thetiesthatbind Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Eloy είπε Βγάλε-βάλε πάλι όλα τα καλώδια ρεύματος που πάνε στην μητρική. Οταν τοποθετήσεις την ψύκτρα μη την βιδώσεις, απλά άστην να πατάει στην cpu και δες αν έφτιαξε τίποτα. Το έχω κάνει ήδη, με 2 τροφοδοτικά. 2 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Μου το είχε κάνει 1 - 2 φορές και μένα αυτό το κουλό η MSI με CPU not Detected κόκκινο led και είχα χεστεί κυριολεκτικά (γιατί ήταν μόλις μία εβδομάδα αγορασμένος). Θυμάμαι απλά είχα κλείσει το PC εντελώς, και με restart είχε στρώσει. Επίσης ειχε ρίξει και ενα λευκό led GPU not detected τις ίδιες μέρες. Παράνοια. Εχω κλείσει πάντως την i gpu από bios επιλέγοντας μόνο την dedicated + multimonitor off ( msi z690 - A pro ddr4 - bios 1.00 ) Θα κλείσω το Enhanced Turbo όταν θα αποκτήσω μητρική ή CPU ξανά Τα δοκίμασα όλα αλλά τίποτα. Και το άφησα και λίγες ώρες αλλά δεν πάλι 0 απόκριση. Το CPU το παρέλαβα πριν 1 βδομάδα ακριβώς και τη μητρική την Παρασκευή. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από thetiesthatbind 1
Pwpwpw Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Α οκ αρα ειναι της γενιας αυτο με την iGPU. Οχι, τα πινακια ειναι μια χαρα και ο μοχλος φυσικα ειναι κομπλε εχω βαλε και εχω βγαλει 4 φορες το CPU. Το θέμα είναι πως θα καταλάβω ποιο από τα 2 ειναι. Θα μπορουσε να ειναι και η μητρικη που έδινε ό,τι να ναι ρεύματα; Θα μπορούσε η μητρική να τον "έφαγε" με τα ρεύματα που έδινε; Τα κάναμε και με εναν φιλο μου και τα ειδαμε παρεα 1-1 ξανα μηπως μου ξεφευγε τιποτα αλλα τζιφος. Το θεμα ειναι τι θα φυγει πρωτο RMA, νομιζω στο DOA ειμαι κιολας. Η ταση που εδινε η μητρικη δεν ηταν σε καμια περιπτωση τετοια που να προκαλεσει ζημια στην cpu. Βγαλε το τροφοδοτικο απο την πριζα και βγαλε την στρογγυλη μπαταρια της μητρικης για 1-2 λεπτα να γυρισουν τα παντα default, μηπως εφαγε κανενα κολλημα η μητρικη ξες καμια φορα. Επισης βεβαιωσου οτι εχουν κουμπωσει οι Ram τερμα μεσα γιατι την εχω πατησει.Φυσικα τσεκ ολες τις τροφοδοσιες τοσο πανω στο mobo αλλα και στην gpu ωστε να εισαι 100% σιγουρος οτι ολα εχουν κουμπωσει οπως πρπει. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από Pwpwpw 3
thetiesthatbind Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, Pwpwpw είπε Η ταση που εδινε η μητρικη δεν ηταν σε καμια περιπτωση τετοια που να προκαλεσει ζημια στην cpu. Βγαλε το τροφοδοτικο απο την πριζα και βγαλε την στρογγυλη μπαταρια της μητρικης για 1-2 λεπτα να γυρισουν τα παντα default, μηπως εφαγε κανενα κολλημα η μητρικη ξες καμια φορα. Ε πισης βεβαιωσου οτι εχουν κουμπωσει οι Ram τερμα μεσα γιατι την εχω πατησει.Φυσικα τσεκ ολες τις τροφοδοσεις πανω στο mobo αλλα και στην gpu να εισαι 100% σιγουρος οτι ολα εχουν κουμπωσει οπως πρπει. Τα έχω κάνει όλα αυτά ήδη. Και με 2ο PSU και τη μπαταρία κλπ.
Pwpwpw Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, thetiesthatbind είπε Τα έχω κάνει όλα αυτά ήδη. Και με 2ο PSU και τη μπαταρία κλπ. Πραγματικα τι να πω. Να βγαλεις ψυκτρα για αλλαγη θερμοαγωγιμης και να μην ανοιγει το Pc δεν ξαναγινε. Ευχομαι να βγει ακρη το συντομοτερο.
thetiesthatbind Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Πραγματικα τι να πω. Να βγαλεις ψυκτρα για αλλαγη θερμοαγωγιμης και να μην ανοιγει το Pc δεν ξαναγινε. Ευχομαι να βγει ακρη το συντομοτερο. Διαβάζω και 2-3 που το έπαθαν αλλα ειχαν AMD και τους στράβωσε pin :p
nickol-us Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Τα έχω κάνει όλα αυτά ήδη. Και με 2ο PSU και τη μπαταρία κλπ. Κούμπωσε ξεκούμπωσε τα πάντα, δίσκους, μνήμες, gpu, καλώδια... αν έχεις ακόμη πάστα λύσε ξανά και ψύκτρα και σήκωσε το cpu να δεις μην έχει γίνει τίποτα περίεργο. Θέλω να πιστεύω οτι δεν είσαι τόσο τυχερός και να έκαψες cpu μόνο με μια αλλαγή πάστα, τι κουνήθηκε και δεν πατάει σωστά 1
Eloy Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Μήπως πέρασε πάστα κάτω απο τον επεξεργαστή όταν άνοιξε το σόκετ για καθαρισμό ? 1
Pwpwpw Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, thetiesthatbind είπε Διαβάζω και 2-3 που το έπαθαν αλλα ειχαν AMD και τους στράβωσε pin 😛 Δεν το αφηνες το καταραμμενο εκει τιμωρια να βαραει 100αρια τι το πειραζες😋
thetiesthatbind Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, nickol-us είπε Κούμπωσε ξεκούμπωσε τα πάντα, δίσκους, μνήμες, gpu, καλώδια... αν έχεις ακόμη πάστα λύσε ξανά και ψύκτρα και σήκωσε το cpu να δεις μην έχει γίνει τίποτα περίεργο. Θέλω να πιστεύω οτι δεν είσαι τόσο τυχερός και να έκαψες cpu μόνο με μια αλλαγή πάστα, τι κουνήθηκε και δεν πατάει σωστά Τα έκανα όλα αυτά, αφού έβαλα και αλλο PSU , και άλλο kit μνήμες, το έτρεξα και μόνο με τo EPS + 24pin, τίποτα κόκκινο LED. Το CPU το σηκωσα το ξανα εβαλα, 3-4 φορές, το ειδα απο κατω δεν εχει τιποτα, καμια φθορα, καθολου παστα, τα πινακια ειναι σωστα ολα κλπ. 1 λεπτό πριν, Eloy είπε Μήπως πέρασε πάστα κάτω απο τον επεξεργαστή όταν άνοιξε το σόκετ για καθαρισμό ? Όχι, έχω κοιτάξει το CPU από κάτω και τα pins, δεν έχουν κάτι. 1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε Δεν το αφηνες το καταραμμενο εκει τιμωρια να βαραει 100αρια τι το πειραζες😋 Που να ήξερα τι θα γίνει Δεν είναι και η 1η φορα που κανω μια αλλαγη πάστας ρε παιδί μου.
this.is.elia Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 @thetiesthatbind όταν ανοίγεις τo pc οι ανεμιστήρες δουλεύουν φουλ ή δουλεύουν λίγο γρήγορα και μετά ηρεμούν; (εάν δουλεύουν τα rgb/fans δεν είναι ένδειξη ότι όλα οκ, μόνο εάν ηρεμούν είναι ένδειξη ότι δουλεύει η μητρική) έχεις αφήσει το pc ανοικτό κάνα 3λεπτο μπας και έχει κολλήσει σε λούπα του memory training; τα mosfets γύρω από τον επεξεργαστή είναι σε καλή οπτική κατάσταση; (εάν φαίνονται κάτω από το heatsink ή εάν αφαιρείται εύκολα το heatsink - 2,3 standoffs θα έχουν, μην το κάνεις εάν ακυρώνεις εγγύηση) ζεσταίνεται ο επεξεργαστής όταν δουλεύει το σύστημα ή μένει εντελώς κρύος; το τσιπάκι του bios καίει ή είναι σε νορμάλ θερμοκρασία; δοκίμασε να ξεκινήσεις τον υπολογιστή και πάτα το reset καμιά 20αριά φορές διαδοχικά ανά 1 δευτερόλεπτο, μπορεί το bios να νομίσει ότι 'overclocking failed' και να τα ρίξει όλα σε failsafe (το κάνουν συχνά οι μητρικές της msi αυτό, δεν έχουν καλό watchdog) έχεις εξοπλισμό να μετρήσεις την αντίσταση γύρω από τα vrms; (ο μόνος σίγουρος τρόπος να καταλάβεις εάν είναι μητρική η cpu, η αντίσταση στη γείωση γύρω από τον επεξεργαστή θα είναι αρκετά κάτω από 5v) - εναλλακτικά βρίσκεις άλλον επεξεργαστή ή πήγαινε σε κάνα μαγαζί που επισκευάζει, αυτοί συνήθως κρατάνε κάναν 12100 της πλάκας για να κάνουν δοκιμές. ή RMA 😁 απ'ότι καταλαβαίνω, μπρίκι επεξεργαστής σου'κατσε έτσι και αλλιώς, έχω την ίδια AIO με'σένα σε 10980xe (πολύ πιο φαγάνας από τον 13700), χτυπάει κοντά 380W και πάνω από 90 δεν έχουν φτάσει ποτέ οι πυρήνες. Η 360άρα που έχεις σηκώνει άνετα τα ~280W που βλέπω στο HWINFO σου 1 1
thetiesthatbind Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, this.is.elia είπε @thetiesthatbind όταν ανοίγεις τo pc οι ανεμιστήρες δουλεύουν φουλ ή δουλεύουν λίγο γρήγορα και μετά ηρεμούν; (εάν δουλεύουν τα rgb/fans δεν είναι ένδειξη ότι όλα οκ, μόνο εάν ηρεμούν είναι ένδειξη ότι δουλεύει η μητρική) έχεις αφήσει το pc ανοικτό κάνα 3λεπτο μπας και έχει κολλήσει σε λούπα του memory training; τα mosfets γύρω από τον επεξεργαστή είναι σε καλή οπτική κατάσταση; (εάν φαίνονται κάτω από το heatsink ή εάν αφαιρείται εύκολα το heatsink - 2,3 standoffs θα έχουν, μην το κάνεις εάν ακυρώνεις εγγύηση) ζεσταίνεται ο επεξεργαστής όταν δουλεύει το σύστημα ή μένει εντελώς κρύος; το τσιπάκι του bios καίει ή είναι σε νορμάλ θερμοκρασία; δοκίμασε να ξεκινήσεις τον υπολογιστή και πάτα το reset καμιά 20αριά φορές διαδοχικά ανά 1 δευτερόλεπτο, μπορεί το bios να νομίσει ότι 'overclocking failed' και να τα ρίξει όλα σε failsafe (το κάνουν συχνά οι μητρικές της msi αυτό, δεν έχουν καλό watchdog) έχεις εξοπλισμό να μετρήσεις την αντίσταση γύρω από τα vrms; (ο μόνος σίγουρος τρόπος να καταλάβεις εάν είναι μητρική η cpu, η αντίσταση στη γείωση γύρω από τον επεξεργαστή θα είναι αρκετά κάτω από 5v) - εναλλακτικά βρίσκεις άλλον επεξεργαστή ή πήγαινε σε κάνα μαγαζί που επισκευάζει, αυτοί συνήθως κρατάνε κάναν 12100 της πλάκας για να κάνουν δοκιμές. ή RMA 😁 απ'ότι καταλαβαίνω, μπρίκι επεξεργαστής σου'κατσε έτσι και αλλιώς, έχω την ίδια AIO με'σένα σε 10980xe (πολύ πιο φαγάνας από τον 13700), χτυπάει κοντά 380W και πάνω από 90 δεν έχουν φτάσει ποτέ οι πυρήνες. Η 360άρα που έχεις σηκώνει άνετα τα ~280W που βλέπω στο HWINFO σου Τα fans ελέγχονται από το Corsair Commander Pro οπότε ανοίγουν σε νορμάλ RPMs, σε κάποια φάση από τα 40 boot σχεδόν σταμάτησαν να γυρίζουν της AIO (lol). Της γραφικών και αυτά γυρίζουν νορμάλ. Το άφησα μερικά λεπτά αλλά δεν, δηλαδή δεν πάει καν το debug στο memory που είναι για το training τους. Τα mosfets δε φαίνονται όχι. Ο επεξεργαστής από ό,τι παρατηρήσαμε και με το φίλο μου μένει κρύος. Όχι δεν έχω εξοπλισμό. Θα δω μήπως μπορέσει ένας φίλος να κουμπώσουμε το CPU επάνω στη δική του μητρική αύριο να δούμε τι και πως. Θα δοκιμάσω και στο μαγαζί της γειτονιάς μήπως έχει τίποτα να του βρίσκεται σε Ζ690/Ζ790 ή σε 1700LGA μπας και δούμε με αυτόν τι παίζει. Ναι γενικά κάτι δε μου καθόταν καλά με το συγκεκριμένο κομμάτι. Έστειλα ήδη e-mail στο κατάστημα αγοράς (τελευταία μέρα του DOA σήμερα στο μεταξύ) να τους πω ότι θέλω να ξεκινήσω τη διαδικασία του DOA/RMA. Είχαν κλείσει από τις 5 οπότε δε σήκωναν τηλέφωνα νωρίτερα, ελπίζω να μου το πιάσουν σα DOA. 1
Zergoulini Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Να πω και εγω μπας και βοηθησω. Πρεπει να κανεις Update το bios της μητρικης σου για να δει τον 13gen cpu. Μηπως λεω εγω τωρα, παιχτηκε να εγινε κανα cmos η μητρικη και να επανεφερε παλιο bios και δεν σου βλεπει τον cpu? Το λεω γιατι αν λες οτι δεν ειναι στραβωμενα πινακια η δεν εχει μπει τιποτα απο κατω τοτε τι αλλο μπορει να ειναι;. Παιζει να εχει η μητρικη σου flashback button οπου περνας bios χωρις καν cpu και μνημες; 1
this.is.elia Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 20 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Το άφησα μερικά λεπτά αλλά δεν, δηλαδή δεν πάει καν το debug στο memory που είναι για το training τους. Τα mosfets δε φαίνονται όχι. Αυτό είναι γενικά το εκνευριστικό με τις μητρικές, ανάβει το led του επεξεργατή, μπορεί να κάνει κάνα πάνω-κάτω αλλά δεν σου δίνει σαφή ένδειξη για το πρόβλημα. Εάν έχεις ηχειάκι, κάρφωσέ το στη μητρική μπας και κάνει κάνα μπιπ και δώσει κάποια ορθότερη ένδειξη... Ένα πράγμα που εκτιμώ στην Asrock είναι ότι βάζει debug displays ακόμα και στις value μητρικές, βλέπεις ένα 00 και ξέρεις ότι τζούφιασε το motherboard. Μακάρι να αρχίσουν να βάζουν όλοι μικρά lcd displays σε όλες τις μητρικές, το κόστος τους είναι ασήμαντο. 1
7nisiotis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, Zergoulini είπε Update το bios της μητρικης σου για να δει τον 13gen cpu Αν η υπογραφή είναι σωστή Ζ790 έχει ( MSI Z790 Tomahawk ) 1
Zergoulini Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Ωραια αν οντως εχεις την μητρικη της υπογραφης σου, τοτε εχεις flashback. Δοκιμασε το!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα