Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Η σύμβαση γράφει την προώθητικη ενέργεια για 50€ πόντοι go4more.

Ο υπάλληλος μου ζήτησε μόνο τα 4 τελευταία ψηφία της κάρτας. Στέκει αυτό?

ναι τα ζητάνε για να μπουν μελλοντικά οι πόντοι. έτσι ζητήσανε και σε μενα 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Η σύμβαση γράφει την προώθητικη ενέργεια για 50€ πόντοι go4more.

Ο υπάλληλος μου ζήτησε μόνο τα 4 τελευταία ψηφία της κάρτας. Στέκει αυτό?

Τα 4 τελευταία ψηφία της κάρτας σε συνδυασμό με τα στοιχεία του κατόχου του λογαριασμού τραπέζης (τα οποία τα έχουν αν είναι το ίδιο άτομο με τον κάτοχο της παροχής ρεύματος)  μπορούν να προσδιορίσουν σε ποιον λογαριασμό/κάρτα θα μπουν οι πόντοι.

• Like 1

Γνωρίζει μήπως κανείς πόσες μέρες χρειάζεται να μεσολαβήσουν για να ανοιχτεί καταγγελία για τον ΔΕΔΔΗΕ στο MYRAE από τη στιγμή που έχει αποσταλεί το αίτημα εκπροσώπησης από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας προς τον ΔΕΔΔΗΕ και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η εκπροσώπηση της παροχής από τον πάροχο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, σε οικία έχω τριφασικό ρεύμα και είμαι στην ΔΕΗ (Γ1Ν myHome Online). Μπορώ να κάνω αίτηση στην Elpedison ή στον Ήρων;

Επεξ/σία από Trustworthy

1 λεπτό πριν, HAthinaia είπε

Γνωρίζει μήπως κανείς πόσες μέρες χρειάζεται να μεσολαβήσουν για να ανοιχτεί καταγγελία για τον ΔΕΔΔΗΕ στο MYRAE από τη στιγμή που έχει αποσταλεί το αίτημα εκπροσώπησης από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας προς τον ΔΕΔΔΗΕ και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η εκπροσώπηση της παροχής από τον πάροχο;

Είσαι σίγουρος οτι πήγε η αίτηση στο ΔΕΔΔΗΕ ? εχεις ανοίξει αίτημα δλδ στην πλατφόρμα  του ΔΕΔΔΗΕ και πήρες γραπτή απάντηση ?

Αν δεν έχει στείλει ο πάροχος δυστυχώς προβλέπονται αρκετές μέρες, 15+3 

Αναφορά σε κείμενο

Άρθρο 42

Αλλαγή Προμηθευτή

1. Η αλλαγή Προμηθευτή επιτρέπεται μετά από προηγούμενη έγγραφη καταγγελία της Σύμβασης Προμήθειας. Η εν λόγω καταγγελία λαμβάνει χώρα είτε από τον ίδιο τον Πελάτη, είτε από το νέο Προμηθευτή κατόπιν σχετικής έγγραφης εξουσιοδότησης του Πελάτη. Η ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών που απορρέουν από τη Σύμβαση Προμήθειας δεν εμποδίζει την άσκηση του δικαιώματος αλλαγής Προμηθευτή.

2. Ο νέος Προμηθευτής υποχρεούται να υποβάλει Δήλωση Εκπροσώπησης του Μετρητή Φορτίου του Πελάτη στον αρμόδιο Διαχειριστή, κατά τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη σύναψη Σύμβασης Προμήθειας. Ειδικότερα στην περίπτωση σύναψης Σύμβασης Προμήθειας από απόσταση, ο Προμηθευτής προβαίνει στις παραπάνω ενέργειες αποκλειστικά μετά την παρέλευση άπρακτης της προθεσμίας υπαναχώρησης του Πελάτη και το αργότερο εντός τριών (3) ημερών. Σε κάθε περίπτωση, η καταγγελία της Σύμβασης με τον αρχικό Προμηθευτή προηγείται της υποβολής Δήλωσης Εκπροσώπησης Μετρητή Φορτίου.

και δεν έχω βρει κάτι που να αφορά χρονικό περιθώριο του διαχειριστή (ΔΕΔΔΗΕ)

4 λεπτά πριν, Trustworthy είπε

Σε οικία έχω τριφασικό ρεύμα και είμαι στην ΔΕΗ. Μπορώ να κάνω αίτηση στην Elpedison ή στον Ήρων;

ναι

• Like 1

Ευχαριστώ Κοράκιε!

Η χρέωση που αναφέρεις στο excel είναι η ίδια είτε είναι τριφασικό είτε μονοφασικό; 
Με την μεταφορά από ΔΕΗ σε Elpedison (για παράδειγμα) το τριφασικό παραμένει τριφασικο, δεν στο αλλάζουν σε μονοφασικό, σωστά;

Μόλις τώρα, Trustworthy είπε

Η χρέωση που αναφέρεις στο excel είναι η ίδια είτε είναι τριφασικό είτε μονοφασικό; 

ίδια

1 λεπτό πριν, Trustworthy είπε

Με την μεταφορά από ΔΕΗ σε Elpedison (για παράδειγμα) το τριφασικό παραμένει τριφασικο, δεν στο αλλάζουν σε μονοφασικό, σωστά;

σωστά

• Like 1

@korakios Είμαι σίγουρη ότι η αίτηση έχει υποβληθεί στον ΔΕΔΔΗΕ γιατί μπήκα στην εφαρμογή του ΗΡΩΝ, myHERON και το είδα, αλλά μου ήρθε και μήνυμα στο Viber την Πέμπτη 08/11/2023  που έγραφε ότι "Ο ΗΡΩΝ ΥΠΕΒΑΛΛΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Χ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΔΙΚΤΥΟΥ (ΔΕΔΔΗΕ). ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ." Ακόμα όμως δεν έχει αρχίσει η εκπροσώπηση της παροχής μου από τον ΗΡΩΝ... 

• Like 1

Μόλις τώρα, HAthinaia είπε

γιατί μπήκα στην εφαρμογή του ΗΡΩΝ, myHERON και το είδα,

καλά μην περιμένεις και πολλά εκεί , εγώ είχα μπει ήδη και έγραφε ότι να'ναι

αλλά μου ήρθε και μήνυμα στο Viber την Πέμπτη 08/11/2023  που έγραφε ότι "Ο ΗΡΩΝ ΥΠΕΒΑΛΛΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Χ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΔΙΚΤΥΟΥ (ΔΕΔΔΗΕ). ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ."

myrae

Ακόμα όμως δεν έχει αρχίσει η εκπροσώπηση της παροχής μου από τον ΗΡΩΝ... 

κάτσε , είδες πρώτα αν άλλαξε το τελευταίο ψηφίο στην πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ ? (δες στο excel οδηγίες κάτω χαμηλά στη στήλη σχόλια)

ένας 2ος τρόπος είναι να μπεις να δώσεις και καλά ένδειξη (μην το κάνεις) , λίγο πριν την ολοκλήρωση φαίνεται η τελευταία καταχώρηση καθώς και ο νέος αριθμός παροχής

• Like 1

1 hour ago, Georgebek2 said:

Τωρα που ξαναρθα ELPEDISON θα με περιμενει αραγε το προηγουμενο πιστωτικο μου; οεο

Πιστωτικά / χρεωστικά υπόλοιπα κουμπώνουν στο ΑΦΜ... οπότε λογικά ναι, θα εμφανιστεί το πιστωτικό στο 1ο λογαριασμό.

• Like 1
  • Thanks 1

4 λεπτά πριν, korakios είπε

καλά μην περιμένεις και πολλά εκεί , εγώ είχα μπει ήδη και έγραφε ότι να'ναι

myrae

κάτσε , είδες πρώτα αν άλλαξε το τελευταίο ψηφίο στην πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ ? (δες στο excel οδηγίες κάτω χαμηλά στη στήλη σχόλια)

ένας 2ος τρόπος είναι να μπεις να δώσεις και καλά ένδειξη (μην το κάνεις) , λίγο πριν την ολοκλήρωση φαίνεται η τελευταία καταχώρηση καθώς και ο νέος αριθμός παροχής

@korakios Όταν μπαίνω στην διαδικτυακή εφαρμογή για τις ΥΔΕ του ΔΕΔΔΗΕ, δεν εμφανίζεται καν το τελευταίο ψηφίο του αριθμού παροχής στον πάροχο που είμαι τώρα. Εμφανίζεται το ψηφίο του προηγούμενου παρόχου επειδή δυστυχώς έχει λήξει η ΥΔΕ μου και πρέπει να την ανανεώσω. Οπότε, από εκεί δεν μπορώ να το δω σίγουρα. 

Λέω να στείλω στο livechat του ΗΡΩΝ να ρωτήσω εκεί, αν και πιστεύω θα μου πουν ό,τι γράφει στο myHERON. 

Πιστεύεις ότι έχει νόημα να ανοίξω τώρα αίτημα στο myRAE εφόσον έχει υποβληθεί στον ΔΕΔΔΗΕ η αίτηση από τον ΗΡΩΝ ή να περιμένω; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, HAthinaia είπε

Εμφανίζεται το ψηφίο του προηγούμενου παρόχου

άρα δεν έχει γίνει αλλαγή , (η ΥΔΕ δεν έχει απολύτως καμία σχέση)

Λέω να στείλω στο livechat του ΗΡΩΝ να ρωτήσω εκεί, αν και πιστεύω θα μου πουν ό,τι γράφει στο myHERON. 

δεν έχουν ιδέα

Πιστεύεις ότι έχει νόημα να ανοίξω τώρα αίτημα στο myRAE εφόσον έχει υποβληθεί στον ΔΕΔΔΗΕ η αίτηση από τον ΗΡΩΝ ή να περιμένω; 

κάνε ερώτημα στην πλατφόρμα πρώτα , αίτημα επικοινωνίας / άλλο

https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html

καπάκια πάρε τηλ

Spoiler

(edit μην παιρνεις γιατί μπορεί να σε ενημερώσουν για ΥΔΕ)

και μεθαύριο myrae κατά πάροχου και διαχειριστή (ένα αίτημα) για να μην πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλον

Επεξ/σία από korakios

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...