Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Χρόνια πολλά και καλά  Χριστούγεννα σε όλους!

Εν αναμονή του 1700 bracket για το waterblock, έβγαλα την μητρική από το κουτί να την δω και επι της ευκαιρίας τοποθέτησα το cpu και τον ssd πάνω της να είναι έτοιμα.

Κακώς, πολύ κακώς... Την cpu βγάλτην και κρύψτην μέχρι τα Θεοφάνεια... Κυκλοφορούν λέει καλικάντζαροι αυτές τις μέρες που κλέβουν alders και raptors... Κι όχι μόνο αυτό, οι πιό μοχθηροί, φεύγοντας αφήνουν έναν ryzen στον πάτο του κουτιού και βρωμάει όλο το σπίτι μετά...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Eloy είπε

Κι όχι μόνο αυτό, οι πιό μοχθηροί, φεύγοντας αφήνουν έναν ryzen στον πάτο του κουτιού και βρωμάει όλο το σπίτι μετά...

Τέτοιο κακό να μην μας έβρει 😝

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Δεν είναι αυτό, όσα unboxing τσέκαρα στο YouTube  ήταν σε όλες ευθεία, δεν είδα άλλες να είναι   σαν την δικιά μου.

Ε καλά, στους youtubers θα στέλνουν τις άψογες.

Λογικά τα δύο ποδαράκια που έχει αυτό το capacitor είναι κανονικά κολλημένα, απλά δεν έκατσαν τελείως ευθεία, 99% δεν θα έχεις θέμα, αν παρατηρήσεις κάτι στον ήχο που δεν σου αρέσει φεύγει DOA.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Δεν είναι αυτό, όσα unboxing τσέκαρα στο YouTube  ήταν σε όλες ευθεία, δεν είδα άλλες να είναι   σαν την δικιά μου.

Oxi. Για Aorus label και Αorus τιμή (αν και η φθηνότερη hi-end), ΔΕΝ θα έπρεπε να είναι έτσι και αμφιβάλω αν μπήκε έτσι στο κουτί της. Το θέμα βέβαια τώρα είναι οτι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα - θα σου πουν εσύ το έκανες. Το πιθανότερο βέβαια, είναι να είναι μόνο αισθητικό το θέμα, αλλά και πάλι - τόσος κόσμος δίνει τόσα λεφτά για το αισθητικό στους υπολογιστές. Και είναι και κόκκινα και κάνουν μπαμ κι απο το δίπλα δωμάτιο... Ισιωσέ τα προσεκτικά .

εντιτ

Εγώ hitech-items που μπορούν εύκολα να χρειαστεί η εγγύησή τους ή να μου έρθει κάτι χτυπημένο ή στραβό, αγοράζω απο το γνωστό μαγαζί όπου κατα την παραλαβή τους βάζω και το ανοίγουν μπροστά μου. Μotherboard και μνήμες απο το εξωτερικό για να γλυτώσω 20 ευρώ  δεν θ'αγόραζα (το mboard γιατί έχει πολλά υποσυστήματα που μπορεί κάτι να πάει στραβά και οι μνήμες για την ισόβια εγγύηση)......

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Eloy είπε

Εγώ hitech-items που μπορούν εύκολα να χρειαστεί η εγγύησή τους ή να μου έρθει κάτι χτυπημένο ή στραβό, αγοράζω απο το γνωστό μαγαζί όπου κατα την παραλαβή τους βάζω και το ανοίγουν μπροστά μου. Μotherboard και μνήμες απο το εξωτερικό για να γλυτώσω 20 ευρώ  δεν θ'αγόραζα (το mboard γιατί έχει πολλά υποσυστήματα που μπορεί κάτι να πάει στραβά και οι μνήμες για την ισόβια εγγύηση)......

Aπο γνωστο Ελληνικο καταστημα ειναι αγορασμενη η μητρικη (οπως και ολο το Hardaware του συστηματος) δεν ειναι κανενα part απο εξωτερικο(εκτος του bracket του waterblock που το περιμενω ακομα). Προσωπικα πιστευω οτι ετσι μπηκε στο κουτι της γιατι η συσκευασια ηταν εντελως αθικτη και ηταν τα παντα σφραγισμενα με ολες τις ταινιες ασφαλειας κανονικα, αν ηταν απο χτυπαμε η συσκευασια θα ηταν εντελως βουλιαγμενη.Εμπαση περιπτωση σημερα μονταρα τα Parts παιζουν ολα αψογα αυτο ειναι που εχει σημασια και αυτο ηταν μου με ενοιαζε.

Παιδια ενα screenshot απο 10λεπτο cb23, ολες η ρυθμισεις στοκ στο Mobo εκτος απο xmp profile που εβαλα στις μνημες. Ειναι ολα οκ φαινεται κατι περιεργο? Ειναι καποια ρυθμιση που ειναι "must" να πειραξω/αλλαξω στο bios?

Untitled.jpg

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε

Aπο γνωστο Ελληνικο καταστημα ειναι αγορασμενη η μητρικη (οπως και ολο το Hardaware του συστηματος) δεν ειναι κανενα part απο εξωτερικο(εκτος του bracket του waterblock που το περιμενω ακομα). Προσωπικα πιστευω οτι ετσι μπηκε στο κουτι της γιατι η συσκευασια ηταν εντελως αθικτη και ηταν τα παντα σφραγισμενα με ολες τις ταινιες ασφαλειας κανονικα, αν ηταν απο χτυπαμε η συσκευασια θα ηταν εντελως βουλιαγμενη.Εμπαση περιπτωση σημερα μονταρα τα Parts παιζουν ολα αψογα αυτο ειναι που εχει σημασια και αυτο ηταν μου με ενοιαζε.

Παιδια ενα screenshot απο 10λεπτο cb23, ολες η ρυθμισεις στοκ στο Mobo εκτος απο xmp profile που εβαλα στις μνημες. Ειναι ολα οκ φαινεται κατι περιεργο? Ειναι καποια ρυθμιση που ειναι "must" να πειραξω/αλλαξω στο bios?

Untitled.jpg

τα timings στις μνημες ειναι λιγο οτι να ναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

τα timings στις μνημες ειναι λιγο οτι να ναι

Tι περιεργο εχουν? Απλα φορτωσα το xpm profile στις μνημες δεν πειραξα κατι, αυτα λογικα ειναι τα μαμα timmings που εχουν.

Ετρεξα αλλο ενα

123.jpg

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Pwpwpw είπε

Tι περιεργο εχουν? Απλα φορτωσα το xpm profile στις μνημες δεν πειραξα κατι, αυτα λογικα ειναι τα μαμα timmings που εχουν.

Ετρεξα αλλο ενα

123.jpg

ακυρο νομιζα οτι ειχες ddr4

• Like 1
Δημοσ.

Μετά από πολλές μέρες με περίεργη συμπεριφορά από τις μνήμες, ξύλωσα σήμερα το contact frame της thermalright, εκτός ότι δεν έχει καμία διαφορά στην θερμοκρασία (μην είναι και καλύτερα), τώρα πλέον το 7600 profile το κάνει training κάθε φορά, πριν λαχείο ούτε μία στις 5 ξέρω γω, ούτε καν το 7400 profile το φόρτωνε κάθε φορά, επίσης για πρώτη φορά μου έκανε training στα 7800.

Εκτός και αν ξέρετε ή θέλετε να το κάψετε για το τι torque θέλει αυτή η παπάτζα, μην ασχοληθείτε καν. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Μετά από πολλές μέρες με περίεργη συμπεριφορά από τις μνήμες, ξύλωσα σήμερα το contact frame της thermalright, εκτός ότι δεν έχει καμία διαφορά στην θερμοκρασία (μην είναι και καλύτερα), τώρα πλέον το 7600 profile το κάνει training κάθε φορά, πριν λαχείο ούτε μία στις 5 ξέρω γω, ούτε καν το 7400 profile το φόρτωνε κάθε φορά, επίσης για πρώτη φορά μου έκανε training στα 7800.

Εκτός και αν ξέρετε ή θέλετε να το κάψετε για το τι torque θέλει αυτή η παπάτζα, μην ασχοληθείτε καν. 

εγω το εσφιξα απλα ανθρωπινα ,δεν εχω καποιο θεμα να πω την αληθεια.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

εγω το εσφιξα απλα ανθρωπινα ,δεν εχω καποιο θεμα να πω την αληθεια.

Ανθρώπινα το έσφιξα με ένα μικρό κατσαβίδι με αποσπώμενες μύτες και να θες δεν βάζεις ιδιαίτερη δύναμη, με τις προηγούμενες μνήμες που έπαιζαν μέχρι 6800-7000 δεν το κατάλαβα καν, βέβαια τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί να έπαιρναν λίγο ακόμα.  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετοιμος ο μινι δράκος tuned για daily, οι μνήμες M-Die ακόμα μια ευχάριστη εκπληξη ανέβηκαν από 6400 στα 7200 @ 1.4V

Καλή δουλειά έκανε η MSI :)

image.png.d5679ed0e5d90ece6a0a78a99c6bc293.png

image.png.a901144afdec569e7bb410508a50d59c.png

Επεξ/σία από morehp
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φέτος θα χωρίσω το νιώθω 😆 

Αλλαααα έχει και usb3 μέσα ,αυτό είπα στην γυναίκα με πυγμή,αντρικα "κοίτα έχει και usb3 μέσα."

IMG_20221227_203905.jpg

IMG_20221227_203851.jpg

IMG_20221227_203838.jpg

IMG_20221227_203823.jpg

IMG_20221227_203808.jpg

IMG_20221227_205034.jpg

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 18

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...