Pwpwpw Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε οχι ολα default και xmp Ποια εκδοση ειχες πριν να ξερω να μην την τρεξω🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Με 2 λεπτά που το άφησα. Το πρωτο 100αρι το βαράει ακαριαία Στο BIOS είδα ότι έχει μια επιλογή που λέει CPU Cooler Tuning: (Boxed Cooler PL1: 253W, Tower Air Cooler (PL1: 288W) και WC (PL1: 4096W) και το έχει και προεπιλογή. Να το αλλάξω σε κάτι άλλο; Να βάλω το τελευταίο BIOS και να το ξανά τρέξω; Να βγάλω την ψύκτρα και να την ξανά βάλω; Default και ΧΜΡ έχω ανοιχτό μόνο. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από thetiesthatbind Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Με 2 λεπτά που το άφησα. Το πρωτο 100αρι το βαράει ακαριαία Στο BIOS είδα ότι έχει μια επιλογή που λέει CPU Cooler Tuning: (Boxed Cooler PL1: 253W, Tower Air Cooler (PL1: 288W) και WC (PL1: 4096W) και το έχει και προεπιλογή. Να το αλλάξω σε κάτι άλλο; Να βάλω το τελευταίο BIOS και να το ξανά τρέξω; Να βγάλω την ψύκτρα και να την ξανά βάλω; Default και ΧΜΡ έχω ανοιχτό μόνο. Aio έχεις; Οι θερμοκρασίες είναι υπερβολικά υψηλές, δεν είναι λογικό μέσα σε 1-2 λεπτά να βαράει 100αρι στο cb23 στα default το cpu. Είτε δεν έχει γίνει η τοποθέτηση της ψύκτρας πάνω στην cpu σωστά, είτε έχει κλατάρει καμία τρόμπα στο aio και δεν γυρνάει τα νερά στο κύκλωμα. Σε κάθε περίπτωση κάτι δεν πάει καλά. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από Pwpwpw 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Aio έχεις; Οι θερμοκρασίες είναι υπερβολικά υψηλές δεν είναι λίγο μέσα σε 1-2 λεπτά να βαράει 100αρι στο cb23. Είτε δεν έχει γίνει η τοποθέτηση της ψύκτρας πάνω στην cpu σωστά είτε είτε έχει κλατάρει καμία τρόμπα στο aio και δεν γυρνάει τα νερά στο κύκλωμα. ΑΙΟ έχω ναι (Corsair H150i Elite). Το pump ακούγεται που δουλεύει. Θα ξανά τοποθετήσω την ψυκτρα αν είναι με άλλη πάστα. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από thetiesthatbind Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, thetiesthatbind είπε ΑΙΟ έχω ναι. Το pump ακούγεται που δουλεύει. Θα ξανά τοποθετήσω την ψυκτρα αν είναι με άλλη πάστα. Δοκίμασε να ξανά τοποθετήσεις την ψυκτρα τότε. Ας πούνε και άλλοι τι temps βλέπουν. Εγώ στον 13700κ στα default μετά από 10λεπτο cb23 είμαι κάτω από 80 βαθμούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, thetiesthatbind είπε ΑΙΟ έχω ναι (Corsair H150i Elite). Το pump ακούγεται που δουλεύει. Θα ξανά τοποθετήσω την ψυκτρα αν είναι με άλλη πάστα. ποια μητρικη εχεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 33 λεπτά πριν, akoinonitos είπε ποια μητρικη εχεις? MSI Z790 Tomahawk DDR4 Έτρεξα και ένα Fire Strike αλλά ούτε score δε μου βγάζει. Δε ξέρω τι έχει παιχτεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε MSI Z790 Tomahawk DDR4 περασε το hwinfo64 και δες την ωρα που τρεχεις cb ποσο vcore δινει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, akoinonitos είπε περασε το hwinfo64 και δες την ωρα που τρεχεις cb ποσο vcore δινει Κομπλε το κανω και επανερχομαι, ωστοσο το οτι τρέχουν τα UHD Graphics ταυτόχρονα με τη GPU θα έπρεπε συμβαίνει; Στον 9900Κ δε θυμάμαι να δείχνει το task manager την iGPU όταν έτρεχε η GPU. Έκανα και update το BIOS και τώρα νιώθω laggy το περιβάλλον των Windows (έχασε και το PIN των Windows έπρεπε να το κανω reset) αν και λύθηκε με μια επανεκκινηση αυτο. Το VID βλέπω να πηγαίνει πολύ ψηλά Το Vcore στο 1.306-1.312 καθόταν όσο έτρεχε το μαξ πάει και 1.37 χωρις να τρεχω κατι απο ό,τι βλέπω Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από thetiesthatbind Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Κομπλε το κανω και επανερχομαι, ωστοσο το οτι τρέχουν τα UHD Graphics ταυτόχρονα με τη GPU θα έπρεπε συμβαίνει; Στον 9900Κ δε θυμάμαι να δείχνει το task manager την iGPU όταν έτρεχε η GPU. Έκανα και update το BIOS και τώρα νιώθω laggy το περιβάλλον των Windows (έχασε και το PIN των Windows έπρεπε να το κανω reset) αν και λύθηκε με μια επανεκκινηση αυτο. Το VID βλέπω να πηγαίνει πολύ ψηλά Το Vcore στο 1.306-1.312 καθόταν όσο έτρεχε το μαξ πάει και 1.37 χωρις να τρεχω κατι απο ό,τι βλέπω ψηλα ειναι ρε κατι φταιει απο το bios Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε ψηλα ειναι ρε κατι φταιει απο το bios Και εδώ που το άφησα 10' να τρέξει. Έκανα και BIOS Update όπως είπα αλλά δεν άλλαξε κάτι. Έχει αλλα 2 preset για το PL1 και PL2 αλλά εκεί κόβει τα ρολόγια αρκετά από ό,τι πρόσεξα. Στο 2ο preset (288W) πάλι πιάνει 100αρια βεβαια. Σε idle κάθεται στα 30αρια με coolant temp 31-32 (ambient 20-23) και στο BIOS 35-38 ειναι το CPU temp. (δε ξερω αν θεωρείται υψηλό). AIO 360mm έχω, το έβαλα επάνω και 3 φανάκια exhaust αλλα προς το παρόν τρέχω με ανοιχτο το πλαϊνό καπάκι. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από thetiesthatbind Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Και εδώ που το άφησα 10' να τρέξει. Έκανα και BIOS Update όπως είπα αλλά δεν άλλαξε κάτι. Έχει αλλα 2 preset για το PL1 και PL2 αλλά εκεί κόβει τα ρολόγια αρκετά από ό,τι πρόσεξα. Στο 2ο preset (288W) πάλι πιάνει 100αρια βεβαια. Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι σε cb23; Την ώρα που τρέχει το cb23 έχε δίπλα ανοιχτό το hwinfo και παρατήρησε που είναι το core vid κατά την διάρκεια του τεστ και πες μας. Την ψυχτρα του cpu την έβαλες-έβαλες ώστε να σιγουρευτείς ότι πατάει σωστά;; Επισης σε idle η τάση του cpu μαζί με τα ρολόγια του δεν πέφτουν χαμηλά; Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από Pwpwpw Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε ΑΙΟ έχω ναι (Corsair H150i Elite). Το pump ακούγεται που δουλεύει. Θα ξανά τοποθετήσω την ψυκτρα αν είναι με άλλη πάστα. Δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να κάνει συγκρίσεις και να καταλήξει κάπου με αυτό, εγώ έχω τον αμέσως πιο μικρό συνδυασμό (13600k+h100i Elite) και το CBr23 φτάνει με όλα default στους 80 με 81 βαθμούς max (και με -0.05v πάει 72 αν θυμάμαι καλά). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 25 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι σε cb23; Την ώρα που τρέχει το cb23 έχε δίπλα ανοιχτό το hwinfo και παρατήρησε που είναι το core vid κατά την διάρκεια του τεστ και πες μας. Την ψυχτρα του cpu την έβαλες-έβαλες ώστε να σιγουρευτείς ότι πατάει σωστά;; Επισης σε idle η τάση του cpu μαζί με τα ρολόγια του δεν πέφτουν χαμηλά; Ναι από CB23 είναι, τα max του Core VID σε CB ειναι 1.346-1.37V κάτα το run. Όχι, περιμένω τον κούριερ να μου φέρει την πάστα για να ξανά ελέγξω. Αλλά δε νομίζω να είναι θέμα τοποθέτησης κούλερ αλλιως και σε idle θα τσιμπούσαν οι θερμοκρασίες σταδιακά, όχι; Φυσικά θα κάνω την αλλαγή όμως για παν ενδεχόμενο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Ναι από CB23 είναι, τα max του Core VID σε CB ειναι 1.346-1.37V κάτα το run. Όχι, περιμένω τον κούριερ να μου φέρει την πάστα για να ξανά ελέγξω. Αλλά δε νομίζω να είναι θέμα τοποθέτησης κούλερ αλλιως και σε idle θα τσιμπούσαν οι θερμοκρασίες σταδιακά, όχι; Φυσικά θα κάνω την αλλαγή όμως για παν ενδεχόμενο. Κάθε chip είναι διαφορετικό αλλά εγώ στα default βλέπω αρκετά διαφορετικά πραάγματα. Σε 10λεπτο cb23 η τάση κατά την διάρκεια του run είναι 1.25-1.26, η κατανάλωση στα 209-210 watt. Max core temp γύρω στους ~76 Σε κάθε περίπτωση θεωρώ οτι το 100ρι default στο cb23 είναι πάρα πολυ ειδικά με την ψύξη που έχεις. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από Pwpwpw 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα