Herald Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε αμα σου δειξω τι εχω εγω με 13600kf θα γελασεις ,οποτε με καμια απο αυτες δεν θα εχεις θεμα Εσυ ποια εχεις ρε? Λεγε να γελασουμε ντε 😝 Εγω οταν ειχα τον 11600k το ελεγα, δεν κρυβομουνα
akoinonitos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Herald είπε Εσυ ποια εχεις ρε? Λεγε να γελασουμε ντε 😝 Εγω οταν ειχα τον 11600k το ελεγα, δεν κρυβομουνα αφου το γραφω στην υπογραφη ρε, την μονη itx ddr4 z690 που υπαρχει, asrock z690m itx/ax. Δοκιμασα αυτη τη μλκια τη ρυθμιση αλλα το μονο που κανει ειναι να αυξανει το vcore ,το χαμηλοτερο ειναι στο auto αρα μαλλον ειναι διαφορετικο πραγμα. Επισης παρατηρησα το εξης: Ειμαι τωρα με offset στο auto και llc5(το χαμηλοτερο) cpu 5.4/4.4 Τρεχω cb single με power plan εξισορροπηση και εκτος οτι βγαζει χαλια score βλεπω τραβαει 1.25v περιπου. Το αλλαζω σε υψηλες επιδοσεις και δινει vcore 1.32v με νορμαλ score. wtf? Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2022 από akoinonitos
Herald Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε αφου το γραφει στην υπογραφη ρε, την μονη itx ddr4 z690 που υπαρχει, asrock z690m itx/ax. Δοκιμασα αυτη τη μλκια τη ρυθμιση αλλα το μονο που κανει ειναι να αυξανει το vcore ,το χαμηλοτερο ειναι στο auto αρα μαλλον ειναι διαφορετικο πραγμα. Επισης παρατηρησα το εξης: Ειμαι τωρα με offset στο auto και llc5(το χαμηλοτερο) cpu 5.4/4.4 Τρεχω cb single με power plan εξισορροπηση και εκτος οτι βγαζει χαλια score βλεπω τραβαει 1.25v περιπου. Το αλλαζω σε υψηλες επιδοσεις και δινει vcore 1.32v με νορμαλ score. wtf? Α σορρυ δεν βλεπω υπογραφες. Οταν λες χαλια σκορ, ποσο χαλια? Ειναι λογικό μαλλον γιατι το cb ακομα και στο single σου μετακινεί το load από εδω και απο εκει καθε λίγο, οποτε με το balanced plan εχεις τα core να κοιμούνται και ξαφνικά να πρεπει να ανεβασουν συχνότητες για το cb. Δοκιμασε να το τρέξεις με affinity κλειδωμενο σε 1 πυρηνα μονο. Ασχετο, θα ετοιμάσω ενα guide για oc για 12th και 13th - για αυτους που θελουν υψηλα ρολογια σε games και light loads και efficiency στις πιο βαριες εργασίες. Μπορεί να σε ρωτησω 2-3 πραματα για την μητρικη σου για να σιγουρέψω ότι έτσι δουλεύουν τα πραματα και στην asrock, γιατι δεν ειχα ποτέ μου 😝 2
akoinonitos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Herald είπε Α σορρυ δεν βλεπω υπογραφες. Οταν λες χαλια σκορ, ποσο χαλια? Ειναι λογικό μαλλον γιατι το cb ακομα και στο single σου μετακινεί το load από εδω και απο εκει καθε λίγο, οποτε με το balanced plan εχεις τα core να κοιμούνται και ξαφνικά να πρεπει να ανεβασουν συχνότητες για το cb. Δοκιμασε να το τρέξεις με affinity κλειδωμενο σε 1 πυρηνα μονο. Ασχετο, θα ετοιμάσω ενα guide για oc για 12th και 13th - για αυτους που θελουν υψηλα ρολογια σε games και light loads και efficiency στις πιο βαριες εργασίες. Μπορεί να σε ρωτησω 2-3 πραματα για την μητρικη σου για να σιγουρέψω ότι έτσι δουλεύουν τα πραματα και στην asrock, γιατι δεν ειχα ποτέ μου 😝 με high performance βγαζει 2190 και με εξισορροπηση 1860 , ρωτα οτι θες . Και στο geekbench εχω δει οτι με εξισορροπηση βγαζει καλυτερο multi και σε high βγαζει καλυτερο single Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2022 από akoinonitos 1
Herald Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε με high performance βγαζει 2190 και με εξισορροπηση 1860 , ρωτα οτι θες Μεγάλη η διαφορά, δοκιμασε το affinity - δοκιμασε και κατι αλλο τυπου cpuz να δεις αν υπαρχει και εκει η διαφορα. 1
thetiesthatbind Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 57 λεπτά πριν, ICE-T είπε δεν ξέρω αν έχει το ίδιο audio chipset η tuff 650 με την 690 καλύτερα να κοιτάξει κάτι άλλο. Αδιαφορο το audio, εχω εξωτερικη καρτα. Κοιτάω να κόψω έξοδα όχι να προσθέσω
akoinonitos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, Herald είπε Μεγάλη η διαφορά, δοκιμασε το affinity - δοκιμασε και κατι αλλο τυπου cpuz να δεις αν υπαρχει και εκει η διαφορα. για να ριχνει τα ρολογια σε idle πρεπει να βαλω το speed shift disabled απο το bios που ειναι υπευθυνο για το cppc ,ισως φταιει αυτο και εφοσον δεν δουλευει το cppc στελνει το load οπου να ναι μπορει και στα ecores ανα διαστηματα
ICE-T Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 33 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Αδιαφορο το audio, εχω εξωτερικη καρτα. Κοιτάω να κόψω έξοδα όχι να προσθέσω Αν δεν σε ενδιαφέρει προχωράς στο φτηνότερη επιλογή. 1
Herald Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 32 λεπτά πριν, akoinonitos είπε για να ριχνει τα ρολογια σε idle πρεπει να βαλω το speed shift disabled απο το bios που ειναι υπευθυνο για το cppc ,ισως φταιει αυτο και εφοσον δεν δουλευει το cppc στελνει το load οπου να ναι μπορει και στα ecores ανα διαστηματα Δεν μπορεί ρε, το speed shift ουσιαστικά μεταφέρει τον έλεγχο τον states στο CPU αντί για το OS, εγώ on το έχω .
akoinonitos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, Herald είπε Δεν μπορεί ρε, το speed shift ουσιαστικά μεταφέρει τον έλεγχο τον states στο CPU αντί για το OS, εγώ on το έχω . δεν ξερω τι γινεται με αυτην την φολα ,θα δοκιμασω παλι μπας και ειχε σκαλωσει το bios γτ ειναι λιγο για τα σταχια σε αυτο το θεμα. btw με affinity παλι χειροτερο εβγαλε 2070 edit: μονο σε stock ριχνει ρολογια με speed shift on, αμα ακουμπησω multi στα cores τπτ ,μενουν καρφωμενα και τα ρολογια και η τσαη edit 2: ηθελε αλλαγη το C1Ε απο auto σε enabled @Herald Αλλη ερωτηση ,η cache δεν λεει να ανεβει με τπτ ,μονο με Bclk Overclock ανεβαινει. Yπαρχει κατι που μου διαφευγει ? Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2022 από akoinonitos
Herald Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε @Herald Αλλη ερωτηση ,η cache δεν λεει να ανεβει με τπτ ,μονο με Bclk Overclock ανεβαινει. Yπαρχει κατι που μου διαφευγει ? Δεν έχω ιδέα, εμένα ανεβαίνει κανονικά. Δηλαδή την βάζεις πχ. 45 και δεν πάει;
akoinonitos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, Herald είπε Δεν έχω ιδέα, εμένα ανεβαίνει κανονικά. Δηλαδή την βάζεις πχ. 45 και δεν πάει; Οταν ειναι στοκ την βαζω ας πουμε 4.6 απο 4.5 που ειναι στοκ και δειχνει 4.6 το hwinfo ,μολις κανουν load οι πυρηνες πεφτει στα 4.5, αν πειραξω το multi των πυρηνων οτι και να βαλω δειχνει 4.5 στο hwinfo. Mε bclk overclock παιζει κανονικα
Herald Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Μου εφερε δώρο ο αι Βασίλης https://i.ibb.co/bbcsr5P/IMG-20221216-184103.jpg 12
akoinonitos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Herald είπε Μου εφερε δώρο ο αι Βασίλης https://i.ibb.co/bbcsr5P/IMG-20221216-184103.jpg Με γειες 2
Herald Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Οταν ειναι στοκ την βαζω ας πουμε 4.6 απο 4.5 που ειναι στοκ και δειχνει 4.6 το hwinfo ,μολις κανουν load οι πυρηνες πεφτει στα 4.5, αν πειραξω το multi των πυρηνων οτι και να βαλω δειχνει 4.5 στο hwinfo. Mε bclk overclock παιζει κανονικα Κάποιες μητρικές, όπως πχ. ASUS στην cache αναφέρουν ρολόγια up to, οπότε ανεβαίνουν στην συχνότητα που τους λες όταν είναι κλειστά ή δεν είναι underload τα ecores. Με asrock δυστηχώς δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι παίζει. Πάντως αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορώ να φτιάξω έναν οδηγό OC ειδικά για light loads, με το CPU να συμπεριφέρεται όπως παρακάτω στο video. Παίζεις τα παιχνίδακια σου και άλλα light loads σε εξωφρενικά ρολόγια (5.400 στο video για τον 12900k), και όταν τρέξεις τίποτα ζόρικο το CPU πέφτει στη συχνότητα που θες εσύ (4900 στο παράδειγμα μας). Είναι 10-15 λεπτά υπόθεση - δεν χρειάζεται stress testing στα boost ρολόγια - δεν ξεσκίζεις το CPU σε heavy loads. Στο τέλος του video τρέχω ycruncher και δείχνει την συμπεριφορα που περιγράφω, drop τα ρολόγια και το voltage. Αν δοκίμαζα να τρέξω ycruncher στα 5.4 ghz.... Spoiler Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2022 από Herald 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα