Herald Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Mitsos_The_Great είπε Παιδιά με H115i Platinum βαράω 100 για πλάκα. Υπάρχει κάποιο tweak για αυτό; Έχετε να προτείνετε κάποιο σύστημα ψύξης; Bάλε 200w power limit και τρέξε πάλι για να πάρεις ένα baseline που βρίσκεται η ψύκτρα σου και προχωράμε ανάλογα.
Parapas Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, Mitsos_The_Great said: Παιδιά με H115i Platinum βαράω 100 για πλάκα. Υπάρχει κάποιο tweak για αυτό; Έχετε να προτείνετε κάποιο σύστημα ψύξης; Μια που έχουμε το ίδιο setup περίπου, κάνε disable MCE και βάλε τα power limits της Intel όπως είπε και ο Herald και μετά παίξε με offset στο voltage. Εγώ με -0.05 είμαι κάτω από 65 σε gaming και βαράω 90 (που έχω θέσει σαν όριο στο bios) στο CB23 με 30500 σκορ περίπου. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2022 από Parapas 1
Herald Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Parapas είπε Μια που έχουμε το ίδιο setup περίπου, κάνε disable MCE και βάλε τα power limits της Intel όπως είπε και ο Herald και μετά παίξε με offset στο voltage. Εγώ με -0.05 είμαι κάτω από 65 σε gaming και βαράω 90 (που έχω θέσει σαν όριο στο bios) στο CB23 με 30500 σκορ περίπου. A, νόμιζα ότι έχει 13900k το παιδί, τώρα είδα την photo. Καλά δεν αλλάζει τίποτα, συνήθως όταν κάποιος έχει πρόβλημα με temps τους ζητάω να τρέχουν στα 200w, μια σοβαρή ψύκτρα πρέπει να τα διαχειρίζεται πολύ άνετα αυτά΄σε intel (κάτω από 80c), οπότε αν ούτε εκεί τα καταφέρνει υπάρχει πρόβλημα με το ihs, ή κακή τοποθέτηση της ψύκτρας, κακό application πάστας κλπα κλπα. Αφού βεβαιωθούμε ότι δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, προχωράμε ανάλογα Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2022 από Herald 1
Parapas Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 1 minute ago, Herald said: A, νόμιζα ότι έχει 13900k το παιδί, τώρα είδα την photo. Καλά δεν αλλάζει τίποτα, συνήθως όταν κάποιος έχει πρόβλημα με temps τους ζητάω να τρέχουν στα 200w, μια σοβαρή ψύκτρα πρέπει να τα διαχειρίζεται πολύ άνετα αυτά΄σε intel (κάτω από 80c), οπότε αν ούτε εκεί τα καταφέρνει υπάρχει πρόβλημα με το ihs, ή κακή τοποθέτηση της ψύκτρας, κακό application πάστας κλπα κλπα. Αφού βεβαιωθούμε ότι δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, προχωράμε ανάλογα Εγώ αρχικά έπαιζα όλα στοκ με μόνο power limits και σε gaming κάποιοι πυρήνες έκαναν κάτι παλαβά spike στα 80 ενώ οι υπόλοιποι ήταν στα 65-70 ξέρω γω (αυτά στο Callisto Protocol, σε άλλα ήταν καλύτερα τα πράγματα). Υποθέτω λόγω ihs που είναι λίγο ότι ναναι χωρίς contact frame. Μετά το offset έπαιξα λίγο και με το LLC (δοκίμασα 2 αντί για 3) αλλά κράταγε αρκετά χαμηλά το ρεύμα και δε το είδα πολύ σταθερό οπότε το ξαναπήγα στο 3. Απλά τώρα έχω νορμαλ θερμοκρασίες και ησυχία (που αυτό με νοιάζει πιο πολύ βασικά)
Pwpwpw Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, csaris είπε Η prime η Α παντως ειναι μια καλη επιλογη, την ειχα πριν την taichi. Eχει ιδιο bios με rog απλα ειναι μπλε αντι για μαυρο-κοκκινο! Φυσικα και δεν εχει τη σταθεροτητα και τις δυνατοτητες που εχουν τα πιο ακριβα boards αλλα ειναι μια πολυ καλη επιλογη με ευκολο bios και καλο support. Gigabyte δυσκολα θα επαιρνα παντως, εχουν πολλα features αλλα εχουν καποια σκαλωματα με μνημες... τουλαχιτον σε μια z390 που ειχα υπηρχε θεμα, τωρα δεν ξερω. Πολυ τιμια και με καλα reviews ειναι η asrock z790 steel legend, τσεκαρε να δεις αν δεν σε χαλαει το ονομα ass-rock. Bασικα ειδα οτι ηδη παρηγγειλες giga μολις...🤣 Κοιτα δέν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις για αυτό και κοίταγα σχετικά low price mobo. Το μόνο που θέλω είναι να τρέξουν οι μνήμες που έχω στα ονομαστικά τους specs απροβλημάτιστα απλά φορτώνοντας το XMP profile. Από την στιγμή που μνήμες μου είναι στο qvl list της μητρικής η λογική λέει δεν θα υπάρχει θέμα. Τον cpu αν δεν βαρεθώ να ασχοληθώ ίσως του κάνω ένα πολύ light overclock. Αυτό που με νοιάζει κυρίως είναι να παίξουν οι μνήμες απροβλημάτιστα στα specs τους, αν δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτό η giga τι να πω 😂 Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2022 από Pwpwpw
akoinonitos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 22 λεπτά πριν, Mitsos_The_Great είπε Παιδιά με H115i Platinum βαράω 100 για πλάκα. Υπάρχει κάποιο tweak για αυτό; Έχετε να προτείνετε κάποιο σύστημα ψύξης; pl1=pl2=253watt ,mce off ,λογικα και παλι τα temps δεν θα ειναι super οποτε κανεις και ενα undervolt στη cpu. 1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε Κοιτα δέν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις για αυτό και κοίταγε σχετικά low price mobo. Το μόνο που θέλω είναι να τρέξουν οι μνήμες που έχω στα ονομαστικά τους specs απροβλημάτιστα απλά φορτώνοντας το XMP profile. Από την στιγμή που μνήμες μου είναι στο qvl list της μητρικής η λογική λέει δεν θα υπάρχει θέμα. Τον cpu αν δεν βαρεθώ να ασχοληθώ ίσως του κάνω ένα πολύ light overclock. Αυτό που με νοιάζει κυρίως είναι να παίξουν οι μνήμες απροβλημάτιστα στα specs τους, αν δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτό η giga τι να πω 😂 καλυτερα να κανεις ενα undervolt παρα ενα ελαφρυ oc.
Herald Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Κοιτα δέν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις για αυτό και κοίταγε σχετικά low price mobo. Το μόνο που θέλω είναι να τρέξουν οι μνήμες που έχω στα ονομαστικά τους specs απροβλημάτιστα απλά φορτώνοντας το XMP profile. Από την στιγμή που μνήμες μου είναι στο qvl list της μητρικής η λογική λέει δεν θα υπάρχει θέμα. Τον cpu αν δεν βαρεθώ να ασχοληθώ ίσως του κάνω ένα πολύ light overclock. Αυτό που με νοιάζει κυρίως είναι να παίξουν οι μνήμες απροβλημάτιστα στα specs τους, αν δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτό η giga τι να πω 😂 Οτι z790 και να πάρεις 6400 adie θα τα τρέχει. Εγγύηση herald 1
Pwpwpw Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Herald είπε Οτι z790 και να πάρεις 6400 adie θα τα τρέχει. Εγγύηση herald Αν δεν παίξει θα σου ζητήσω τα ρέστα 😛😂
Herald Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε καλυτερα να κανεις ενα undervolt παρα ενα ελαφρυ oc. Εμένα ο 12900 σηκώνει - ταυτόχρονα - uv + oc στα Pcores. Είναι τόσο σάπια τα ecores μου που αυτά με κόβουν στο voltage, οπότε μπορώ να ανεβάσω τα pcores αφού στα ίδια volts θα καταλήξω για να βρώ σταθερότητα με τα ecores. 60 SP ecores..... 😮
Pwpwpw Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε καλυτερα να κανεις ενα undervolt παρα ενα ελαφρυ oc. Το πιθανότερο είναι να μην κάνω τίποτα λόγο βαρεμάρας. 😂
Herald Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε Αν δεν παίξει θα σου ζητήσω τα ρέστα 😛😂 Tην aorus elite θα πάρεις? Αν δεν παίξει φέρτηνα εδώ, κάνουμε τράμπα με unify x
akoinonitos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Herald είπε Εμένα ο 12900 σηκώνει - ταυτόχρονα - uv + oc στα Pcores. Είναι τόσο σάπια τα ecores μου που αυτά με κόβουν στο voltage, οπότε μπορώ να ανεβάσω τα pcores αφού στα ίδια volts θα καταλήξω για να βρώ σταθερότητα με τα ecores. 60 SP ecores..... 😮 Αν παιζεις μονο παιχνιδια ναι , αλλα να πας απο τα 5.5 all core στα 5.6 ξερω γω εχει κανενα νοημα? τσαμπα η παραπανω ταση Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2022 από akoinonitos
Pwpwpw Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Herald είπε Tην aorus elite θα πάρεις? Αν δεν παίξει φέρτηνα εδώ, κάνουμε τράμπα με unify x Πήρα όχι θα πάρω, έκανα order χθες αφού με πείσατε😋 Τώρα ποτε θα τα φτιαξω δεν ξέρω γιατί το cpu κάπου χάθηκε στο δρόμο και ακόμα έρχεται.😂
Herald Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Αν παιζεις μονο παιχνιδια ναι , αλλα να πας απο τα 5.5 all core στα 5.6 ξερω γω εχει κανενα νοημα? τσαμπα η παραπανω ταση Α δεν ξέρω, θα σε ενημερώσω αυριο 😂 Πρωτο boot για 5.8 θα δοκιμασω και βλεπουμε 😂 3 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Πήρα όχι θα πάρω, έκανα order χθες αφού με πείσατε😋 Τώρα ποτε θα τα φτιαξω δεν ξέρω γιατί το cpu κάπου χάθηκε στο δρόμο και ακόμα έρχεται.😂 Απο ψυξη τι έχεις? Και τι cpu πήρες? Σορρυ μαζευτήκαμε πολλοί τελευταια και δεν θυμαμαι
akoinonitos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ναι βαλε 5.8 και τρεξε ενα ycruncher Για ποσα watt ειναι rated η noctua? Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2022 από akoinonitos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα