Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

33 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Ειμαι εδω και 3 χρονια ενοικιαστης σε ενα σπιτι και παρατηρω οτι ο εκκαθαριστικος στο ρευμα των κοινοχρηστων ερχεται φουσκωμενος. Ειμαστε μολις 4 διαμερισματα βεβαια, οποτε λογικο να μας ερχεται ακριβα στον καθενα.

Δεν ξερω τι συμβολιο υπαρχει ακριβως, αλλα ειναι απο την ELPEDISON. Δεν υπαρχει κατι ιδιαιτερο σε ρευμα.. Ενα ασανσερ, λιγα φωτα, και μια πορτα στο παρκινγκ που ανοιγει με κοντρολ.

Θα υπαρξει καποια διαφορα εαν παμε σε αλλο παροχο ή οχι;

Βασίζονται σε ιστορικά στοιχεία ,πρέπει ο διαχειριστής εάν γίνεται να στέλνει μετρήσεις 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 minute ago, dimostr said:

Βασίζονται σε ιστορικά στοιχεία ,πρέπει ο διαχειριστής εάν γίνεται να στέλνει μετρήσεις 

Οταν λες ιστορικα στοιχεια;; Πληρωνουμε παραπανω απ΄οτι καιμε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για καταναλώσεις σε άλλο νήμα , εδώ είναι για προγράμματα και δεν έχει σχέση με πάροχο η κατανάλωση αν είναι αυξημένη ή όχι

πχ υπάρχει ένα εκεί

https://www.insomnia.gr/forums/topic/797159-μέση-ενδεικτική-κατανάλωση-ηλεκτρικού-ρεύματος-σε-νοικοκυριό/?do=getNewComment

Επεξ/σία από korakios

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, nikos121 said:

Πως παιρνεις επιστροφη χρηματων απο Ηρων για τελικο πιστωτικο λογαριασμο 20 ημερων με το 50αρακι μεσα δωρο;

Στέλνεις mail στο [email protected]

Παρακαλώ να γίνει πίστωση των χρημάτων, απ'το πιστωτικό υπόλοιπο του τελικού λογαριασμού.

Oνοματεπώνυμο:

ΑΦΜ:

ΑΔΤ:

Αρ. Παροχής:

ΙΒΑΝ:

Τράπεζα:

Επισύναψε και τη ταυτότητα.

Η Πειραιώς δε κρατάει προμήθεια, γιατί συνεργάζεται με ΗΡΩΝ. Για τις άλλες τράπεζες δε ξέρω... μπορεί και σου κρατήσουν 3 ευρώ για το εισερχόμενο έμβασμα.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, ekrepali είπε

Η Πειραιώς δε κρατάει προμήθεια, γιατί συνεργάζεται με ΗΡΩΝ. Για τις άλλες τράπεζες δε ξέρω... μπορεί και σου κρατήσουν 3 ευρώ για το εισερχόμενο έμβασμα.

Εναλλακτικά δίνεις IBAN Payzy, Revolut, N26 και γενικά οτιδήποτε έχεις και δεν είναι ελληνικής τράπεζας, οπότε εκτός απροόπτου δεν έχει χρέωση εισερχόμενου εμβάσματος.

Συγγνώμη για το off-topic, αλλά ας βοηθήσουμε τον κόσμο να γλυτώσει ότι μπορεί.

Επεξ/σία από Geoponer
  • Like 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/11/2023 στις 3:51 ΠΜ, korakios είπε

κάνε και αυτό που είπε ο ekrepali απο πάνω , μπορείς και απο μέσω της πλατφόρμας

https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html

με 2 τρόπους : είτε επιλέγοντας πάνω δεξιά πατώντας στο "ανθρωπάκι" και "Είσοδος μέσω ΓΓΠΣ" (παραπλήσιο δλδ με το app που προτάθηκε , μέσω taxis) ή πατάς κατευθείαν στο "ενδείξεις"

Αν συνεχίζει να φαίνεται λανθασμένα το τελευταίο ψηφίο (υπόψιν μιλάμε για το 11ο ψηφίο πάντα ) ,

τότε κάνε αίτημα επικοινωνίας , αρχικά να δεις αν έγινε η μετάβαση και 2ο αίτημα αναφέρεις οτι στο σύστημα δεν έχει αλλάξει το τελευταίο ψηφίο εδώ και καιρό (μην αναφέρεις ΥΔΕ καλύτερα)

Έχω το ίδιο θέμα με την παροχή του πατέρα.

Έκανα αίτηση στην elpedisson πριν 5 μέρες για τα δώρα, τους έστειλα ότι χρειαζόταν κ μπήκα να ελεγξω αν άλλαξε το τελευταίο ψηφίο και αντί αυτού μου βγάζει ότι έχει λήξει η ΥΔΕ (απ΄το 1999!!), χωρίς να μου δίνει τη δυνατότητα να δω την αλλαγή στο τελευταίο ψηφίο, που προφανώς και δεν έχει αλλάξει.

Πρέπει να προσκομιστεί καινούρια ΥΔΕ στον ΔΕΔΔΗΕ για να προχωρήσουμε?

Ελπίζω, να μην τα χάσουμε τα δώρα, αλλά, ευτυχώς που πλησιάζει κ η....Πρωτοχρονιά, να πάρουμε άλλα!

Δεν κατάλαβα, στο λινκ που βάζεις για αίτημα εξυπηρέτησης, τι επιλέγω στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ:

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ή ΥΔΕ κ:

1) αν επιλέξω ΥΔΕ, ποια υποκατηγορία από κάτω?

2) αν επιλέξω ενδείξεις, τι σχόλιο γράφω?

Επεξ/σία από demakhs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, demakhs είπε

χωρίς να μου δίνει τη δυνατότητα να δω την αλλαγή στο τελευταίο ψηφίο, που προφανώς και δεν έχει αλλάξει

Στο πλαίσιο με τα κόκκινα γράμματα που αναφέρεσαι ότι σου γράφει για την ληγμένη ΥΔΕ, αναγράφεται ο αριθμός παροχής ξανά. Εκεί θα αλλάξει και το τελευταίο ψηφίο όταν γίνει η αλλαγή άσχετα με το εάν είναι ληγμένη η οχι. 

Έχω αλλάξει πάροχο κανονικά με ληγμένη ΥΔΕ σε 2 παροχές, απλα οχι για τόσα χρόνια. Μέχρι και 5ετια μετά την λήξη έγινε η αλλαγή κανονικά χωρίς να κολλήσει πουθενά. Τώρα δεν είμαι σίγουρος για την περίπτωση σου που είναι πάνω από 20ετια.

Επεξ/σία από BrokenExe
  • Thanks 2

@demakhs

On 14/11/2023 at 22:59, ekrepali said:

Kατέβασε στο κινητό την εφαρμογή MyDeddie, κάνε login με τους κωδικούς taxisnet.

Μετά πάτα Μετρήσεις --> Στατιστικά Καταναλώσεων --> Ενδείξεις Παροχής

Αν έχει γίνει η αλλαγή θα φαίνονται οι ενδείξεις κι η ημερομηνία.

Κάνε αυτό.

Για ΥΔΕ υπάρχει ειδικό topic, βρες το link στη 1η σελίδα

• Like 1
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, demakhs είπε

Έκανα αίτηση στην elpedisson πριν 5 μέρες για τα δώρα, τους έστειλα ότι χρειαζόταν κ μπήκα να ελεγξω αν άλλαξε το τελευταίο ψηφίο και αντί αυτού μου βγάζει ότι έχει λήξει η ΥΔΕ (απ΄το 1999!!), χωρίς να μου δίνει τη δυνατότητα να δω την αλλαγή στο τελευταίο ψηφίο, που προφανώς και δεν έχει αλλάξει.

Ελπίζω, να μην τα χάσουμε τα δώρα, αλλά, ευτυχώς που πλησιάζει κ η....Πρωτοχρονιά, να πάρουμε άλλα!

Δεν κατάλαβα, στο λινκ που βάζεις για αίτημα εξυπηρέτησης, τι επιλέγω στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ:

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ή ΥΔΕ κ:

Καλημέρα.. Είσαι σίγουρος ότι ο πάροχος σου έχει στείλει την εντολή για αυτή την εντολή.. Για κοίταξε να πάρεις κανένα τηλέφωνο στον δεδδηε να ρωτήσεις αν υπάρχει κάτι τέτοιο; 8004004000..Για καλό βγάλε μια νέα ΥΔΕ.. Χρήσιμη είναι.. 

• Thanks 1

@demakhs Εγώ πάντως προτείνω να κάνεις την πάπια προς το παρόν και να μην επικοινωνήσεις καθώς μπορεί να δώσεις αφορμή να σταθούν στην ΥΔΕ και να σε καθυστερήσουν. Σίγουρα καλό θα ήταν να το κοιτάξεις και αυτό κάποια στιγμή αλλά μιας και βιάζεσαι για τα δώρα, ας περιμένει λίγο ακόμα 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, BrokenExe είπε

@demakhs Εγώ πάντως προτείνω να κάνεις την πάπια προς το παρόν και να μην επικοινωνήσεις καθώς μπορεί να δώσεις αφορμή να σταθούν στην ΥΔΕ και να σε καθυστερήσουν. Σίγουρα καλό θα ήταν να το κοιτάξεις και αυτό κάποια στιγμή αλλά μιας και βιάζεσαι για τα δώρα, ας περιμένει λίγο ακόμα 

Δεν εχει σχεση το τηλεφωνικο κεντρο αν ρωτησεις.. Ετσι και αλλιως τις επιστολες τα στελνουν τα κατα τοπους γραφεια του Δεδδηε.. Αλλα υπαρχει και περιπτωση να  μην γινεται  η αλλαγη γιατι εχει ληξει η ΥΔΕ... Το εχουμε αναφερει..

Επεξ/σία από takoulou
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, demakhs είπε

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ή ΥΔΕ κ:

Για αρχή μην ασχοληθείς με ΥΔΕ, αν έκανες αλλαγή παρόχου στο ίδιο ΑΦΜ με πριν, δεν ζητάει κανένας ΥΔΕ

Δες εδώ αν έχει αλλάξει το τελευταίο ψηφίο, όπου αν πληκτρολογήσεις τον αριθμό παροχής σου και λέει λάθος αριθμός, δοκίμασε με τον ίδιο, αλλά με +1 στο τελευταίο ψηφίο, αν στο εμφανίσει και δεις τις ενδείξεις που έδωσες, τότε έχει περαστεί η αλλαγή σε elpedison.., απλά κάνε υπομονή κάποιες μέρες αργεί λίγο

Μπορείς να δεις και εδώ, άσε τι λέει αν έχει λήξει, δεν μας νοιάζει αν έχει λήξει, αρκεί να είναι ίδιο το ΑΦΜ στην αλλαγή παρόχου

Μην παίρνεις τηλέφωνα, μην τα σκαλίζεις, θα σου έρθει κάνα ραβασάκι για ΥΔΕ και τσάμπα τα λεφτά, αλλαγή παρόχου γίνεται κανονικά ασχέτως αν έχει λήξει η ΥΔΕ

Επεξ/σία από Kozanitis1
  • Thanks 1

Έγινα δέκτης τηλεφωνικής προσφοράς από τη Ζενίθ για σταθερή τιμής 7 λεπτά/kwh σε συνδυασμό 2.9 λεπτά φυσικό αέριο για 2 χρόνια. Επειδή ήμουν στο δρόμο ζήτησα να με πάρουν τη Δευτέρα και στο μεταξύ ήθελα να κάνω έρευνα αγοράς. Οι τιμές είναι εκτός πραγματικότητας. Έχει δεχθεί κι άλλος τέτοια προσφορά; Θα περιμένω τους αναλυτικούς όρους τη Δευτέρα αλλά και πάλι είναι τιμές προπολεμικές

Eίστε φοβεροί!

Άλλαξε το ψηφίο, στο προειδοποιητικό μήνυμα, που έγραψε ο φίλος παραπάνω και αυτό που γράφεις Kozanitis1, να μην τα σκαλίζω κλπ, τα είχα σκεφτεί και εγώ.😱

Σας ευχαριστώ πολύ, αν κ κατάλαβα εκ των υστέρων ότι είχε ειδικό θέμα για τις ΥΔΕ και ήμασταν εκτός θέματος και συγγνώμη για αυτό.

Συνοψίζοντας, η αλλαγή στο ψηφίο γίνεται κανονικά και χωρίς ενημερωμένη ΥΔΕ!!!!!!🤩

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...