billeiros Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, sjtak είπε Καλημέρα και καλή χρονιά! Έπαιζα με τις μνήμες και τις είχα ανεβάσει από stock 6400cl32 σε 7200cl34-43-43-48. Κάπου εκεί ήταν το όριο χωρίς παραπάνω τάση. Μετά μου ήρθε η φαεινή ιδέα... να κάνω bios update μήπως και μπορούσαν να παίξουν λίγο παραπάνω (z790 gaming x). Ύστερα από το update όμως (έφαγε σκάλωμα στην αρχή και δεν μπορούσε να κάνει boot και φόρτωσε jedec 4800) όταν πάω να φορτώσω την ίδια συχνότητα/timings (7200 αλλά και 7000 δοκίμασα μαζί με πιο χαλαρά timings) αναγνωρίζει μόνο το 1 dimm στα windows και έχω την μισή μνήμη και τις μισές επιδόσεις (στο bios φαίνονται κανονικά 32gb και 2 dimms). Γίνεται να κάνω πάλι flash την προηγούμενη έκδοση του bios? 'Η να περιμένω να βγει καινούρια μήπως και βελτιωθεί η κατάσταση; Σε xmp 6400cl32 τρέχουν κανονικά και φαίνονται και τα 2 dimms. Βγάλε βαλε ραμ . Κάνε ένα καλό cmos και ξανά προσπάθησε. Ίσως το τελευταίο bios να μη δουλεύει τόσο καλά τις ραμ. Λογικά γίνεται να ξανά μπει το παλιό bios. 3
sjtak Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 21 λεπτά πριν, billeiros είπε Βγάλε βαλε ραμ . Κάνε ένα καλό cmos και ξανά προσπάθησε. Ίσως το τελευταίο bios να μη δουλεύει τόσο καλά τις ραμ. Λογικά γίνεται να ξανά μπει το παλιό bios. Απεργοποίησα κάποιες επιλογές που είχε για αυτόματο boost στις ram και κατάφερα να τις τρέξω σε 7200 στοκ timings (34-45-45-115) αλλά σε οτιδήποτε παρακάτω σε timings βγάζει σφάλματα. Θα δοκιμάσω και αυτά που πρότεινες. Τάση μέχρι πόσο είναι ασφαλές να δώσω για 24/7; θερμοκρασίες σε stability φτάνω μέχρι 50 βαθμούς αλλά σε gaming παίζει έως 43 (hwinfo). Μέχρι πόσους βαθμούς θεωρείται ασφαλες;
nvidiafan Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, sjtak είπε Απεργοποίησα κάποιες επιλογές που είχε για αυτόματο boost στις ram και κατάφερα να τις τρέξω σε 7200 στοκ timings (34-45-45-115) αλλά σε οτιδήποτε παρακάτω σε timings βγάζει σφάλματα. Θα δοκιμάσω και αυτά που πρότεινες. Τάση μέχρι πόσο είναι ασφαλές να δώσω για 24/7; θερμοκρασίες σε stability φτάνω μέχρι 50 βαθμούς αλλά σε gaming παίζει έως 43 (hwinfo). Μέχρι πόσους βαθμούς θεωρείται ασφαλες; Χρόνια πολλά με υγεία! Daily volt μέχρι 1.50, για να χεις το κεφάλι σου ήσυχο 1.45. Γενικα τα a-die chips ειναι ευαίσθητα στην άνοδο της θερμοκρασίας απο άποψης σταθερότητας οπότε θα πρότεινα ενα φανάκι από πάνω τους. Πάντως αν δεις ότι με το προηγούμενο bios τα πήγαινε καλύτερα, ξαναπέρνα το. 2
sjtak Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Δυστυχώς η κατάσταση χειροτέρεψε αλλά για μην ξεφύγουμε από το θέμα θα ανοίξω καινούριο.
Aten-Ra Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 10 ώρες πριν, Armoral είπε Απόκρυψη περιεχομένων Plaisio 13th gen cpus 🤣😂🤣😂🤣😂 Με τις τιμές που βλέπω από MSRP μάλλον θα κινηθώ προς 13500 για το επερχόμενο Upgrade
thetiesthatbind Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Για ποιο λόγο κάποιοι βάζουν το bracket της Thermalright στη 12η/13η γενιά;
akoinonitos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Για ποιο λόγο κάποιοι βάζουν το bracket της Thermalright στη 12η/13η γενιά; γιατι το ilm οπως σφιγγει ,πιεζει το ihs του cpu δεξια και αριστερα με αποτελεσμα να στραβωνει και να κανει κουρμπα. Καποιοι δεν βλεπουν καθολου διαφορα σε θερμοκρασιες καποιοι βλεπουν μικρη διαφορα.
thetiesthatbind Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε γιατι το ilm οπως σφιγγει ,πιεζει το ihs του cpu δεξια και αριστερα με αποτελεσμα να στραβωνει και να κανει κουρμπα. Καποιοι δεν βλεπουν καθολου διαφορα σε θερμοκρασιες καποιοι βλεπουν μικρη διαφορα. Υπάρχει λόγος να τσιμπήσω 1 δηλαδή ή μπα;
akoinonitos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, thetiesthatbind είπε Υπάρχει λόγος να τσιμπήσω 1 δηλαδή ή μπα; Σοβαρος οχι. 1
Eloy Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 8 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Υπάρχει λόγος να τσιμπήσω 1 δηλαδή ή μπα; μπα. 1
Bigis Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Παιδιά καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Επιτέλους λέω να κάνω την αναβάθμιση και να πάω σε 13900κ να συνοδεύσει την 4090. Είμαι κοντά στο να αγοράσω την Z790 AORUS ELITE AX. Πιστεύεται είναι καλή επιλογή ? (280 ευρώ) επίσης έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό σετ μνήμες για το συγκεκριμένο mobo ώστε να παίζουν όσο το δυνατόν πιο καλά και σταθερά (Gaming usage 95%) και κάποια δυνατή υδροψυξη(για τον 13900κ) ?Οποιαδήποτε πρόταση καλοδεχούμενη σε όλα τα κομμάτια Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2023 από Bigis
CODEC Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 13 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Υπάρχει λόγος να τσιμπήσω 1 δηλαδή ή μπα; Αν παρατηρήσεις αδικαιολόγητα υψηλές θερμοκρασίες σε φάση που δε θα έπρεπε τότε ναι . Πρώτα όμως εκμηδένισε την πιθανότητα λάθους ή παράλειψης απ τη δική σου πλευρά. πχ. να μη κάθεται σωστά η ψήκτρα κτλπ. Μπορείς να κάνεις και ένα απλό κόλπο για να διαπιστώσεις αν σου κάνει κούρμπα. Κράτα κάθετα με το ένα χέρι μια κάρτα ( τύπου τηλεκάρτα....σαν τις χρεωστικές ή πιστωτικές ) πάνω στο ihs της cpu και με το άλλο χέρι φέξε απ τη μια μεριά με ένα μικρό φακό στο σημείο που εφάπτεται η κάρτα με το ihs. Αν δεις πως περνάει φως απ την άλλη τότε σου κάνει κούρμπα. 1
Pwpwpw Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Bigis είπε Είμαι κοντά στο να αγοράσω την Z790 AORUS ELITE AX. Πιστεύεται είναι καλή επιλογή ? (280 ευρώ) επίσης έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό σετ μνήμες για το συγκεκριμένο mobo ώστε να παίζουν όσο το δυνατόν πιο καλά και σταθερά Προσφατα εφτιαξα συστημα με το παραπανω mobo και ενα 13700κ. Εψαχνα ενα κατα το δυνατον οικονομικο Z790 γιατι οι τιμες εχουν ξεφυγει και πηρα αυτο. Δεν εχει rgb φρου φρου και αρωματα αλλα κανει την δουλεια του αψογα που αυτο μετραει. Εβαλα πανω και ενα κιτακι 32bg g.skill 6400 c32 και παιζουν ολα αψοξα και απροβληματιστα. Μαλλον ειναι η πιο "hi end" επιλογη στα ~300 ευρω που μπορεις να κανεις και πιστευω δεν θα το μετανιωσεις. Εγω στο αρχη ειχα ενδιασμους για Giga mobo, αλλα τελικα δεν το μετανιωσα. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2023 από Pwpwpw 1
Bigis Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε Προσφατα εφτιαξα συστημα με το παραπανω mobo και ενα 13700κ. Εψαχνα ενα κατα το δυνατον οικονομικο Z790 γιατι οι τιμες εχουν ξεφυγει και πηρα αυτο. Δεν εχει rgb φρου φρου και αρωματα αλλα κανει την δουλεια του αψογα που αυτο μετραει. Εβαλα πανω και ενα κιτακι 32bg g.skill 6400 c32 και παιζουν ολα αψοξα και απροβληματιστα. Μαλλον ειναι η πιο "hi end" επιλογη στα ~300 ευρω που μπορεις να κανεις και πιστευω δεν θα το μετανιωσεις. Εγω στο αρχη ειχα ενδιασμους για Giga mobo, αλλα τελικα δεν το μετανιωσα. Τελεια αυτο θα παρω!! μνημες ελεγα να παω σε αυτες TeamGroup T-Force Delta RGB 32GB DDR5 (FF3D532G7200HC34ADC01) Επισης θα ηθελα μια καλη υδροψυχτρα με το μπρακετ 1700 στο κουτι της να μου προτεινετε παιδια γτ εχω χασει το μπουσουλα (κουτι εχω cosmos c700p αρα δεν μας νοιαζει το μεγεθοσ) Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2023 από Bigis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα