Psycho_Warhead Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Πανωλεθρία στο Μιλάνο στο 14th gen λένε..Πιο ακριβές mobos ακόμα αλλά θα έχουν αισθητό IPC uplift και καλύτερο power management..Άντε και Asus Hero στο 1000άρικο..
akoinonitos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Pwpwpw είπε @Herald @akoinonitos Σχετικα με την ψυξη του 13700κ που συζηταγαμε χθες που ψαχνομουν ειτε αν υπαρχει τροπος να ταιριαξω ενα αρχαιο waterblock της ΕΚ που εχω, ειτε να "πεταξω" ολο το loop και να παω σε αεροψυξη. Ε λεω δεν ανοιγω το πισω παραθυρο του κουτιου να δω αυτο το backplate που εχω με τι μοιαζει και αν υπηρχε περιπτωση να ταιριαξω κατι αλλο. Μολις το ειδα με εβαλε στην πριζα να το βγαλω εντελως και να δοκιμασω να δω μηπως ειμαι κωλοφαρδος και ταιριαζει στην z790 και τελικα μπαινει οπως θα δειτε τις φωτο παρακατω, ισως καποιο socket εκεινης της εποχης ειχε σε παρομοιο σημειο της τρυπες για ψυχτρα στην μητρικη, η ουσια ειναι οτι μπαινει σε 1700socket κανονικα, πως το βλεπετε λετε να μην παταει σωστα και να δημιουργησει θεμα?. Παρατηρησα οτι οι τρυπες για τις βιδες του backplate ειχαν περιθωριο να πανε λιγο πιο εξω και λεω βρε λες: στο χερι το backplate Πανω στο ζ790 mobo καθεται ετσι το θεμα ειναι οτι παταει πανω στο backplate του ilm και δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο και θα σε βολεψει ωστε να πατησει καλα το block μετα , αν ειναι να το κρατησεις βαλε το blocj με την μητρικη εκτος κουτιου ωστε να το σιγουρεψεις οτι θα κατσει ευθεια. Εγω θα προτιμουσα βεβαια να επαιρνες της ek το backplate ωστε να γινει σωστη δουλεια και να μην παιδευτεις , αλλωστε το δινει δωρεαν απλα θα πληρωσεις τα μεταφορικα μονο Καλα temps με το contact frame με 1.235v εδω Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2022 από akoinonitos 3
thetiesthatbind Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, prefuse είπε το θεμα ειναι οτι υπάρχει κακώς σχεδιασμός απο την αρχή. Το πρώτο που παει να κάνει κάποιος, αφού το εχει βγάλει απο το κουτί, ειναι peel την προστατευτική μεμβράνη. το να βγαίνει το τζάμι απο το τράβηγμα της προστατευτικής μεμβάνης και να μην ειναι κλειδωμένο κάπως, ειναι μεγάλο φάουλ και πρεπει ολοι οσοι εχουμε τετοια κουτιά να κάνουμε παράπονα, αλλίως δεν θα διορθωθεί. Ας είχαν ενα μεγάλο αυτοκόλλητο πανω στο τζάμι να σου έλεγε, μην αφαιρείς την μεμβράνη πάνω στο κουτί αλλα βγάλτο, τοποθέτησε το σε ενα καναπέ/χαλί whatever, βγάλε την προστατευτική μεμβράνη και μετά βάλτο πίσω στο κουτί. sorry για το offtopic παιδιά, και το περίμενα πως και πως. Μόνο εγώ βγάζω τελευταία τη μεμβράνη αφού έχω στήσει όλο το PC; Δε νομιζω παντως να σου αρνηθουν αντικατάσταση. Στην τελική πες οτι ετσι παρέλαβες 2
Pwpwpw Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε το θεμα ειναι οτι παταει πανω στο backplate του ilm και δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο και θα σε βολεψει ωστε να πατησει καλα το block μετα , αν ειναι να το κρατησεις βαλε το blocj με την μητρικη εκτος κουτιου ωστε να το σιγουρεψεις οτι θα κατσει ευθεια. Εγω θα προτιμουσα βεβαια να επαιρνες της ek το backplate ωστε να γινει σωστη δουλεια και να μην παιδευτεις Το block θα πατησει καλα γιατι αν παρατηρησεις στην πρωτην φωτο που ειναι της μητρικης που εχω τωρα πανω παταει επισης το backplate του waterblock πανω στο backplate του ilm και δεν εχει δημιουργησει καποιο θεμα ειναι περιπου 8 χρονια ετσι αν ηταν να βγαλει καποιο θεμα θα το ειχε βγαλει πιστευω😜 Οπως και να χει παντως συμφωνω μαζι σου, παρηγγειλα το σωστο backplate απο ΕΚ γιατι θα με ανησυχει το γεγονος οτι το backplate του waterblock θα ασκει πιεση πανω στο backplate του ilm και δεν θελω να ρισκαρω να γινει καμια ζημια σε καινουργιο hardware για ενα backplate μηδενικης αξιας. Το θεμα ειναι ποτε θα ρθει βλεπω να το στηνω με το νεο ετος... 1
nvidiafan Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Cpu 5.8/4.6 all core σε custom loop, έψαξα λίγο και τις μνήμες στην apex στα 8533c36 (με φαν να τις φυσαει) y-cruncher pi-2.5b (realtime) R23 (realtime): 14 1
prefuse Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 20 ώρες πριν, Herald είπε Nαι χοντρικά έτσι πάνε, αλλά φυσικά αυτό αφορά το πόση θερμότητα μπορεί να κουβαλήσει ουσιαστικά το heatpipe ανά "κύκλο". Από εκεί και πέρα πρέπει και το heatsink να μπορεί να διώξει την αντίστοιχη θερμότητα. Με το κατάλληλο fan είναι τέρας η power140 αλλά παλιό design, δεν ξέρω κατά πόσο η βάση της δουλεύει καλά με τα σύγχρονα CPU Tην ak620 δεν την ανέφερα λόγω κόστους πλέον, βλέπω έχει φτάσει τα 100€ - σε αυτή την τιμή εννοείται τρώει γκόλ απτά αποδυτήρια. Έχουν μεγάλη διαφορά στο πως χειρίζονται τα spikes. Δηλαδή αν τρέξω 1 CBR23 η AIO παίζει να είναι 10+ βαθμούς πιο κάτω από ένα κορυφαίο aircooler, αλλά αν τρέξω 30 λεπτο CBR23 η διαφορά θα πέσει σε μονοψήφια νούμερα, 5 βαθμούς ξέρώ γώ. Εξαρτάται τι εννοείς με τίποτα. Ανεβάσα πριν λίγο ένα ycrucher στα 330watt. Φυσικά έφτασε τους 95 βαθμούς, αλλά νομίζω και την καλύτερη ΑΙΟ να βάλεις - στα 330w καπού εκεί θα είσαι σε temps. Deepcool AK620 from 67,95 € at idealo: https://static.apps.idealo.com/link/2SU6gFUoq6RAQdbF7 Στα 70€ είναι η Ak620 + μεταφορικά, συμφέρει αν γίνουν και άλλα πράγματα παραγγελία. Εδώ έπιασε το 100αρικο..
Armoral Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Herald είπε Το εχω ετσι 3 χρόνια στο 2ο pc μου, fractal s2. Δεν εχει θεμα, αλλα γιατι δεν δοκιμάζεις να τους στειλεις φοτο να δεις μπας και σου στειλουν καινουργιο πλαινο? Αυτό είναι το καλύτερο.
d4ydr33m3r Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, nvidiafan είπε Cpu 5.8/4.6 all core σε custom loop, έψαξα λίγο και τις μνήμες στην apex στα 8533c36 (με φαν να τις φυσαει) y-cruncher pi-2.5b (realtime) R23 (realtime): 👏😅
Razor333 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, ChaosAD είπε Δεν φταινε οι μνημες, η mobo σου φταει που 1. ειναι Giga 2. ειναι 4 dimm slot. Και ναι, δεν παιζουν με timings απο m die. Βασικα μονο το tRFC δεν πεφτει τοσο. Με τα υπολοιπα δεν εχεις θεμα. Υπολογιζεις περιπου +400-600 για να εχεις ιδιες επιδοσεις απο mdie σε adie. Οσοι τρεχουν πανω απο 1.5v ολοι ειναι με νερα. Με αερα κανεις δεν τρεχει πανω απο 1.47-1.48v γιατι ανεβαζουν temps. Βαλε ανεμιστήρα πανω να τις φυσαει, σβησε και τα rgb εντελως και ξαναδοκιμασε. SA 1.32 ειναι τραγικα πολυ. Δοκιμασε vdd 1.45-1.47 vddq 1.4-1.45 vdd2 1.45 sa 1.1-1.2 Πολλά timings από mdie δεν παίζουν με την καμία, όχι μόνο το χαμηλό trfc, γενικά δεν νομίζω ούτε το kit να είναι ιδιαίτερα καλό, ούτε ο imc, μιας και για 7600c34 έφτασα το 1.46 vdd2 και 1.5vdd και η μητρική έχει περίεργη συμπεριφορά στα 7600 πάντως, περίεργο γιατί μου έκανε training 7400 mdie και έβγαζε και κάποια benchmarks, οπότε δεν περίμενα στα 7600 να τερματίζει με adie, συν ότι έχει 8000 kit στο qvl της, πως σκ@τα το έτρεξαν αυτό το kit με godlike imc? Δεν μιλάω καν ότι υπάρχουν posts με 6 layers giga που τρέχουν 7800. Anyway.
azazil1190 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Έχει κανείς άποψη για το εάν υπάρχει κάπου Ελλάδα διαθέσιμο contact frame για 1700. Μόνο από caseking βρίσκω αλλά δεν δίνω 71€ για μια μαλακία .30€ βάζουν τα μεταφορικά για το grizzly.Αλλο που βρήκα από Κίνα καλό νέο έτος και καλά κρασιά . Καλά είπα θα στήσω με το νέο έτος. https://www.fruugo.gr/thermalright-lga1700-bcf-intel-12th-cpu-bending-corrector-frame-cpu-firmware-backplane-buckle-protector-cpu/p-103064385-217169537?language=en 1
nvidiafan Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, azazil1190 είπε Έχει κανείς άποψη για το εάν υπάρχει κάπου Ελλάδα διαθέσιμο contact frame για 1700. Μόνο από caseking βρίσκω αλλά δεν δίνω 71€ για μια μαλακία .30€ βάζουν τα μεταφορικά για το grizzly.Αλλο που βρήκα από Κίνα καλό νέο έτος και καλά κρασιά . Καλά είπα θα στήσω με το νέο έτος. https://www.fruugo.gr/thermalright-lga1700-bcf-intel-12th-cpu-bending-corrector-frame-cpu-firmware-backplane-buckle-protector-cpu/p-103064385-217169537?language=en https://www.amazon.de/-/en/Bending-Correction-Mounting-Retrofit-Generation/dp/B0B4W54K7R/ 20κατι ευρω, αν το βιαζεσαι εχει και faster shipping συνολο 34 Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2022 από nvidiafan 4
ShooterX Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Έχει κανείς άποψη για το εάν υπάρχει κάπου Ελλάδα διαθέσιμο contact frame για 1700. Μόνο από caseking βρίσκω αλλά δεν δίνω 71€ για μια μαλακία .30€ βάζουν τα μεταφορικά για το grizzly.Αλλο που βρήκα από Κίνα καλό νέο έτος και καλά κρασιά . Καλά είπα θα στήσω με το νέο έτος. https://www.fruugo.gr/thermalright-lga1700-bcf-intel-12th-cpu-bending-corrector-frame-cpu-firmware-backplane-buckle-protector-cpu/p-103064385-217169537?language=en Μπαα.. έψαχνα κ εγώ(το Thermalright) αλλά δεν.. τελικά το πηρα από amazon.de, ~18€..5 εργάσιμες εάν θυμάμαι καλά.. 3
Herald Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Έχει κανείς άποψη για το εάν υπάρχει κάπου Ελλάδα διαθέσιμο contact frame για 1700. Μόνο από caseking βρίσκω αλλά δεν δίνω 71€ για μια μαλακία .30€ βάζουν τα μεταφορικά για το grizzly.Αλλο που βρήκα από Κίνα καλό νέο έτος και καλά κρασιά . Καλά είπα θα στήσω με το νέο έτος. https://www.fruugo.gr/thermalright-lga1700-bcf-intel-12th-cpu-bending-corrector-frame-cpu-firmware-backplane-buckle-protector-cpu/p-103064385-217169537?language=en Aπό amazon πήρα της thermalright στα 20€ νομίζω, και ήρθε σε 2 μέρες. Βέβαια δεν το χρησιμοποίω
Eloy Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Έχει κανείς άποψη για το εάν υπάρχει κάπου Ελλάδα διαθέσιμο contact frame για 1700. Μην πετάς τα λεφτά σου. Μόδα είναι. Κάνε το κόλπο με τις φλαντζούλες στις 4 βίδες και θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα. 1
azazil1190 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Herald είπε Aπό amazon πήρα της thermalright στα 20€ νομίζω, και ήρθε σε 2 μέρες. Βέβαια δεν το χρησιμοποίω Το πουλάς ? Πες ναι 2 λεπτά πριν, Eloy είπε Μην πετάς τα λεφτά σου. Μόδα είναι. Κάνε το κόλπο με τις φλαντζούλες στις 4 βίδες και θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα. Ρε συ μην έχει κανά Μπεντ φοβάμαι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα