Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/12/2023 στις 6:44 ΜΜ, Hamurabi είπε

Rε παίδες καλησπερα.παρηγγειλα πριν μια βδομάδα από pergear.de ένα φακό κ μου ήρθε αυτοματοποιημένο μέιλ ότι θα μου πουν όταν τον στείλουν κ τίποτα ακόμα.υουςνεστειλα μέιλ προχθές δεν απαντάνε.

Πήρα τον 60mm macro mk2

Προσφορά 160 ευρώ από 200

Υ.σ. έχω την sony a6700

Τον ίδιο πήρα από Pergear.de για να είναι θεωρητικά από Ευρώπη με λίγα παραπάνω χρήματα . Ξέρω γω μου βγήκε 175.

Εσύ να φανταστώ πήρες από .com? Αν ναι, δε ξέρω.

Εμένα έκανε ακριβώς να έρθει μια βδομάδα .

Αν μπεις στο σάιτ που έκανες τη παραγγελία στο λογαριασμό σου και μετά παραγγελίες δε σου την δείχνει και να έχει και κάποιο tracking number ? 

ΥΓ. Το mount για το τι μηχανή είναι το επέλεξες σωστά ? Δεν παίζει ρόλο με τα παραπάνω απλά το ρωτάω για το φόβο των Ιουδαίων.

Edit. Τώρα είδα ότι τον πήρες από το .de. μια χαρά τότε. Δες λίγο όπως σου είπα στον λογαριασμό σου εκεί αν λέει τίποτα κάνα tracking number ή σε πιο στάδιο βρίσκεται.

Τέλος, δες και στα ανεπιθύμητα εμαιλ στο εμαιλ σου ..

Επεξ/σία από stratigos24
  • Απαντ. 175
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 6/12/2023 στις 6:44 ΜΜ, Hamurabi είπε

Rε παίδες καλησπερα.παρηγγειλα πριν μια βδομάδα από pergear.de ένα φακό κ μου ήρθε αυτοματοποιημένο μέιλ ότι θα μου πουν όταν τον στείλουν κ τίποτα ακόμα.υουςνεστειλα μέιλ προχθές δεν απαντάνε.

Πήρα τον 60mm macro mk2

Προσφορά 160 ευρώ από 200

Υ.σ. έχω την sony a6700

Κανένα νέο?

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Hamurabi είπε

Παρέλαβα όλα καλα

Καλορίζικος!! Καλές λήψεις. 

Ποσό έκανε τελικά να σου έρθει από την ημέρα της παραγγελίας ?

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, stratigos24 said:

Καταρχάς πρέπει να γράψεις εάν το θέλεις για νορμάλ χρήση ακριβείας με manual φακό (που ελέγχεις εσύ τα πάντα) ή απλά για να κινείς το κιτ+φακό;

Στη πρώτη κατηγορία απαιτείται κάτι σαν worm gear για να έχεις απόλυτο έλεγχο το πόσο κινείς το κιτ και πότε ακριβώς σταματάς, εφόσον θεωρητικά θα κάνεις εσύ το stacking με το χέρι και θέλεις το rail για αυτό το σκοπό (με κινήσεις ακριβείας χιλιοστού και κάτω).
Με απλά κινέζικα που είναι ουσιαστικά arca swiss rails, δεν θα κάνεις δουλειά γιατί ο έλεγχος που παρέχουν είναι πολύ μικρός. 
Για σωστό macro rail τέτοιας κατηγορίας, θέλεις πολύ ακριβότερη λύση, βλέπε 100+€ για κάτι μικρό και ανεβαίνει όσο μεγαλύτερο/περισσότερη ακρίβεια ζητάς. 

Εάν απλά αποζητάς να έχεις ένα έξτρα βαθμό ελευθερίας στο να στήνεις το κιτ σου, τότε οτιδήποτε κάνει. Απλά να είναι καλή κατασκευή.

Προσωπικά έχω μια αρκετά μακριά arca swiss rail με "βαγόνι" πάνω (όπως το neewer 140mm που έβαλες λινκ, αλλά λίγο μακρύτερο) ώστε να κινώ το κιτ μπροστά πίσω ώσπου να βρω το 1:1 ή/και να στήσω σωστά το κάδρο. Δε το χρησιμοποιώ για να υπολογίσω/κάνω manual stack.
Κάπου 30€ από άμαζον και βαστάει καλά Ζ8+MC105 (με ή δίχως φλας) σε ότι γωνία το έχω (ακόμη και ανάποδα).

Επεξ/σία από LongTom
  • Like 1
Δημοσ.

Εδώ είσαι : 

1. Οικονομικό, για γρήγορη μετακίνηση της κάμερας+φακός, μπροστά-πίσω.....για νορμάλ macro.

Amazon.com: Koolehaoda 240mm Professional Rail Nodal Slide Metal Quick Release Clamp,Dual Dovetail Camera Bracket Mount with Double-Sided Clamp can be Rotated 90°, for Camera with Arca Swiss Compatible : Tools & Home Improvement

2.Μονη ράγα,....στο ίδιο μήκος με την από πάνω... θα χρειαστείς όμως, quick release plate clamp, εκτός αν υπάρχει ήδη 

Amazon.com : 240mm Universal Quick Release Plate, QR Plate Double Dovetail clamp Plate,Tripod Mount Plate fits Arca Swiss Standard Clamp for DSLR Camera Tripod Ball Head, Black : Electronics

Amazon.com : 50mm Quick Release Plate Clamp Adapter Compatible with Arca Swiss for DSLR Camera Tripod Ball Head Monopod Stabilizer : Electronics

3.Για super-macro, και Focus-Stacking , στο χέρι, χρειάζεσαι ράγα με βίδα όπως σου το έγραψε ο @LongTom  πριν....... κάτι σαν αυτό εδώ.
Amazon.com : NiSi NM-180 Macro Focusing Rail | Precise Focus Adjustment, Universal Tripod Compatibility, 360-Degree Rotating Clamp, Durable and Versatile Design | Close-Up and Macro Photography : Electronics

Το βγάζει και σε NM200s

Οτι Rail και να διαλέξεις, πρόσεξε τρία πράγματα : 
α. Να έχει διπλές τρίγωνες εγκοπές πάνω και κάτω, για να μπορείς και να την κρεμάσεις και κάτω απο το τρίποδο 
β. Να εχει καθαρή και σε ολο το μήκος της βαθμονόμηση, για να κάνεις εύκολα υπολογισμούς, και σημεία αναφοράς.
γ. Οτι και αν πάρεις, επέλεξε απλές κατασκευές, και όχι πολυσύνθετες......να κουμπώνουν οσο το δυνατόν πιο κοντά προς την μπίλια του τρίποδου, για να ελαχιστοποιείς τους κραδασμούς( ο θάνατος του Stacking).

Νομίζω οτι το NiSi NM-180, θα σε καλύψει πολύ.

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ @LongTom @Snorky.GR

Θα τα ψάξω.

ΥΓ: Ψάχνω κάτι από Ελλάδα ή Ευρώπη ώστε να το έχω μέχρι 7-8 Αυγούστου.

9 ώρες πριν, LongTom είπε

Προσωπικά έχω μια αρκετά μακριά arca swiss rail με "βαγόνι" πάνω (όπως το neewer 140mm που έβαλες λινκ, αλλά λίγο μακρύτερο) ώστε να κινώ το κιτ μπροστά πίσω ώσπου να βρω το 1:1 ή/και να στήσω σωστά το κάδρο. Δε το χρησιμοποιώ για να υπολογίσω/κάνω manual stack.
Κάπου 30€ από άμαζον και βαστάει καλά Ζ8+MC105 (με ή δίχως φλας) σε ότι γωνία το έχω (ακόμη και ανάποδα).

Λογικά σε κάτι τέτοιο θα πάω.

Και εγώ τον 105 Ζ με τη Ζ5 θα βάλω πάνω αλλά για στακ με focus shift Nikon οπότε δε με νοιάζει και εμένα να κάνω μανουαλ στακ.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...