Herald Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε η αληθεια ειναι οτι το cb ζοριζει πολυ τα cpu αυτα, σε gaming τι temps εχεις? Είδες το cooler του? Έχει το ΚΤΗΝΟΣ, δεν δικαιολογούνται τέτοια temps στα 210w
akoinonitos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Herald είπε Είδες το cooler του? Έχει το ΚΤΗΝΟΣ, δεν δικαιολογούνται τέτοια temps στα 210w και εγω με aio 280 μετα απο gaming που ετρεξα Cb με ζεσταμενο νερο τοσο ειχα στα ιδια περιπου watt, αν ειναι κρυο το νερο μεσα ειμαι καπου στου 77
Herald Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε και εγω με aio 280 μετα απο gaming που ετρεξα Cb με ζεσταμενο νερο τοσο ειχα στα ιδια περιπου watt, αν ειναι κρυο το νερο μεσα ειμαι καπου στου 77 Στα 210w αυτά? Το 77 normal μου φαίνεται, οι 90αρες είναι περίεργες. Τι ambient έχεις;
akoinonitos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, Herald είπε Στα 210w αυτά? Το 77 normal μου φαίνεται, οι 90αρες είναι περίεργες. Τι ambient έχεις; ε καπου 21 βαθμους ,αλλα εχω και μικρο κουτι εγω και ο αερας που θα τραβηξει η aio δεν θα ειναι και πολυ κρυος Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από akoinonitos 1
akoinonitos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, sjtak είπε βλαμμένο ilm κοιτα πως στραβωνει το Ihs ,εγω παρηγγειλα contact frame Στα ιδια watt με το παιδι 1
Razor333 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Herald είπε Οποτε με στοκ 5.5 all core εισαι? Το προβλημα μου με την cache στον 12900 ειναι οτι μετα τα 4.2 ghz αγνοει το voltage που δίνω στο cpu και παει με το δικο της vf curve. Δηλαδη για cache στα 4.4 και με το cpu voltage στο 1.15 η μητρική θα δωσει 1.25 γιατι τα ζητάει η cache. 5.5/4.6/4.6 είναι το stock σε games και σε full load αν το αφήσεις unlimited. Τα νούμερα είναι τα παρακάτω unlimited/250w Spoiler Μετά manual 55/43/46 με όσο το δυνατόν πιο μαζεμένη τάση να βγάζει cb23, σε unlimited και 250w, όπου είδη φαίνεται το hit που έλεγα με το 250w limit Spoiler Και τέλος ένα extreme παράδειγμα που φαίνεται ξεκάθαρα το πρόβλημα με το limit στα 250w 57/46/50 unlimited/250w limited Spoiler 1
Herald Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, akoinonitos είπε βλαμμένο ilm κοιτα πως στραβωνει το Ihs ,εγω παρηγγειλα contact frame Στα ιδια watt με το παιδι Βασικά εσύ λογικό να έχεις παραπάνω θερμοκρασίες γιατί έχεις λιγότερα cores στα ίδια watts. Εδώ ο σακάτης μου Spoiler 9 λεπτά πριν, Razor333 είπε 5.5/4.6/4.6 είναι το stock σε games και σε full load αν το αφήσεις unlimited. Τα νούμερα είναι τα παρακάτω unlimited/250w Απόκρυψη περιεχομένων Μετά manual 55/43/46 με όσο το δυνατόν πιο μαζεμένη τάση να βγάζει cb23, σε unlimited και 250w, όπου είδη φαίνεται το hit που έλεγα με το 250w limit Απόκρυψη περιεχομένων Και τέλος ένα extreme παράδειγμα που φαίνεται ξεκάθαρα το πρόβλημα με το limit στα 250w 57/46/50 unlimited/250w limited Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Κάτσε ρε τα ecores 4.3 δεν είναι στοκ? Αν κατάλαβα καλά, το 3ο προφιλ είναι το ιδανικό, απλά αντί για power limits εγώ θα έβαζα temp limit στους 85-90c ξερώ γώ. Το power limit δεν μαρέσει γιατί κάποιες εφαρμογές μπορεί να ζητάνε ίδιο ρεύμα αλλά να ανεβάζουν πολύ παραπάνω τα temps. ΠΧ. ycruncher και prime95 θα έχεις πολύ πιο υψηλές θερμοκρασίες από ότι σε CBR23 στα ίδια watt. Παραπάνω UV δεν σηκώνει? Περίεργο μου φαίνεται, στον δικό μου από το 1.28 που δίνει στοκ έχω πέσει στο 1.11 1
Razor333 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, Herald είπε Βασικά εσύ λογικό να έχεις παραπάνω θερμοκρασίες γιατί έχεις λιγότερα cores στα ίδια watts. Εδώ ο σακάτης μου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Κάτσε ρε τα ecores 4.3 δεν είναι στοκ? Αν κατάλαβα καλά, το 3ο προφιλ είναι το ιδανικό, απλά αντί για power limits εγώ θα έβαζα temp limit στους 85-90c ξερώ γώ. Το power limit δεν μαρέσει γιατί κάποιες εφαρμογές μπορεί να ζητάνε ίδιο ρεύμα αλλά να ανεβάζουν πολύ παραπάνω τα temps. ΠΧ. ycruncher και prime95 θα έχεις πολύ πιο υψηλές θερμοκρασίες από ότι σε CBR23 στα ίδια watt. Παραπάνω UV δεν σηκώνει? Περίεργο μου φαίνεται, στον δικό μου από το 1.28 που δίνει στοκ έχω πέσει στο 1.11 Ναι σωστά 4.3 είναι, έγραψα δύο φορές 4.6 που είναι το stock ring. Θα το δοκιμάσω και το temp limit να δω πως αντιδράει και θα ανεβάσω. Σε games οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές πάντως και στα 5.7 ακόμα. Το δικό μου sample δεν κατεβάζει ιδιαίτερα τάση, ο 12900Κ όντως έπαιρνε καλύτερο uv, σε φάση να καις στα 5.2/4.1 τα ίδια με stock 4.9/3.6. 1
Herald Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Razor333 είπε Ναι σωστά 4.3 είναι, έγραψα δύο φορές 4.6 που είναι το stock ring. Θα το δοκιμάσω και το temp limit να δω πως αντιδράει και θα ανεβάσω. Σε games οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές πάντως και στα 5.7 ακόμα. Το δικό μου sample δεν κατεβάζει ιδιαίτερα τάση, ο 12900Κ όντως έπαιρνε καλύτερο uv, σε φάση να καις στα 5.2/4.1 τα ίδια με stock 4.9/3.6. Οκ, και αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα με το να πας 5.7 all core μόνο για games είναι ότι δεν μπορείς να το στρεσάρις για να βρείς stability ε? Ξενέρωσα λίγο Ίσως περιμένω κανά ks 1
akoinonitos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι τα τσιπακια ειναι τεζαρισμενα για real stabilty δλδ αν κλοκαρεις παραπανω απο το max boost τους η θα ανεβασεις ταση πολυ και θα την τρως απο θερμοκρασιες η θα πατησεις κανα prime small και θα πας για τσαγαλα. Σε gaming δεν εχω παρατηρησει καμια ασταθεια ωστοσο. Για εμενα τον καλυτερο ειναι stock ρολογια και undervolt. Εκει ουτε σκαει ουτε τπτ. Βεβαια εμενα η μητιρκη μου δεν ειναι και για πολλα. Παντως δεν βρισκω λογο να κλοκαρει κανεις 13900k. Eχει πολυ καλα ρολογια out of the box και στο gaming τι θα σου δωσουν 200mhz παραπανω νομιζεις Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από akoinonitos 6
Razor333 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Herald είπε Οκ, και αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα με το να πας 5.7 all core μόνο για games είναι ότι δεν μπορείς να το στρεσάρις για να βρείς stability ε? Ξενέρωσα λίγο Ίσως περιμένω κανά ks Ε και εγώ έτσι έλεγα από αυτά που είδα στον 12900Κ, λέω 5.5 base ευκολάκι με uv δεν θα καίει τίποτα, αλλά δεν παίζει, είναι πιο πιεσμένος stock από τον 12900Κ. Για base +2 (5.7) θέλει τάση και καίει υπερβολικό ρεύμα για να είναι viable σε mtp, εκτός και αν πέσεις σε κομματάρα ξέρω γω ή πας σε delid και κάτι extreme σε ψύξη, direct die, που και αυτό προϋποθέτει ότι έχεις και ψυγεία από πίσω να μπορούν να κρατάνε χαμηλά το νερό. Κοινώς, απλά τον αφήνεις stock με 250w limit, το μόνο καλό είναι στα 250w είναι πιο easy από τον 12900Κ, οπότε θεωρώ με την u12a, δεν θα έχεις θέμα. Δοκίμασα και το thermal limit στους 90c, καλύτερα, αλλά πάλι έχει hit στο mtp. Spoiler
sjtak Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Επειδή είχα παραγγείλει και μια mx-4 να υπάρχει καλού κακού, να ξαναβάλω την tf7 που είχε στο κουτί της η thermalright ή να δοκιμάσω την mx-4; Άμα παραγγείλω να βάλω ένα frame πόσο περίπου θα πέσουν οι θερμοκρασίες; Παιχνίδια δεν πρόλαβα να δοκιμάσω τίποτα απαιτητικό ακόμα, λίγο path of exile που έπαιξα οι θερμοκρασίες έπαιζαν στους 60-65. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από sjtak
akoinonitos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, sjtak είπε Επειδή είχα παραγγείλει και μια mx-4 να υπάρχει καλού κακού, να ξαναβάλω την tf7 που είχε στο κουτί της η thermalright ή να δοκιμάσω την mx-4; Άμα παραγγείλω να βάλω ένα frame πόσο περίπου θα πέσουν οι θερμοκρασίες; Παιχνίδια δεν πρόλαβα να δοκιμάσω τίποτα απαιτητικό ακόμα, λίγο path of exile που έπαιξα οι θερμοκρασίες έπαιζαν στους 60-65. θεωρητικα στα χαρτια η tf7 ειναι καλυτερη ,εχει μεγαλυτερη αγωγιμοτητα ,τωρα για το contact frame αν θες περιμενε να σου πω αν ειδα καποια διαφορα αξια λογου ,λογικα μεσα στις επομενες μερες θα το εχω Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από akoinonitos 1
Herald Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 40 λεπτά πριν, akoinonitos είπε η θα πατησεις κανα prime small και θα πας για τσαγαλα. Με το OC profile που έχω στα 5.4 / 4.4 cache / 4 ecores αμά πατήσω κατά λάθος prime small θα ανοίξει αυτόματα ticket για RMA. Παίζω μόνιμα και με unlimited limits οπότε καταλαβαίνεις, θα πάει 400w μέχρι να νιώσει και να τον κόψει το thermal throttle.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα