akoinonitos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε Χρίστο, καταρχήν ευχαριστώ για τη βοήθεια. Λοιπόν όλα στοκ, μόνο xmp φορτωμένο, και το cpu fan στο standard. Έτρεξα το 10λεπτο cb23, γύρω στους 105 ήταν κατά τη διάρκεια του bench και clocks τα p cores λίγο κάτω από 5ghz. βαλε στοκ limits βαρει 280 και ψηνεται. 3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε βαλε στοκ limits βαρει 280 και ψηνεται. Α ξεχασα να σου πω ,αν εχεις βαλει το τελεταιο bios βγαλτο αμεσως και βαλε το προηγουμενο, ειναι εντελως γτπ δεν ξερω τι πινουν αυτοι στην asrock ,εδινε και 1.5v στοκ που το ειχα περασει εγω. Ειδα αυτα τα 1.6ν στο hwmonitor και το θυμηθηκα. Και περασε hwinfo64 μπαναλ τυπε 😛 Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2023 από akoinonitos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, akoinonitos είπε βαλε στοκ limits βαρει 280 και ψηνεται.Α ξεχασα να σου πω ,αν εχεις βαλει το τελεταιο bios βγαλτο αμεσως και βαλε το προηγουμενο, ειναι εντελως γτπ δεν ξερω τι πινουν αυτοι στην asrock ,εδινε και 1.5v στοκ που το ειχα περασει εγω.Ειδα αυτα τα 1.6ν στο hwmonitor και το θυμηθηκα. Και περασε hwinfo64 μπαναλ τυπε 😛 Έβαλα και hwinfo64. Λοιπόν, είμαι πρωτάρης με asrock, νομίζω βρήκα άκρη. cpu vcore compensation, default=auto το έβαλα στο ελάχιστο και llc default=auto το έβαλα στο ελάχιστο. κρίνοντας από τις θερμοκρασίες αυτά τα δύο auto=max😐 Με pl long και short στα 240w είμαι στους 80+ max cdb23. Με pl 280 πάει μέχρι 101max cd23. Με ανοιχτά τα intel power limits δεν αλλάζουν τα max temps ούτε τα max watts, βελτιώνεται το σκορ στο cb23 όμως, άρα το αφήνω. Συνοψίζοντας, δοκίμασα 2 ώρες fh5, max γραφικά , rt extreme, msaa x 8, dlss κλειστό, με pl short=long=280, cpu vcore compensation 5, llc 5, intel power limits enabled, cpu fan profile performance : 100% gpu usage καρφωμένο, 55c average ο cpu με max 67c. Νομίζω είμαι καλά και απέφυγα και το uv που δεν με ενθουσίαζε σαν ιδέα. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από DiaperCh@nger101 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 25 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε Έβαλα και hwinfo64. Λοιπόν, είμαι πρωτάρης με asrock, νομίζω βρήκα άκρη. cpu vcore compensation, default=auto το έβαλα στο ελάχιστο και llc default=auto το έβαλα στο ελάχιστο. κρίνοντας από τις θερμοκρασίες αυτά τα δύο auto=max😐 Με pl long και short στα 240w είμαι στους 80+ max cdb23. Με pl 280 πάει μέχρι 101max cd23. Με ανοιχτά τα intel power limits δεν αλλάζουν τα max temps ούτε τα max watts, βελτιώνεται το σκορ στο cb23 όμως, άρα το αφήνω. Συνοψίζοντας, δοκίμασα 2 ώρες fh5, max γραφικά , rt extreme, msaa x 8, dlss κλειστό, με pl short=long=280, cpu vcore compensation 5, llc 5, intel power limits enabled, cpu fan profile performance : 100% gpu usage καρφωμένο, 55c average ο cpu με max 67c. Νομίζω είμαι καλά και απέφυγα και το uv που δεν με ενθουσίαζε σαν ιδέα. Κοιταξες ποση ταση δινει στο cb ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 32 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε llc default=auto το έβαλα στο ελάχιστο. 32 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε Νομίζω είμαι καλά και απέφυγα και το uv που δεν με ενθουσίαζε σαν ιδέα. UV έκανες αλλά με πιο ωραίο τρόπο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Κοιταξες ποση ταση δινει στο cb ? Στο 10λεπτο έχει 1,423 avg και 1,531 max. 9 λεπτά πριν, kkatzos είπε UV έκανες αλλά με πιο ωραίο τρόπο έσπρωχνε αρκετή τάση και το cpu vcore compensation, θα τα μετρήσω πιο αναλυτικά, νομίζω είχε μεγαλύτερη επίδραση στη θερμοκρασία από το llc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε Στο 10λεπτο έχει 1,423 avg και 1,531 max. έσπρωχνε αρκετή τάση και το cpu vcore compensation, θα τα μετρήσω πιο αναλυτικά, νομίζω είχε μεγαλύτερη επίδραση στη θερμοκρασία από το llc. Περασε το προηγουμενο bios Νικο ,ειναι προβληματικο αυτο με τις τασεις ,τα ιδια ειχα και εγω. Αυτες οι τασεις ειναι υπερβολικες που δινει ,δεν ξερω τι σκατα εκαναν,το προηγουμενο παιζει τζιτζι Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Περασε το προηγουμενο bios Νικο ,ειναι προβληματικο αυτο με τις τασεις ,τα ιδια ειχα και εγω. Αυτες οι τασεις ειναι υπερβολικες που δινει ,δεν ξερω τι σκατα εκαναν,το προηγουμενο παιζει τζιτζι λολ και είναι 0,1v περίπου πιο κάτω φαντάσου.. οκ θα δοκιμάσω και το προηγούμενο έτσι για την επιστήμη. Σε gaming που είναι το 101% της χρήσης είμαι οκ από temps πάντως και μ' αυτό, τώρα τσέκαρα bf2042 είναι στους 65c. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε λολ και είναι 0,1v περίπου πιο κάτω φαντάσου.. οκ θα δοκιμάσω και το προηγούμενο έτσι για την επιστήμη. Σε gaming που είναι το 101% της χρήσης είμαι οκ από temps πάντως και μ' αυτό, τώρα τσέκαρα bf2042 είναι στους 65c. δεν ξερω αν οντως δινει την ταση που λεει η ειναι λαθος οι ενδειξεις αλλα σιγουρα ειναι ελαττωματικο το bios ,θα το καταλαβεις μολις περασεις το προηγουμενο. Αυτο που εχεις τωρα ειναι να φανταστω το 10× και το προηγουμενο το 90× ? edit: το ιδια bios ειναι με την δικη μου περνας το 9.03 το 10.2 επρεπε να το ονομασουν ανατιναξη Περνα και intel managment engine driver απο τους drivers αν δεν το εχεις κανει Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, DiaperCh@nger101 είπε Στο 10λεπτο έχει 1,423 avg και 1,531 max. 13700k δεν εχεις αν θυμαμαι σωστα? Νομιζω ειναι υπερβολικη η ταση που δινει. Στον δικο μου 13700Κ που τσεκαρα, σε 10λεπτο cb23 η ταση παιζει 1,25-1,27 κατα την διαρκεια του run. Ολα default τα εχω δεν εχω πειραξει κατι (μονο το xmp profile φορτωσα στις ram) Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από Pwpwpw 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Είναι νορμαλ οτι ο 13700Κ στο Small preset του Prime95 out of the box βαράει 100αρια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Είναι νορμαλ οτι ο 13700Κ στο Small preset του Prime95 out of the box βαράει 100αρια; ολοι βαρανε 100 σε τετοια τεστ ,γενικα avx και avx2 τους ζεσταινουν πολυ Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε ολοι βαρανε 100 σε τετοια τεστ ,γενικα avx και avx2 τους ζεσταινουν πολυ Κάτι αξιόπιστο για να δω ότι είναι κομπλέ τα θερμαλς; CB23 μόνο; Με κάνα 2-3 run? Ή απλά gaming ? 360mm ψυγείο του φοράω Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από thetiesthatbind Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 16 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Είναι νορμαλ οτι ο 13700Κ στο Small preset του Prime95 out of the box βαράει 100αρια; 4 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε 360mm ψυγείο του φοράω 6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε ολοι βαρανε 100 σε τετοια τεστ ,γενικα avx και avx2 τους ζεσταινουν πολυ 100 βαθμους στα default του με 360αρι ψυγειο δεν ειναι πολυ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε 100 βαθμους στα default του με 360αρι ψυγειο δεν ειναι πολυ? σε prime 95 small χωρις limtis απολυτως λογικο το βρισκω οτι και να εχεις 18 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Κάτι αξιόπιστο για να δω ότι είναι κομπλέ τα θερμαλς; CB23 μόνο; Με κάνα 2-3 run? Ή απλά gaming ? 360mm ψυγείο του φοράω cb23 10λεπτο, τρεχει avx ycruncher αν θες να δεις temps σε avx2 αλλιως occt medium με ολα axv2/avx/sse η aida64 stability με ολα τικαρισμενα για το cpu Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από akoinonitos 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε σε prime 95 small χωρις limtis απολυτως λογικο το βρισκω οτι και να εχεις out of the box λεει, στα default εχει Limit? Δεν ειμαι 100% αλλα λιγο που ειχα δοκιμασει prime small στον 13700κ ολες ρυθμισεις default δεν εχω ασχοληθει καν 100αρια δεν ειδα, αν εχει Limit στα default δν εχει νοημα τι ειδα.. Βεβαια 4-5 λεπτα θυμαμαι το αφησα και το κλεισα.. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από Pwpwpw Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα