Pwpwpw Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Herald είπε Απο ψυξη τι έχεις? Και τι cpu πήρες? Σορρυ μαζευτήκαμε πολλοί τελευταια και δεν θυμαμαι 13700κ πήρα. Ψύξη θα μπει πάνω στο custom water loop που έχω, αν βέβαια ποτε έρθει αυτό το ρημάδo bracket για 1700 socket από ΕΚ που παρηγγειλα για να κουμπώσει το cpu block. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2022 από Pwpwpw 1
Herald Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ναι βαλε 5.8 και τρεξε ενα ycruncher Εχει βγει bios για unify x καινουργιο, αν έχουν φτιαξει επιτελους το vf curve να ακουει στο τι του λεω, μπορω να το ρυθμισω με tvb να ρίχνει συχνότητες σε τετοια load και να χτυπαει 5.8 - 6 σε light loads. Σε αυτά η apex κακα τα ψέμματα ηταν μιλια μπροστα. Σε 5 λεπτα ρυθμισα το cpu να παιζει 5.4 all cores σε light load και 5.8 σε 2 cores. Με την msi παλευω 6 μηνες, δεν νοιωθει 4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ναι βαλε 5.8 και τρεξε ενα ycruncher Για ποσα watt ειναι rated η noctua? Δεν εχει ratings για tdp η noctua, παντως μεχρι 280w την εχω φτασει. Φυσικα χτύπησε 92-93 βαθμους αλλα οκ, φυσιολογικο ειναι νομιζω Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2022 από Herald 1
kogos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σε MSI z690 pro-A, o 13700k ανέβαζε 90C max σε cinebench και prime, με arctic liquid 280, thermalright frame και arctic mx4 πάστα (έκανα δοκιμές και με mx5 με μηδενικές διαφορές). Το μόνο που άλλαξα είναι το CPU lite load. Από mode 9 που είναι το default προτεινόμενο της intel, έβαλα mode 6, και έπεσε σε 75C-78C μέγιστο, ακόμα και στο prime. Το VCORE έπεσε περίπου 0.1V μέγιστο (1.172V σταθερά under load), και μάλιστα στο cinebench βγάζει ελαφρά καλύτερο score, με 0 errors ότι κι αν του έκανα. Σε productivity ή games, κάτω από ~60C, εκτός αν αρχίσω και το ζορίζω με after effect, που εκεί πάει περίπου 70C. Νομίζω πως για κάποιον που δεν θέλει να πολυασχοληθεί με αλλαγές στο bios, είναι μια καλή λύση να αλλάζεις μόνο το cpu lite load και xmp στις μνήμες, και κομπλάν . Η διαχείρηση των volt και των watt θα γίνει αυτόματα. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2022 από kogos 2
Herald Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, kogos είπε Σε MSI z690 pro-A, o 13700k ανέβαζε 90C max σε cinebench και prime, με arctic liquid 280, thermalright frame και arctic mx4 πάστα (έκανα δοκιμές και με mx5 με μηδενικές διαφορές). Το μόνο που άλλαξα είναι το CPU lite load. Από mode 9 που είναι το default προτεινόμενο της intel, έβαλα mode 6, και έπεσε σε 75C-78C μέγιστο, ακόμα και στο prime. Το VCORE έπεσε περίπου 0.1V μέγιστο (1.172V σταθερά under load), και μάλιστα στο cinebench βγάζει ελαφρά καλύτερο score, με 0 errors ότι κι αν του έκανα. Σε productivity ή games, κάτω από ~60C, εκτός αν αρχίσω και το ζορίζω με after effect, που εκεί πάει περίπου 70C. Νομίζω πως για κάποιον που δεν θέλει να πολυασχοληθεί με αλλαγές στο bios, είναι μια καλή λύση να αλλάζεις μόνο το cpu lite load και xmp στις μνήμες, και κομπλάν . Η διαχείρηση των volt και των watt θα γίνει αυτόματα. Mode 1 ωρε, δοκίμασε το!
akoinonitos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 54 λεπτά πριν, kogos είπε Σε MSI z690 pro-A, o 13700k ανέβαζε 90C max σε cinebench και prime, με arctic liquid 280, thermalright frame και arctic mx4 πάστα (έκανα δοκιμές και με mx5 με μηδενικές διαφορές). Το μόνο που άλλαξα είναι το CPU lite load. Από mode 9 που είναι το default προτεινόμενο της intel, έβαλα mode 6, και έπεσε σε 75C-78C μέγιστο, ακόμα και στο prime. Το VCORE έπεσε περίπου 0.1V μέγιστο (1.172V σταθερά under load), και μάλιστα στο cinebench βγάζει ελαφρά καλύτερο score, με 0 errors ότι κι αν του έκανα. Σε productivity ή games, κάτω από ~60C, εκτός αν αρχίσω και το ζορίζω με after effect, που εκεί πάει περίπου 70C. Νομίζω πως για κάποιον που δεν θέλει να πολυασχοληθεί με αλλαγές στο bios, είναι μια καλή λύση να αλλάζεις μόνο το cpu lite load και xmp στις μνήμες, και κομπλάν . Η διαχείρηση των volt και των watt θα γίνει αυτόματα. υπαρχει και σε αλλες μητρικες το lite load mode? δεν εχω δει κατι στην φολα που εχω
Herald Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε υπαρχει και σε αλλες μητρικες το lite load mode? δεν εχω δει κατι στην φολα που εχω Σε ολες, απλα αν δεν το γραφει lite load ειναι τα ac ll dc ll settings.
akoinonitos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, Herald είπε Σε ολες, απλα αν δεν το γραφει lite load ειναι τα ac ll dc ll settings. εχει κατι παρομοιο η δικη μου (η ονομασια καμια σχεση βεβαια) που λεει να το αυξησεις αν εχεις ασταθεια, δεν ξερω αν ειναι το ιδιο Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2022 από akoinonitos
Herald Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 30 λεπτά πριν, akoinonitos είπε εχει κατι παρομοιο η δικη μου (η ονομασια καμια σχεση βεβαια) που λεει να το αυξησεις αν εχεις ασταθεια, δεν ξερω αν ειναι το ιδιο Asrock εχεις?
kogos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε εχει κατι παρομοιο η δικη μου (η ονομασια καμια σχεση βεβαια) που λεει να το αυξησεις αν εχεις ασταθεια, δεν ξερω αν ειναι το ιδιο Μάλλον το ίδιο είναι, γιατί αυτό που αναφέρεις ταιριάζει ακριβώς στην περιγραφή της MSI: 1
prefuse Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Spoiler νομίζω φτασαμε MSRP για τον i13900K... 589$ = 553€ https://www.fx-exchange.com/usd/eur-589-exchange-rates.html 553 x 1.24 = 685€ https://www.bestprice.gr/item/2157973047/intel-core-i9-13900k-box.html?qo=13900k&from=cat ίσως πέσει και πιο κάτω τις επόμενες μέρες ή με το νέο έτος, αν και νομίζω (διορθώστε με αν κάνω λάθος) οτι καθε Ιανουάριο/Φεβρουάριο, συνήθως ανεβαίνουν όλα. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2022 από prefuse
akoinonitos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Herald είπε Asrock εχεις? Ναι
akoinonitos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, kogos είπε Μάλλον το ίδιο είναι, γιατί αυτό που αναφέρεις ταιριάζει ακριβώς στην περιγραφή της MSI: Η περιγραφη μοιαζει , εχει 5 levels ωστοσο ειναι ολα γτπ ,μονο στο auto δουλευει χωρις να δινει γελοιες τασεις.
Herald Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Η περιγραφη μοιαζει , εχει 5 levels ωστοσο ειναι ολα γτπ ,μονο στο auto δουλευει χωρις να δινει γελοιες τασεις. Δεν έχει να λέει ρε, αν σου δίνει παραπάνω volts αυξάνεις το offset και το φέρνεις στα ίσα του. Τo lite load το θες για να καλιμπράρεις την μητρική ουσιαστικά, ώστε το VID να ματσάρι το Vcore σε load και σε idle. Aυτά δηλαδή που ζητάει το CPU και κάνει report (Vid) να είναι αυτά που πράγματι του δίνει η μητρική σου. Πχ., δες το minimum και maximum VCORE μου και σύγκρινε το με το min - max VID. Aν δεν είναι ίδια το report που σου δίνουν οι sensors για wattage είναι αλεντελον Spoiler Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2022 από Herald 1
akoinonitos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Herald είπε Δεν έχει να λέει ρε, αν σου δίνει παραπάνω volts αυξάνεις το offset και το φέρνεις στα ίσα του. Τo lite load το θες για να καλιμπράρεις την μητρική ουσιαστικά, ώστε το VID να ματσάρι το Vcore σε load και σε idle. Aυτά δηλαδή που ζητάει το CPU και κάνει report (Vid) να είναι αυτά που πράγματι του δίνει η μητρική σου. Πχ., δες το minimum και maximum VCORE μου και σύγκρινε το με το min - max VID. Aν δεν είναι ίδια το report που σου δίνουν οι sensors για wattage είναι αλεντελον Απόκρυψη περιεχομένων Στην πραξη εχει κανενα νοημα να ασχοληθω με αυτο αντι να το αφησω στο auto? Το vid με το vcore σιγουρα δεν ειναι ιδιο. Δεν καταλαβα ομως σε τι βοηθαει. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2022 από akoinonitos
Herald Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Στην πραξη εχει κανενα νοημα να ασχοληθω με αυτο αντι να το αφησω στο auto? Το vid με το vcore σιγουρα δεν ειναι ιδιο. Δεν καταλαβα ομως σε τι βοηθαει. Αν παίζεις με all core OC μόνο, όχι δεν έχει κάποιο νόημα - πέρα από το ότι θα είναι λάθος οι μετρήσεις κατανάλωσης σου. Αν δεν σε απασχολεί, στην πέτσα σου 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα