Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

43 λεπτά πριν, BabisTs είπε

https://videocardz.com/newz/official-intel-raptor-lake-specifications-leaked-core-i9-13900k-with-24-cores-up-to-5-8-ghz-and-253w-boost-power

ίδιο maximum turbo στα 253w για i7 & i9.....τρελό binarisma ο i9 φαίνεται.....

Δεν νομίζω, απλά θα τρέχει πιο χαμηλά ρολόγια σε all core workloads.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, BabisTs είπε

δεν το νομίζω....στην πλειονότητα των chip των i9 θα παίζει καλύτερο bin ,οπότε λιγότερο ρεύμα θα θέλουν τα p cores...

Καλυτερο bin θα έχει σίγουρα, αλλα τοσο καλύτερο ώστε να κραταει υψηλοτερα ρολογια σε all core? Ουσιαστικά τα 16 e cores ζητανε χοντρικά 80-90w, και άρα τα 8 ecores του i7 γυρω στα 40 - 45. Αει να δουμε. 

Έλεγα να περιμένω για meteorlake αλλα μαλλον θα χτυπήσω και εγω 900k πακέτο με adie 😎

Επεξ/σία από Herald

σκέψου ότι οι 12900Κ θα κλοκάρουν σίγουρα καλύτερα από τους 13700Κ.....spotted...θυμήσου 9900Κ με 10700Κ....κλασσική κίνηση της ιντέλας

• Like 1

1 ώρα πριν, BabisTs είπε

σκέψου ότι οι 12900Κ θα κλοκάρουν σίγουρα καλύτερα από τους 13700Κ.....spotted...θυμήσου 9900Κ με 10700Κ....κλασσική κίνηση της ιντέλας

O 13700K νομίζω έχει 5.1GHz all core turbo και default να τον αφήσεις θα είναι ταχύτερος από 12900Κ OC σε gaming.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, hln3 είπε

Από θέμα επιδόσεων, σε gaming κ αλλού αξίζει να πας ddr5 σε 5600 ή και με ddr4 στα 3600 εισαι οκ; Για 13900 παντα

Περίμενε μερικές μέρες για τα review

Επεξ/σία από Aten-Ra

11 ώρες πριν, hln3 είπε

Από θέμα επιδόσεων, σε gaming κ αλλού αξίζει να πας ddr5 σε 5600 ή και με ddr4 στα 3600 εισαι οκ; Για 13900 παντα

Αν είσαι από αυτούς που αλλάζουν κάθε χρόνο και έχεις ήδη ddr4, ε κράτα τες. Αν αναβαθμίζεις τώρα με προοπτική να το κρατήσεις 3-4-5 χρόνια, καρφί ddr5. 

Πιστευω DDR4 4000 CL16 τις τερματίζεις σε συνδυασμό με δυνατές CPU σε gaming. Δεν υπαρχει upgrade path.

DDR5 εχει αρκετο δρομο για ταβανι

29 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Alder lake πυρήνες από 13600 ( NON K/F δηλαδή ) και κάτω

https://videocardz.com/newz/intel-confirms-core-i5-13600-cpu-and-below-are-based-on-alder-lake-die

Αφού λέει από τους i5 και επάνω θα έχουν μεγαλύτερη L2/3 cache άρα μόνο ο i3 13100 θα είναι ADL.

1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Alder lake πυρήνες από 13600 ( NON K/F δηλαδή ) και κάτω

https://videocardz.com/newz/intel-confirms-core-i5-13600-cpu-and-below-are-based-on-alder-lake-die

Οικονομία 🤣

53 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

image.png

Εγώ εδώ βλέπω να λέει ότι από i5 και επάνω (i5 desktop processors and above) ότι θα έχουν INCREASED  L2 και L3 cache. Που είδε αυτός ότι οι non K δεν θα έχουν μεγαλύτερη L2/L3 Cache άρα θα είναι ADL και όχι RPL ??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Εγώ εδώ βλέπω να λέει ότι από i5 και επάνω (i5 desktop processors and above) ότι θα έχουν INCREASED  L2 και L3 cache. Που είδε αυτός ότι οι non K δεν θα έχουν μεγαλύτερη L2/L3 Cache άρα θα είναι ADL και όχι RPL ??

increased L2, i5K and above.

13600K , 20 MB

13600, 11,5 MB

Επεξ/σία από NT1G

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...