Herald Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 25 λεπτά πριν, TR-909 είπε Υπάρχει κανείς που ανοίγει τον Η/Υ και κάθεται και τον χαζεύει idle? Στο load τι γίνεται μας απασχολεί. Κάτι μπέρδεψες όμως. Από τον technotice παρατηρούμε ότι όσο δουλεύει με τον 13700k (live preview) καταναλώνει το ίδιο ρεύμα που ζητάει ο 7900x σε IDLE . Δεν σου λέει τίποτα αυτή η διαφορά? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, kkatzos είπε 13900Κ με DDR5 έχει ο @morehp και άλλοι βέβαια, δε θυμάμαι ποιοι. 13900Κ με DDR4 μόνο ο @BabisTs αν δεν κάνω λάθος; Ε, ας τρέξουν ένα με ίδιες ρυθμίσεις σε CPU να δούμε. Παρών 720p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 57 λεπτά πριν, Herald είπε Κάτι μπέρδεψες όμως. Από τον technotice παρατηρούμε ότι όσο δουλεύει με τον 13700k (live preview) καταναλώνει το ίδιο ρεύμα που ζητάει ο 7900x σε IDLE . Δεν σου λέει τίποτα αυτή η διαφορά? power deviation μήπως παρατήρησες από τον technotice? Να δούμε και ένα σοβαρό reviewer τι λέει για το power consumption του 13700k? 😉 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αλλο κάτι ενδιαφέρον υπάρχει από την διαρκή αναφορά του power consumption; Το καταλάβαμε, θα πληρώσουμε 50 ευρώ τον χρόνο παραπάνω. Η συζήτηση πάντα πάει ως εξής...επιδοσεις ναι αλλά εχει θερμοκρασίες, δεν έχει θερμοκρασίες ναι αλλά τραβάει πολύ ρεύμα, δεν τραβάει πολύ ρεύμα ναι αλλά δεν έχει ποιότητα κατασκευής 🤣 Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2022 από morehp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, TR-909 είπε power deviation μήπως παρατήρησες από τον technotice? Να δούμε και ένα σοβαρό reviewer τι λέει για το power consumption του 13700k? 😉 Oτι καίει 30% παραπάνω σε ST ο 7900 από τον 13700 Που θες να καταλήξεις δεν ξέρω. Ότι έχει μεγαλύτερο power limit - και άρα θα τραβήξει περισσότερο ρεύμα ο Intel σε all core workloads τύπου blender είναι λογικό - μιας και...έχει μεγαλύτερο power limit, οπότε ποιό είναι ακριβώς το point σου? Εμένα - μιας και σε μένα μιλάς - το πόσο θα τραβήξει σε στοκ μου είναι αδιάφορο, γιατί δεν τρέχω στοκ. Δεν πα να έχει και 40000 watt power limit, τι με νοιάζει? Είτε Intel είτε AMD το ίδιο ρεύμα θα τράβαγαν σε all core γιατί το ίδιο power limit θα τους είχα. Οπότε...? Για την δουλειά που κάνω εγώ, όπως και την δουλειά που κάνουν άλλοι (όπως CC που μπήκε πριν), ο AMD καίει 400% παραπάνω ρεύμα από τον αντίστοιχο Intel, όχι τις αστείες διαφορές του 15% που μου δείχνεις εδώ. Όση ώρα δουλεύω 30 με 50w είναι ο δικός μου, τόσο τραβάνε τα zen 4 σε idle. Οπότε τι μου λές ακριβώς? Αν το μόνο metric σου είναι πόσο καίει ο καθένας με τα στοκ power limit σε blender τότε ναί, οι zen 4 είναι καλύτεροι, αλλά who cares γιαυτο το σενάριο? Ποιός θα τρέξει τέτοια workloads σε στοκ powerlimits? Και zen 4 να πάρεις, θα τρέχεις blenders στα 250 watt ας πούμε? Οπότε ξανά, ποιό το νόημα? Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2022 από Herald 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 33 λεπτά πριν, morehp είπε Παρών Σε τι αναλυση τρεχεις και με τι settings (hd on/off? dxr on off?) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε Σε τι αναλυση τρεχεις και με τι settings (hd on/off? dxr on off?) Το 1o είναι 1080p και το 2ο 720p ultra preset hd & dxr off Στα 6600 CL32 οι DDR5, η CPU Intel PL limits 253W Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, morehp είπε Το 1o είναι 1080p και το 2ο 720p ultra preset hd & dxr off Ε, δεν το διευκρινίσαμε. 720p Ultra + RT αν μπορείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, kkatzos είπε Ε, δεν το διευκρινίσαμε. 720p Ultra + RT αν μπορείς. EZ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, morehp είπε EZ Stock η OCed? Ακριβώς η ίδια διαφορά ποσοστίαια υπάρχει και στο cyberpunk μεταξύ 12900k και 13900k. Περίπου 10-15% πάνω είναι ο 13ας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Herald είπε Stock η OCed? Ακριβώς η ίδια διαφορά ποσοστίαια υπάρχει και στο cyberpunk μεταξύ 12900k και 13900k. Περίπου 10-15% πάνω είναι ο 13ας. τα πάντα ολα στοκ θέλω εφισενσι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SAnathema Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Γνωρίζει κανείς αν η hx7280 και η Thermalright FC140 χωράνε με ram ύψους 44mm, όπως οι trident z5? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 25 λεπτά πριν, morehp είπε τα πάντα ολα στοκ θέλω εφισενσι Τις μνήμες xmp ή custom timings; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Herald είπε ο AMD καίει 400% παραπάνω ρεύμα από τον αντίστοιχο Intel Mόνο μπαρούφες γράφεις είναι γνωστό. Η άλλη μπαρούφα να έχω ένα 24κορ φούρνο όταν είναι full load και να κοιτάζω τι κάνει στο standby, την δουλειά στο standby δεν την βγάζει τι να τον κάνω ; Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2022 από nick0lis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 22 λεπτά πριν, Razor333 είπε Τις μνήμες xmp ή custom timings; XMP μόνο bump up στα 6600 από 6400 το γνωστό κιτάκι G.Skill 6400CL32 Εχω profile με custom timings αν θέλεις να το τρέξω και με αυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα