Προς το περιεχόμενο

Intel 13th +14th Gen Core, Raptor-Lake & Z790 (2022) [LGA1700]

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Νταξει αυτος που το εγραψε αυτο το αρθρο πρεπει να ειναι λιγο γκασμας

Και ψαχνομουν να αλλάξω την Msi Edge.....🤣

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 29/10/2022 στις 10:39 ΜΜ, kogos είπε

Τον 12700k τον χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά για VMs (baremetal), code development και λίγο graphic design (illustrator, Photoshop, XD, κλπ).

Ποιο hypervisor δουλεύεις? Με τα VMs και το assignment p/e cores τι γίνεται?

• Like 1

Καλησπέρα σε όλους. Τις επόμενες ημέρες παραλαμβάνω τον 13900Κ, μαζί με Aorus Master Z790, Kingston Fury 2x16 στα 6400 και υδρόψυξη Corsair H150. Με αυτά που διαβάζω εδώ, έχω ανησυχήσει με τις καταναλώσεις και τις θερμοκρασίες. Επίσης δεν έχω καταλάβει 100% τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο bios. Ευελπιστώ στις συμβουλές εμπειρότερων😊.

• Like 2

1 ώρα πριν, gorath είπε

Καλησπέρα σε όλους. Τις επόμενες ημέρες παραλαμβάνω τον 13900Κ, μαζί με Aorus Master Z790, Kingston Fury 2x16 στα 6400 και υδρόψυξη Corsair H150. Με αυτά που διαβάζω εδώ, έχω ανησυχήσει με τις καταναλώσεις και τις θερμοκρασίες. Επίσης δεν έχω καταλάβει 100% τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο bios. Ευελπιστώ στις συμβουλές εμπειρότερων😊.

Με το καλό να τα εχεις στα χέρια σου και μην ανησυχείς...να καταλήξεις χειρότερα από τους τρανούς reviewers των ιντεργουεμπ δύσκολα :)

PL1=125 PL2=253

PL1=125 PL2=241

PL1=241 PL2=241

PL1=253 PL2=253

Αν έχεις ψύξη με πνευμόνι PL = 4096

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/9/2022 στις 8:26 ΠΜ, Parapas είπε

Σε αυτό έχεις ένα δίκιο για το συγκεκριμένο κατάστημα αλλά πιο πολύ ενδεικτικά το έστειλα σαν πρώτη εικόνα του που θα κυμανθούν οι τιμες με λίγο πιο φυσιολογικό ΦΠΑ. Εγώ Γερμανία μένω έτσι και αλλιώς όποτε δεν έχω τα ίδια μεταφορικά αλλά το caseking το είχε ξεφτιλίσει με το θέμα αυτό για Ελλάδα από τότε με τις RTX 3XXX που τις έπαιρναν με το κιλό. 

Στις 6/10/2022 στις 9:04 ΠΜ, Herald είπε

Aπλά ενημέρωση, καλύτερα προτιμήστε το alternatede. Χρεώνει 16€ μεταφορικά με UPS!! Το caseking ζητάει 32€ με DHL. 

με UPS ειναι 29,99€ μέχρι 5 κιλά. :D

ομως δεν βρηκα πουθενά πως γινεται αγορά με τιμολόγιο απο caseking..

μια δοκιμαστική που εκανα δεν ειχε κανένα πεδίο για τιμολογιο και χρέωνε κανονικά VAT ακομα και με πληρωμή μέσω του amazon Business account..

Επεξ/σία από prefuse

18 ώρες πριν, morehp είπε

Με το καλό να τα εχεις στα χέρια σου και μην ανησυχείς...να καταλήξεις χειρότερα από τους τρανούς reviewers των ιντεργουεμπ δύσκολα :)

PL1=125 PL2=253

PL1=125 PL2=241

PL1=241 PL2=241

PL1=253 PL2=253

Αν έχεις ψύξη με πνευμόνι PL = 4096

Σε ευχαριστώ πολύ. Για όποιες απορίες έχω θα επανέλθω. 👍

Εγώ δεν έχω καταλάβει. Θέλω να αναβαθμίσω και έχω καταλήξει στον 13700κ γιατί από όσα διάβαζα αξίζει έναντι των νέων amd αλλά με αυτά που διαβάζω έχω μπερδευτεί. Δεν βάζεις την cpu και ξεκινάς να δουλεύεις το pc πρέπει να ρυθμίσεις τπτ για να λειτουργούν όλα όπως πρέπει? Άλλοι λένε οι amdειναο καλύτεροι έχω χαθεί.... Εγω video editing κάνω και gaming τι θα έπρεπε να επιλέξω? 

1 ώρα πριν, TrObAs είπε

Εγώ δεν έχω καταλάβει. Θέλω να αναβαθμίσω και έχω καταλήξει στον 13700κ γιατί από όσα διάβαζα αξίζει έναντι των νέων amd αλλά με αυτά που διαβάζω έχω μπερδευτεί. Δεν βάζεις την cpu και ξεκινάς να δουλεύεις το pc πρέπει να ρυθμίσεις τπτ για να λειτουργούν όλα όπως πρέπει? Άλλοι λένε οι amdειναο καλύτεροι έχω χαθεί.... Εγω video editing κάνω και gaming τι θα έπρεπε να επιλέξω? 

Για video editing έχει προβάδισμα ο 13700k και λόγω igpu αλλά και λόγω ισχύος σε productivity σε σχέση με τον 7700x.

Έναν 7700x που ειναι διαμαντάκι και αυτός, ότι χρήση και να του κάνεις και σου δίνει από την πλευρά του τη δυνατότητα να έχεις ένα μονοπάτι για αναβάθμιση ορθάνοιχτο για τα επόμενα χρόνια χωρίς να χρειαστεί αλλαγή μητρικής.

Νομίζω ότι ότι και να επιλέξεις δεν έχεις να χάσεις τίποτα, απλά η καλύτερη cpu αυτή τη στιγμή από τις δύο είναι η ο 13700k.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...