊόν από το κατάστημά τους δε συνοδεύτηκε από νόμιμη απόδειξη σε hardcopy. Αντ'αυτού μου την στείλαν σε mail (αυθημερόν πάντως).

Δε νομίζω να κερδίζεις την εμπιστοσύνη του καταναλωτή με τέτοιες πρακτικές. Εμένα πάντως μου έκανε ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση το γεγονός.

1 λεπτό πριν, ilos είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Έχω ψωνίσει από το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα 2-3 φορές. Βόλευε κιόλας γιατί ήταν δίπλα στο σπίτι μου σχετικά. Παρόλα αυτά ποτέ δε πήρα πράγματα μεγάλης αξίας (το πιο ακριβό άντε να ήταν ένα psu των 60 ευρώ🤣). Και ο λόγος ήταν ένας και απλός. Την πρώτη φορά που παρέλαβα προϊόν από το κατάστημά τους δε συνοδεύτηκε από νόμιμη απόδειξη σε hardcopy. Αντ'αυτού μου την στείλαν σε mail (αυθημερόν πάντως).

Δε νομίζω να κερδίζεις την εμπιστοσύνη του καταναλωτή με τέτοιες πρακτικές. Εμένα πάντως μου έκανε ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση το γεγονός.

Γιατι ρε; Εγω προτιμω τις αποδειξεις σε e-mail αντί για hard copy. 

Για το multicopter πάντως τσούζει αρκετά γιατί εκεί έχω αφήσει χιλιάρικα που είναι ακόμα σε εγγύηση. Και ήταν μέσα στα 3-4 top eshops  imo από πλευράς εξυπηρέτησης.

Μόλις τώρα, thetiesthatbind είπε

Γιατι ρε; Εγω προτιμω τις αποδειξεις σε e-mail αντί για hard copy. 

Είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν hardcopy με την παραλαβή. Τι φοβούνται?

2 minutes ago, ilos said:

Για το multicopter πάντως τσούζει αρκετά γιατί εκεί έχω αφήσει χιλιάρικα που είναι ακόμα σε εγγύηση. Και ήταν μέσα στα 3-4 top eshops  imo από πλευράς εξυπηρέτησης.

Ανάμεσα στην ανομία ζεις ρε Ίλο, πως καταφέρνεις και παραμένεις νομοταγείς, ε; πες το μυστικό σου!

🤪

2 λεπτά πριν, ilos είπε

Και δεν είχα παράπονο μέχρι που έσκασε η φάση που δεν έχω τα χρήματά μου στο λογαριασμό μου. Ίσως να τη γλιτώσουν χωρις τιποτα, ίσως να φάνε ένα πρόστιμο και να τη γλιτώσουν.

@ilos Αυτο δε το ηξερα, πες μου και αλλα :P 

Μόλις τώρα, seithan είπε

Ανάμεσα στην ανομία ζεις ρε Ίλο, πως καταφέρνεις και παραμένεις νομοταγείς, ε; πες το μυστικό σου!

🤪

Λάθρο hardware για μια ζωή είμαι.🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ένα τιμολογιακά τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον σαν αυτό των υπολογιστών,  με το μικρότερο περιθώριο κέρδους στην αγορά, το να βλέπεις κάποιον να σου πουλάει κάτι πχ.80 ευρώ όταν σχεδόν όλοι οι άλλοι πωλούν το ίδο 100, - ειδικά όταν όλοι οι έμποροι ξέρουν οτι την σημερινή εποχή το πρώτο πράγμα που κάνει ο υποψήφιος αγοραστής είναι να ανοίξει το Skroutz - πρέπει να βάζει οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο σε σκέψη για την προέλευση, αλλά και το μέλλον του προιόντος αν παρουσιαστεί ανάγκη...

Επεξ/σία από Eloy

Μώρε πρόβλημα να παρουσιαστεί έχεις και τον κατασκευαστή που θα σε καλύψει ό,τι και να γίνει. Σε αρκετές περιπτώσεις ανάλογα την εταιρία είναι και καλύτερα. 

Μόνο σε περιπτώσεις που θα γινει αμεση επιστροφη χρημάτων ή αντικατάσταση προϊόντος από το κατάστημα (και στη συνέχεια θα ασχοληθουν αυτοι με αντικατάσταση από τον προμηθευτη) αξίζει να ασχοληθείς με εγγύηση μέσω καταστήματος.

Στην Ελλάδα αυτό δεν υπάρχει. Ίσως μόνο το Msystems να το κάνει και κανα 2-3 ακόμη μικρά μαγαζιά. Οι αλυσιδες ακόμη πιο δυσκολα. Το Public κόβει πιστωτικα πχ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Μώρε πρόβλημα να παρουσιαστεί έχεις και τον κατασκευαστή που θα σε καλύψει ό,τι και να γίνει. Σε αρκετές περιπτώσεις ανάλογα την εταιρία είναι και καλύτερα. 

Μόνο σε περιπτώσεις που θα γινει αμεση επιστροφη χρημάτων ή αντικατάσταση προϊόντος από το κατάστημα (και στη συνέχεια θα ασχοληθουν αυτοι με αντικατάσταση από τον προμηθευτη) αξίζει να ασχοληθείς με εγγύηση μέσω καταστήματος.

Στην Ελλάδα αυτό δεν υπάρχει. Ίσως μόνο το Msystems να το κάνει και κανα 2-3 ακόμη μικρά μαγαζιά. Οι αλυσιδες ακόμη πιο δυσκολα. Το Public κόβει πιστωτικα πχ.

Κοίτα, για καναν επεξεργαστή, όπως χρειάστηκες εσύ, απο μια εταιρία σαν την Intel και για ένα προιόν που δεν χαλάει εύκολα (άρα δεν έχει λόγους να αμφιβάλει η εταιρία) δεν τίθεται θέμα να σε καλύψει. Αν είναι όμως ένας εκτυπωτής 10 κιλά ή μια οθόνη 55 ιντσών, άντε πακετάρησέ τα και στείλε τα στην άλλη άκρη του κόσμου... Αλλά και γιατί στο κάτω-κάτω να μπείς σε αυτό το τρέξιμο. Και ίσως και στα ταχυδρομικά έξοδα...

Επεξ/σία από Eloy

2 λεπτά πριν, Eloy είπε

Κοίτα, για καναν επεξεργαστή, όπως χρειάστηκες εσύ, απο μια εταιρία σαν την Intel και για ένα προιόν που δεν χαλάει εύκολα (άρα δεν έχει λόγους να αμφιβάλει η εταιρία) δεν τίθεται θέμα να σε καλύψει η εταιρία. Αν είναι όμως ένας εκτυπωτής 10 κιλά ή μια οθόνη 55 ιντσών, άντε πακετάρτησέ τα και στείλε τα στην άλλη άκρη του κόσμου...

Είπα ανάλογα την εταιρία. Για τηλεοράσεις / εκτυπωτές μιλας με τους ελληνικους αντιπροσωπους. Οι περισσοτεροι αν όχι όλοι έχουν service center στην Ελλαδα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Είπα ανάλογα την εταιρία. Για τηλεοράσεις / εκτυπωτές μιλας με τους ελληνικους αντιπροσωπους. Οι περισσοτεροι αν όχι όλοι έχουν service center στην Ελλαδα. 

Μα αυτό προσπαθώ να σου πω κι έγραψα για την "προέλευση" του προιόντος... Πχ. οι μισές τηλεοράσεις της LG (ή της Samsung - δεν θυμάμαι) που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι παραεισαγωγές απο Ρουμανία ή Πολωνία που δεν αναγνωρίζει η εδώ επίσημη αντιπροσωπεία και πωλούνται απο μαγαζιά που σήμερα υπάρχουν κι αύριο δεν υπάρχουν...

Επεξ/σία από Eloy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...