Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, malakudi είπε

Τι assign λες δε καταλαβαίνω. Εγώ ξέρω ότι και τα 10 VM τρέχουν μια χαρά. Δε κάνω static allocation. Αυτά είναι για όταν πουλάς εγγυημένα resources σε vps. Δε μου χρειάζεται εμένα static allocation. Όλα τα VM δουλεύουν άψογα. 

Πολύ καλύτερο να έχεις 16 real cores ακόμα κι αν οι μισοί είναι πιο αργοί από το να έχεις 12 cores.

Μόνο του κάνει assign πυρήνες σε κάθε VM, όταν δεν έχει ελευθέρους πυρήνες να κάνει assign τότε περιμένει να τελειώσει κάποιος πυρήνας την εργασία που τρέχει και κάνει Core assign αυτόν τον πυρήνα σε κάποιο άλλο VM που είναι ελεύθερο. Όπως κάνει context switching είναι αλλά εδώ κάνει assign όλο τον πυρήνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

32 λεπτά πριν, Herald είπε

Με hyper V νομίζω διαλέγεις, με vmware σίγουρα όχι στο launch (το 2021), σήμερα δεν ξέρω. Αλλά σε επιδόσεις σίγουρα είναι πάνω τα Intel.

Προσωπικά θα προτιμούσα μόνο τον 7950x (έναντι του 13900k) από amd αν με ενδιεφέραν τα vms, στις υπόλοιπες κατηγορίες δεν υπάρχει συναγωνισμός.

Τώρα βέβαια δεν ξέρω τι και πόσα vms θέλει να τρέξει ο φίλος σου. 

Παραδειγμα εδωσα ρε δεν εχω κανενα φιλο που να θελει vm :lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Μόνο του κάνει assign πυρήνες σε κάθε VM, όταν δεν έχει ελευθέρους πυρήνες να κάνει assign τότε περιμένει να τελειώσει κάποιος πυρήνας την εργασία που τρέχει και κάνει Core assign αυτόν τον πυρήνα σε κάποιο άλλο VM που είναι ελεύθερο. Όπως κάνει context switching είναι αλλά εδώ κάνει assign όλο τον πυρήνα.

Ποιο κάνει assign;

Δεν είναι ανάγκη να έχεις 1:1 vcpu - cpu core assignment. Μπορείς να έχεις 10 vm με 1 vcpu το καθένα, 10 total vcpu, σε 12 hyperthreaded πυρήνες (6 physical). Το λειτουργικό ΔΕ θα κάνει context switching. Απλώς θα έχεις 2 threads που το ένα θα παγώνει το άλλο στιγμιαία επειδή βασίζονται στο ίδιο physical core. Αλλά αυτό είναι πολύ πιο γρήγορο και πολύ λιγότερο δαπανηρό από το να έκανε context switching το OS. Αυτό είναι και το πλεονέκτημα του HT άλλωστε. Γεμίζεις τα pipelines στο μέγιστο δυνατό με 2 execution paths.

Επεξ/σία από malakudi

Για VMs νομίζω καλύτερα ο 5900Χ, τον φορτώνεις και με φθηνότερη ddr4.
Τώρα για ποιο λόγο να τρέχει κάποιος ένα κάρο VM, διαβάζω συνέχεια και εδώ στο φόρουμ αλλά τι τα θέλετε τόσα VM; :P

22 λεπτά πριν, malakudi είπε

Ποιο κάνει assign;

Δεν είναι ανάγκη να έχεις 1:1 vcpu - cpu core assignment. Μπορείς να έχεις 10 vm με 1 vcpu το καθένα, 10 total vcpu, σε 12 hyperthreaded πυρήνες (6 physical). Το λειτουργικό ΔΕ θα κάνει context switching. Απλώς θα έχεις 2 threads που το ένα θα παγώνει το άλλο στιγμιαία επειδή βασίζονται στο ίδιο physical core. Αλλά αυτό είναι πολύ πιο γρήγορο και πολύ λιγότερο δαπανηρό από το να έκανε context switching το OS. Αυτό είναι και το πλεονέκτημα του HT άλλωστε. Γεμίζεις τα pipelines στο μέγιστο δυνατό με 2 execution paths.

Ερώτηση, μπορείς να κάνεις assign μέσα σε ένα VM πάνω από 6 cores με τον i5 10400 ???

20 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Ερώτηση, μπορείς να κάνεις assign μέσα σε ένα VM πάνω από 6 cores με τον i5 10400 ???

Ναι, κανονικά. Μέχρι 12 vcpu με τον "wizard" του proxmox, manually μπορείς να τρέξεις το qemu και με περισσότερα.

5 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Για vms αν πρεπει να κλεισεις τα ecores σιγουρα θα ειναι καλυτερα με  7900x , απο την αλλη δεν ξερω αν η διαφορα των χρηματων που θα δωσεις αξιζει την διαφορα στην αποδοση 

Δεν θα βγει κάποιο upgrade στο VMware workstation ώστε να δουλεύει σωστά? 

2 λεπτά πριν, ultraxmode είπε

Δεν θα βγει κάποιο upgrade στο VMware workstation ώστε να δουλεύει σωστά? 

Λογικα κατι θα κανουν. Μονο σε windows 11 εμφανιζεται αυτη η παρενεργεια λογω scheduler. Βαζεις performance power plan στα win και επιλεγει μονο στα P cores

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια περί virtualization. Θα τρέξω αρκετούς Windows servers (και όχι μόνο) για διάφορα certs.

Απλα κάπου διάβασα οτι υπάρχει θεματακι με τον 13700k και επειδή είναι αρκετά μεγάλο το ποσό θέλω να το σιγουρεψω ότι θα μπορώ να ανεβάζω έως και 10 πχ servers/clients.

Ευχαριστώ πολύ! 

Εγώ από αυτά που έχω ακούσει από γνωστούς μου δε θα πήγαινα σε cpu με ecores για virtualization machines. Βέβαια εξαρτάται τι κάνει ο καθένας, αλλά δεν αξίζουν τόσα ξενύχτια για fiddling.

• Like 1

Μια απλή απορία έχω...ας υποθέσουμε ότι αγοράζω τον i5 13xxx και τον βάζω όμορφα και ωραία σε μια μητρική και με μια νορμαλ αερόψυξη..(20-30€)...τι θερμοκρασίες θα δω...δλδ αν τον ζορίσω θα μου μείνει στο χέρι ή θα κάνει throttling..

Παρεπιμπτόντως ....τα διάφορα "ομορφα" με το VirtualBox...μην πολυ αγχώνεστε...ΝΑΙ καλό - χρυσό,τζαμπε αλλά έχει "θέματα'...1 drag drop της προκοπής δεν κάνει...περιμένετε να δει ποιος πυρήνας είναι τι

15 ώρες πριν, hln3 είπε

Για VMs νομίζω καλύτερα ο 5900Χ, τον φορτώνεις και με φθηνότερη ddr4.
Τώρα για ποιο λόγο να τρέχει κάποιος ένα κάρο VM, διαβάζω συνέχεια και εδώ στο φόρουμ αλλά τι τα θέλετε τόσα VM; :P

Δεν το ήξερες; Οι περισσότεροι δουλεύουν στη NASA και πρέπει να τρέχουν ένα κάρο VM ταυτόχρονα. Στο τέλος βέβαια καταλήγουν να τρέχουν Cyberpunk 2077.

Είναι και αυτό σαν κάτι γελοία θέματα που βλέπω να δημιουργούνται στο φόρουμ του στυλ "Τι PC για προγραμματισμό" λες και ο άλλος θα τρέξει εξομοίωση εκτόξευσης πυραύλου για εξερεύνηση του πλανήτη Άρη. Στο τέλος καταλήγει να παίζει... DOOM...😂

• Like 1
  • Thanks 1

36 λεπτά πριν, masteripper είπε

Μια απλή απορία έχω...ας υποθέσουμε ότι αγοράζω τον i5 13xxx και τον βάζω όμορφα και ωραία σε μια μητρική και με μια νορμαλ αερόψυξη..(20-30€)...τι θερμοκρασίες θα δω...δλδ αν τον ζορίσω θα μου μείνει στο χέρι ή θα κάνει throttling..

Παρεπιμπτόντως ....τα διάφορα "ομορφα" με το VirtualBox...μην πολυ αγχώνεστε...ΝΑΙ καλό - χρυσό,τζαμπε αλλά έχει "θέματα'...1 drag drop της προκοπής δεν κάνει...περιμένετε να δει ποιος πυρήνας είναι τι

παίζεις με το power limit του επεξεργαστή, τώρα δεν ξέρω ποιος θα σπαταλούσε 400 ευρώ για τσιπακι και θα έβαζε 20 ευρώ αεροψυξη, προσωπικά το θεωρώ ανέκδοτο.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...