Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοντεύει να τελειώσει ο Νοέμβριος και ακόμα να γίνει η μετάβαση στην NRG. Προβλέπω να επωφελούμαι της χαμηλής τιμής του προγράμματος για καμιά βδομάδα, ενώ, λογικά, σε λίγες μέρες η τιμή κιλοβατώρας για Δεκέμβριο θα πάει x2 και βάλε.

edit: LOL. Πριν σκούξει ο αλέκτωρ (μια φορά; τρεις φορές; δε διευκρινίζουν τα ιερά κείμενα), μου ήρθε sms ότι η εκπροσώπηση έχει ξεκινήσει από τις 15/11. Πάλι καλά.

Επεξ/σία από kirileman
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

9 λεπτά πριν, kirileman είπε

Κοντεύει να τελειώσει ο Νοέμβριος και ακόμα να γίνει η μετάβαση στην NRG. Προβλέπω να επωφελούμαι της χαμηλής τιμής του προγράμματος για καμιά βδομάδα, ενώ, λογικά, σε λίγες μέρες η τιμή κιλοβατώρας για Δεκέμβριο θα πάει x2 και βάλε.

Κάτι εχει παιχτεί είτε με το μηχανογραφικό της είτε με «φόρτο εργασίας»

Ευτυχώς πήγα ηρων εδώ και μέρες (πήρα και το 50αρι) και ξεμπέρδεψα.., βέβαια σε λίγες μέρες θα ανακοινώσουν πάλι τιμές, όπου πάλι θα έχουμε «τουρισμό» όπως το κόβω..

7 λεπτά πριν, Geoponer είπε

Ήμουν στο αντίστοιχο πρόγραμμα της Watt+Volt, η ίδια εταιρεία είναι πλέον. Στον 1 μήνα που έμεινα ήμουν πολύ ευχαριστημένος από την επικοινωνία και τα διαδικαστικά.

Όσο για τη σταθερότητα της Protergia, αν δεις το excel του Korakios, ήταν από τις εταιρείες με τη μεγαλύτερη αύξηση τιμής της κιλοβατώρας (από τα 8 λεπτά στα 12 αν θυμάμαι καλά), οπότε μην πιστεύεις αυτά που λένε - στοχεύουν αυτούς που δεν έχουν ενημέρωση.

Εννοείται πως μετά την επικοινωνία, είδα το excel και είδα ότι μου έλεγε μπαρούφες, αλλά αυτό με τη ρήτρα που μου είπε, το είδα μετά ότι το γράφει και στο site τους, όπως προανέφερα. Το θέμα είναι τι κρύβεται. 

27 minutes ago, kirileman said:

edit: LOL. Πριν σκούξει ο αλέκτωρ (μια φορά; τρεις φορές; δε διευκρινίζουν τα ιερά κείμενα), μου ήρθε sms ότι η εκπροσώπηση έχει ξεκινήσει από τις 15/11. Πάλι καλά.

Ποτε εστειλες την συμβαση με υπογραφη, εγω ακομα περιμενω.

19 minutes ago, Basketikos_ said:

Ωραία "μαγκιά" κι αυτή...😐

Όταν η ΔΕΗ πουλάει ημερήσιο 0.17 και νυχτερινό 0.13 κι οι οικονομικότεροι εναλακτικοί πάροχοι δίνουν οριζόντια τιμή 0.08, πού είναι το πρόβλημα; Αν ήταν αναγκασμένοι να έχουν ξεχωριστή χρέωση για το νυχτερινό, θα έβαζαν πχ νυχτερινό 0.07 και ημερήσιο 0.085 για να πατσίσουν τη διαφορά.

Επίσης από το καλοκαίρι η νυχτερινή κατανάλωση μπαίνει κανονικά στις χρεώσεις Δικτύου Διανομής του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ παλιά πληρώναμε μόνο την ημερήσια κατανάλωση στο Δίκτυο Διανομής. Από εκεί χάνουμε 20 ευρώ ανά 1000kw νυχτερινής κατανάλωσης.

Πλέον το νυχτερινό επωφελούνται όσοι έχουν ΚΟΤ (το όριο κατανάλωσης αφορά το ημερήσιο), και όσοι παρέμειναν στη ΔΕΗ. Σπάνια βγαίνουν πλέον προγράμματα στους εναλλακτικούς που να έχουν ξεχωριστή χρέωση... πχ το Day & Night της Ζενίθ. Κι αυτό 1 μήνα κράτησε μόνο χαμηλές τιμές... μετά βάρεσε.

• Like 3
  • Thanks 1

Καλησπέρα παιδιά, είχα κι εγώ Elin, και μετά το σταθερό πακέτο ΔΕΗ MyHomeOnline (όπως και αρκετοί συμφορουμίτες), και με κάλεσαν σήμερα και μου είπαν ότι έχει λήξει και ότι πλέον ισχύουν κάποιες τρελές χρώσεις στα νέα πακέτα που μου προτείνουν!!!!!

Έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο? Ο λογαριασμός μου στο MyHomeOnline ερχόταν κάπου 70-80 ευρώ το μήνα (έχω και νυχτερινό ρολόι).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Όταν η ΔΕΗ πουλάει ημερήσιο 0.17 και νυχτερινό 0.13 κι οι οικονομικότεροι εναλακτικοί πάροχοι δίνουν οριζόντια τιμή 0.08, πού είναι το πρόβλημα; Αν ήταν αναγκασμένοι να έχουν ξεχωριστή χρέωση για το νυχτερινό, θα έβαζαν πχ νυχτερινό 0.07 και ημερήσιο 0.085 για να πατσίσουν τη διαφορά.

Επίσης από το καλοκαίρι η νυχτερινή κατανάλωση μπαίνει κανονικά στις χρεώσεις Δικτύου Διανομής του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ παλιά πληρώναμε μόνο την ημερήσια κατανάλωση στο Δίκτυο Διανομής. Από εκεί χάνουμε 20 ευρώ ανά 1000kw νυχτερινής κατανάλωσης.

Πλέον το νυχτερινό επωφελούνται όσοι έχουν ΚΟΤ (το όριο κατανάλωσης αφορά το ημερήσιο), και όσοι παρέμειναν στη ΔΕΗ. Σπάνια βγαίνουν πλέον προγράμματα στους εναλλακτικούς που να έχουν ξεχωριστή χρέωση... πχ το Day & Night της Ζενίθ. Κι αυτό 1 μήνα κράτησε μόνο χαμηλές τιμές... μετά βάρεσε.

Καταλαβαίνω πως το λες, αλλά από την άλλη ναι, θα έπρεπε να συνεχίσει να υπάρχει και ένα εκλογικευμένο πρόγραμμα με νυχτερινό μέσα. Επί της αρχής θα έπρεπε όποιος έχει προνοήσει: α) Να βάλει νυχτερινό μετρητή και β) να κάνει χρήση τις ώρες χαμηλής κίνησης το δίκτυο, να συνεχίζει να έχει έστω και κάποιο μικρό όφελος σε σχέση με το σκέτο ημερήσιο. Για το πόσο θα ήταν, ας το προσαρμόζανε ανάλογα. Το πως μπορούν να το υπολογίσουν οι ίδιοι. Όπως το γράφεις κι εσύ. Αλλά θα είχες το περιθώριο να το δουλέψεις ανάλογα.

Τέλος πάντων, κουβέντα να γίνεται. Δε σώνεσαι από αυτό. Απλά μου χτύπησε άσχημα.

Επεξ/σία από Basketikos_
  • Like 1

39 minutes ago, insomniagfg said:

Ποτε εστειλες την συμβαση με υπογραφη, εγω ακομα περιμενω.

Πριν από 10 μέρες περίπου, ενώ την αρχική ηλεκτρονική αίτηση την είχα κάνει 22-23 Οκτωβρίου, αν θυμάμαι καλά.

2 λεπτά πριν, Basketikos_ είπε

Καταλαβαίνω πως το λες, αλλά από την άλλη ναι, θα έπρεπε να συνεχίσει να υπάρχει και ένα εκλογικευμένο πρόγραμμα με νυχτερινό μέσα. Επί της αρχής θα έπρεπε όποιος έχει προνοήσει: α) Να βάλει νυχτερινό μετρητή και β) να κάνει χρήση τις ώρες χαμηλής κίνησης το δίκτυο, να συνεχίζει να έχει έστω και κάποιο μικρό όφελος σε σχέση με το σκέτο ημερήσιο. Για το πόσο θα ήταν, ας το προσαρμόζανε ανάλογα. Το πως μπορούν να το υπολογίσουν οι ίδιοι.

Καταλαβαίνω πως το εννοείς, απλά πλέον, όσο έχουμε περισσότερο διείσδυση των ΑΠΕ (ειδικά ΦΒ) τις ώρες της ημέρας, είναι πιο "συμφέρον" να υπάρχει κατανάλωση της ώρες που η ενέργεια από ΦΒ "περισσεύει", παρά στην νυκτερινή, όπου με ασθενής ανέμους καλύπτεται από αέριο και εισαγωγές, για αυτό οι πάροχοι λίγο πολύ δεν ασχολούνται με το νυκτερινό εφόσον δεν υπάρχει σαφής υποχρέωσης τους να προσφέρουν άλλη τιμή στην "νυκτερινή" ζώνη (που δεν είναι πάντα η φθηνότερη)

Όπως είναι τώρα τα πράγματα και πολύ σωστά λέει και ο @ekrepali, το νυκτερινό αξίζει για όσους έχουν ΚΟΤ ή είναι στη ΔΕΗ (για τους λόγους του ο καθένας δεν κρίνω) ή λόγω ΥΚΩ και υψηλών καταναλώσεων να μην ανεβαίνει στις υψηλότερες κλίμακες..

Φυσικά όταν πάμε στην δυναμική τιμολόγηση θα δούμε πως τις απογευματινές προς βραδινές ώρες (αιχμής) το ρεύμα θα είναι το ακριβότερο μέσα στην ημέρα, ενώ τις ώρες με μεγάλη συμβολή ΑΠΕ η τιμή θα είναι ακόμα και αρνητική (θα μας πληρώνουν για να κάψουμε ρεύμα εκείνες τις ώρες)

• Like 3

1 λεπτό πριν, Kozanitis1 είπε

Καταλαβαίνω πως το εννοείς, απλά πλέον, όσο έχουμε περισσότερο διείσδυση των ΑΠΕ (ειδικά ΦΒ) τις ώρες της ημέρας, είναι πιο "συμφέρον" να υπάρχει κατανάλωση της ώρες που η ενέργεια από ΦΒ "περισσεύει", παρά στην νυκτερινή, όπου με ασθενής ανέμους καλύπτεται από αέριο και εισαγωγές, για αυτό οι πάροχοι λίγο πολύ δεν ασχολούνται με το νυκτερινό εφόσον δεν υπάρχει σαφής υποχρέωσης τους να προσφέρουν άλλη τιμή στην "νυκτερινή" ζώνη (που δεν είναι πάντα η φθηνότερη)

Οκ κι αυτό έχει μια λογική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 minutes ago, Kozanitis1 said:

Φυσικά όταν πάμε στην δυναμική τιμολόγηση θα δούμε πως τις απογευματινές προς βραδινές ώρες (αιχμής) το ρεύμα θα είναι το ακριβότερο μέσα στην ημέρα, ενώ τις ώρες με μεγάλη συμβολή ΑΠΕ η τιμή θα είναι ακόμα και αρνητική (θα μας πληρώνουν για να κάψουμε ρεύμα εκείνες τις ώρες)

Το πρόβλημα είναι ότι παίζονται παιχνίδια στις ώρες αιχμής... δηλαδή επίτηδες οι παραγωγοί διαθέτουν ποσότητες που δεν επαρκούν, ώστε να βγάλουν πολλαπλάσιο κέρδος στην αγορά εξισορρόπησης.

Αν έχετε κανένα φίλο ή συγγενή που θα επιλέξει δυναμικό τιμολόγιο τον Ιανουάριο... ανεβάστε κάνα λογαριασμό να δούμε χρεώσεις.

----------

@korakios Αυτά τα προγράμματα της Volton γιατί δεν τα έχεις στο excel;

https://volton.gr/services/volton-aek-power/

https://volton.gr/services/volton-aris-power/

Τι ομάδα είσαι; Είναι τυχαίο ότι τρέφεις μια συμπάθεια στην ΝRG; ☘️ 😆

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 2

1 hour ago, kirileman said:

Πριν από 10 μέρες περίπου, ενώ την αρχική ηλεκτρονική αίτηση την είχα κάνει 22-23 Οκτωβρίου, αν θυμάμαι καλά.

Οπως και εγω, τους πηρα τηλεφωνο ξανα , με βαλαν στα επειγων για να με εξυπηρετηοσυν αμεσα!!!

• Like 1

15 ώρες πριν, korakios είπε

τις τιμές των προγραμμάτων τις βλέπεις , εσύ ξέρεις καλύτερα :)

Σίγουρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του.Απλα από εβδομάδα που θα έχω πιο καθαρό μυαλό,θα κάτσω να υπολογίσω για ένα εξάμηνο άμα ήμουνα στο simply τι θα κέρδιζαν,και ανάλογα θα πράξω.Δεν σημαίνει όμως αυτό που αναφέρω ότι θα μείνω σώνει και καλά σε αυτό.Θα δοκιμάσω και κάτι διαφορετικό.

Ειμαι εδω και 3 χρονια ενοικιαστης σε ενα σπιτι και παρατηρω οτι ο εκκαθαριστικος στο ρευμα των κοινοχρηστων ερχεται φουσκωμενος. Ειμαστε μολις 4 διαμερισματα βεβαια, οποτε λογικο να μας ερχεται ακριβα στον καθενα.

Δεν ξερω τι συμβολιο υπαρχει ακριβως, αλλα ειναι απο την ELPEDISON. Δεν υπαρχει κατι ιδιαιτερο σε ρευμα.. Ενα ασανσερ, λιγα φωτα, και μια πορτα στο παρκινγκ που ανοιγει με κοντρολ.

Θα υπαρξει καποια διαφορα εαν παμε σε αλλο παροχο ή οχι;

3 ώρες πριν, yiankap είπε

Από τη σελίδα του προγράμματος :

"Χωρίς Ρήτρα Αναπροσαρμογής* ακόμα και μετά το διάστημα αναστολής της

* Για την περίοδο ισχύος της αναστολής (ν.4951). Μετά την αναστολή, η έκπτωση διαμορφώνεται στα 10€/MWh. "

Αυτή η δήλωση τι παγίδα μπορεί να κρύβει;

τα έχουμε ξαναπεί ,

με τις ευλογίες ΥΠΕΝ, ΡΑΕ τα ονόμασαν έτσι γιατί "δεν πληρώνεις ρήτρα" αλλά όλο το "κόστος χοντρικής "

αντί να είναι πχ 0,06 διαφημιζόμενη συν "χοντρική" μείον άνω όριο που είναι και η ρήτρα πχ  0,14-0,04 ,άρα 0,16

θα πληρώνεις πχ 0,02 διαφημιζόμενη συν 0,14 , άρα 0,16 

δλδ τα ίδια αλλά θα νομίζεις οτι δεν έχει την κακιά ρήτρα 😁

• Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...