Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται, θα ήθελα τις ιδέες σας και τις απόψεις σας για την αναβάθμιση του pc μου. Είμαι σε σκέψεις εδώ και καιρό.... Budget δεν έχω στο μυαλό μου κάτι συγκεκριμένο.

Την κάρτα γραφικών την άλλαξα το 2018 και σίγουρα θα πάρω νέο ssd μάλλον προς 2t.

Η χρήση του είναι για gaming και βασικές λειτουργίες.

CASE: Corsair Carbide 300R 
PSU: Corsair TX 750W 80 +Bronze 
CPU: AMD FX-8320 
MOTHERBOARD: Gigabyte 970A-D3  
RAM: Corsair Vengeance 16GB DDR3-1600MHz  
GPU:  Sapphire VGA Radeon RX 580 Nitro+ 8GB  
HDD: Western Digital Caviar Green 1TB  
SSD: Samsung 840 Series 120GB  
Monitor: Samsung S24D590PL

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

Δημοσ.

Τι θα κρατήσεις;

Το κουτί;

Το τροφοδοτικό; (πόσων ετών είναι)

Την κάρτα θα την κρατήσεις;

Τι παιχνίδια παίζεις; Βάσει μόνιτορ μιλάμε για 1080p σωστά;

Οι πιο σύνηθες προτάσεις είναι 12400f/b660/16gb και 5600x/b550/16gb, χωρίς να τα έχεις ανάγκη με αυτή την κάρτα ωστόσο μάλλον δεν αξίζει να βάλεις κάτι λιγότερο.

Nvme καλό θα ήταν να βάλεις 500gb έστω για το os και τις καθημερινές σου εφαρμογές, δεν ξέρω αν αξίζει να βάλεις 2tb, θα πρέπει να δούμε τιμές.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις και διευκρίνησης.

Σίγουρα δεν θέλω να αλλάξω κουτί, οθόνη και κάρτα (ακόμα).

Το τροφοδοτικό είναι αρκετά χρόνια 7+.

Για τον ssd σκεφτόμουν να αφήσω αυτόν που έχω για τα windows και να πάρω ένα μεγαλύτερο αποκλειστικά για τα games και να κρατήσω τον hdd για αποθήκη. Έχω και έναν εξωτερικό 500gb.

Δημοσ.

Πάρε τον 5600 από αμαζον που έχει προσφορά και ένα aorus elite b450 και θα είσαι μια χαρά.
Για μνήμες κάτι στα 3200 mhz ddr4 (2χ8 GB)

NVME κοιτάς για κάτι στα 500 gb ή στο 1 Tb, pcie 3.0, δεν χρειαζεται να ακριβοπληρώνεις έκδοση 4.0

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά δεν θα έβαζα καν HDD σε pc πλέον εκτός και αν αποθηκεύεις πάρα πολλά video, και θες πάνω από 4 TB.

• Like 1
Δημοσ.

Ο 5600 έχει πολύ μικρές διαφορές με τον 5600x, για τόσο μεγάλη διαφορά τιμής δεν υπάρχει λόγος να κοιτάς τον 5600x.

Διαφωνώ επίσης με την budget επιλογή σε b450 όταν ολοένα και περισσότερες κάρτες εκμεταλλεύονται το pcie4. Έχουν αρχίσει και στρώνουν οι τιμές στους δίσκους. Μπορεί να μην υπάρχουν σημαντικές διαφορές ακόμα ωστόσο για μερικά ακόμα ευρώ θα προτιμούσα να το έχω εφόσον το υποστηρίζει και το cpu.

Μνήμες οτι βρεις σε 2x8gb 3200/cl16, είναι οτι πιο νορμάλ σε επιδόσεις/τιμή.

Τώρα για αποθηκευτικό είναι καθαρά θέμα προοπτικής. Αν νομίζεις οτι θες άπειρα παιχνίδια τότε μπορεί και ο hdd να είναι μια επιλογή. Στις σημερινές τιμές ssd και nvme λογικά και εγώ θα το απέφευγα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...