Razor333 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Matrix7 είπε Επειδή κ εγώ ήμουν σε ανάλογη φάση με τις gskill 6400...Μόνο στη z 690 master βρήκα qvl με 6400...Στα πιο κάτω μοντέλα είχε μέχρι 6000...Στις msi όλα τα μοντέλα ήταν στο qvl...Τώρα αυτό δεν λέει κ κάτι,αλλά better safe than sorry Κ εγώ το ίδιο πήρα,250 από skroutz Οι περισσότερες z690 έχουν qvl με 12th gen και m-die kits, με 13th gen και a-die kit, το πράγμα αλλάζει, αν δεν έχουν κάποιο design flaw ή είναι εντελώς τσίπικες σε lanes, νομίζω τα 7000 θα είναι εφικτά στις περισσότερες, μπορεί να κάνω και λάθος. Από την gigabyte (z790 master) δεν έχω κάποιο παράπονο σε hardware επίπεδο, αλλά το uefi της είναι πίσω από τα βουνά, τα rgb της είναι reset στο default σε κάθε boot, γενικά ένα σωρό quirks για να σβήσει π.χ. το usb audio interface, έψαχνα δύο ώρες το setting, δεν έχει επιλογή να κάνει power off μόνο τις usb, έχει ένα γενικό powersave mode που σβήνει τα πάντα, δεν μπορείς να κάνεις disable το wifi, οπότε μένει ανοιχτό, οπότε αναγκαστικά πρέπει να βάλεις την κεραία πάνω ή να το κάνεις disable από τα windows. Γενικά το τελευταίο της θέμα είναι το memory O/C ή cpu O/C, θα την δω από βδομάδα και με τις a-die, αλλά δεν νομίζω να έχει θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Razor333 είπε Από την gigabyte (z790 master) δεν έχω κάποιο παράπονο σε hardware επίπεδο, αλλά το uefi της είναι πίσω από τα βουνά, τα rgb της είναι reset στο default σε κάθε boot, γενικά ένα σωρό quirks για να σβήσει π.χ. το usb audio interface, έψαχνα δύο ώρες το setting, δεν έχει επιλογή να κάνει power off μόνο τις usb, έχει ένα γενικό powersave mode που σβήνει τα πάντα, δεν μπορείς να κάνεις disable το wifi, οπότε μένει ανοιχτό, οπότε αναγκαστικά πρέπει να βάλεις την κεραία πάνω ή να το κάνεις disable από τα windows. Α ωραια και πανω που την ειχα βαλει στο καλαθι (z790 aorus)και πηγαινα να ολοκληρωσω την παραγγελια διαβαζω το ποστ σου, μηπως να μην παρω τιποτα τελικα?😂 Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2022 από Pwpwpw Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Α ωραια και πανω που την ειχα βαλει στο καλαθι (z790 aorus)και πηγαινα να ολοκληρωσω την παραγγελια διαβαζω το ποστ σου, μηπως να μην παρω τιποτα τελικα?😂 Από hardware δεν απογοητεύει, είναι φορτωμένη, έχει εξαιρετικά temps σε οτιδήποτε πάνω στο board, κάτι που αναμένεις από το βάρος της, που είναι στην μητρική και όχι στο κουτί (apex), αλλά το bios της δεν είναι asus, δεν είναι καν msi. Αν βγαίνεις πάρε την hero, ενδεχομένως και την strix-e που είναι σε παρόμοια χρήματα, αλλά ναι πέφτεις κατηγορία μετά, παίρνεις το rog bios όμως. Για msi δεν αναφέρω καν την ace, που την έχω πετύχει μόνο amazon σε κάτι 1100+, οπότε θα περιοριστείς στην edge. Γενικά πρέπει να το δούνε λίγο και αυτό δεν μπορείς να πηγαίνεις από την edge στην ace και από την elite ax στην master, έπρεπε να έχουν και ένα ενδιάμεσο μοντέλο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Parapas Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Για MSI υπάρχει και η Carbon σαν ενδιάμεση μεταξύ Edge και Ace. Τη γλυκοκοίταζα πριν τα σκάσω για την Strix-Ε. Ίδια κατηγορία τιμής και χαρακτηριστικών είναι. Σε Asus υπάρχει και η Strix-F επίσης 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Razor333 είπε Αν βγαίνεις πάρε την hero, ενδεχομένως και την strix-e που είναι σε παρόμοια χρήματα, αλλά ναι πέφτεις κατηγορία μετά, παίρνεις το rog bios όμως. Οι μητρικες που αναφερεις ξεφευγουν αρκετα πανω απο το οικονομικο οριο που εχω βαλει για αγορα motherboard, οποτε απο πλευρα asus το ανωτερο που εχω σκοπο να παω ειναι στην prime z790-A wifi και απο giga η aorus elite. H Msi z790-A δυστηχως βγαινει εκτος λογο διαθεσιμοτητας αν και προσωπικα την θωρουσα την πιο vfm, οποτε καταληγω σε μια εκ των 2 παραπανω αναγκαστικα νομιζω. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2022 από Pwpwpw Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Pwpwpw είπε Οι μητρικες που αναφερεις ξεφευγουν αρκετα πανω απο το οικονομικο οριο που εχω βαλει για αγορα motherboard, οποτε απο πλευρα asus το ανωτερο που εχω σκοπο να παω ειναι στην prime z790-A wifi και απο giga στην aorus elite. H Msi z790-A δυστηχως βγαινει εκτος λογο διαθεσιμοτητας αν και την θωρουσα την πιο vfm, οποτε καταληγω σε μια εκ των 2 παραπανω αναγκαστικα νομιζω. Από αυτά τα μοντέλα θα πήγαινα στην aorus elite, δεν μου αρέσουν τα άσπρα/αλουμίνιο heatsinks/shields, κατά τα αλλα παρόμοιες μητρικές είναι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eloy Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Pwpwpw είπε ...Ναι την msi pro z790-A wifi ειχα παραγγειλει και επειδη δεν υπαρχει μου προτειναν εναλλακτικα τν msi pro z790-p wifi. Πάντως, οι ίδιες σε Ζ690, ήταν η μέρα με την νύχτα μεταξύ τους... Δηλαδή η msi pro 690-p ήταν πολύ ανεπαρκής σε ψύκτρες, vrm και γενικά σε ποιότητα κατασκευής και υλικών ενώ η pro 690-a στους ίδιους τομείς ήταν μια καλή Ζ-690... Τώρα σε 790, δεν ξέρω... Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2022 από Eloy 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kogos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Ναι την msi pro z790-A wifi ειχα παραγγειλει και επειδη δεν υπαρχει μου προτειναν εναλλακτικα τν msi pro z790-p wifi. H tomahank χωρις να ξερω διαθεσιμοτητα, βγαινει κανα 80αρι παραπανω χωρις να βλεπω καποιο ουσιαστικο οφελος συγκριτικα με την pro-Α.Την aorus elite την βρισκω διαθεσιμη (κανα 50αρι πανω απο την Msi) αλλα με φοβησατε λιγο για τον Memory controller 😜 Μην πάρεις την -p. Έχει μεγάλη διαφορά με την -A, με την τελευταία να είναι καλύτερη. Καλύτερα να περιμένεις για την -Α, να μην το μετανιώσεις αργότερα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AlexandrosKle Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Review από τον Ρώσο στο i2hard. 12700κ - 13700κ - 7900Χ - 12900κ Ίδιες μνήμες xmp αλλά και αποτελέσματα με oc/curve optimizer + μνήμες Παραθέτω τα στοκ: Spoiler Στα lows μεγάλη διαφορά Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2022 από AlexandrosKle Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pwpwpw Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Herald είπε Απο αυτες τις 3 την aorus θα αγόραζα προσωπικά. 2 ώρες πριν, Razor333 είπε Από αυτά τα μοντέλα θα πήγαινα στην aorus elite, Ωραια με πεισατε μολις την παρηγγειλα, οποτε το κριμα στο λαιμο σας 😜 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, AlexandrosKle είπε Review από τον Ρώσο στο i2hard. 12700κ - 13700κ - 7900Χ - 12900κ Ίδιες μνήμες xmp αλλά και αποτελέσματα με oc/curve optimizer + μνήμες Παραθέτω τα στοκ: Απόκρυψη περιεχομένων Στα lows μεγάλη διαφορά 12900 ειναι ο μπαμπας των kerozen. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mitsos_The_Great Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Ήρθαν και τα υπόλοιπα...😊 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Στις 13/12/2022 στις 5:54 ΜΜ, billeiros είπε Για μένα μακριά από gb Μια χαρά είναι η Gigabyte στις μεσαίες προς ακριβότερες μητρικές. Εξαιρετικές θα έλεγα. Ειδικά οι Aero πρώην Vision. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
csaris Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 11 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Οι μητρικες που αναφερεις ξεφευγουν αρκετα πανω απο το οικονομικο οριο που εχω βαλει για αγορα motherboard, οποτε απο πλευρα asus το ανωτερο που εχω σκοπο να παω ειναι στην prime z790-A wifi και απο giga η aorus elite. H Msi z790-A δυστηχως βγαινει εκτος λογο διαθεσιμοτητας αν και προσωπικα την θωρουσα την πιο vfm, οποτε καταληγω σε μια εκ των 2 παραπανω αναγκαστικα νομιζω. Η prime η Α παντως ειναι μια καλη επιλογη, την ειχα πριν την taichi. Eχει ιδιο bios με rog απλα ειναι μπλε αντι για μαυρο-κοκκινο! Φυσικα και δεν εχει τη σταθεροτητα και τις δυνατοτητες που εχουν τα πιο ακριβα boards αλλα ειναι μια πολυ καλη επιλογη με ευκολο bios και καλο support. Gigabyte δυσκολα θα επαιρνα παντως, εχουν πολλα features αλλα εχουν καποια σκαλωματα με μνημες... τουλαχιτον σε μια z390 που ειχα υπηρχε θεμα, τωρα δεν ξερω. Πολυ τιμια και με καλα reviews ειναι η asrock z790 steel legend, τσεκαρε να δεις αν δεν σε χαλαει το ονομα ass-rock. Bασικα ειδα οτι ηδη παρηγγειλες giga μολις...🤣 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mitsos_The_Great Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Παιδιά με H115i Platinum βαράω 100 για πλάκα. Υπάρχει κάποιο tweak για αυτό; Έχετε να προτείνετε κάποιο σύστημα ψύξης; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα