ICE-T Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) γιατί δεν βάζεις χειροκίνητα τιμές στο PL1 και PL2 , νομίζω έχει γίνει ξανά αυτή η συζήτηση πολλά post πίσω, 230watt power limit αν βάλεις μια χαρά θερμοκρασίες θα έχεις χωρίς να πέφτει η απόδοση. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από ICE-T 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Κάθε chip είναι διαφορετικό αλλά εγώ στα default βλέπω αρκετά διαφορετικά πραάγματα. Σε 10λεπτο cb23 η τάση κατά την διάρκεια του run είναι 1.25-1.26, η κατανάλωση στα 209-210 watt. Max core temp γύρω στους ~76 Σε κάθε περίπτωση θεωρώ οτι το 100ρι default στο cb23 είναι πάρα πολυ ειδικά με την ψύξη που έχεις. Ακριβώς και από ο,τι είδα η πάστα είχε απλωθεί άψογα. Τώρα που το έκλεισα άλλαξα πάστα και το ξανά έβαλα η μητρική βαράει κόκκινο λαμπακι. Δηλαδή CPU not detected or fail 1 ώρα πριν, ICE-T είπε γιατί δεν βάζεις χειροκίνητα τιμές στο PL1 και PL2 , νομίζω έχει γίνει ξανά αυτή η συζήτηση πολλά post πίσω, 230watt power limit αν βάλεις μια χαρά θερμοκρασίες θα έχεις χωρίς να πέφτει η απόδοση. Έχουμε κανένα βίντεο σχετικό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Η μητρική χωρίς CPU επάνω θα έδινε σήμα στην οθόνη ότι δεν εντοπίστηκε CPU? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Ακριβώς και από ο,τι είδα η πάστα είχε απλωθεί άψογα. Τώρα που το έκλεισα άλλαξα πάστα και το ξανά έβαλα η μητρική βαράει κόκκινο λαμπακι. Δηλαδή CPU not detected or fail Έχουμε κανένα βίντεο σχετικό; 48 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Η μητρική χωρίς CPU επάνω θα έδινε σήμα στην οθόνη ότι δεν εντοπίστηκε CPU? Εβγαλες την ψυχτρα για να αλλαξεις παστα και τωρα βγαλει error Και δεν ανοιγει το pc? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 55 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Η μητρική χωρίς CPU επάνω θα έδινε σήμα στην οθόνη ότι δεν εντοπίστηκε CPU? τι επαθες ρε για εξηγησε λιγο τι εκανες και τι συμβαινει 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ακριβώς, έβγαλα την ψύκτρα για να αλλάξω την πάστα και να δω αν πατάει λάθος και τώρα δεν ανοίγει το PC. Τι έκανα: Έβγαλα την ψύκτρα, καθάρισα πάστα, άνοιξα και τον μοχλό για να καθαρίσω και λίγο από το πλάι χωρίς να κάνω re-seat το CPU. Τα έστησα όλα και δεν άνοιγε το PC. Πατάω το power button και ανάβει το Led για τη CPU (από το Debug LED της MSI) που στο manual λέει CPU not detected or failed και δεν έχω ούτε POST προφανώς, ούτε σήμα στο μόνιτορ τίποτα. Δοκίμασα Clear CMOS, BIOS Flashback, reseat το CPU, άλλο τροφοδοτικό, άλλες RAM, με τα on board graphics. Μόνο με το CPU και και το 24άρι πάνω αλλά τίποτα, το ίδιο πρόβλημα. Με το που πατάω το power button αναμένο κόκκινο LED στο debug και ούτε training τιποτα απολύτως, 0 απόκριση. Δεν υπάρχει καμία φθορά με το μάτι ούτε στο CPU, ούτε στο socket (στα πινάκια - και πως να υπήρχε άλλωστε αφού δεν κούνησα το CPU ποτέ από εκεί μέχρι να τον κάνω reseat). Επίσης μια απορία, αφού έχω τη GPU επάνω, θα έπρεπε στο Task Manager να φαίνεται και η iGPU; Στον 9900Κ φαινόταν μόνο 3070 Ti η EVGA. Το μόνο που έκανα ήταν να αλλάξω πάστα στον επεξεργαστή εν ολίγοις πριν εμφανίσει αυτή τη συμπεριφορά. @akoinonitos @Pwpwpw Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από thetiesthatbind Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 27 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Ακριβώς, έβγαλα την ψύκτρα για να αλλάξω την πάστα και να δω αν πατάει λάθος και τώρα δεν ανοίγει το PC. Τι έκανα: Έβγαλα την ψύκτρα, καθάρισα πάστα, άνοιξα και τον μοχλό για να καθαρίσω και λίγο από το πλάι χωρίς να κάνω re-seat το CPU. Τα έστησα όλα και δεν άνοιγε το PC. Πατάω το power button και ανάβει το Led για τη CPU (από το Debug LED της MSI) που στο manual λέει CPU not detected or failed και δεν έχω ούτε POST προφανώς, ούτε σήμα στο μόνιτορ τίποτα. Δοκίμασα Clear CMOS, BIOS Flashback, reseat το CPU, άλλο τροφοδοτικό, άλλες RAM, με τα on board graphics. Μόνο με το CPU και και το 24άρι πάνω αλλά τίποτα, το ίδιο πρόβλημα. Με το που πατάω το power button αναμένο κόκκινο LED στο debug και ούτε training τιποτα απολύτως, 0 απόκριση. Δεν υπάρχει καμία φθορά με το μάτι ούτε στο CPU, ούτε στο socket (στα πινάκια - και πως να υπήρχε άλλωστε αφού δεν κούνησα το CPU ποτέ από εκεί μέχρι να τον κάνω reseat). Επίσης μια απορία, αφού έχω τη GPU επάνω, θα έπρεπε στο Task Manager να φαίνεται και η iGPU; Στον 9900Κ φαινόταν μόνο 3070 Ti η EVGA. Το μόνο που έκανα ήταν να αλλάξω πάστα στον επεξεργαστή εν ολίγοις πριν εμφανίσει αυτή τη συμπεριφορά. @akoinonitos @Pwpwpw Να ηταν προβληματικο το cpu και να τα κακαρωσε? Αφου εκανες ολα αυτα και παλι δεν ,δεν μπορω να φανταστω κατι αλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Να ηταν προβληματικο το cpu και να τα κακαρωσε? Αφου εκανες ολα αυτα και παλι δεν ,δεν μπορω να φανταστω κατι αλλο. Μήπως είναι η μητρική και όχι το CPU; Δεν έχω και ένα 2ο σύστημα να το κουμπώσω πάνω για να μάθω. Περιμένω εναν φιλο μου μπας και κανει την παληκαριά και βγάλει τον 13600Κ του να κουμπωσουμε τον 13700Κ σε αυτόν. Δε ξέρω αν είναι το CPU ή η μητρική. Αν και φανς, leds κλπ δουλευουν κανονικα και η γραφικών τα led της. Ή που η μητρική ήταν ό,τι να ναι με τα ρεύματα που έδινε, είτε το CPU να ήταν μούφα. Ό,τι είχα διπλό το δοκίμασα (οπως RAM-PSU). 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sarandis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 36 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Μόνο με το CPU και και το 24άρι πάνω Tα eps τα έβαλες υποθέτω και σου ξέφυγε στο γραπτό. Και όταν λες μόνο το cpu εννοείς χωρίς ψύκτρα; Έτυχε πρόσφατα σε φίλο που παραβίδωσε aio να μη μπουτάρει το pc, το χαλάρωσα λίγο και έπαιξε. Σχετικά με την igpu που λες στο task manager, αν δεν την κάνεις disable απο bios θα εμφανίζεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Sarandis είπε Tα eps τα έβαλες υποθέτω και σου ξέφυγε στο γραπτό. Και όταν λες μόνο το cpu εννοείς χωρίς ψύκτρα; Έτυχε πρόσφατα σε φίλο που παραβίδωσε aio να μη μπουτάρει το pc, το χαλάρωσα λίγο και έπαιξε. Σχετικά με την igpu που λες στο task manager, αν δεν την κάνεις disable απο bios θα εμφανίζεται. Α οκ, στο αλλο μαλλον η Gigabyte το ειχε απο μαμα στο auto τότε και δε φαινόταν. Με το CPU εννοώ τα EPS. Δοκίμασα και χωρίς το cooler επάνω, 0 πίεση δηλαδη, ούτε τότε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Ακριβώς, έβγαλα την ψύκτρα για να αλλάξω την πάστα και να δω αν πατάει λάθος και τώρα δεν ανοίγει το PC. Τι έκανα: Έβγαλα την ψύκτρα, καθάρισα πάστα, άνοιξα και τον μοχλό για να καθαρίσω και λίγο από το πλάι χωρίς να κάνω re-seat το CPU. Τα έστησα όλα και δεν άνοιγε το PC. Πατάω το power button και ανάβει το Led για τη CPU (από το Debug LED της MSI) που στο manual λέει CPU not detected or failed και δεν έχω ούτε POST προφανώς, ούτε σήμα στο μόνιτορ τίποτα. Δοκίμασα Clear CMOS, BIOS Flashback, reseat το CPU, άλλο τροφοδοτικό, άλλες RAM, με τα on board graphics. Μόνο με το CPU και και το 24άρι πάνω αλλά τίποτα, το ίδιο πρόβλημα. Με το που πατάω το power button αναμένο κόκκινο LED στο debug και ούτε training τιποτα απολύτως, 0 απόκριση. Δεν υπάρχει καμία φθορά με το μάτι ούτε στο CPU, ούτε στο socket (στα πινάκια - και πως να υπήρχε άλλωστε αφού δεν κούνησα το CPU ποτέ από εκεί μέχρι να τον κάνω reseat). Επίσης μια απορία, αφού έχω τη GPU επάνω, θα έπρεπε στο Task Manager να φαίνεται και η iGPU; Στον 9900Κ φαινόταν μόνο 3070 Ti η EVGA. Το μόνο που έκανα ήταν να αλλάξω πάστα στον επεξεργαστή εν ολίγοις πριν εμφανίσει αυτή τη συμπεριφορά. @akoinonitos @Pwpwpw Πραγματικα το μονο που μου ερχεται στο μυαλο να παει στραβα ειναι να στραβωσει κανενα πινακι του socket πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω, ελπιζω παντως να βρεις γρηγορα λυση.Μηπως δεν κουμπωσες καλα το μοχλο της mobo που παταει τον cpu και δεν ασκει την καταλληλη πιεση? Για την igpu του 13700κ που ρωτας και μενα εμφανιζεται στον Task manager, βεβαια στο γραφημα δεν φαινεται το παραμικρο. Και εμενα μου ειχε κανει εντυπωση μολις το ειδα γιατι στο παλιο μου συστημα δεν φαινοταν, εδειχνε μονο την Gpu. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από Pwpwpw 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Πραγματικα το μονο που μου ερχεται στο μυαλο να παει στραβα ειναι να στραβωσει κανενα πινακι του socket πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω, ελπιζω παντως να βρεις γρηγορα λυση.Μηπως δεν κουμπωσες καλα το μοχλο της mobo που παταει τον cpu και δεν ασκει την καταλληλη πιεση? Για την igpu του 13700κ που ρωτας και μενα εμφανιζεται στον Task manager, βεβαια στο γραφημα δεν φαινεται το παραμικρο. Και εμενα μου ειχε κανει εντυπωση μολις το ειδα γιατι στο παλιο μου συστημα δεν φαινοταν, εδειχνε μονο την Gpu. Α οκ αρα ειναι της γενιας αυτο με την iGPU. Οχι, τα πινακια ειναι μια χαρα και ο μοχλος φυσικα ειναι κομπλε εχω βαλε και εχω βγαλει 4 φορες το CPU. Το θέμα είναι πως θα καταλάβω ποιο από τα 2 ειναι. Θα μπορουσε να ειναι και η μητρικη που έδινε ό,τι να ναι ρεύματα; Θα μπορούσε η μητρική να τον "έφαγε" με τα ρεύματα που έδινε; Τα κάναμε και με εναν φιλο μου και τα ειδαμε παρεα 1-1 ξανα μηπως μου ξεφευγε τιποτα αλλα τζιφος. Το θεμα ειναι τι θα φυγει πρωτο RMA, νομιζω στο DOA ειμαι κιολας. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από thetiesthatbind Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 12 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε ΑΙΟ έχω ναι (Corsair H150i Elite). Το pump ακούγεται που δουλεύει. Θα ξανά τοποθετήσω την ψυκτρα αν είναι με άλλη πάστα. Enhanced Turbo OFF βάλε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eloy Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Βγάλε-βάλε πάλι όλα τα καλώδια ρεύματος που πάνε στην μητρική. Οταν τοποθετήσεις την ψύκτρα μη την βιδώσεις, απλά άστην να πατάει στην cpu (βάλε τον υπολογιστή ξάπλα) και δες αν έφτιαξε τίποτα. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από Eloy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, thetiesthatbind είπε Ακριβώς, έβγαλα την ψύκτρα για να αλλάξω την πάστα και να δω αν πατάει λάθος και τώρα δεν ανοίγει το PC. Τι έκανα: Έβγαλα την ψύκτρα, καθάρισα πάστα, άνοιξα και τον μοχλό για να καθαρίσω και λίγο από το πλάι χωρίς να κάνω re-seat το CPU. Τα έστησα όλα και δεν άνοιγε το PC. Πατάω το power button και ανάβει το Led για τη CPU (από το Debug LED της MSI) που στο manual λέει CPU not detected or failed και δεν έχω ούτε POST προφανώς, ούτε σήμα στο μόνιτορ τίποτα. Δοκίμασα Clear CMOS, BIOS Flashback, reseat το CPU, άλλο τροφοδοτικό, άλλες RAM, με τα on board graphics. Μόνο με το CPU και και το 24άρι πάνω αλλά τίποτα, το ίδιο πρόβλημα. Με το που πατάω το power button αναμένο κόκκινο LED στο debug και ούτε training τιποτα απολύτως, 0 απόκριση. Δεν υπάρχει καμία φθορά με το μάτι ούτε στο CPU, ούτε στο socket (στα πινάκια - και πως να υπήρχε άλλωστε αφού δεν κούνησα το CPU ποτέ από εκεί μέχρι να τον κάνω reseat). Επίσης μια απορία, αφού έχω τη GPU επάνω, θα έπρεπε στο Task Manager να φαίνεται και η iGPU; Στον 9900Κ φαινόταν μόνο 3070 Ti η EVGA. Το μόνο που έκανα ήταν να αλλάξω πάστα στον επεξεργαστή εν ολίγοις πριν εμφανίσει αυτή τη συμπεριφορά. @akoinonitos @Pwpwpw Μου το είχε κάνει 1 - 2 φορές και μένα αυτό το κουλό η MSI με CPU not Detected κόκκινο led και είχα χεστεί κυριολεκτικά (γιατί ήταν μόλις μία εβδομάδα αγορασμένος). Θυμάμαι ήταν σε κάποιο bootάρισμα κανονικά, κλειστή να παραμένει η οθόνη και λευκό led αναμένο-κολλημένο πάνω στη μητρική - θυμάμαι απλά είχα κλείσει το PC εντελώς, και με restart είχε στρώσει. Επίσης ειχε ρίξει και ενα κόκκινο?! led GPU not detected τις ίδιες μέρες. Παράνοια. Εχω κλείσει πάντως την i gpu από bios επιλέγοντας μόνο την dedicated + multimonitor off ( msi z690 - A pro ddr4 - bios 1.00 ) CPU 12700K Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από 7nisiotis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα