sjtak Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε θεωρητικα στα χαρτια η tf7 ειναι καλυτερη ,εχει μεγαλυτερη αγωγιμοτητα ,τωρα για το contact frame αν θες περιμενε να σου πω αν ειδα καποια διαφορα αξια λογου ,λογικα μεσα στις επομενες μερες θα το εχω Ωραία, ευχαριστώ για τις απαντήσεις! @Herald @akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Razor333 είπε Ε και εγώ έτσι έλεγα από αυτά που είδα στον 12900Κ, λέω 5.5 base ευκολάκι με uv δεν θα καίει τίποτα, αλλά δεν παίζει, είναι πιο πιεσμένος stock από τον 12900Κ. Για base +2 (5.7) θέλει τάση και καίει υπερβολικό ρεύμα για να είναι viable σε mtp, εκτός και αν πέσεις σε κομματάρα ξέρω γω ή πας σε delid και κάτι extreme σε ψύξη, direct die, που και αυτό προϋποθέτει ότι έχεις και ψυγεία από πίσω να μπορούν να κρατάνε χαμηλά το νερό. Κοινώς, απλά τον αφήνεις stock με 250w limit, το μόνο καλό είναι στα 250w είναι πιο easy από τον 12900Κ, οπότε θεωρώ με την u12a, δεν θα έχεις θέμα. Δοκίμασα και το thermal limit στους 90c, καλύτερα, αλλά πάλι έχει hit στο mtp. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Oπότε μάλλον δεν έγινε τόσο καλύτερο το process node της intel - απλά ήταν πουσαρισμένοι σε voltage οι alderlake και φαίνεται μεγαλύτερη διαφορά από ότι πραγματικά είναι. Στο 1.28 που παίζει ο 13900 στοκ αν κατάλαβα καλά - πάω σίγουρα 5.1 - ίσως 5.2 - στον 12900k, οπότε μιλάμε για διαφορά 300 / 400mhz στα ρολόγια. Οπότε κύριο πλεονεκτημά είναι το μέγεθος και η ταχύτητα της cache, και οτι παίρνεις το 98.5% των επιδόσεων σε στοκ χωρίς να πειράξεις τίποτα (πέρα από μνήμες φυσικά). Χμμμ Σκέφτομαι για KS αλλά από αυτα που βλέπω και αυτός απλά θα είναι overclocked 13900k, δεν βλέπω περιθώρια για binning, αφού όπως φαίνεται είναι στα όρια τους τα chipakia. 11 ώρες πριν, sjtak είπε Ωραία, ευχαριστώ για τις απαντήσεις! @Herald @akoinonitos Προσωπικά πάντα χρησιμοποιώ είτε liquid metal είτε αυτήν https://www.skroutz.gr/s/19523314/CoolerMaster-Mastergel-Maker-Thermal-Paste-1-5gr.html Αν έχεις θέμα bending και δεν θες να πάρεις frame, βάλε την mastergel παραπάνω, είναι thick και low viscosity, παίζει να κάνει δουλίτσα Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2022 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Herald είπε Oπότε μάλλον δεν έγινε τόσο καλύτερο το process node της intel - απλά ήταν πουσαρισμένοι σε voltage οι alderlake και φαίνεται μεγαλύτερη διαφορά από ότι πραγματικά είναι. Στο 1.28 που παίζει ο 13900 στοκ αν κατάλαβα καλά - πάω σίγουρα 5.1 - ίσως 5.2 - στον 12900k, οπότε μιλάμε για διαφορά 300 / 400mhz στα ρολόγια. Οπότε κύριο πλεονεκτημά είναι το μέγεθος και η ταχύτητα της cache. Χμμμ To 5.1-5.2 στον 12900Κ, είναι 5.6-5.7 στον 13900Κ, όχι με την ίδια τάση, αλλά παίζει, το κακό είναι ότι έχεις και τα επιπλέον 8 e-cores, που τραβάνε επιπλέον ρεύμα πλέον, οπότε φτάνεις σε ένα σημείο που δεν κρυώνει το πράμα. Συνοπτικά ότι πάρεις είναι από τις διπλάσιες L2, την extra L3, καλύτερο ring speed, καλύτερο imc, τα επιπλέον 500MHz, 8 επιπλέον cores, εντάξει δεν είναι και λίγα συνολικά και πραγματικά πιστεύω με τους meteor lake αυτό που θα μαζέψουν είναι το efficiency, να μπορεί να έχει καλύτερες επιδόσεις στα 250w max. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sjtak Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 37 λεπτά πριν, Herald είπε Προσωπικά πάντα χρησιμοποιώ είτε liquid metal είτε αυτήν https://www.skroutz.gr/s/19523314/CoolerMaster-Mastergel-Maker-Thermal-Paste-1-5gr.html Αν έχεις θέμα bending και δεν θες να πάρεις frame, βάλε την mastergel παραπάνω, είναι thick και low viscosity, παίζει να κάνει δουλίτσα Θα το σκεφτώ ανάμεσα στα 2, βέβαια για την ώρα δεν έχω θέμα σε όσα games έχω βάλει με θερμοκρασίες. Αν πάω σε frame να πάω σε thermal grizzly ή κάνω την δουλειά και με κάτι πιο φθηνό; Έχω και κάποιες επιφυλάξεις για το airflow του κουτιού πάντως. Έχω 2 120mm μπροστά για intake αλλά ο ένας βαράει πάνω στο case με τους hdd και έχω 2 πάνω και 1 πίσω για exhaust (arctic p12). Δεν ξέρω αν με άλλη διάταξη μπορώ να έχω καλύτερο aiflow. Το αποτέλεσμα που ανέβασες πριν ήταν με όλα τα fans στο 100% (με τα phanteks στις 3000;); 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, sjtak είπε Θα το σκεφτώ ανάμεσα στα 2, βέβαια για την ώρα δεν έχω θέμα σε όσα games έχω βάλει με θερμοκρασίες. Αν πάω σε frame να πάω σε thermal grizzly ή κάνω την δουλειά και με κάτι πιο φθηνό; Έχω και κάποιες επιφυλάξεις για το airflow του κουτιού πάντως. Έχω 2 120mm μπροστά για intake αλλά ο ένας βαράει πάνω στο case με τους hdd και έχω 2 πάνω και 1 πίσω για exhaust (arctic p12). Δεν ξέρω αν με άλλη διάταξη μπορώ να έχω καλύτερο aiflow. Το αποτέλεσμα που ανέβασες πριν ήταν με όλα τα fans στο 100% (με τα phanteks στις 3000;); Της thermalright κάνει την δουλεία του χωρίς να κοστίζει και τόσο. https://www.amazon.de/gp/product/B0B64XQ96X Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2022 από Razor333 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, sjtak είπε Θα το σκεφτώ ανάμεσα στα 2, βέβαια για την ώρα δεν έχω θέμα σε όσα games έχω βάλει με θερμοκρασίες. Αν πάω σε frame να πάω σε thermal grizzly ή κάνω την δουλειά και με κάτι πιο φθηνό; Έχω και κάποιες επιφυλάξεις για το airflow του κουτιού πάντως. Έχω 2 120mm μπροστά για intake αλλά ο ένας βαράει πάνω στο case με τους hdd και έχω 2 πάνω και 1 πίσω για exhaust (arctic p12). Δεν ξέρω αν με άλλη διάταξη μπορώ να έχω καλύτερο aiflow. Το αποτέλεσμα που ανέβασες πριν ήταν με όλα τα fans στο 100% (με τα phanteks στις 3000;); θεωρω οτι δεν αξιζει τα λεφτα του το thermal grizzly ,βασικα κανενα προιον τηα thermal grizzly θεωρω οτι δεν αξιζει τα λεφτα του. 45 ευρω για ενα κομματακι αλουμινιο ειναι τραγικο. Εγω παρηγγειλα της thermalright απο amazon που το δινoυν σετακι με tf7 Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2022 από akoinonitos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Εγω παλι εβαλα της TR για αλλαγη και παροτι ολα εδειχναν οτι κουμπωσαν και βιδωθηκαν ιδανικα στο boot μου εσβηνε.. κατι δεν πατουσε σωστα ξεχασα να δω και την παστα οταν το ειχα βαλει το block της Z73 αλλα μολις εβαλα το stock παλι μια χαρα.. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε Εγω παλι εβαλα της TR για αλλαγη και παροτι ολα εδειχναν οτι κουμπωσαν και βιδωθηκαν ιδανικα στο boot μου εσβηνε.. κατι δεν πατουσε σωστα ξεχασα να δω και την παστα οταν το ειχα βαλει το block της Z73 αλλα μολις εβαλα το stock παλι μια χαρα.. Καλο θα ηταν πριν την αλλαγη να τα τρέξεις ολα default και χωρίς xmp για να κανει training. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εκανα και default το bios πριν την βγαλω, ποσταρει κανονικα απλα ζεσταινεται και στο welcome screen εκλεινε, 99% θεμα θερμοκρασιας ηταν κατι δεν πατουσε σωστα.. Αποφασισα οτι η υγεια του επεξεργαστη μου ειναι πολυ πιο σημαντικη απο το να καθομαι να διαπιστωσω τι μπορει να συμβαινει..εγιναν ολα textbook Το μονο που αμελησα οπως ειπα και αυτο πανω στην αμηχανια μου ηταν το προφανες να τεσταρω το πατημα να δω τι γινεται.. Θυμαμαι ομως οτι παστα ειχε οποτε πατουσε, το πως πατουσε δεν ξερω ομως Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2022 από d4ydr33m3r 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kogos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, sjtak είπε Θα το σκεφτώ ανάμεσα στα 2, βέβαια για την ώρα δεν έχω θέμα σε όσα games έχω βάλει με θερμοκρασίες. Αν πάω σε frame να πάω σε thermal grizzly ή κάνω την δουλειά και με κάτι πιο φθηνό; Έχω και κάποιες επιφυλάξεις για το airflow του κουτιού πάντως. Έχω 2 120mm μπροστά για intake αλλά ο ένας βαράει πάνω στο case με τους hdd και έχω 2 πάνω και 1 πίσω για exhaust (arctic p12). Δεν ξέρω αν με άλλη διάταξη μπορώ να έχω καλύτερο aiflow. Το αποτέλεσμα που ανέβασες πριν ήταν με όλα τα fans στο 100% (με τα phanteks στις 3000;); 3 ώρες πριν, akoinonitos είπε θεωρω οτι δεν αξιζει τα λεφτα του το thermal grizzly ,βασικα κανενα προιον τηα thermal grizzly θεωρω οτι δεν αξιζει τα λεφτα του. 45 ευρω για ενα κομματακι αλουμινιο ειναι τραγικο. Εγω παρηγγειλα της thermalright απο amazon που το δινoυν σετακι με tf7 Αυτό έχω και τώρα στον 13700k και δουλεύει όνειρο. Δεν έβαλα την πάστα TF7 όμως, γιατί δεν βρήκα πολλές αναφορές online... έβαλα mx-5 και mx-4 στον 13700k, και κατέληξα με mx-4, γιατί απλά με liquid freezer II 280 είδα μηδενική διαφορά, και η mx-4 αλοίφετε πιο εύκολα. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2022 από kogos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvidiafan Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Η cpu μου βρήκε νέα κοπέλα 😆 Η τσέπη εννοείται πονάει αλλα οι μνήμες παρηγορούν. Ο imc ειναι αρκετά δυνατός, χαραμιζόταν σε z690. 8000c36 1.45V stable on air 8266c36 1.53v stable on air Aida 8533c38 (δεν εχω ψάξει ακόμα stability) 13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Eκπληκτικος για μια ακομη φορα. Το τερματισες.. Κουκλα η apex η 790 αναβεις φωτιες.. 😜 Ποιες μνημες εχεις επανω; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvidiafan Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε Eκπληκτικος για μια ακομη φορα. Το τερματισες.. Κουκλα η apex η 790 αναβεις φωτιες.. 😜 Ποιες μνημες εχεις επανω; Thanks d4y! Ειναι οι gskill 7200c34, ομορφο το gunmetal χρωμα της αλλα αφου παιζει ετσι τις μνημες και ροζ να ηταν θα μου εκανε 😆 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, nvidiafan είπε Thanks d4y! Ειναι οι gskill 7200c34, ομορφο το gunmetal χρωμα της αλλα αφου παιζει ετσι τις μνημες και ροζ να ηταν θα μου εκανε 😆 Οχι ροζ και ο Φλωρινιωτης να εβγαινε και να τραγουδουσε την φιρμα I wouldn't mind rofl Γαζωμα κανονικο.. 👏 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, nvidiafan είπε Thanks d4y! Ειναι οι gskill 7200c34, ομορφο το gunmetal χρωμα της αλλα αφου παιζει ετσι τις μνημες και ροζ να ηταν θα μου εκανε 😆 Τι νουμερα χτυπαγες με 690? Την apex ειχες? Ειμαι με το χερι στη σκανδαλη για 7600 κιτακι αλλα ειναι λιγο ρισκο αν θα τα τρέξει η unisex. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα