Επισκέπτης Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Συνεχίζεται το mem tuning, αισίως στα 7000-32-40-40-28 1.52V. Ενα fan 80mm πάνω στις μνήμες κάνει θαύματα (-10c) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Οι σοβαρές αεροψύξεις πάνε από 70-80€ και πάνω. Ίσως σε αυτά τα λεφτά είναι προτιμότερο να δεις σε aio που έχει κάπως πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα. Ανάλογα τι θες θα έρθουν και προτάσεις. Το προβλημα μου με τις αεροψυξεις ειναι οτι πολλες απο αυτες ειναι γομαρια και μπορει να δημιουργουν προβληματα συμβατοτητας με καποιες ram επειδη βρισκουν. Λιγο που κοιταξα διαβασα καλουτσικα λογια (σχετικα με την τιμη της παντα) για την arctic freezer 34 esports duo στο ~50αρικο που ειναι καπως μαζεμενη, τωρα αν αρκει να ψυξει ενα 13700κ δεν ξερω, Απο aio δεν εχω ιδεα τι παιζει. Εντωμεταξυ μια αναβαθμιση μετα απο 8+ χρονια με τον 4790κ ειπα να κανω, εχουν ερθει τα parts καιλογικα μεχρι τελος της βδομαδας θα εχει ερθει και το cpu, θα τα εχω και θα τα κοιταω γιατι δεν θα εχω ψυξη για το cpu να τα συναρμολογησω😂 Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2022 από Pwpwpw 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 46 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Το προβλημα μου με τις αεροψυξεις ειναι οτι πολλες απο αυτες ειναι γομαρια και μπορει να δημιουργουν προβληματα συμβατοτητας με καποιες ram επειδη βρισκουν. Λιγο που κοιταξα διαβασα καλουτσικα λογια (σχετικα με την τιμη της παντα) για την arctic freezer 34 esports duo στο ~50αρικο που ειναι καπως μαζεμενη, τωρα αν αρκει να ψυξει ενα 13700κ δεν ξερω, Απο aio δεν εχω ιδεα τι παιζει. Εντωμεταξυ μια αναβαθμιση μετα απο 8+ χρονια με τον 4790κ ειπα να κανω, εχουν ερθει τα parts καιλογικα μεχρι τελος της βδομαδας θα εχει ερθει και το cpu, θα τα εχω και θα τα κοιταω γιατι δεν θα εχω ψυξει για το cpu να τα συναρμολογησω😂 Άντε με το καλό. Η freezer οριακά θα την παλέψει σε στοκ, ιδανικά θες κάτι καλύτερο. Οι καλές ψύκτρες έχουν καλό ram clearance και το αναφέρουν στα specs τους. Οι πιο δυνατές αεροψύξεις είναι 2πλού tower με διπλό ανεμιστήρα Αρκετά σοβαρή και σε καλή -σχετικά- τιμή https://www.skroutz.gr/s/14899529/Be-Quiet-Dark-Rock-Pro-4-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-Διπλού-Ανεμιστήρα-για-Socket-AM4-AM5-115x.html Μετά κοιτάς για noctua https://www.skroutz.gr/s/4754042/Noctua-NH-D15-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-για-Socket-AM4-AM5-115x-Καφέ.html ενώ σε αυτά τα λεφτά κοιτάς για aio μάλλον με καλύτερα απότελέσματα https://www.skroutz.gr/s/20848986/Arctic-Liquid-Freezer-II-280-Υδρόψυξη-Επεξεργαστή-Διπλού-Ανεμιστήρα-140mm-για-Socket-AM4-AM5-1200-115x.html 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 52 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Το προβλημα μου με τις αεροψυξεις ειναι οτι πολλες απο αυτες ειναι γομαρια και μπορει να δημιουργουν προβληματα συμβατοτητας με καποιες ram επειδη βρισκουν. Λιγο που κοιταξα διαβασα καλουτσικα λογια (σχετικα με την τιμη της παντα) για την arctic freezer 34 esports duo στο ~50αρικο που ειναι καπως μαζεμενη, τωρα αν αρκει να ψυξει ενα 13700κ δεν ξερω, Απο aio δεν εχω ιδεα τι παιζει. Εντωμεταξυ μια αναβαθμιση μετα απο 8+ χρονια με τον 4790κ ειπα να κανω, εχουν ερθει τα parts καιλογικα μεχρι τελος της βδομαδας θα εχει ερθει και το cpu, θα τα εχω και θα τα κοιταω γιατι δεν θα εχω ψυξη για το cpu να τα συναρμολογησω😂 Freezer 2 duo δεν κάνει. Πας εδώ, αλλά δεν ξέρω αν έχει bracket, οι καινούργιες έχουν οπότε εξαρτάται τι παρτίδα έχει το amazon https://www.amazon.de/Thermalright-C12PRO-W-Aluminium-Heatsink-Technology/dp/B09WYQNLZJ/ref=sr_1_1_sspa?crid=24E4ENCJD69JG&keywords=fc%2B140&qid=1671555037&sprefix=fc%2B140%2Caps%2C134&sr=8-1-spons&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9hdGY&th=1 O μπροστά ανεμιστήρας είναι 120αρης για ram compatibility, είναι η καλύτερη αερόψυκτρα αυτή τη στιγμή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Herald είπε Freezer 2 duo δεν κάνει. Πας εδώ, αλλά δεν ξέρω αν έχει bracket, οι καινούργιες έχουν οπότε εξαρτάται τι παρτίδα έχει το amazon https://www.amazon.de/Thermalright-C12PRO-W-Aluminium-Heatsink-Technology/dp/B09WYQNLZJ/ref=sr_1_1_sspa?crid=24E4ENCJD69JG&keywords=fc%2B140&qid=1671555037&sprefix=fc%2B140%2Caps%2C134&sr=8-1-spons&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9hdGY&th=1 O μπροστά ανεμιστήρας είναι 120αρης για ram compatibility, είναι η καλύτερη αερόψυκτρα αυτή τη στιγμή. Ψυχει καλυτερα απο D15? Νομιζα οτι η Noctua ηταν η κορυφαια αεροψυκτρα. Αν δεν εχει bracket μεσα μπορω να το αγορασω ξεχωριστα? Υπαρχει σαν part? Xωρις bracket απλα θα την κοιταω, οπως ακριβως κοιτα τωρα το waterloop μου, για το 1700 socket compatibility γινεται ολη αυτη η ιστορια τωρα. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2022 από Pwpwpw Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε Ψυχει καλυτερα απο D15? Νομιζα οτι η Noctua ηταν η κορυφαια αεροψυκτρα. Αν δεν εχει bracket μεσα μπορω να το αγορασω ξεχωριστα? Υπαρχει σαν part? Xωρις bracket απλα θα την κοιταω, οπως ακριβως κοιτα τωρα το waterloop μου, για το 1700 socket compatibility γινεται ολη αυτη η ιστορια τωρα. Nαι είναι καλύτερη από την d15. Αν δεν το έχει μέσα είναι μανούρα να το βρείς, οπότε καλύτερα ψάξτο πρώτα. Αυτό είναι το bracket που θες Thermalright LGA 1700-SS2 Επόμενο cooler, εδώ, αυτή έχει και bracket, με 3 fans μέσα, σου δίνει 1 120αρι για μπροστά αν έχεις θέμα με τις μνήμες. https://www.caseking.de/Jonsbo-HX7280-CPU-Kuehler-2x-140mm-1x-120mm-schwarz-CPJB-018.html?tplview=desktop 3η επιλογή η DRP4 που σου προτάθηκε παραπίσω, αλλά θέλουν αλλαγή τα fans, αυτά που έχει είναι σάπια 1 ώρα πριν, morehp είπε Συνεχίζεται το mem tuning, αισίως στα 7000-32-40-40-28 1.52V. Ενα fan 80mm πάνω στις μνήμες κάνει θαύματα (-10c) ΑΕΡΟΨΥΞΗ ρε 😛 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε Το προβλημα μου με τις αεροψυξεις ειναι οτι πολλες απο αυτες ειναι γομαρια και μπορει να δημιουργουν προβληματα συμβατοτητας με καποιες ram επειδη βρισκουν. Λιγο που κοιταξα διαβασα καλουτσικα λογια (σχετικα με την τιμη της παντα) για την arctic freezer 34 esports duo στο ~50αρικο που ειναι καπως μαζεμενη, τωρα αν αρκει να ψυξει ενα 13700κ δεν ξερω, Απο aio δεν εχω ιδεα τι παιζει. Εντωμεταξυ μια αναβαθμιση μετα απο 8+ χρονια με τον 4790κ ειπα να κανω, εχουν ερθει τα parts καιλογικα μεχρι τελος της βδομαδας θα εχει ερθει και το cpu, θα τα εχω και θα τα κοιταω γιατι δεν θα εχω ψυξη για το cpu να τα συναρμολογησω😂 πως και 980pro και όχι sn850x που είναι ταχύτερος και στην ίδια τιμή? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SAnathema Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Έχει bracket η fc140 το γράφει στα specs της σελίδας στο άμαζον 【Compatibility】The CPU cooler socket supports: Intel: LGA1150/1151/1155/1156/1200/2011/2066/1700/17XX AMD:AM4 AM5; For different CPU base platforms, corresponding mounting plates or mounting parts are included. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Herald είπε Freezer 2 duo δεν κάνει. Πας εδώ, αλλά δεν ξέρω αν έχει bracket, οι καινούργιες έχουν οπότε εξαρτάται τι παρτίδα έχει το amazon https://www.amazon.de/Thermalright-C12PRO-W-Aluminium-Heatsink-Technology/dp/B09WYQNLZJ/ref=sr_1_1_sspa?crid=24E4ENCJD69JG&keywords=fc%2B140&qid=1671555037&sprefix=fc%2B140%2Caps%2C134&sr=8-1-spons&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9hdGY&th=1 O μπροστά ανεμιστήρας είναι 120αρης για ram compatibility, είναι η καλύτερη αερόψυκτρα αυτή τη στιγμή. πες πες.. θα με κάνεις να αλλαξοπιστήσω και να ΜΗΝ πάρω την U12A chromax.black την Theramlright Peerless Αssassin 120 που πήρε ενας γείτονας, δεν την έχουμε βάλει ακόμα, ειναι πάντως θεριό.. απο ψυξη, δεν εχω ιδέα... απο θόρυβο πως ειναι οι FC140 σε σχέση με την U12A; ΗΧ7280 απο οσο θυμάμαι πριν λιγο καιρό που την είχες αναφέρει και την είχα ψάξει, θα υπάρχει θέμα με 4 μνήμες και ειχε και αυξημένο* θόρυβο απο όσο θυμάμαι.. *πάντα σε σχέση με U12A. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Εβγαλα την aio για να βαλω το contact frame σημερα, ολη η παστα ειχε μαζευτει στα ακρα Αφου εβαλα το frame εβαλα την aio και την ξανα εβγαλα να δω αν υπαρχει διαφορα ,με το frame ηταν ομοιομορφα απλωμενη η παστα οποτε εστω και λιγο εχει καποια διαφορα στα temps 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, prefuse είπε πες πες.. θα με κάνεις να αλλαξοπιστήσω και να ΜΗΝ πάρω την U12A chromax.black την Theramlright Peerless Αssassin 120 που πήρε ενας γείτονας, δεν την έχουμε βάλει ακόμα, ειναι πάντως θεριό.. απο ψυξη, δεν εχω ιδέα... απο θόρυβο πως ειναι οι FC140 σε σχέση με την U12A; ΗΧ7280 απο οσο θυμάμαι πριν λιγο καιρό που την είχες αναφέρει και την είχα ψάξει, θα υπάρχει θέμα με 4 μνήμες και ειχε και αυξημένο* θόρυβο απο όσο θυμάμαι.. *πάντα σε σχέση με U12A. H u12a είναι καλύτερη από την PA120. Η FC140 κάνει λίγο θόρυβο, ειδικά το 140αρη ανεμιστήρι, καλό θα ήταν να αλλαχτεί αν δεν υπάρχει θέμα budget. Αλλά έχει 5 8αρια heatpipes, όλες οι άλλες ψύκτρες nowadays έχουν 6mm. To 8mm heatpipe είναι rated για 60w, ενώ τα 6mm για 40w. Γιαυτό πχ. η u12a που έχω μπορεί να αντεπεξέλθει στα 250watt+ (7 heatpipes * 40w). Αν δεν είχα την u12a η 1η μου επιλογή θα ήταν η FC140 και 2η επιλογή η u12a Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannis22k Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Η deepcool AK620 δεν ειναι καλη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
this.is.elia Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Herald είπε Γιαυτό πχ. η u12a που έχω μπορεί να αντεπεξέλθει στα 300w (7 heatpipes * 40w). Εντελώς οριακά πρέπει να είναι. Είναι κορυφή για το μέγεθός της - αλλά πάνω από 250W δεν τα έχει με τίποτα. Δοκιμασμένη με 7980XE και 10980ΧΕ, οι οποίοι καταβροχθίζουν 350W για πλάκα. Και οι δυο κατευθείαν στους 110c και throttle. Μόλις μπήκε AIO (240άρα δύσκολα, 280άρα τουλάχιστον, 360άρα καλύτερα) λύθηκαν τα τσιπάκια. Δουλεύουν άνετα με pl στο Θεό και +400MHz all core. Μόνο 2-3 μισοκαμμένοι πυρήνες του 10980 χτυπάνε 90άρια+ αλλά αυτοί ήταν πάντα σκάρτοι. Γενικά, καλύτερα να πας σε AIO να αναπνεύσει ο επεξεργαστής σου - εκτός εάν έχεις θέμα χωροταξικό στο κουτί σου (με 4090 είσαι, δύσκολα τα πράματα...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ShooterX Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Παιδια μια ερωτηση σχετικα με την ψυξη του 13700Κ. Εχω ενα αρκετα παλιο cpu block της EK(ειναι EOL πλεον) πανω στον 4790Κ που εχω τωρα αλλα δεν μπορω να βρω bracket για το 1700socket και επειδη και πανακριβα ειναι πλεον τα cpu block (150-200 ευρω) αλλα και επειδη νομιζω οτι γερασα😜 και δεν εχω πλεον την υπομονη να ασχολουμαι με custom νερα και ιστοριες ψηνομαι να "πεταξω" ολο το custom loop που εχω και να βαλω μια αεροψυξη, υπαρχει καμια που να μπορει να το ψησει ικανοποιητικα και να ειναι σχετικα οικονομικη η πρεπει να παω σε aio για να αποφυγω το throttle λογο θερμοκρασιων? Ποιο είναι το block? Η asus δεν εχει ακόμη διπλές τρύπες στις mobo με backward compatibility? edit. Άκυρο, τώρα είδα ότι έχεις πάρει gb mobo.. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2022 από ShooterX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, ShooterX είπε Ποιο είναι το block? Η asus δεν εχει ακόμη διπλές τρύπες στις mobo με backward compatibility? Δεν ξέρω τι γίνετε με τις Asus, εγώ παντως στην gigabyte που έχω δεν είδα να έχει διπλές τρύπες. Το cpu block που έχω είναι αυτό. https://www.ekwb.com/shop/ek-supreme-hf-full-nickel Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2022 από Pwpwpw Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα