Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, Eloy είπε

Κανείς δεν είναι τέλειος... Αν βλέπεις 4 ώρες μετά και δεν σου έχει απαντήσει κανένας... Αλλά κι εσύ, μωρ'αδερφέ μου, σου αρέσει να ζεις επικίνδυνα, ε ? Μια χαρά θα είσαι - έστω και με msi... :) :) :)

Θα δειξει, ειναι η πρωτη μητρικη msi που θα εχω, ολες οι προηγουμενες ηταν ASUS, ελπιζω να μην την πατησω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Τελικα δεν πηρα καμια απο τις 2 και μολις προχωρησα παραγγελια σε μια msi , ελπιζω να μην εκανα πατατα.

Gb = φορτωμενες σαν αστακοί, εχουν μονιμα ενα κουσούρι με το memory oc το οποιο κάπου στην πορεια μπορεί να λυθει με bios update. 

Asus = overpriced as duck, μετριοκακο qc, αλλα το καλυτερο bios και με τη μεγαλύτερη ευκολία για oc. Το AI OC επισης που το δοκιμασα στην apex ήταν killer feature, δουλευε εξαιρετικα

MSI = Πολυ καλο memory support, μονιμα μικροπροβληματα με τα bios, πολυ καλο value. 

Αυτή ειναι λιγο πολύ η εμπειρια μου

• Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Ποιο DDR5 είναι VFM ;

Για 690 ή 790? 

Φαντάζομαι πας για 790, οπότε τα 6400c32 που πλέον είναι ADIE και βαράνε 7χιλιαρα. Tα βρίσκεις από alternatede στα 260-265 μαζί με τα μεταφορικά. 

Oυσιαστικά όλα τα high end kitakia είναι Α-die πλέον, οπότε το binning πληρώνεις

Εγώ έχω τα samsung 6000c36 που δουλεύουν c30-34-34-58 1t, έχει η Patriot ένα κιτάκι στα 170€ αλλά είναι out of stock. 

Αν είσαι για out of the box πας σε 7000-7200c34 από corsair στα 360 ευρώπουλά. 

Επεξ/σία από Herald

Οι 790πάνε καλύτερα σε μνήμες?Αποφάσισα να επιστρέψω στην Intela κ περιμένω μια z690 μαστερ και trident z 6400 c32..Δεν ξέρω βέβαια τι die είναι,32-39-39 είναι τα timimgs είδα στα 1.4.Βέβαια για να μην τρέχω είδα είναι στο qvl της μητρικής

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, Matrix7 είπε

Οι 790πάνε καλύτερα σε μνήμες?Αποφάσισα να επιστρέψω στην Intela κ περιμένω μια z690 μαστερ και trident z 6400 c32..Δεν ξέρω βέβαια τι die είναι,32-39-39 είναι τα timimgs είδα στα 1.4.Βέβαια για να μην τρέχω είδα είναι στο qvl της μητρικής

Ναι οι 790 4dimmers τα πανε αρκετα καλα, καλύτερα από τις 690.

Τα 6400c32 πλεον ειναι a die οπότε πολύ πιθανον να δουλεύουν απροβληματιστα και με z690

Επεξ/σία από Herald

12 ώρες πριν, Eloy είπε

Πέρα απο την πλάκα, μια χαρά θα είσαι.

12 ώρες πριν, Herald είπε

Gb = φορτωμενες σαν αστακοί, εχουν μονιμα ενα κουσούρι με το memory oc το οποιο κάπου στην πορεια μπορεί να λυθει με bios update. 

Asus = overpriced as duck, μετριοκακο qc, αλλα το καλυτερο bios και με τη μεγαλύτερη ευκολία για oc. Το AI OC επισης που το δοκιμασα στην apex ήταν killer feature, δουλευε εξαιρετικα

MSI = Πολυ καλο memory support, μονιμα μικροπροβληματα με τα bios, πολυ καλο value. 

Αυτή ειναι λιγο πολύ η εμπειρια μου

Δεν ξερω αν ολα συνωμοτουν να μην παρω msi mobo η απλα ετυχε, αλλα με πηραν πριν λιγο απο τα καταστημα που εκανα την παραγγελια και μου ειπανε οτι η msi που παρεγγειλα κατοπιν ενημερωσης απο τον προμηθευτη τους εχει αναμονη ενα μηνα και βλεπουμε και μου προτεινε μια αλλη σε παρομοοια χρηματα αλλα του ειπα να του δω και θα απαντησω γιατι τηλεφωνικα τι να πω. Καμια μητρικη με ddr5 z790 σχετικα vfm(οσο μπορει να ειναι με τετοιες τιμες) μπορειτε να προτεινεται γιατι απο χθες στην μητρικη εχω κολλησει και οσο το ψαχνω τοσο μπερδευομαι.

2 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Δεν ξερω αν ολα συνωμοτουν να μην παρω msi mobo η απλα ετυχε, αλλα με πηραν πριν λιγο απο τα καταστημα που εκανα την παραγγελια και μου ειπανε οτι η msi που παρεγγειλα κατοπιν ενημερωσης απο τον προμηθευτη τους εχει αναμονη ενα μηνα και βλεπουμε και μου προτεινε μια αλλη σε παρομοοια χρηματα αλλα του ειπα να του δω και θα απαντησω γιατι τηλεφωνικα τι να πω. Καμια μητρικη με ddr5 z790 σχετικα vfm(οσο μπορει να ειναι με τετοιες τιμες) μπορειτε να προτεινεται γιατι απο χθες στην μητρικη εχω κολλησει και οσο το ψαχνω τοσο μπερδευομαι.

Ποια ειχες παραγγειλει? Δεν το εχω ψαξει με τις z790 αλλα αν κρινω απο το z690, πας για msi pro A. Αν αυτη είναι που σου ειπαν από το καταστημα για 1 μηνα αναμονη... Παμε για gb aorus elite η msi tomahawk. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Herald είπε

Ποια ειχες παραγγειλει? Δεν το εχω ψαξει με τις z790 αλλα αν κρινω απο το z690, πας για msi pro A. Αν αυτη είναι που σου ειπαν από το καταστημα για 1 μηνα αναμονη... Παμε για gb aorus elite η msi tomahawk. 

Ναι την msi pro  z790-A wifi  ειχα παραγγειλει και επειδη δεν υπαρχει μου προτειναν εναλλακτικα τν msi pro z790-p wifi.

H tomahank χωρις να ξερω διαθεσιμοτητα, βγαινει  κανα 80αρι παραπανω χωρις να βλεπω καποιο ουσιαστικο οφελος συγκριτικα με την  pro-Α.Την aorus elite την βρισκω διαθεσιμη (κανα 50αρι πανω απο την Msi) αλλα με φοβησατε λιγο για τον Memory controller 😜

Επεξ/σία από Pwpwpw

Μόλις τώρα, Pwpwpw είπε

Ναι την msi pro  z790-A wifi  ειχα παραγγειλει και επειδη δεν υπαρχει μου προτειναν εναλλακτικα τν msi pro z790-p wifi.

H tomahank χωρις να ξερω αν υπαρχει, βγαινει κανα 80αρι παραπανω χωρις να βλεπω καποιο ουσιαστικο οφελος απο την pro-a και την aorus elite την βρισκω διαθεσιμη (κανα 50αρι πανω απο την Msi) αλλα με φοβησατε λιγο για τον Memory controller 😜

Δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα με το bios της gigabyte, μιας και το z790 ειναι face-lift του z690. Οποτε λογικα έχουν λυθει τα θεματα με το mem oc των gigabyte. Αν πας για 6400 μνημες νομιζω για πλακα θα τις σηκωνει. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα με το bios της gigabyte, μιας και το z790 ειναι face-lift του z690. Οποτε λογικα έχουν λυθει τα θεματα με το mem oc των gigabyte. Αν πας για 6400 μνημες νομιζω για πλακα θα τις σηκωνει. 

Μνημες εχω παραγγειλει ηδη το γνωστο κιτακι gskill 6400 cl32. Νομιζω αυτη την στιγμη οπως ηρθαν τα πραγματα 3 επιλογες εχω,   msi pro z790-P , aorus elite  και asus prime wifi.H msi ειναι η φθηνοτερη,  και οι αλλες 2 πανε +50 και +100 αντιχτοιχα.

Επεξ/σία από Pwpwpw

4 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Μνημες εχω παραγγειλει ηδη το γνωστο κιτακι gskill 6400 cl32. Νομιζω αυτη την στιγμη οπως ηρθαν τα πραγματα 3 επιλογες εχω,   msi pro z790-P , aorus elite  και asus prime wifi.H msi ειναι η φθηνοτερη,  και οι αλλες 2 πανε +50 και +100 αντιχτοιχα.

Απο αυτες τις 3 την aorus θα αγόραζα προσωπικά. Εχει τα καλυτερα specs και δεν πολυγουσταρω asus μετα το χουνερι που επαθα με την apex. Αν βέβαια εχει το AI oc η prime, ειναι πολυ δυνατό feature. Αλλα νομίζω μονο οι rog μητρικες το εχουνε

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Herald είπε

Επειδή κ εγώ ήμουν σε ανάλογη φάση με τις gskill 6400...Μόνο στη z 690 master βρήκα qvl με 6400...Στα πιο κάτω μοντέλα είχε μέχρι 6000...Στις msi όλα τα μοντέλα ήταν στο qvl...Τώρα αυτό δεν λέει κ κάτι,αλλά better safe than sorry

55 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Μνημες εχω παραγγειλει ηδη το γνωστο κιτακι gskill 6400 cl32.

Κ εγώ το ίδιο πήρα,250 από skroutz (2*16)

Επεξ/σία από Matrix7
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Matrix7 είπε

Επειδή κ εγώ ήμουν σε ανάλογη φάση με τις gskill 6400...Μόνο στη z 690 master βρήκα qvl με 6400...Στα πιο κάτω μοντέλα είχε μέχρι 6000...Στις msi όλα τα μοντέλα ήταν στο qvl...Τώρα αυτό δεν λέει κ κάτι,αλλά better safe than sorry

Κ εγώ το ίδιο πήρα,250 από skroutz (2*16)

Στην z790 aorus υπαρχουν κανονικα στο qvl στο site της gaigabyte η συγκεκριμενες g.skill, πριν λιγο το τσεκαρα. Στν αντιχτοιχη z690 οντως δεν της εχει στο qvl.

Επεξ/σία από Pwpwpw

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...