Πέτρος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 42 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Το CPU στο PC του φίλου έτρεξε κανονικά, βέβαια πάλι ψηνόταν στα 100αρια σε CB23. Με Power Limit στα 200 έπαιζε στα 85-90. Καλή φάση...super duper wow banana κομμάτι, μάλλον με πρόβλημα στο ihs/solder/toothpaste του (έβαλες τη δική σου ψυκτρα ή ότι είχε ο φίλος?) και μητρική που ήταν θνησιγενής και ψόφησε. Έχει Τζόκερ σήμερα...πες 40 νούμερα να δω κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 59 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Καλή φάση...super duper wow banana κομμάτι, μάλλον με πρόβλημα στο ihs/solder/toothpaste του (έβαλες τη δική σου ψυκτρα ή ότι είχε ο φίλος?) και μητρική που ήταν θνησιγενής και ψόφησε. Έχει Τζόκερ σήμερα...πες 40 νούμερα να δω κάτι. Ο φιλος μου ειχε 280mm cooler πάλι Corsair. Και εγώ με το τι υπαρχει κατω απο το IHS φαντάζομαι ειναι το πρόβλημα. Βέβαια βλέπω εδώ τώρα τον Hardware Unboxing και αυτός ίδια νούμερα με εμένα βαράει, δηλαδη 100αριζει, απλα δε ξερω ποση ωρα το εχει να τρεχει το CB23. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Το CPU στο PC του φίλου έτρεξε κανονικά, βέβαια πάλι ψηνόταν στα 100αρια σε CB23. Με Power Limit στα 200 έπαιζε στα 85-90. ε μαλακισμενο bios θα ειναι για να δινει και τοση ταση . Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2023 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε ε μαλακισμενο bios θα ειναι για να δινει και τοση ταση . Όχι, στο PC του φιλου μονοι μας βαλαμε το limit (αν εννοείς αυτό), ελεύθερο (με AUTO δηλαδή) έπαιζε πάλι 100αρια. Αν μου αλλάξουν / επιστρέψουν τα χρήματα, πως τη βλέπεις την TUF που έχεις; Αξίζει να πάω σε αυτή ή να επιμείνω στην Tomahawk; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Όχι, στο PC του φιλου μονοι μας βαλαμε το limit (αν εννοείς αυτό), ελεύθερο (με AUTO δηλαδή) έπαιζε πάλι 100αρια. Αν μου αλλάξουν / επιστρέψουν τα χρήματα, πως τη βλέπεις την TUF που έχεις; Αξίζει να πάω σε αυτή ή να επιμείνω στην Tomahawk; Η tomahawk ειναι καλυτερη ως προς τα specs ,εχει και bios flash back και clear cmos button που δεν εχει η tuf 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι μπανάνα το τσιπάκι κι εμένα 100αριζε σε cb23, με λίγο tuning είμαι στους 86 στο prime95 small ffts. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι μπανάνα το τσιπάκι κι εμένα 100αριζε σε cb23, με λίγο tuning είμαι στους 86 στο prime95 small ffts. Τα Power Limits ή και παραπάνω σκάλισμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, thetiesthatbind είπε Τα Power Limits ή και παραπάνω σκάλισμα; Τα power limits τα έχω ελεύθερα, plshort=pllong=280w. Κατέβασα το llc και το cpu vcore compensation στο ελάχιστο, πρώτη φορά το βλέπω, μάλλον είναι της asrock και ίσιωσαν τα temps. Επίσης έβαλα offset -100mv, δεν αφήνει παραπάνω, περνάει όλα τα stress test και έχει ρίξει λίγο ακόμα τα temps, θα δω αν θα το αφήσω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε Τα power limits τα έχω ελεύθερα, plshort=pllong=280w. Κατέβασα το llc και το cpu vcore compensation στο ελάχιστο, πρώτη φορά το βλέπω, μάλλον είναι της asrock και ίσιωσαν τα temps. Επίσης έβαλα offset -100mv, δεν αφήνει παραπάνω, περνάει όλα τα stress test και έχει ρίξει λίγο ακόμα τα temps, θα δω αν θα το αφήσω. Κομπλέ! Έστειλα τη μητρική, η Ιντελ για το CPU μου λέει μιλά με το μαγαζί γιατί δεν έχουν περάσει 30 μέρες από την αγορά (τρέχα γύρευε). Να δω τι θα γίνει και με τη μητρική και σκέφτομαι μήπως το γυρίσω σε DDR5 μιας και κατρακυλάν οι τιμές. Βεβαια σε νορμαλ price range μόνο την Z790 Aorus Elite βλέπω και την MSI-A Pro, θα πρέπει να κάνω μια μίνι έρευνα εκεί αλλά δε ξέρω και αν αξίζει να φύγω από DDR4 σε DDR5 σε αυτή τη φάση 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, DiaperCh@nger101 είπε Τα power limits τα έχω ελεύθερα, plshort=pllong=280w. Κατέβασα το llc και το cpu vcore compensation στο ελάχιστο, πρώτη φορά το βλέπω, μάλλον είναι της asrock και ίσιωσαν τα temps. Επίσης έβαλα offset -100mv, δεν αφήνει παραπάνω, περνάει όλα τα stress test και έχει ρίξει λίγο ακόμα τα temps, θα δω αν θα το αφήσω. δοκιμασες το προηγουμενο bios? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 25 λεπτά πριν, akoinonitos είπε δοκιμασες το προηγουμενο bios? Ναι δοκίμασα, με γέμισες ελπίδες και γκρεμοτσακίστηκα 😁 Καλύτερα thermals, μικρότερα σκορ στο cb23 -1000 μ.ο. και με χαμηλό llc δεν περνάει small fft. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε Ναι δοκίμασα, με γέμισες ελπίδες και γκρεμοτσακίστηκα 😁 Καλύτερα thermals, μικρότερα σκορ στο cb23 -1000 μ.ο. και με χαμηλό llc δεν περνάει small fft. Ναι ε ,σε εμενα το τελευταιο δεν παλευοταν καθολου με undervolt να φανταστεις ηταν στα 1.3v vcore και το comensation πως διαολο λεγεται δεν δουλευε ,αν το πειραζα απο auto ανεβαζε Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2023 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eloy Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ναι ε ,σε εμενα το τελευταιο δεν παλευοταν καθολου με undervolt να φανταστεις ηταν στα 1.3v vcore και το comensation πως διαολο λεγεται δεν δουλευε ,αν το πειραζα απο auto ανεβαζε Επειδή έχεις ανάλογο hardware κι ενδιαφέρομαι, σε Τuf H670 Plus D4 πόσο undervolt λες να σηκώνει για καθημερινή χρήση ο 13600Κ ? Αν σηκώνει βέβαια -λόγω μητρικής... Το undervolt εμπίπτει στο "overclock" ? Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2023 από Eloy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Eloy είπε Επειδή έχεις ανάλογο hardware κι ενδιαφέρομαι, σε Τuf H670 Plus D4 πόσο undervolt λες να σηκώνει για καθημερινή χρήση ο 13600Κ ? Αν σηκώνει δηλαδή... λόγω μητρικής... Κοιτα στην asrock -100mv που ηταν και το max τα σηκωνε χωρις θεμα και χωρις πτωση στην αποδοση ,μη σου πω ηταν και καλυτερα ,στην tuf τωρα δεν το εχω δοκιμασει καν τον εχω oced ,αν θες να το κοιταξω και να σου πω. Βασικα απο την asrock z690 itx στην tuf ειδα εντελως αλλη συμπεριφορα σε καταναλωση. Με τα limits off στην tuf σε cb23 stock η cpu χωρις undervolt φτανει μεχρι 150watt , στην asrock χωρις undervolt εφτανε το limit 183w και το περναγε αν δεν το ειχα βαλει με το χερι. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2023 από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eloy Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε Κοιτα στην asrock -100mv που ηταν και το max τα σηκωνε χωρις θεμα και χωρις πτωση στην αποδοση ,μη σου πω ηταν και καλυτερα ,στην tuf τωρα δεν το εχω δοκιμασει καν τον εχω oced ,αν θες να το κοιταξω και να σου πω. Βασικα απο την asrock z690 itx στην tuf ειδα εντελως αλλη συμπεριφορα σε καταναλωση. Με τα limits off στην tuf σε cb23 stock η cpu χωρις undervolt φτανει μεχρι 150watt , στην asrock χωρις undervolt εφτανε το limit 183w και το περναγε αν δεν το ειχα βαλει μς το χερι. Aσε μην σε χασομεράω, Μέσα στην βδομάδα θα το στήσω και θα δω στην πράξη. Ελεγα μήπως είχες τίποτα νούμερα για να ξεκινήσω κάπου εκεί κοντά - μην πηγαίνω πόντο-πόντο μέχρι εκεί... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα