Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 minutes ago, Kozanitis1 said:

Ανέβασαν τους «ειδικούς όρους» για το 100ρικο

https://www.elpedison.gr/Uploads/Documents/133043/CHRISTMAS PROMO - ΔΩΡΟ 100€ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.pdf

Εμείς που είμαστε guarantee home, ούτε μισό μήνα τώρα, αξίζει να κάνουμε «τράμπα» τελος του μήνα στην ΕΛΠΕ και στις 15 Δεκέμβρη, ξανά πίσω ηρωνα?

@ekrepali @korakios Πείτε μας τη μαύρη μαγεία 😄

Και πριν τη πρωτοχρονια προλαβαίνεις να γυρίσεις elpedison για επιπλέον 100 😂

Eμενα δε μου έχει τύχει ποτέ να κάνω αλλαγή χωρίς λογαριασμό... δε ξέρω τι να πω. 

Κούτσα στραβά θα γίνουν οι αλλαγές είτε με βεβαίωση εκπροσώπησης είτε χωρίς, προσοχή όμως στην elpedison μη τα κάνουν μπαχαλο με τις ενδείξεις... να επιμείνετε να αναγράφονται στην αίτηση και το ημερήσιο και το νυχτερινό.

1 minute ago, TeoNOKIA said:

Για να το πετύχεις αυτό, πόσο διάστημα μένεις στον Ηρων;

Και μια μέρα να μεινεις, το παίρνεις το 50αρικο. Το θέμα είναι ότι περνάν περίπου 10-15 μέρες να εμφανιστεί η παροχή στο myheron ώστε να βγει βεβαίωση εκπροσώπησης. Θεωρητικά όμως η elpedison μπορεί να σε δεχτεί πίσω και χωρίς βεβαίωση εκπροσώπησης του Ηρων

• Thanks 1
  • Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, The_Judas είπε

To elpedison economy plus σταθερό στο 0.12 και με 0 πάγιο, θα παραμείνω σε αυτό γιατί βαριέμαι τις συχνές αλλαγές ενώ έχω χαμηλή κατανάλωση.

Τι;;;; Δεν χαλαρώνουμε! Είναι από τις τελευταίες ευκαιρίες να τους τα πάρουμε. Economy plus έχω, και θα φύγω για Ήρων guarante plus +50€ δώρο εγγραφής!!!!

Δημοσ.

ειμαι elpe και θα ηθελα να πάω στο νέο πρόγραμμα τους απο 1.12.

επειδή έχω ακομα πίστωση (-31 € / 10.11.) και θέλω να αλλάξω και το όνομα, μπορώ να κάνω αλλαγή στην σύζυγο 1.12;

η' μπλέκετε ο ΔΕΔΔΗΕ στην αλλαγή ονόματος και θα αργήσει;

Θέλει άλλα χαρτιά για αλλαγή ονομα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρέπει να επιλέξω σήμερα πάροχο, γιατί μεθαύριο λήγει το online και ελπίζω μέχρι 1/12 να έχω μεταπηδήσει στο νέο πάροχο. Να διευκρινίσω, ότι συνολικά (ημέρα - νύχτα), η μέση κατανάλωση μου ανά μήνα είναι γύρω στις 300 Kwh (τετραμελή οικογένεια - τεσσάρι σπίτι).

Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα προγράμματα του top10 του Excel του korakios  :

1. Ήρων Guarantee Home. Πάγιο 5 € Τιμή Δεκ. 0,0693. Για 300 Kwh θα έχω χρέωση (πάγιο + κατανάλωση) 25,79 €.

Επιπλέον με επιλογή παγίου 8 €, θα έχω εγγυημένη τιμή max 0,17 το οποίο όμως από ότι κατάλαβα είναι άνευ λόγου ως κίνητρο , γιατί θα την φάω από την ρήτρα, αν δεν παραταθεί η αναστολή ...

2. Protergeia Οικιακό Value +. Πάγιο 2,5 € Τιμή Δεκ 0,0888. Για 300 Kwh θα έχω χρέωση (πάγιο + κατανάλωση) 29,14 €.

Επιπλέον θα έχω  απαλλαγή από ρήτρα, το οποίο όμως από ότι κατάλαβα είναι άνευ λόγου ως κίνητρο, γιατί θα την φάω από την τιμή χοντρικής, όταν εφαρμοστεί ο παλαιός τύπος υπολογισμού.

3. Zenith Power Now, Τιμή Δεκ 0,0740. Πάγιο 5 € Τιμή Δεκ 0,0740. Για 300 Kwh θα έχω χρέωση (πάγιο + κατανάλωση) 27,2 €.

Δεν κοιτάω καθόλου :

1. NRG λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην ενεργοποίηση (από ότι διάβασα εδώ μέσα).

2. Fisiko aerio γιατί ακόμα δεν έχουν βγει οι όροι και το πρόγραμμα στον  "αέρα" και υπογραφή και ...... δεν την βάζουμε χωρίς να ξέρουμε το τι θα ακολουθήσει.

3. Εlpedison smart για τον όρο που έχουν στην σύμβαση  "Ο Πελάτης δια της υπογραφής της παρούσης Σύμβασης δηλώνει την αντίρρησή του να μεταπέσει στο Ειδικό Τιμολόγιο, η έναρξη ισχύος του οποίου καθορίζεται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία". Δηλαδή νταβατζιλίκι με το έτσι θέλω να μην πας σε χρωματιστό.....

4. Power On, γιατί δεν προσφέρει μηνιαία καταχώρηση ένδειξης (για εμένα πολύ σημαντικό να καταχωρώ εγώ την ένδειξη  του έναντι)

5. Volton. Από ότι έχω διαβάσει (διορθώστε με αν κάνω λάθος) η εταιρεία δεν είναι στους "μεγάλους" και κατά καιρούς για τους μικρούς (χωρίς να προσδιορίζονται) έχω διαβάσει διάφορα αρνητικά ρευστότητας κλπ...

Απορίες

1. Τα πράσινα τιμολόγια, από 1/1/24 από ότι έχουν αφήσει να εννοηθεί θα είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή για τον καταναλωτή, για ότι και αν ισχύσει στην αγορά ρεύματος από 1/1/24. Σωστά;

2. Οι αλλαγές χωρίς ρήτρα αποχώρησης θα ισχύουν και για μετά τις 1/1/24 ή θα ισχύουν μόνο μέχρι 31/12/2023;

Μπορώ να πάω δηλαδή τώρα σε έναν πάροχο (π.χ στον Ηρωνα) και να την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια το νέο έτος, αν κρίνω ότι το πράσινο με συμφέρει ή θα μείνω υποχρεωτικά στο τιμολόγιο που θα είμαι στις στις 23:59 της 31/12   :) , έως ότου λήξει το συμβόλαιο ;

Επεξ/σία από yiankap
  • Like 3
Δημοσ.

Τον Οκτώβριο ήμουν elpedison, 1 Νοεμβρίου πήγα Ηρων, 14 Νοεμβρίου ξανά elpedison με δικό τους εκκαθαριστικό λογαριασμό και βεβαίωση εκπροσώπησης από τον Ηρων. 

Με βλέπω πάλι να κάνω καμιά γύρα για δωράκια μέχρι τέλος του χρόνου αφού μας αφήνουν το περιθώριο. 

Δημοσ.

Με πήραν από τη Watt+Volt να με ρωτήσουν γιατί τους έφυγα επάνω στο μήνα - και τους εξήγησα αναλυτικά το τι κερδίζω από την προσφορά της Elpedison που είμαι πλέον (ίδια τιμή kw για Νοέμβρη, όμως χωρίς πάγιο, και με €50+50 δώρο, και με 5% επιστροφή σε πληρωμή λογαριασμού με κάρτα Εθνικής).

Προσπαθούσαν να με πείσουν ότι την πάτησα που άλλαξα, γιατί η Watt δεν έχει (και δεν θα έχει στο μέλλον) ρήτρα αναπροσαρμογής (έτσι λένε) στο συγκεκριμένο πρόγραμμα (Vaue Plus) όπως η Elpe (όντως είναι τικαρισμένο ένα κουτάκι στη σύμβαση για το Economy Plus) ενώ στην Elpe θα πληρώσω και ρήτρα αποχώρησης αν φύγω με το νέο έτος (όντως ισχύει αυτό?)

Με περιμένουν πίσω στη Watt με ανοιχτές αγκάλες και μια δωροεπιταγή €40 για σούπερ μαρκετ (Σκλαβενίτη?) :-D

Ε, άμα είναι τόσο καλοί και με το νέο έτος, μπορεί να επιστρέψω τους είπα. Προς το παρόν έφαγα μια κρυάδα με τη μείωση της τιμής kwh από τη Watt και τη διατήρηση στα υψηλά της Elpe (από κάπου πρέπει να βγουν τα 50άρια που μοίραζαν), οπότε θα έχω κι εγώ τα μάτια μου ανοιχτά για το νέο έτος...

Δημοσ.
6 ώρες πριν, korakios είπε

@HERTHAN λες να αξίζει για 0,099 να την κάνεις για ένα μήνα απο τη WE ?

Aξιζει αλλα λεω να μην φυγω απο την WΕ ακομα και να περιμενω να δω τι θα γινει απο 01/01.

Δημοσ.

Δεν ξέρω ρε παιδιά… Πολύ τυράκι βλέπω!

Η φάκα δεν ξέρω που είναι! 😛

Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι δε θέλουν (όλες οι εταιρείες) να είσαι στο πράσινο τιμολόγιο στις αρχές του έτους. Το τι μπορεί να γίνει ας μας το εξηγήσει κάποιος που καταλαβαίνει καλύτερα τι παίζει.

Δημοσ.

@yiankap για elpedison σιγά το πράγμα... δε θα μεταπεσεις αυτόματα στο πράσινο και θα παραμείνεις σε κίτρινο (αν δεν κάνεις κάτι). Αλλά μπορείς τη 1η εργάσιμη του Γενάρη να πάρεις τηλέφωνο ώστε να κάνεις αλλαγή προγράμματος.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, EchiDNA είπε

Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι δε θέλουν (όλες οι εταιρείες) να είσαι στο πράσινο τιμολόγιο στις αρχές του έτους. Το τι μπορεί να γίνει ας μας το εξηγήσει κάποιος που καταλαβαίνει καλύτερα τι παίζει.

Μα δε θα αλλαξει κατι , με το νεο ετος ολες πι εταιρειες αντι να εχουν 100 ονοματα στα διαφορετικα προγραμματα που διαφημιζπυν τωρα με τις χαμηλοτερες τιμες θα το λενε πρασινο τιμολογιο και εκει θα ειναι τα φθηνοτερα με ολες τις εκπτωσεις και θα ξερεις οτι σε οποια εταιρεία και να πας το φθηνοτερο τους τιμολογιο θα ειναι αυτο το πρασινο δηλαδη 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα. Συνεχίζω με την στρατηγική... ειμαι ΕΛΠΕ εδώ και σχεδόν 20 μέρες. Θα πάω ΗΡΩΝ για το 50ρικο σε 1-2 βδομάδες ... και τα χριστούγεννα πάλι πίσω ελπε για το 100ρικο αν ισχύει μέχρι τότε.
Και βρήκα αυτό ενδιαφέρον  https://www.newmoney.gr/dark-room/o-chavier-o-alexis-ke-o-gianis-thimaste-o-gavriil-vgeni-stin-agora-to-deal-tou-ote-sti-roumania-to-evroomologo-tou-titana-ke-i-eteries-tis-pliroforikis/
Στήριξη Μαξίμου για τους λογαριασμούς
-Επειδή το τοπίο με τους νέους λογαριασμούς ρεύματος παραμένει μπερδεμένο, το Μέγαρο Μαξίμου θέλησε να βάλει πλάτη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να δοθούν διευκρινίσεις και να «ξεμπερδευτεί» ο κόσμος. Άλλωστε ο τρόπος επιδότησης στον λογαριασμό του ρεύματος το προηγούμενο διάστημα είχε επιστροφή στα θετικά της κυβέρνησης, ενώ τώρα το τοπίο είναι ακόμα θολό. Γι’ αυτό τις προηγούμενες μέρες πέρασε από το υπουργείο με ντιρεκτίβα του πρωθυπουργού ο σύμβουλος επικοινωνίας Έρικ Παρκς για να δώσει μια βοήθεια, ώστε να ξεμπερδευτεί η κατάσταση.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, yiankap είπε

Επιπλέον με επιλογή παγίου 8 €, θα έχω εγγυημένη τιμή max 0,17 το οποίο όμως από ότι κατάλαβα είναι άνευ λόγου ως κίνητρο , γιατί θα την φάω από την ρήτρα, αν δεν παραταθεί η αναστολή ...

τι δουλεια εχει καποια ρήτρα αν =>εγγυημένη τιμή max 0,17     ???

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, EchiDNA είπε

η φακα ειναι στους ορους. Πχ ελπε, πας για τι ακους κατοσταρικο, αν ξεχαστεις εχεις υπογραψει οτι θα πας σε τιμολογιο με ρητρα την 1.1. Δηλαδη το κατοσταρικο θα το πληρωσεις πισω. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, gtkminsomnia είπε

τι δουλεια εχει καποια ρήτρα αν =>εγγυημένη τιμή max 0,17     ???

Άλλο η χρέωση της Kwh και άλλο η ρήτρα....

Από 1/1 και έτσι και δεν υπάρξει παράταση της αναστολής της εφαρμογής της ρήτρας, θα έχεις χρέωση π.χ. για κατανάλωση ενέργειας  300 Kwh :

300 Kwh x Υ τιμή/Kwh = 300*Υ και επιπλέον τη χρέωση της ρήτρας ΟΤΣ, που  προσδιορίζεται από τύπο .

Δηλαδή σύνολο θα πληρώνεις για το ρεύμα 300*Υ + ρήτρα ΟΤΣ + λοιπές χρεώσεις (ΥΚΩ, μεταφορά, τέλη, ΦΠΑ κλπ) .

Το πρόγραμμα αυτό του ΗΡΩΝ εγγυάται ότι το Υmax θα είναι 0,17 € / Κwh....

To θέμα είναι ότι με τον ΗΡΩΝ έχω πρότερη άσχημη εμπειρία από τα πεθερικά μου που έφυγαν με κάκιστες εντυπώσεις και υπερβολικές χρεώσεις από την περίοδο που εφαρμοζόταν η ρήτρα στο παρελθόν, ενώ επιπλέον με το έτσι θέλω τους κράτησαν ένα δίμηνο περίπου παραπίσω όταν επέλεξαν να φύγουν όταν έληξε το συμβόλαιο τους (επέλεξαν να φύγουν αρχές Νοέμβρη και ο εκκαθαριστικός βγήκε με τα χίλια ζόρια τέλη Δεκέμβρη). Η τιμή Δεκεμβρίου και το 50 € είναι δελεαστικά αλλά κάτι μέσα μου μου λέει να μην ξαναμπλέξουμε μαζί τους....

Επεξ/σία από yiankap
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...