hln3 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, Bigis είπε Παιδιά καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Επιτέλους λέω να κάνω την αναβάθμιση και να πάω σε 13900κ να συνοδεύσει την 4090. Είμαι κοντά στο να αγοράσω την Z790 AORUS ELITE AX. Πιστεύεται είναι καλή επιλογή ? (280 ευρώ) επίσης έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό σετ μνήμες για το συγκεκριμένο mobo ώστε να παίζουν όσο το δυνατόν πιο καλά και σταθερά (Gaming usage 95%) και κάποια δυνατή υδροψυξη(για τον 13900κ) ?Οποιαδήποτε πρόταση καλοδεχούμενη σε όλα τα κομμάτια Νομίζω το MSI Pro Z790-A θα ήταν καλύτερη επιλογή. Αν τώρα σου αρέσει πιο πολύ αισθητικά το aorus, και αυτό ΟΚ φαίνεται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 21 λεπτά πριν, hln3 είπε Νομίζω το MSI Pro Z790-A θα ήταν καλύτερη επιλογή. Αν τώρα σου αρέσει πιο πολύ αισθητικά το aorus, και αυτό ΟΚ φαίνεται. Απλα βγαινει εκτος μπατζετ του. Αλλιως με κλειστά ματια Ζ790-Α 4 ώρες πριν, CODEC είπε Αν παρατηρήσεις αδικαιολόγητα υψηλές θερμοκρασίες σε φάση που δε θα έπρεπε τότε ναι . Πρώτα όμως εκμηδένισε την πιθανότητα λάθους ή παράλειψης απ τη δική σου πλευρά. πχ. να μη κάθεται σωστά η ψήκτρα κτλπ. Μπορείς να κάνεις και ένα απλό κόλπο για να διαπιστώσεις αν σου κάνει κούρμπα. Κράτα κάθετα με το ένα χέρι μια κάρτα ( τύπου τηλεκάρτα....σαν τις χρεωστικές ή πιστωτικές ) πάνω στο ihs της cpu και με το άλλο χέρι φέξε απ τη μια μεριά με ένα μικρό φακό στο σημείο που εφάπτεται η κάρτα με το ihs. Αν δεις πως περνάει φως απ την άλλη τότε σου κάνει κούρμπα. Σήμερα παρέλαβα και το τελευταίο κομμάτι, λογικά μεσα στο ΣΚ θα το στήσω οπότε θα το τσεκάρω τότε. Thanks για τις απαντήσεις σας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) @Razor333 θυμασαι ποσο vcore σου ζητουσε στοκ ο 13600? αλλαξα μητρικη σημερα σε tuf z790 και ζηταει τωρα 0.1v πιο κατω για τα 5.5 Η στοκ ταση με στοκ limits στο cb ειναι 1.07v και η καταναλωση 150watt. Χασμα με την σαπια την z690 asrock. Δεν ξερω αν γενικα οι z690 ζητανε πιο πολυ ταση στους raptor Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2023 από akoinonitos 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 27 λεπτά πριν, akoinonitos είπε @Razor333 θυμασαι ποσο vcore σου ζητουσε στοκ ο 13600? αλλαξα μητρικη σημερα σε tuf z790 και ζηταει τωρα 0.1v πιο κατω για τα 5.5 Η στοκ ταση με στοκ limits στο cb ειναι 1.07v και η καταναλωση 150watt. Χασμα με την σαπια την z690 asrock. Δεν ξερω αν γενικα οι z690 ζητανε πιο πολυ ταση στους raptor Παραπάνω τραβούσε σίγουρα με την b660 strix a, ακόμα και με κλειστό το mce κτλ. και τάση και watt. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, hln3 είπε Νομίζω το MSI Pro Z790-A θα ήταν καλύτερη επιλογή. Αν τώρα σου αρέσει πιο πολύ αισθητικά το aorus, και αυτό ΟΚ φαίνεται. Kαι εγω αυτη ειχα παραγγειλει αρχικα και την ακυρωσαν λογο ελειψης διαθεσιμοτητας ειχε διαθεσιμοτητα 20plus μερες και κατεληξα στην aorus σαν δευτερη επιλογη στην κατηγορια ~300 ευρω και υπηρχε αμεσα 6 ώρες πριν, Bigis είπε Παιδιά καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Επιτέλους λέω να κάνω την αναβάθμιση και να πάω σε 13900κ να συνοδεύσει την 4090. Είμαι κοντά στο να αγοράσω την Z790 AORUS ELITE AX. Πιστεύεται είναι καλή επιλογή ? (280 ευρώ) επίσης έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό σετ μνήμες για το συγκεκριμένο mobo ώστε να παίζουν όσο το δυνατόν πιο καλά και σταθερά (Gaming usage 95%) και κάποια δυνατή υδροψυξη(για τον 13900κ) ?Οποιαδήποτε πρόταση καλοδεχούμενη σε όλα τα κομμάτια Φιλε βλεπω υπαρχει διαθεσιμοτητα πλεον για την Msi z790pro-a και η διαφορα τιμης που βλεπω οτι εχουν πλέον ειναι ανυπαρκτη γυρω στα 315 παιζουν αυτη την στιγμη και οι δυο μητρικες. Μηπως να αφηνες την giga και να πηγαινες στην msi? Που την βρηκες την aorus με 280? https://www.skroutz.gr/s/39118818/MSI-PRO-Z790-A-WIFI-Motherboard-ATX-με-Intel-1700-Socket.html https://www.skroutz.gr/s/38676534/Gigabyte-Z790-Aorus-Elite-AX-rev-1-0-Motherboard-ATX-με-Intel-1700-Socket.html Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2023 από Pwpwpw Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bigis Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Kαι εγω αυτη ειχα παραγγειλει αρχικα και την ακυρωσαν λογο ελειψης διαθεσιμοτητας ειχε διαθεσιμοτητα 20plus μερες και κατεληξα στην aorus σαν δευτερη επιλογη στην κατηγορια ~300 ευρω και υπηρχε αμεσα Φιλε βλεπω υπαρχει διαθεσιμοτητα πλεον για την Msi z790pro-a και η διαφορα τιμης που βλεπω οτι εχουν πλέον ειναι ανυπαρκτη γυρω στα 315 παιζουν αυτη την στιγμη και οι δυο μητρικες. Μηπως να αφηνες την giga και να πηγαινες στην msi? Που την βρηκες την aorus με 280? https://www.skroutz.gr/s/39118818/MSI-PRO-Z790-A-WIFI-Motherboard-ATX-με-Intel-1700-Socket.html https://www.skroutz.gr/s/38676534/Gigabyte-Z790-Aorus-Elite-AX-rev-1-0-Motherboard-ATX-με-Intel-1700-Socket.html Σε local store εδω χαλκιδα μου την φερνει τοσο . αν εινια τοσο καλυτερη η msi δεν το συζηταω απλα ειδα στην σελιδα των μιτρηκων οτι εχει πιο μεγαλεσ ταχυτητες η gigabyte η δεν εχει σημασια ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvidiafan Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 5/1/2023 στις 3:34 ΜΜ, akoinonitos είπε Δεν ξερω αν γενικα οι z690 ζητανε πιο πολυ ταση στους raptor Η z790 apex ζητουσε τα ιδια περιπου volt με την z690 στον 13900Κ. Εχει να κανει με τη μητρικη, η νεα που πηρες θα ειναι ασφαλως ποιοτικοτερη. Καλορίζικη! Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από nvidiafan 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 έχουμε κάνα οδηγό για uv, γιατί πάτησα το power και κάηκε η 35A της φάσης. True Story, προφανώς ήταν στα τελευταία της, δεν νομίζω να της φταίξανε τα μόλις 280w που τραβάει ο 13700kf, m/b asrock z690 riptide pg d4. επίσης κατοσταρίζει για πλάκα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
itanium Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 13 ώρες πριν, DiaperCh@nger101 είπε έχουμε κάνα οδηγό για uv, γιατί πάτησα το power και κάηκε η 35A της φάσης Mπλέκεις άσχετα πράγματα μεταξύ τους και το undervolting είναι μια χαρά συνταγή να τρέχει την μητρική σου για RMA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, itanium είπε το undervolting είναι μια χαρά συνταγή να τρέχει την μητρική σου για RMA Έπεσε η φάση στον πίνακα με το που πάτησα το power και άλλαξα ασφάλεια! Ορκίζομαι😆 Σήμερα θα κάτσω με ησυχία να ασχοληθώ γιατί ίσα που πέρασα τα win και μετά το άφησα. Έχει το bios της μητρικής μια επιλογή για intel power limits και είναι disabled. Το ανοίγω? Επίσης έχει ένα όριο στα watt που μπορεί να τραβήξει, στο auto πάει μέχρι 280w. Το έβαλα μια γρήγορη στο χαμηλότερο, 145w, αλλά και πάλι το hwmonitor διάβαζε 260+w σε cinebench. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
itanium Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 undervolt εννοώ να ρίξεις την τάση vcore κρατώντας τα ίδια ρολόγια στην συχνότητα λειτουργίας, εδ΄ναι μεν εφ όσον η μητρική έχει drmos chip προστατεύεται καλύτερα από κάποιο καταστροφικό fail αλλά και πάλι παίζουμε στα όρια με το αν δούμε κάτι καταστροφικό, δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το αν οι θερμοκρασίες λειτουργίας είναι χαμηλές ή ακόμη και πολικές.... τώρα γιατί κάηκε η ασφάλεια στον πίνακα.....είναι κάτι εκτός pc case και μπορεί να είναι οτιδήποτε και από απόσταση δεν μπορώ να έχω γνώμη 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, DiaperCh@nger101 είπε έχουμε κάνα οδηγό για uv, γιατί πάτησα το power και κάηκε η 35A της φάσης. True Story, προφανώς ήταν στα τελευταία της, δεν νομίζω να της φταίξανε τα μόλις 280w που τραβάει ο 13700kf, m/b asrock z690 riptide pg d4. επίσης κατοσταρίζει για πλάκα. Νικο ,βαλε στοκ limits για αρχη και δες πως παει. αν δεν εχει επιλογη ,βαλε pl1 και pl2 253watt. Αν δεις οτι μπουρλοτιαζει παλι ,ξεκινα με - offstet και κατεβαζε 22 ώρες πριν, nvidiafan είπε Η z790 apex ζητουσε τα ιδια περιπου volt με την z690 στον 13900Κ. Εχει να κανει με τη μητρικη, η νεα που πηρες θα ειναι ασφαλως ποιοτικοτερη. Καλορίζικη! τλκ δεν ζητουσε πιο λιγη ταση απλα ,εδειχνε λαθος vcore , περασα το τελευταιο hwinfo και τλκ ζηταει πιο πολυ απο την σαπια asrock για το ιδιο oc Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2023 από akoinonitos 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 16 λεπτά πριν, akoinonitos είπε τλκ δεν ζητουσε πιο λιγη ταση απλα ,εδειχνε λαθος vcore , περασα το τελευταιο hwinfo και τλκ ζηταει πιο πολυ απο την σαπια asrock για το ιδιο oc lol? 👀😛 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, DiaperCh@nger101 είπε Έπεσε η φάση στον πίνακα με το που πάτησα το power και άλλαξα ασφάλεια! Ορκίζομαι😆 Σήμερα θα κάτσω με ησυχία να ασχοληθώ γιατί ίσα που πέρασα τα win και μετά το άφησα. Έχει το bios της μητρικής μια επιλογή για intel power limits και είναι disabled. Το ανοίγω? Επίσης έχει ένα όριο στα watt που μπορεί να τραβήξει, στο auto πάει μέχρι 280w. Το έβαλα μια γρήγορη στο χαμηλότερο, 145w, αλλά και πάλι το hwmonitor διάβαζε 260+w σε cinebench. αυτο που αλλαξες ηταν το base frequency boost η το short /long duration limit? Αν εχει το ιδιο μενου με την δικη μου ,τα limits θα τα βρεις στο cpu configuration κατω κατω. Θα βαλεις και short και long duration limit 253watt και βλεπεις. 1 λεπτό πριν, d4ydr33m3r είπε lol? 👀😛 Αγαπημενη asus 😛 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 5 ώρες πριν, akoinonitos είπε Νικο ,βαλε στοκ limits για αρχη και δες πως παει. αν δεν εχει επιλογη ,βαλε pl1 και pl2 253watt. Χρίστο, καταρχήν ευχαριστώ για τη βοήθεια. Λοιπόν όλα στοκ, μόνο xmp φορτωμένο, και το cpu fan στο standard. Έτρεξα το 10λεπτο cb23, γύρω στους 105 ήταν κατά τη διάρκεια του bench και clocks τα p cores λίγο κάτω από 5ghz. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα