Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, korakios είπε

φαντάζομαι εννοείς μπριζάκια ή ράγας που μετράν κατανάλωση , έχουν wifi κτλ,

καλύτερα σε άλλο τόπικ (δεν έχω πετύχει κάποιο)

οχι, αυτούς που βάζει η ΔΕΗ νομίζω (δεν ξέρω ποιος), που μετράνε και στέλνουν στον ΔΕΔΗΕ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, Captain_AMeAKA είπε

οχι, αυτούς που βάζει η ΔΕΗ νομίζω (δεν ξέρω ποιος), που μετράνε και στέλνουν στον ΔΕΔΗΕ

α, δε νομίζω να βάζει ο ΔΕΔΔΗΕ σε οικιακά , εκτός αν έχεις φ/β

πάντως μεγάλος μπελάς μου ακούγεται το να παίζεις με τις ώρες ανα μέρα

συν το αυξημένο πάγιο (141€ συν ΦΠΑ ανα έτος) απο ένα πίνακα που βρήκα απο ΔΕΗ για τις ρυθμιζόμενες

• Confused 1

Καλημερα παιδια!! Θα βγει κανα θεμα για τα νεα χρωματιστα τιμολογια ρευματος ή θα συνεχιστει η συζητηση εδω περα!! Καλες οι προσφορες αλλα πρεπει απ την αρχη του ετους να βλεπουμε σιγα σιγα που ια κινηθουμε κ τι θα μας συμφερει!!

• Like 1
  • Thanks 3

3 ώρες πριν, desiro είπε

Καλημερα παιδια!! Θα βγει κανα θεμα για τα νεα χρωματιστα τιμολογια ρευματος ή θα συνεχιστει η συζητηση εδω περα!! Καλες οι προσφορες αλλα πρεπει απ την αρχη του ετους να βλεπουμε σιγα σιγα που ια κινηθουμε κ τι θα μας συμφερει!!

Τι θέμα να πούμε για τα πολύχρωμα τιμολόγια;

Αφού δεν έχουν καν ανακοινωθεί, ούτε ο τρόπος υπολογισμού τιμής τους, ούτε τίποτα, τι να συζητάμε απλώς σενάρια; περίμενε λιγες μέρες θα πάρουμε μια πρώτη γεύση και τα λέμε με τα χέρια πιο βαθιά στις τσέπες (το μόνο σίγουρο)😄

Στις 10/11/2023 στις 2:08 ΜΜ, BrokenExe είπε

Δεν μιλάει κανείς γιατί το φυσικό αέριο βρίσκεται εδω

ξερεις οτι η εταιρια φυσικο αεριο εχει και ρευμα🙄,διαβαζω το νημα και ξερω οτι ειμαι στο ρευμα..

• Confused 1

Ημουν στον ΗΡΩΝ και ειχε βγαλει λογ/μο εκκαθαρ. για 31 ημερες (11/08-10/09/2023) 99,75€ με ημ/νια ληξης 29/11. Απο 10/11/2023 ειμαι πλεον στην ελπεντισον στο γνωστο προγραμμα της προσφορας. Πριν λιγο ο ΗΡΩΝ μου εστειλε μνμ για τα 99,75€. Τι να κανω να τα πληρωσω τελος του μηνα; Αν θυμαμαι καλα γιατι το γραφει και ο λογαριασμος μου επανω δεξια εχω και εγγυση μεσα 70€. Να υποθεσω οτι σε λιγες ημερες θα βγαλουν καινουριο λογ/μο τελικο; 

On 10/11/2023 at 13:43, nasoduko said:

καλησπερα και απο μενα ,για την ζενιθ και το φυσικο αεριο δεν μιλαει κανεις ,δεν αξιζουν η αλλα λενε και αλλα κανουν στο τελος ?

ειμαι στην δεη  και ψαχνομαι και ειδα ζενιθ κατι τιμες αρκετα χαμηλες 

2 hours ago, nasoduko said:

ξερεις οτι η εταιρια φυσικο αεριο εχει και ρευμα🙄,διαβαζω το νημα και ξερω οτι ειμαι στο ρευμα..

Η Ζενίθ έβγαζε συνεχώς νέα προγράμματα κράχτες. Πχ έβγαινε το πρόγραμμα Day&Night με 0.08... τον άλλο μήνα είχε 0.16 και έβγαζαν το Power Now με 0.08 κλπ. Τουλάχιστον οι άλλοι πάροχοι (elpedison, ηρων κλπ) άφηναν τους υφιστάμενους πελάτες να αλλάξουν πρόγραμμα, ενώ η Ζενίθ παρανόμως έλεγε πως δε γίνεται. Μόνο με απειλή για καταγγελία στη ΡΑΕ συμμορφώνοντας, αλλά και πάλι το έπαιζαν δύσκολοι... ταλαιπωρόντας τους πελάτες.

Το Φυσικό Αέριο είχε καλό μέσο όρο τιμών... ίσως 10-15% ακριβότερα απ'το φτηνότερο τιμολόγιο κάθε μήνα. Όμως ξεκίνησε λάθος το πράγμα απ'την αρχή... καθώς δεν είχαν αφαιρέσει απ'τη σύμβαση μια συνδρομή (50... 100 ευρώ, δε θυμάμαι) που θα έμπαινε σε ισχύ σε περίπτωση κατάργησης του έκτακτου μηχανισμού. Αποτρεπτικό επίσης το πάγιο 5ευρώ, ενώ άλλοι πάροχοι είχαν 0... και η έκπτωση συνέπειας, που όταν φύγεις μπορεί να μη την αποδώσουν στον τελικό.

Επίσης έβγαλαν σταθερό πρόγραμμα με 10 ευρώ πάγιο και 0.60 λεπτά τη κιλοβατώρα (!!!) για να πιάσουν κορόιδα νομίζοντας πως θα πληρώσουν 0.06. Μιλάμε για τεράστια απατεωνιά.

10 minutes ago, greekparot said:

Ημουν στον ΗΡΩΝ και ειχε βγαλει λογ/μο εκκαθαρ. για 31 ημερες (11/08-10/09/2023) 99,75€ με ημ/νια ληξης 29/11. Απο 10/11/2023 ειμαι πλεον στην ελπεντισον στο γνωστο προγραμμα της προσφορας. Πριν λιγο ο ΗΡΩΝ μου εστειλε μνμ για τα 99,75€. Τι να κανω να τα πληρωσω τελος του μηνα; Αν θυμαμαι καλα γιατι το γραφει και ο λογαριασμος μου επανω δεξια εχω και εγγυση μεσα 70€. Να υποθεσω οτι σε λιγες ημερες θα βγαλουν καινουριο λογ/μο τελικο; 

Αν από τις 11/8 ως τις 10/9 ήσουν σε πρόγραμμα με έκπτωση συνέπειας που πιστώνεται στον επόμενο λογαριασμό, τότε πλήρωσε τον.
Αν ήσουν στο Simply Generous το οποίο έχει έκπτωση που πιστώνεται στον τρέχον λογαριασμό, τότε περίμενε μέχρι τις 29/11 μήπως βγει τελικός.

Κι εννοείται πως αν από τις 11/9 και μετέπειται είχες πρόγραμμα με έκπτωση συνέπειας που πίστωνεται στον επόμενο λογαριασμό (πχ Guarantee) τότε δε θα πάρεις έκπτωση συνέπειας για τη τελική κατανάλωση.

• Like 2

Να σου πω την αλήθεια από τον Αύγουστο που πήγα στη Ζενίθ και έκανα 2 αλλαγές προγραμμάτων από Day&Night -> Power 4all -> Power Home now, κανείς δε μου είπε δε γίνεται πάντως. Τη μία φορά την έκανα τηλεφωνικά την αλλαγή και την άλλη επειδή δεν μπορούσα να μιλήσω με το τμήμα πωλήσεων γιατί δε με παίρναν τηλέφωνο πήγα από το κατάστημα και σε 5 λεπτά είχα τελειώσει έχοντας και τη σύμβαση στα χέρια.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, αξίζει να μετακινήσω άμεσα την παροχή μου από Γ1 απλό στο Ηρον Home generous Guarantee ; Αν το μετανιώσω μετά από 2-3 μήνες απλά καλώ την δεη και φεύγω ή υπάρχει πέναλτι ; Στο τηλέφωνο μου είπαν φεύγεις ότι ώρα θέλεις χωρίς πρόβλημα, υπάρχει παγίδα; Να προχωρήσω άφοβα ή υπάρχει περίπτωση με τις αλλαγές από Δεκέμβρη και το ειδικό τιμολόγιο να κλαίμε ; 

Έχω κατανάλωση 2500 με 3000 τον μήνα.

Επεξ/σία από nikosaek2121

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, nikosaek2121 είπε

Παιδιά, αξίζει να μετακινήσω άμεσα την παροχή μου από Γ1 απλό στο Ηρον Home generous Guarantee ; Αν το μετανιώσω μετά από 2-3 μήνες απλά καλώ την δεη και φεύγω ή υπάρχει πέναλτι ; Στο τηλέφωνο μου είπαν φεύγεις ότι ώρα θέλεις χωρίς πρόβλημα

φεύγεις ότι ώρα θέλεις χωρίς πρόβλημα

Να προχωρήσω άφοβα

άφοβα

ή υπάρχει περίπτωση με τις αλλαγές από Δεκέμβρη και το ειδικό τιμολόγιο να κλαίμε ; 

νέο έτος
21 του μηνός θα βγουν οι τιμές Δεκέμβρη

Spoiler

Έχω κατανάλωση 2500 με 3000 τον μήνα.

αν είναι απο θερμοπομπούς τους πετάς , δες τα νήματα : κλιματιστικά , κόστος θέρμανσης edit και νυχτερινό τιμολόγιο αν και φαντάζομαι ήδη έχεις , λινκ στην καρφιτσωμένη ανάρτηση . Αν είναι αντλία θερμότητας κάνε ρύθμιση

συνέχεια για αυτά στα αντίστοιχα νήματα , όχι εδώ :)

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1

2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

πως μπορώ να δω εάν έχει αλλάξει πάροχο η παροχή μου ; 

στήλη σχόλια του excel , χαμηλά

επίσης αναφέρθηκαν  οι τρόποι στις προηγούμενες σελίδες

Για το Nrg pass που βγήκε τώρα τι γνώμη έχετε? Γενικά είναι αξιόπιστη εταιρεία, ή από τα 0,075 σε 2 μήνες θα είναι 0,20?! Σκέφτομαι να το δοκιμάσω αφού μπορώ να φύγω όποτε θέλω. Και μια που το είπα, αν τυπικά το πρόγραμμα που θα κάνω έχει σύμβαση 12 μηνών, θα μπορώ να φύγω χωρίς ρήτρα από 1/1/24 που γίνεται η αλλαγή? Γιατί αν δεν κάνω λάθος μέχρι 31/12 ισχύει η αλλαγή παρόχου χωρίς ρήτρα

2 λεπτά πριν, dimis52 είπε

Για το Nrg pass που βγήκε τώρα τι γνώμη έχετε? Γενικά είναι αξιόπιστη εταιρεία, ή από τα 0,075 σε 2 μήνες θα είναι 0,20?! Σκέφτομαι να το δοκιμάσω αφού μπορώ να φύγω όποτε θέλω. Και μια που το είπα, αν τυπικά το πρόγραμμα που θα κάνω έχει σύμβαση 12 μηνών, θα μπορώ να φύγω χωρίς ρήτρα από 1/1/24 που γίνεται η αλλαγή? Γιατί αν δεν κάνω λάθος μέχρι 31/12 ισχύει η αλλαγή παρόχου χωρίς ρήτρα

Εγώ στο ήρων guarantee home θα πήγαινα με e-contract για να πάρω τα 50 ευρώ έκπτωση στον πρώτο λογαριασμό. Για τον Δεκέμβρη δεν ξέρουμε ακόμα πόση θα είναι η τιμή της κιλοβατώρας. Στα υπόλοιπα που ρωτάς δεν γνωρίζω, ας απαντήσει κάποιος άλλος που μπορεί να ξέρει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, dimis52 είπε

ιατί αν δεν κάνω λάθος μέχρι 31/12 ισχύει η αλλαγή παρόχου χωρίς ρήτρα

λάθος , πριν το μηχανισμό ίσχυε (για κυμαινόμενα) και ισχύει γενικότερα  , τώρα με τις ανακοινώσεις που κάνουν μπερδεύουν τον κόσμο

Για το Nrg pass που βγήκε τώρα τι γνώμη έχετε? Γενικά είναι αξιόπιστη εταιρεία, ή από τα 0,075 σε 2 μήνες θα είναι 0,20?

έχουν αναφέρει οτι αργεί στην αίτηση , όσο για τιμες , άγνωστο , 20-21 του μηνός θα βγουν για Δεκ

, αν τυπικά το πρόγραμμα που θα κάνω έχει σύμβαση 12 μηνών

δεν είναι τυπικό , είναι υποχρεωτικό να έχεις σύμβαση , άλλο σύμβαση/συμβόλαιο και άλλο πράγμα η δέσμευση :)

Επεξ/σία από korakios

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...