cthulhucarbide Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Λοιπόν, έχω 2 ηχεία με τα χαρακτηριστικά που βλέπετε στις φωτογραφίες: 1. Spoiler Στην μέση έχει τρύπα γιατί λείπει το tweeter 2. Spoiler Το πρόβλημα είναι ότι τα tweeter έχουν σκάσει και δεν μπορώ να βρω με τίποτα ανταλλακτικό. Εδώ οι φωτογραφίες: 3. Spoiler 4. Spoiler Εδώ η μεμβράνη/διάφραγμα που έχει σκάσει 5. Spoiler Όπως βλέπετε εδώ ο μαγνήτης είναι διαφορετικό κομμάτι από αυτό που φέρει την μεμβράνη, σε περίπτωση που θα μπορούσε να βρεθεί μόνο αυτή. Έχετε γενικά όμως κάποια ιδέα που αν θα μπορούσα να βρω ίδιο ανταλλακτικό? Σε μια όχι μικρή αναζήτηση σε σάιτ και εσωτερικού και εξωτερικού, δεν έχω βρει τίποτα. Εννοείται δεν ψάχνω να βρω ολόιδιο αυθεντικό, αλλά μιας οποιασδήποτε μάρκας, αρκεί να έχει ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά και σχήμα ώστε να μπορεί να κουμπώσει και να γίνει απλή αντικατάσταση. Σαν μια δεύτερη σκέψη υπάρχει το να βρεθεί ένα άλλο tweeter που δεν θα είναι ίδιο αλλά θα χωρέσει στο ηχείο με μπόλικη ξυλογλυπτική. Αυτό όμως δεν θα ήταν πολύ καλό διότι αφενός μπορεί να αλλάξουν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του κουτιού και άρα ο ήχος, και κατα δεύτερον διότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να μπει κάτι μεγαλύτερο χωρίς να ακουμπάει σε άλλα στοιχεία του ηχείου. Εκτός αν είναι πιο μεγάλο κατά μόνο 1-2 χιλιοστά πχ, που τότε ίσως κάτι γίνει. Εδώ το σημείο που φωλιάζει: 6. Spoiler Και εδώ οι ακριβείς διαστάσεις που θέλουμε: 7. Spoiler Σε αυτό το περίεργο οβάλ με γωνίες σχήμα η μεγάλη πλευρά είναι 90 και η μικρή 80 χιλιοστά 8. Spoiler Διάμετρος μαγνήτη 55 χιλιοστά Έχει κανείς λοιπόν κάποια ιδέα που μπορώ να βρω ίδιο (και αν όχι ίδιο όσο πιο παραπλήσιο γίνεται) ανταλλακτικό? Επίσης δεν ξέρω αν είναι τεχνικά εφικτό, να γίνει αντικατάσταση μόνο του διαφράγματος καθεαυτού, το οποίο είναι τιτανίου μία ίντσας. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2022 από cthulhucarbide
korakios Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε Το πρόβλημα είναι ότι τα tweeter έχουν σκάσει και δεν μπορώ να βρω με τίποτα ανταλλακτικό. στείλε στην m-audio και ζήτα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τουίτερ
cthulhucarbide Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Στις 31/7/2022 στις 7:24 ΜΜ, korakios είπε στείλε στην m-audio και ζήτα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τουίτερ Να ζητήσω τα τεχνικά χαρακτηριστικά ή να ρωτήσω αν έχουν ανταλλακτικό? Το δεύτερο το έκανα αλλά πολύ αμφιβάλλω αν θα υπάρχει κάτι γιατί είναι παλιό το μοντέλο. Δυστυχώς μετά από αναζήτηση είδα σε τουλάχιστον 4 ξένα φόρουμς να ψάχνει πολύς κόσμος το συγκεκριμένο ανταλλακτικό τα τελευταία 10 χρόνια αλλά χωρίς επιτυχία, οπότε και γω δεν ψάχνω το ίδιο το αυθεντικό αλλά ένα που να ταιριάζει
korakios Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Να ζητήσω τα τεχνικά χαρακτηριστικά ή να ρωτήσω αν έχουν ανταλλακτικό? Το δεύτερο το έκανα αλλά πολύ αμφιβάλλω αν θα υπάρχει κάτι γιατί είναι παλιό το μοντέλο. Δυστυχώς μετά από αναζήτηση είδα σε τουλάχιστον 4 ξένα φόρουμς να ψάχνει πολύς κόσμος το συγκεκριμένο ανταλλακτικό τα τελευταία 10 χρόνια αλλά χωρίς επιτυχία, οπότε και γω δεν ψάχνω το ίδιο το αυθεντικό αλλά ένα που να ταιριάζει το 1ο , απλά να δεις χαρακτηριστικά (απόκριση ευαισθησία , την αντίσταση τη γράφει) και μετά ότι ταιριάζει χλωμό να βρεις καινούριο μαμά 1
tasvar Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Εμένα μου μοιάζει για audax. Ίσως βρεις ανταλλακτικό μόνο το διάφραγμα. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Στις 2/8/2022 στις 9:47 ΜΜ, korakios είπε το 1ο , απλά να δεις χαρακτηριστικά (απόκριση ευαισθησία , την αντίσταση τη γράφει) και μετά ότι ταιριάζει χλωμό να βρεις καινούριο μαμά Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να ξέρω για να βρω το ίδιο? 1. Αντίσταση 2. Απόκριση 3. Ευαισθησία 4. ? 22 ώρες πριν, tasvar είπε Εμένα μου μοιάζει για audax. Ίσως βρεις ανταλλακτικό μόνο το διάφραγμα. Καμιά ιδέα που να ψάξω για σκέτα διαφράγματα? Υπάρχει μήπως κάποιο μεγάλο μαγαζί στην Αθήνα που να έχει μια μεγάλη ποικιλία με δεκάδες tweeter ώστε να πάω από κοντά και να βρω παρόμοιο με λίγη τύχη?
tasvar Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) https://www.vrisko.gr/details/1e_10d40a70j61a46c352d_573047j_i https://www.metroaudiosystems.gr/el/ Και ο Πανταζοπουλος αν θυμάμαι καλά. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2022 από tasvar 2
cthulhucarbide Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δυσκολεύομαι να βρω ίδιο διάφραγμα. Απότι βλέπω ψάχνοντας είναι σχετικά ασυνήθιστη διάσταση γιατί είναι μικρό. Αν βάλω ένα που αντί για 4 Ohm είναι 8 Ohm θα είναι κακό? Ένας ηλεκτρονικός μου είπε ότι αυτή η αλλαγή δεν θα πειράζει και το όποιο "κακό" θα είναι αμελητέο, αλλά εγώ δεν έχω τις γνώσεις να το κρίνω αυτό. Είναι όντως έτσι?
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Στις 23/8/2022 στις 3:07 ΠΜ, cthulhucarbide είπε Δυσκολεύομαι να βρω ίδιο διάφραγμα. Και να βρεις ίδιο διάφραγμα, μόνος σου θα το αλλάξεις; Δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά. Δώστα ή στείλτα στο Θανάση τον Πανταζόπουλο να στα αλλάξει. Εκείνος θα διαλέξει και ποιο διάφραγμα χρειάζονται. Στις 23/8/2022 στις 3:07 ΠΜ, cthulhucarbide είπε Απότι βλέπω ψάχνοντας είναι σχετικά ασυνήθιστη διάσταση γιατί είναι μικρό. Tweeter θόλου μιας ίντσας είναι. Η πιο συνηθησμένη διάσταση για tweeter θόλου. Λέγοντας μικρό και ασυνήθιστη διάσταση μάλλον εννοείς τον κυματοδηγό του. Ναι, τέτοιο κυματοδηγό δε θα βρεις. Τον κρατάς και πας να σου αλλάξουν είτε μόνο το διάφραγμα, είτε διάφραγμα+μαγνήτη. Ότι αποφασίσει ο μάστορας ότι είναι καλύτερο. Στις 23/8/2022 στις 3:07 ΠΜ, cthulhucarbide είπε Αν βάλω ένα που αντί για 4 Ohm είναι 8 Ohm θα είναι κακό? Ένας ηλεκτρονικός μου είπε ότι αυτή η αλλαγή δεν θα πειράζει και το όποιο "κακό" θα είναι αμελητέο, αλλά εγώ δεν έχω τις γνώσεις να το κρίνω αυτό. Είναι όντως έτσι? Καλά τώρα δε μιλάς σοβαρά. Ποιος "ηλεκτρονικός" είπε τέτοια μαλακία; Θα τα έχεις σκίσει τα καινούργια σου ανταλλακτικά μέσα σε ένα τέταρτο. Το ίδιο crossover που κρόσαρε τα 4ωμα στα 2.5KHz, τα 8ωμα θα τα κροσάρει στα 1.25KHz, με αποτέλεσμα να παλινδρομούν πολλές φορές περισσότερο και να χαλάσουν αμέσως, με το που θα δυναμώσεις λίγο να τα ακούσεις καλύτερα. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Και να βρεις ίδιο διάφραγμα, μόνος σου θα το αλλάξεις; Δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά. Δώστα ή στείλτα στο Θανάση τον Πανταζόπουλο να στα αλλάξει. Εκείνος θα διαλέξει και ποιο διάφραγμα χρειάζονται. Όχι μόνος μου. Μίλησα με τον Πανταζόπουλο και θα τα αλλάξει αυτός. Απλά μου είπε ότι έχει μόνο πάνινα διαφράγματα οπότε ψάχνω διαδικτυακά να βρω ίδιο διάφραγμα από τιτάνιο ώστε να του τα πάω να μου τα αλλάξει 12 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Tweeter θόλου μιας ίντσας είναι. Η πιο συνηθησμένη διάσταση για tweeter θόλου. Λέγοντας μικρό και ασυνήθιστη διάσταση μάλλον εννοείς τον κυματοδηγό του. Ναι, τέτοιο κυματοδηγό δε θα βρεις. Τον κρατάς και πας να σου αλλάξουν είτε μόνο το διάφραγμα, είτε διάφραγμα+μαγνήτη. Ότι αποφασίσει ο μάστορας ότι είναι καλύτερο. Βρήκα μερικά σάιτ που είχαν πολύ μεγάλη ποικιλία από διαφράγματα και κοιτάζοντάς τα εκτενώς παρατήρησα ότι τα μίας ίντσας ήταν ελάχιστα και όλα τα άλλα ήταν έως πολύ μεγαλύτερα. Τώρα αν έτυχε δεν ξέρω. Επίσης αυτά με 4 Ohm ήταν επίσης ελάχιστα. Ο κυματοδηγός τι ακριβώς είναι? Επίσης στην αλλαγή που θα γίνει μπορεί να αλλαχτεί μόνο το διάφραγμα ή το διάφραγμα + πηνίο είναι ένα σώμα και πρέπει να αλλαχτεί μαζί? Στην πρώτη περίπτωση θα χρειάζεται να βρω μόνο διάφραγμα τιτανίου μιας ίντσας, ενώ στην 2η θα πρέπει να ταιριάξουν όλα, Ohm, watt κλπ. Έτσι δεν είναι? Τα site που κοίταγα για τα ανταλλακτικά ήταν κυρίως το artsound, το dbmelectronics και το soundservice. Υπάρχει κάποιο άλλο σάιτ με ποικιλία να κοιτάξω? Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2022 από cthulhucarbide
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 9 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Βρήκα μερικά σάιτ που είχαν πολύ μεγάλη ποικιλία από διαφράγματα και κοιτάζοντάς τα εκτενώς παρατήρησα ότι τα μίας ίντσας ήταν ελάχιστα και όλα τα άλλα ήταν έως πολύ μεγαλύτερα. Τώρα αν έτυχε δεν ξέρω. Επίσης αυτά με 4 Ohm ήταν επίσης ελάχιστα. Κοίταζες για διαφράγματα για compression drivers, για αυτό. Είναι για άλλη κατηγορία προϊόντων που χρησιμοποιείται στον επαγελματικό ήχο. Είναι συνήθως 2-4 ίντσες και 8 ή 16 ohm. 9 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Ο κυματοδηγός τι ακριβώς είναι? Κυματοδηγός είναι αυτό του οποίου μέτρησες τις διαστάσεις 8cm x 9cm. Είναι μια παραλλαγή του χωνιού (χοάνης) ή το αντίστροφο. Τα χωνιά είναι μια υποκατηγορία των κυματοδηγών. Οι κυματοδηγοί είναι μικρότεροι από τα χωνιά και θυσιάζουν περισσότερα ντσιμπέλ για καλύτερα ποιτηκά χαρακτηριστικά (κατευθυντικότητα και παραμορφώσεις). Δεν ασχολούμαι με επισκευές μεγαφώνων και τις υπόλοιπες ερωτήσεις σου δεν είμαι σε θέση να τις απαντήσω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα