Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, TR-909 είπε

Μάλιστα το βίντεο από το "reviewer" που έβγαζε τους Raptor πιο γρήγορους στο Premiere? 
(Workload όπου οι ΖΕΝ4 δεν έχουν αντίπαλο)
Seems Legit. 

Αν πάρουμε το review του Tomshardware που μάλλον είναι με Unlimited limits (αλλά έτσι έρχονται default και αυτή θα είναι η εμπειρία του 90% των χρηστών) η κατάσταση είναι απλά τραγική. Τα μάζεψα σε ένα mini spreadsheet:

pc1.jpg.05ab930e3c98e33866978d4cfa702e18.jpg

θα μου πει ο herald τώρα για PL2, 253W αλλά τονίζω αυτή είναι η out of the box σύγκριση των δύο. Με λίγα λόγια στήνεις 13th gen και ξεκινάς τους υπολογισμούς για ψύξη, ρυθμίσεις κατανάλωσης, κτλπ.

Nα τα λέμε και αυτά. 😉

Μία διόρθωση, δεν είναι όλες οι μητρικές unlimited, είναι unlimited οι πιο πολλές αν δηλώσεις ότι έχεις water cooler. Αν δηλώσεις ότι έχεις air cooler, οι πιο πολλές βάζουν το PL1=PL2=όσο είναι για κάθε cpu.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

οχι βρε ,4200c16  το γραφω απο πανω 

Όχι αν μπορείς 3600c16 xmp ή τι είναι οι μνήμες σου, να δούμε πόσο σπρώχνει το 4200c16 custom.

Μόλις τώρα, Razor333 είπε

Όχι αν μπορείς 3600c16 xmp ή τι είναι οι μνήμες σου, να δούμε πόσο σπρώχνει το 4200c16 custom.

3600c16 ειναι οκ ,αυριο θα τα ανεβασω

• Like 3

14 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

αυτος νομιζω εχει dual rank ,θα το τρεξω αυριο 

Ναι, dual rank έχει, σαν κι αυτές

https://www.gskill.com/product/165/166/1620977070/F4-3600C14D-32GTZNA

Mε τα νούμερα του steve ασχολείστε? Στο asseto corsa ο μόνος τρόπος να βγάλω τα fps που βγάζει με 12900k είναι να τρέξω το παιχνίδι στα ecores, τι συζητάμε τώρα :P 

• Like 2
  • Sad 1

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

καταλαβαινεις οτι δεν στεκουν τα νουμερα του steve

Άλλη GPU.

Ο xoroxronis με 6800ΧΤ σε max fps είχε 20fps πάνω από τον morehp. Μπορεί να αποδίδει καλά ο 7950Χ στο FC6 αλλά μπορεί να είναι και το χαμηλότερο driver overhead που μιλάει.

Μόνο αν δούμε κάποιον με Nvidia και DDR4 θα ξέρουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Άλλη GPU.

Ο xoroxronis με 6800ΧΤ σε max fps είχε 20fps πάνω από τον morehp. Μπορεί να αποδίδει καλά ο 7950Χ στο FC6 αλλά μπορεί να είναι και το χαμηλότερο driver overhead που μιλάει.

Μόνο αν δούμε κάποιον με Nvidia και DDR4 θα ξέρουμε.

Ασε τα max ρε  τα min κοιτα τι μπορει να κρατησει το cpu.

Δλδ πιστευεις οτι ενας 13900k με 4090  θα εβγαζε χειροτερα νουμερα απο οτι 13600k  με 6800?

Δες εδω διαφορα στις καρτες απο το review του steve παλι

823745885_Screenshot_20221210-002711_SamsungInternet.jpg.5c6f330f8b09adb0d355284f858a0e15.jpg

Εμενα η καρτα ειναι τεζαρισμενη δεν πανε αλλο οι μπαρες δεν μπορει να δωσει τπτ παραπανω.  Με δυνατοτερη καρτα θα ειχα λογικα  παραπανω νουμερα.

Δεν εχω nvidia να τρεξω οποτε ,αν εχει καποιος αλλος ας τρεξει

Επεξ/σία από akoinonitos

1 hour ago, Herald said:

Είσαι σίγουρος ότι είναι mdie οι δικές σου? Πρόσφατα καταργήθηκαν τα mdie, το 6400c32 της gskill είναι με adie εδώ και κανά μήνα περίπου;

To έχω υπόψη μου, αλλά πως το επιβεβαιώνω? Επίσης a-die είναι καλύτερο από m-die, έτσι δεν είναι? Ή κάνω λάθος? 

1 ώρα πριν, Parapas είπε

To έχω υπόψη μου, αλλά πως το επιβεβαιώνω? Επίσης a-die είναι καλύτερο από m-die, έτσι δεν είναι? Ή κάνω λάθος? 

Αν έχεις μητρική που δεν πάει πάνω από 7000mhz οι mdie είναι καλύτερες καθώς έχουν καλύτερο latency, αν έχεις μητρική που βαράει 7400+ μάλλον τα adie είναι καλύτερα

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...