Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας ! Σας παρακαλώ μια βοήθεια ! Αγόρασα την μητρική x570 master και έχω επεξεργαστή ενα 5 2600 . Δεν μπορώ να ανοίξω τον υπολογιστή με τίποτα ! Δοκίμασα q flash μερικά bios αλλά επειδή είναι σχετικά άσχετος 😭 δεν μπορώ να βγάλω άκρη λειτουργεί κανονικά όσο κάνει το update και μετά σβήνει σαν να βγαίνει από το ρεύμα ! 

Δημοσ.

Δώσε αν θες περισσότερα στοιχεία για το σύστημα.

Εικόνα πως έχεις; Κάνεις bios update κανονικά μέσω bios;

Όταν τον ανάψεις τι γίνεται; Δεν δίνει εικόνα; Τα fans δουλεύουν; Λαμπάκια;

Δημοσ.

δεν εχω εικονα κανω bios update με το usb και το q flash που εχει στο πισω μερος ! 

βαζω το bios παταω το qflash και αναβει το pc , τα παντα ανεμιστηρες rgb επεξερεγαστης , ολα ! 

Λειτουργει 4-5 λεπτα μεχρι να κανει το update και μετα σβηνει ! 

Εικονα δεν εχω καθολου , δεν μου δειχνει κατι στο monitor ! 

Amd Ryzen 5 2600

Aorus x570 master 

geforce rtx3060ti

ram ripjaws 3200 16gb

Σε ευχαριστω για την απαντηση! 

Δημοσ.

Ωραία.

Όταν πατάς μετά το power τι κάνει; Δεν ξεκινάει τίποτα;

Τις μνήμες που τις συνδέεις; Σε ποια σλοτ;

Δοκίμασες να κάνεις clear cmos;

Τι καλώδιο και ποια έξοδο χρησιμοποιείς από την κάρτα γραφικών;

Είμαστε 100% σίγουροι ότι όλα ειναι συνδεδεμένα σωστά;

Δημοσ.

Οταν παταω το power ειναι νεκρο !Τις μνημες τις εχω στο Α2-Β2 που λεει First επανω στην μητρικη αρα σωστα !

Clear cmos δεν ξερω τι ειναι :( 

Απο την καρτα χρησιμοποιω το DP οπως εκανα παντα !

Οτι εκανα unplug απο την αλλη καρτα το εκνα plug σε αυτη ! Οποτε πιστευω ειναι σωστα συνδεμενα !  

Για να σε προλαβω το εκανα αυτο με την μπαταρια ( clear cmos) αν σημαινει αυτο ! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως δεν έχεις συνδέσει σωστά το power button;

Τι εννοείς ότι έκανες unplug από την άλλη τα έβαλες σε αυτή; Μιλάς για την μητρική; Δεν κοίταξες τι γράφουν επάνω τα pins;

Για να είναι νεκρό θα υποψιαζομουν βραχυκύκλωμα μα δεν στέκει εφόσον φαίνεται να δουλεύουν όλα στα q flash.

Έλεγξε προσεκτικά ένα ένα όλα τα καλώδια του front panel και γενικά όλες τις συνδέσεις. Να είναι όλα στη σωστή θέση και σωστά κουμπωμένα

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.

αυτο εκανα μολις ! αποσυνδεσα τα παντα και τα ξανασυνδεσα ! μεχρι και τροφοδοτικο εβγαλα ! τωρα εχω μονο την μητρικη και τα pins επανω! και δεν κανει τιποτα!!

Δημοσ.

Βγάλε τα από το κουτί και βάλτα επάνω σε χαρτόκουτο (πχ της μητρικής) ή σε κάποια μη αγώγιμη επιφάνεια

Δοκίμασε ξανά να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος.

Αν θες ανέβασε φωτό που να μπορούμε να ελέγξουμε τις συνδέσεις (κοντινές και καθαρές να φαίνονται οι συνδέσεις)

Δοκίμασε να αλλάξεις το Power με το reset να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο χαλασμένου κουμπιού

Πες μας ποια διαδικασία ακολουθείς στο bios flash και ποιό bios έχεις εγκαταστήσει μήπως πέσει στην αντίληψή μας τίποτα περίεργο.

Θέλω για το τέλος να αφήσω το ενδεχόμενο της ελαττωματικής μητρικής, να σου ήρθε ελαττωματική αλλά αυτό το τελείως νεκρό ενώ με το qflash ξεκινούν όλα δε μου κολλάει

• Like 1
Δημοσ.

δοκιμασα ολα οσα ειπες ! η μητρικη λειτουργουσε κανονικα πριν την αγορασω! αλλαξα το power με το reset! 

κατεβαζω το bios  αλλαζω ονομα σε gigabyte.bin  και το βαζω στην σωστη θυρα και παταω q flash ! 

Δες τις φωτο που επισυναπτω ! 

Αυτη με τα φωτα ειναι στην διαδικασια q flash! 

image1.jpeg

image8.jpeg

image7.jpeg

image6.jpeg

image5.jpeg

αυτο το βιντεο ειναι οταν δινω ρευμα στο τροφοδοτικο! 

Δημοσ.

Όταν κάνεις bios flashback καλό είναι να έχεις βγάλει τα πάντα πάνω από την μητρική (cpu,μνήμες κλπ) αλλιώς υπάρχει έστω μικρή πιθανότητα να φάει σκάλωμα.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, alexis_23 είπε

η μητρικη λειτουργουσε κανονικα πριν την αγορασω!

Μεταχειρισμένη την αγόρασες?

Δημοσ.

Η μητρική μάλλον έχει κρατήσει settings από προηγούμενο cpu και έχει μουλαρώσει τώρα. Ένα clear cmos και μια πλήρης αποφόρτιση ίσως αρκούσε για να ξεμπλοκάρει. Δεν ήταν ανάγκη για ξαναφλασάρισμα.

• Like 2
Δημοσ.

Ένα απλό παράδειγμα. Πες ότι το προηγούμενο cpu ήταν zen2/3 και είχε ενεργοποιηθεί το SAM/REBAR που δε το υποστηρίζει ο 2600. Ε λογικό δεν είναι να φάει σκάλωμα?

Δημοσ.

To βίντεο το είδατε;

Ανάβει στιγμιαία και σβήνει...

Αποκλείουμε βραχυκύκλωμα;

Βγήκε η μητρική από το κουτί για δοκιμή;

Το cmos ισχυρίζεται οτι έγινε...

Για σωστό cmos, κλείσε ρεύμα από τροφοδοτικό(βγάλε το καλώδιο), βγάλε την μπαταρία και πάτα το power button για 10-15sec

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...