Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, archimidis είπε

Πήγαινα και εγώ για το economy plus αλλά το έχασα το 50 +50. Έχω το παλιό ΔΕΗ Που λήγει μεθαύριο 17/11 και θέλω να φύγω από ΔΕΗ. Να κάνω κάτι τώρα ή μπορώ να περιμένω να ανακοινώσουν τις χρεώσεις Δεκεμβρίου οι εταιρείες και μετά να φύγω; θα χρεωθώ έτσι στο νέο πρόγραμμα που θα με βάλει η ΔΕΗ μόνο τις μέρες που θα κάτσω και ας είναι ακόμα και 3-4;

για ερωτήσεις ΔΕΗ στο άλλο νήμα (μάλιστα έχουν απαντηθεί εκεί)

κάνε σήμερα μπας και σου στείλουν την προσφορά σε πόντους , αν όχι δες Ηρών που έχει φθηνότερο και δίνει και εκεί 50€ , αν και επειδή ο Ηρών δίνει χρόνια το 50άρι , θα πήγαινα πρώτα ελπέ και μετά εκεί

4 ώρες πριν, prefuse είπε

Δεν διευκρινίζει αν πχ πρεπει να είμαστε συνδρομητες για 150 μέρες στην Ελπε για να μπει το δωρο απο Εθνική, γιατι μπορεί να το καθυστερουν μέχρι τότε..

θα δείξει , προσωπικά δεν περιμένω να μπει πριν το νέο έτος , απο 1/1/24 θα το ψάξω

δυστυχώς , κλασσικά θα παίζει η ίδια ερώτηση ανα μια/δυο σελίδες 😁

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 ώρες πριν, korakios είπε

δε νομίζω να είχαν θέμα να έστελνες και προηγούμενο λογαριασμό απο την ελπέ

Αυτον εστειλα στο e-contract και με πηραν τηλεφωνο και ζητησαν και βεβαιωση εκπροσωπησης!

4 ώρες πριν, korakios είπε

το μόνο που με προβληματίζει είναι οτι ήθελαν 3 φωτό μετρητή , δλδ εκτός απο ημέρας νύχτας και το σύνολο , ελπίζω να μην κάνουν καμιά χαζομάρα στις ενδείξεις

και εμενα αλλα ειναι πρωτη φορα αλλαζω με νυχτερινο ενεργοποιημενο και υπεθεσα οτι ειναι στανταρ.

2 λεπτά πριν, BrokenExe είπε

Αυτον εστειλα στο e-contract και με πηραν τηλεφωνο και ζητησαν και βεβαιωση εκπροσωπησης!

κάτσε έφαγα φλασιά , όταν είπες :

Στις 10/11/2023 στις 5:28 ΜΜ, BrokenExe είπε

Την έκανα στο chat ένα μεσημέρι και το επόμενο πρωί μου την έστειλαν με email, δεν νομίζω να σε καθυστερήσουν. 

εννοούσες οτι δε φαινόταν η παροχή σου στο myheron και μέσω chat στη στείλανε ?

1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Δεν πάει παράταση.

για πες για πες ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, korakios είπε

εννοούσες οτι δε φαινόταν η παροχή σου στο myheron και μέσω chat στη στείλανε ?

Λαθος διατυπωση δικη μου, επρεπε να ημουν πιο συγκεκριμενος σε τι αναφέρομαι.

Εννοουσα οτι εκανα την αιτηση για βεβαιωση εκπροσωπησης στο chat και το επομενο πρωι μου την εστειλαν.

Στο e-contract ανεβασα εκκαθαριστικο λογαριασμο elpedison και την επομενη μερα με πηραν τηλεφωνο και μου ζητησαν βεβαιωση εκπροσωπησης απο Ηρων και 3 φωτο μετρητη, ενδειξεις ημερας, νυχτας και συνολο.

Επεξ/σία από BrokenExe

1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Το περίεργο είναι ότι το ρολόι λήγει 22.30

είναι απο τα παλιά και θέλει λίγο παραπάνω κούρδισμα

13 λεπτά πριν, BrokenExe είπε

Λαθος διατυπωση δικη μου, επρεπε να ημουν πιο συγκεκριμενος σε τι αναφέρομαι.

Εννοουσα οτι εκανα την αιτηση για βεβαιωση εκπροσωπησης στο chat και το επομενο πρωι μου την εστειλαν.

ok, απλά να ξέρεις (για την επόμενη γύρα 😁) , οτι αν έχει ενημερωθεί το σύστημα του Ηρών απο το ΔΕΔΔΗΕ οτι ολοκληρώθηκε η μετάβαση , τότε απλά πατάς στο myheron αίτημα->βεβαίωση εκπροσώπησης και άμεσα κατεβαίνει το pdf

ήλπιζα οτι μέσω chat μπορούν να δώσουνε όταν είδα απο ΔΕΔΔΗΕ οτι πέρασα σε Ηρών  , αλλά μου ρίξανε άκυρο ,

άρα είναι ένα θέμα σε γρήγορες μετακινήσεις

• Thanks 1

Να κανω μια ερωτηση γενικης φυσεως, βλεπω πολλα ποστ εδω -αλλα και εξω- που αναμενουν γιγαντιαια αυξηση στα τιμολογια απο 1/1/24, και αναρωτιεμαι αν εχω χασει κατι. Την 1/1 θα εχουμε την αλλαγη στον τροπο υπολογισμου τιμολογιων και επιστροφη ρητρας αναπροσαρμογης, οκ. Αλλα γιατι καποιοι παιρνουν δεδομενο οτι θα εχουμε παλι εκτοξευση τιμων? Ετσι κι αλλιως η επιδοτηση ειναι ηδη μηνες αμελητεα, και η αλλαγη στον τροπο που θα βγαινουν τα τιμολογια, δεν συσχετιζεται απο μονη της με αυξηση τιμης. Εχω χασει κατι ή απλα το λεμε να το ξορκισουμε και επειδη ειναι ολες οι εταιριες λαμογια και η αισχροκερδεια βασιλευει?

• Like 1

Καλησπέρα,

Σε λογαριασμό που έρχεται με αρνητικο αριθμό (υπολογιστηκαν τα 50€ δωρο απο ελπε) τι κανουμε? Δεν πληρωνουμε τιποτα τωρα κ περιμενουμε την επομενη μετρηση στην οποια πρεπει να αφαιρεσουν αυτο το ποσο απ αυτο που θα ναι να πκηρωσουμε?

4 λεπτά πριν, petrox21 είπε

Να κανω μια ερωτηση γενικης φυσεως, βλεπω πολλα ποστ εδω -αλλα και εξω- που αναμενουν γιγαντιαια αυξηση στα τιμολογια απο 1/1/24, και αναρωτιεμαι αν εχω χασει κατι. Την 1/1 θα εχουμε την αλλαγη στον τροπο υπολογισμου τιμολογιων και επιστροφη ρητρας αναπροσαρμογης, οκ. Αλλα γιατι καποιοι παιρνουν δεδομενο οτι θα εχουμε παλι εκτοξευση τιμων? Ετσι κι αλλιως η επιδοτηση ειναι ηδη μηνες αμελητεα, και η αλλαγη στον τροπο που θα βγαινουν τα τιμολογια, δεν συσχετιζεται απο μονη της με αυξηση τιμης. Εχω χασει κατι ή απλα το λεμε να το ξορκισουμε και επειδη ειναι ολες οι εταιριες λαμογια και η αισχροκερδεια βασιλευει?

τη ρήτρα ήδη την έχεις με τις σημερινές τιμές, δεν έγινε ποτέ κατάργηση

Spoiler

απλά θα επανέλθει η τιμολόγηση βάσει του Χρηματιστηρίου Ενέργειας όπου η τιμή θα καθορίζεται απο την ακριβότερη μονάδα .Τώρα υπάρχει σταθερή τιμολόγηση απο ΑΠΕ (αν και πάλι γίνονται καλά παιχνίδια δηλώνοντας λιγότερες κιλοβατώρες απο ΑΠΕ και τις περνάνε στα θερμικά) και υποτιθέμενο πλαφόν στο όριο κέρδους

Αν δεν καταργηθεί το ΧΕ μην περιμένεις προκοπή . Επίσης απο τα τέσσερα ευρώ η κιλοβατώρα ,υποτίθεται οτι το όριο βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας θα πάει στα ενενήντα εννέα το ένα κιλοβάτ, θα δείξει πως θα το επωφεληθούν (βάζοντας πχ λιγνιτικά χωρίς λόγο να καίνε , όπως έχει γίνει , εκτοξεύοντας τις μέγιστες τιμές)  και τα "άρθρα" στο ίντερνετ θα γράφουν για "μηδενικό" κόστος ,τζάμπα η κιλοβατώρα κτλ απο τις ΑΠΕ ,όπως έχουν ήδη γράψει ....

Τέλος τα λεφτά αυτά του ΤΕΜ , υποτίθεται οτι θα κάλυπταν την ανάπτυξη των ΑΠΕ (δεν, με έλλειμμα κλείνει και μάντεψε ποιος θα τα πληρώσει)

oftopic , απλά ενημέρωση

Όσο για τις τιμές , θα δείξει πως θα ορίζονται απο 1η Δεκ για το νέο έτος . Αν παραμείνουν τα ίδια , πχ ένα πρόγραμμα που είναι "χωρίς ρήτρα😛" δλδ συντελεστής απωλειών (1,1371) επί σύνολο  Μεσοσταθμικής Τιμής Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα, θα έχει με τιμές χοντρικής Οκτ 0,145 περίπου συν Χ το έξτρα κέρδος που θα βγάλουν στο πρόγραμμα

Υποθέτω οτι αυτόν τον τύπο θα έχουν τα προγράμματα που θα δημοσιεύουν τιμές για τον τρέχων μήνα , τώρα αν ρίχνουν τις τιμές λόγω ανταγωνισμού , μένει να το δούμε σε πράξη .

1 λεπτό πριν, paranoid_android είπε

Καλησπέρα,

Σε λογαριασμό που έρχεται με αρνητικο αριθμό (υπολογιστηκαν τα 50€ δωρο απο ελπε) τι κανουμε?

τιποτα

• Like 1
  • Sad 1

2 hours ago, archimidis said:

Πήγαινα και εγώ για το economy plus αλλά το έχασα το 50 +50. Έχω το παλιό ΔΕΗ Που λήγει μεθαύριο 17/11 και θέλω να φύγω από ΔΕΗ. Να κάνω κάτι τώρα ή μπορώ να περιμένω να ανακοινώσουν τις χρεώσεις Δεκεμβρίου οι εταιρείες και μετά να φύγω; θα χρεωθώ έτσι στο νέο πρόγραμμα που θα με βάλει η ΔΕΗ μόνο τις μέρες που θα κάτσω και ας είναι ακόμα και 3-4;

Ναι .. Υπομονή μέχρι τις 20 του μήνα.. 

Θα χρεωθείς μέχρι τις 17 με το παλιό και μετά με το νέο όσες μέρες παραμεινεις

6 λεπτά πριν, Captain_AMeAKA είπε

για τους έξυπνους μετρητές τι γνώμη έχετε? και πως ακριβώς βάζουμε? δεν ξέρω αν υπάρχει topic για αυτό 

φαντάζομαι εννοείς μπριζάκια ή ράγας που μετράν κατανάλωση , έχουν wifi κτλ,

καλύτερα σε άλλο τόπικ (δεν έχω πετύχει κάποιο)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...