Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Δεν ξέρω τι γίνετε με τις Asus, εγώ παντως στην gigabyte που έχω δεν είδα να έχει διπλές τρύπες.

Το cpu block που έχω  είναι αυτό.

https://www.ekwb.com/shop/ek-supreme-hf-full-nickel

δεν βαζεις το waterblock  γιατι δεν ειναι compatible με το lga1700?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

δεν βαζεις το waterblock  γιατι δεν ειναι compatible με το lga1700?

Ναι δεν είναι συμβατό και δεν βρίσκω και κάποιο bracket για 1700  για το συγκεκριμένο είναι EOL πλέον.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Herald είπε

To 8mm heatpipe είναι rated για 60w, ενώ τα 6mm για 40w.

Όντως έτσι πάνε;

Γι'αυτό λοιπόν αυτή είναι 360W rated (και καλά);

Δε βγάζει η Thermalright mounting kit για socket 1700 για αυτήν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Herald είπε

H u12a είναι καλύτερη από την PA120. 

Η FC140 κάνει λίγο θόρυβο, ειδικά το 140αρη ανεμιστήρι, καλό θα ήταν να αλλαχτεί αν δεν υπάρχει θέμα budget. Αλλά έχει 5 8αρια heatpipes, όλες οι άλλες ψύκτρες nowadays έχουν 6mm. To 8mm heatpipe είναι rated για 60w, ενώ τα 6mm για 40w. Γιαυτό πχ. η u12a που έχω μπορεί να αντεπεξέλθει στα 250watt+ (7 heatpipes * 40w). 

Αν δεν είχα την u12a η 1η μου επιλογή θα ήταν η FC140 και 2η επιλογή η u12a :P 

30 λεπτά πριν, giannis22k είπε

Η deepcool AK620 δεν ειναι καλη;

την PA120 την ανέφερα απλά επειδή φαίνεται πολύ καλη και ειναι thermaright, σίγουρα δεν κάνει για την δική μου περίπτωση.

θα περιμένω λιγο ακόμα, να δω τι θα βγάλει και η noctua τελος του έτους.

ναι ξεχάσαμε την AK620. βασικά ειναι τρίλλημα.. θα πρέπει να μελετήσω αρκετά, το μέγεθος της καθεμίας, στο puget την U12A την βάζουν με ενα ανεμιστήρα και έτσι δεν έχουν προβλήματα με 4 μνήμες.. οι FC140 και ΑΚ620 θέλουν μελέτη. η ΗΧ7280 χάνει απο τα αποδυτήρια λόγο του μεγάλου μήκους που εχει, απίθανο να μπουν 4 μνήμες δίχως προβλήματα.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Παιδια μια ερωτηση σχετικα με την ψυξη του 13700Κ. Εχω ενα αρκετα παλιο cpu block της EK(ειναι EOL πλεον) πανω στον 4790Κ που εχω τωρα αλλα  δεν μπορω να βρω bracket για το 1700socket και επειδη και πανακριβα ειναι πλεον τα cpu block (150-200 ευρω) αλλα και επειδη νομιζω οτι γερασα😜 και δεν εχω πλεον την υπομονη να ασχολουμαι με custom νερα και ιστοριες ψηνομαι να "πεταξω" ολο το custom loop που εχω και να βαλω μια αεροψυξη, υπαρχει καμια που να μπορει να το ψησει ικανοποιητικα και να ειναι σχετικα οικονομικη η πρεπει να παω σε aio για να αποφυγω το throttle λογο θερμοκρασιων?

με αυτα θα εισαι κομπλε

backplate

https://www.alphacool.com/shop/cpu-water-cooler/cpu-mountings/cpu-mountings/29821/alphacool-apex-backplate-xpx/eisbaer-lga-1700-metall-full-cover?c=20579

βιδες δεν πουλανε ξεχωριστα θα πρεπει να παρεις και αυτην την πλαστικη αηδια backplate 

https://www.alphacool.com/shop/cpu-water-cooler/cpu-mountings/cpu-mountings/21787/alphacool-eisblock-xpx-cpu-screw-kit-socket-775-1150-1151-1155-1156-1366-2011-2066?c=20579

Δεν υπαρχει η πιθανοτητα να μπορεις να βαλεις το backplate που βγαζει η ek για 1700 lga?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν υπαρχει η πιθανοτητα να μπορεις να βαλεις το backplate που βγαζει η ek για 1700 lga?

Δεν ξερω αν ταιριάζει το backplate βγάζει η ek για 1700lga με το δικό μου, είναι Eol πλέον και δεν μπορώ να τσεκάρω συμβατότητες ! 

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Δεν ξερω αν ταιριάζει το backplate βγάζει η ek για 1700lga με το δικό μου, είναι Eol πλέον και δεν μπορώ να τσεκάρω συμβατότητες ! 

στειλε mail στην ek και ρωτα τους ,οτι ταιριαζει στις τρυπες ταιριαζει δεν ξερω μονο αν ταιριαζουν οι βιδες για της ek εχουν stop ,με αυτα που σου εβαλα της alphacool θα κανεις δουλεια. Και εμενα το block ηταν απο το παλιο lga ,πηρα μονο το backplate και ειναι κομπλε ,της alphacool  οι βιδες δεν εχουν στοπ οποτε δεν υπαρχει θεμα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

στειλε mail στην ek και ρωτα τους ,οτι ταιριαζει στις τρυπες ταιριαζει δεν ξερω μονο αν ταιριαζουν οι βιδες για της ek εχουν stop ,με αυτα που σου εβαλα της alphacool θα κανεις δουλεια. Και εμενα το block ηταν απο το παλιο lga ,πηρα μονο το backplate και ειναι κομπλε ,της alphacool  οι βιδες δεν εχουν στοπ οποτε δεν υπαρχει θεμα.

Στο δικο μου block οι βιδες που εχει δεν εχουν στοπ τωρα που τις κοιτουσα, οποτε μονο backpate θελω και βαζω παλι τις  βιδες που εχω ηδη!

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ.

Να ρωτησω σχετικα με τις aio .Eχουν τοσο καλυτερη αποδοση σε σχεση με τις αεροψυκτρες? (για την ιδια τιμη λεω περιπου 100 ευρω) .Σε διαφορα βιντεο που ειδα παντως δεν ειδα την τεραστια διαφορα.Επισης δεν υπαρχει κινδυνος να αρχισει να χανει το υγρο ,οπως και μετα απο καιρο δεν θελει αλλαγη το υγρο ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kkatzos είπε

Όντως έτσι πάνε;

Γι'αυτό λοιπόν αυτή είναι 360W rated (και καλά);

Δε βγάζει η Thermalright mounting kit για socket 1700 για αυτήν;

Nαι χοντρικά έτσι πάνε, αλλά φυσικά αυτό αφορά το πόση θερμότητα μπορεί να κουβαλήσει ουσιαστικά το heatpipe ανά "κύκλο". Από εκεί και πέρα πρέπει και το heatsink να μπορεί να διώξει την αντίστοιχη θερμότητα. Με το κατάλληλο fan είναι τέρας η power140 αλλά παλιό design, δεν ξέρω κατά πόσο η βάση της δουλεύει καλά με τα σύγχρονα CPU

1 ώρα πριν, prefuse είπε

την PA120 την ανέφερα απλά επειδή φαίνεται πολύ καλη και ειναι thermaright, σίγουρα δεν κάνει για την δική μου περίπτωση.

θα περιμένω λιγο ακόμα, να δω τι θα βγάλει και η noctua τελος του έτους.

ναι ξεχάσαμε την AK620. βασικά ειναι τρίλλημα.. θα πρέπει να μελετήσω αρκετά, το μέγεθος της καθεμίας, στο puget την U12A την βάζουν με ενα ανεμιστήρα και έτσι δεν έχουν προβλήματα με 4 μνήμες.. οι FC140 και ΑΚ620 θέλουν μελέτη. η ΗΧ7280 χάνει απο τα αποδυτήρια λόγο του μεγάλου μήκους που εχει, απίθανο να μπουν 4 μνήμες δίχως προβλήματα.

Tην ak620 δεν την ανέφερα λόγω κόστους πλέον, βλέπω έχει φτάσει τα 100€  - σε αυτή την τιμή εννοείται τρώει γκόλ απτά αποδυτήρια.

15 λεπτά πριν, giannis22k είπε

Να ρωτησω σχετικα με τις aio .Eχουν τοσο καλυτερη αποδοση σε σχεση με τις αεροψυκτρες? (για την ιδια τιμη λεω περιπου 100 ευρω) .Σε διαφορα βιντεο που ειδα παντως δεν ειδα την τεραστια διαφορα.Επισης δεν υπαρχει κινδυνος να αρχισει να χανει το υγρο ,οπως και μετα απο καιρο δεν θελει αλλαγη το υγρο ?

Έχουν μεγάλη διαφορά στο πως χειρίζονται τα spikes. Δηλαδή αν τρέξω 1 CBR23 η AIO παίζει να είναι 10+ βαθμούς πιο κάτω από ένα κορυφαίο aircooler, αλλά αν τρέξω 30 λεπτο CBR23 η διαφορά θα πέσει σε μονοψήφια νούμερα, 5 βαθμούς ξέρώ γώ.

1 ώρα πριν, this.is.elia είπε

Εντελώς οριακά πρέπει να είναι. Είναι κορυφή για το μέγεθός της - αλλά πάνω από 250W δεν τα έχει με τίποτα.

Εξαρτάται τι εννοείς με τίποτα. Ανεβάσα πριν λίγο ένα ycrucher στα 330watt. Φυσικά έφτασε τους 95 βαθμούς, αλλά νομίζω και την καλύτερη ΑΙΟ να βάλεις - στα 330w καπού εκεί θα είσαι σε temps. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Herald είπε

Έχουν μεγάλη διαφορά στο πως χειρίζονται τα spikes. Δηλαδή αν τρέξω 1 CBR23 η AIO παίζει να είναι 10+ βαθμούς πιο κάτω από ένα κορυφαίο aircooler, αλλά αν τρέξω 30 λεπτο CBR23 η διαφορά θα πέσει σε μονοψήφια νούμερα, 5 βαθμούς ξέρώ γώ.

Αναφερομαι μονο για gaming χωρις overcloking cpu.Βεβαια βλεπω και την εμφανιση λιγο .

Δημοσ.

@kkatzos Σορρυ τώρα είδα και την ερώτηση. Φυσικά και βγάζει

http://thermalright.com/product/lga1700-a1/

Μαζί με αυτό, τσιμπας και έναν τέτοιο 

https://www.skroutz.gr/s/3731576/Silverstone-FHP141-Case-Fan-140mm-με-Σύνδεση-4-Pin-PWM.html

Και έχεις την lambo της αερόψυξης :P 

2 λεπτά πριν, giannis22k είπε

Αναφερομαι μονο για gaming χωρις overcloking cpu.Βεβαια βλεπω και την εμφανιση λιγο .

Για gaming ότι και να πάρεις το ίδιο είναι, πάνω από 40-50€ μην δώσεις για αερόψυξη, χαμένη θα πάει

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, giannis22k είπε

Βαλε μια ψυκτρα εκει να τελειωνεις... Μεχρι να σβησει ο ηλιος θα δουλευει.

Προσωπικα απο aio ειχα τις corsair καποια και ολα μετα απο καποιο χρονικο διαστημα εβγαζαν προβληματα. Στα κουπιδια.... και ειμαι απο τοτε με μια d15 που παιζει να ειναι καλυτερη απο ολα aio και ΔΟΥΛΕΥΕΙ. 

Αν θες να βαλεις το κουτι και να βλεπεις λαμπακια μεσα παρε μια aio, αν θες κατι να το κουμπωσεις και να δουλευει για παντα απροβληματιστα παρε μια ψυκτρα.

• Like 2
Δημοσ.

Ανεξάρτητα από aio/αερόψυξη, τελευταία κολλάω (με ταινία διπλής όψης) ένα noctua ανεμιστηράκι (40mm) πάνω στο block/βάση ψύκτρας.

Δουλεύει μεταξύ 2κ -> 5κ rpm ανάλογα με τη θερμοκρασία της CPU και παρέχει μεγάλη βοήθεια στη ψύξη του επεξεργαστή και όλων των mosfet που είναι στη 'γειτονιά'. Ειδικά στις 5κ rpm διώχνει πολύ αέρα και ειλικρινά, ούτε που ακούγεται. Απίστευτη ποιότητα αυτά τα ανεμιστήρια (για 15€ που κάνουν δλδ... 😁 ).

noisse.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...