Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, azazil1190 είπε

Το πουλάς ? Πες ναι 

Σκόπευα κάποια στιγμή να το βάλω - δεν βλέπω να το χρειάζομαι αλλά αφού όλοι λένε ότι μαμάει....

Γιατί δεν το παίρνεις απτο amazon ρε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, Herald είπε

Σκόπευα κάποια στιγμή να το βάλω - δεν βλέπω να το χρειάζομαι αλλά αφού όλοι λένε ότι μαμάει....

Γιατί δεν το παίρνεις απτο amazon ρε?

Αν τελικά δεν κάνω την μαγκιά με τις ροδέλες βλέπω να παραγγέλνω από αμαζον.

Διαβάζω ότι με το frame έχει πιο σωστές θερμοκρασίες έως και 10 κατω.σκατά δεν ξέρω τι ισχύει τελικά vs washermod

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Αν τελικά δεν κάνω την μαγκιά με τις ροδέλες βλέπω να παραγγέλνω από αμαζον.

Διαβάζω ότι με το frame έχει πιο σωστές θερμοκρασίες έως και 10 κατω.σκατά δεν ξέρω τι ισχύει τελικά vs washermod

Εγώ τον 12900k τον είχα χωρίς το frame, δεν είχα ποτέ θέμα με τις θερμοκρασίες.

Τον 13900k τον κούμπωσα κατευθείαν στο frame, οι θερμοκρασίες ήταν κομπλέ (καλύτερες από ότι περίμενα δεδομένης της u12), αλλά λόγω κάτι θεμάτων που είχα με τις μνήμες που νόμιζα ότι οφείλονται στο frame ξαναέβαλα το original της μητρικής. Να σου πω ότι είδα διαφορά στις θερμοκρασίες, θα σου πώ ψέμματα :P 

Mε τέρμα τα fans ψύχει 330-350w σε ycruncher στους 95c. Ε δεν νομίζω να μπορεί να φτάσει τα 300w και να κάνει κακή επαφή.

Επεξ/σία από Herald
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Γιατί ακουμπάει τα πλαινά αυτάκια του ihs (όπως κάνει ούτως ή άλλως και και το lga) ?  10 βαθμούς κιόλας ? 

Τώρα, αυτό που αρχίζει να γίνεται στα pc μου θυμίζει τα πεταμένα λεφτά στο hi-end Audio... π.χ. 500 ευρώ για 2 μέτρα καλώδιο χοντρό σαν τον αντίχειρά μου απο την πρίζα μέχρι τον ενισχυτή (λες και πίσω απο την πρίζα δεν είναι τα ίδια λεπτά καλώδια που πηγαίνουν μέχρι τον πίνακα)... Και ακούνε και διαφορές στον ήχο, λένε... lol...

Washermod για να είσαι ψυχολογικά καλυμμένος και φάε τα λεφτά σε σουβλάκια.

Αν υπήρχε πραγματικά πρόβλημα, θα το είχε λύσει ανέξοδα η Intel με τους μητρικάδες στις καινούργιες μητρικές και τους raptors... - θα έβαζαν μόνοι τους 4 φλάντζες τουλάχιστον... lol...  Ακουσε κανείς να λένε τίποτα ?

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

The Witcher 3 next gen update on RTX 4090. 3840x1600, DLSS Q. RT maxed out + Nv HairWorks on. CPU demanding scene. 13900K vs 7950X  

RPL 25% faster and high GPU usage  

Strong CPU needed to utilize the RTX 4090 13900K paired with DDR5-7600, opt timings.

FkdBl7FWQAEd6C8?format=jpg&name=large

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 2

1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

The Witcher 3 next gen update on RTX 4090. 3840x1600, DLSS Q. RT maxed out + Nv HairWorks on. CPU demanding scene. 13900K vs 7950X  

RPL 25% faster and high GPU usage  

Strong CPU needed to utilize the RTX 4090 13900K paired with DDR5-7600, opt timings.

FkdBl7FWQAEd6C8?format=jpg&name=large

Ποιός να το περίμενε

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

οχι Νικο μην το λες αυτο ρε 😛

Screenshot_20221220_204738_Gallery.jpg.78eda247173503813f2eb57682a0ac66.jpg

Θα με πείσετε να το ξανακουμπώσω το frame. Πραγματικά όμως δεν είδα διαφορές - δεν έκανα benchmark κιόλας για να συγκρίνω - αλλά χοντρικά στα 330w τα κακάρωνε η ψύκτρα πρίν,  στα 330 τα κακαρώνει και μετά την αφαίρεση του frame.

Πάντως δεν μπορώ να πώ ότι είμαι ιδιαίτερα ευχαριστήμενος από τον 13900k - το σκέφτομαι να γυρίσω στον 12900 :P 

Επεξ/σία από Herald

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Herald είπε

Θα με πείσετε να το ξανακουμπώσω το frame. Πραγματικά όμως δεν είδα διαφορές - δεν έκανα benchmark κιόλας για να συγκρίνω - αλλά χοντρικά στα 330w τα κακάρωνε η ψύκτρα πρίν,  στα 330 τα κακαρώνει και μετά την αφαίρεση του frame.

Πάντως δεν μπορώ να πώ ότι είμαι ιδιαίτερα ευχαριστήμενος από τον 13900k - το σκέφτομαι να γυρίσω στον 12900 :P 

Οι διαφορες φαινονται σε stress testing οχι σε χαλαρα πραγματα ,δεν ειναι μεγαλες ,σε εμενα ηταν κανα 5αρι βαθμους.

Και εγω απο amazon το ειχα παραγγειλει αλλα δεν ηρθε ποτε ,μονο εγω ειμαι γκαντεμης.

Εβαλα αγγελια εδω και το πηρα απο ενα παλικαρι που δεν το ηθελε 

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Είναι ανάλογα και την μητρική και το PCB της, σε φθηνότερες, που πιθανότατα είναι 6 layer 1oz μητρικές (ddr4), το bending να είναι πιο αισθητό, νομίζω κάτι είχα διαβάσει και για τον vendor του locking mechanism, κάποια είναι πιο σάπια.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Herald είπε

Aμα τον δωσεις στειλε μυνημα :P

Εγω πηρα σημερα τηλεφωνο να ρωτησω σχετικα με την εξελιξη παραγγελιας για ενα 13700κ που περιμενω και μου ειπανε οτι τελικα εχει μεγαλυτερο χρονο αναμονη απο οσο λεγανε αρχικα και οτι πολυ πιθανο θα παει με το νεο ετος.Ακυρωσα οχι γιατι δεν ειχα υπομονη αλλα γιατι θωρω οτι θα επρεπε να εχα ενημερωση για την καθυστρηση που προεκυψε.

Σκεφτομαι να παραγγειλω απο alternate, επειδη δεν εχω ψωνισει ποτε μπορεις καποιο που γνωριζει να μου δωσει feedback? 

Υ.Γ Αυτο με το frame που λετε τι ειναι ρε παιδια?

Επεξ/σία από Pwpwpw

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Οι διαφορες φαινονται σε stress testing οχι σε χαλαρα πραγματα ,δεν ειναι μεγαλες ,σε εμενα ηταν κανα 5αρι βαθμους.

Και εγω απο amazon το ειχα παραγγειλει αλλα δεν ηρθε ποτε ,μονο εγω ειμαι γκαντεμης.

Εβαλα αγγελια εδω και το πηρα απο ενα παλικαρι που δεν το ηθελε 

Μην το λες μιας και εγώ έχω πάντα την τύχη με το μέρος μου.Εγώ έφαγα πόρτα από αμαζον χτες το βράδυ .

Έκανα παραγγελία και μου ήρθε email μετά από δύο ώρες ότι απέρριψαν την παραγγελία μου.

Ξανά παραγγέλνω και μου κλείδωσαν προσωρινά τον λογαριασμό να κάνουν τον απαιτούμενο έλεγχο και θα έχω απάντηση μέσα στο 24ωρο.

Εντόπισαν παράνομη δραστηριότητα λένε.

Ένα μαγαζί δεν βρέθηκε στην Ελλάδα να έχει μια τέτοια μαλακία ας είναι και της grizzly που είναι πιο ακριβό. Μου αρέσει που χάρηκα γιατί είχα βάλει και express παράδοση για τεταρτη 28 του μήνα.

Επεξ/σία από azazil1190
  • Confused 1
  • Sad 1

5 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Aμα τον δωσεις στειλε μυνημα :P

Εγω πηρα σημερα τηλεφωνο να ρωτησω σχετικα με την εξελιξη παραγγελιας για ενα 13700κ που περιμενω και μου ειπανε οτι τελικα εχει μεγαλυτερο χρονο αναμονη απο οσο λεγανε αρχικα και οτι πολυ πιθανο θα παει με το νεο ετος.Ακυρωσα οχι γιατι δεν ειχα υπομονη αλλα γιατι θωρω οτι θα επρεπε να εχα ενημερωση για την καθυστρηση που προεκυψε.

Σκεφτομαι να παραγγειλω απο alternate, επειδη δεν εχω ψωνισει ποτε μπορεις καποιο που γνωριζει να μου δωσει feedback? 

Υ.Γ Αυτο με το frame που λετε τι ειναι ρε παιδια?

Άψογο ειναι το alternate απλα εχει μια περίεργη διαδικασια οταν παραγγελνεις απο εκτος Γερμανίας. Κανεις την παραγγελία σου και σου λεει πρέπει να περάσει απο έλεγχο, πατας ok κλπα κλπα και μετα απο 2-3 μερες σου έρχεται η παραγγελία στο email με ελληνικο φπα και σου ζηταει την καταθεση μεσα σε 7 μερες

εδω ειναι δυο runs cb ,στα 5.5 ,το πρωτο ειναι χωρις το contact frame ,το bench mate κλεβει λιγο στα temps δεν γραφει την θερμοκρασια του θερμοτερου πυρηνα

1818875371_cb55.png.f4c73bd717d41de055dc7b7c628497b9.png

και εδω με το contact frame

109368966_temps5.5.png.18446c1351552064c4ee974905a2872b.png

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...