Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ερώτηση είναι κάπως συνδυαστική αλλά εδώ κολλάει περισσότερο, οπότε μη μου πείτε να πάω στο νήμα της ΔΕΗ :P

Λήγει λοιπόν το θρυλικό MyHomeEnter και ψάχνομαι να δω τι θα κάνω. Και βλέπω ότι για τις τιμές Νοεμβρίου, οι τιμές της NRG πχ είναι 50% κάτω από το πιο φτηνό της ΔΕΗ. Υπάρχει κάποιο κόλπο που δεν βλέπω, εδώ; Τι παίζει; Οι τιμές στο Excel λαμβάνουν υπόψιν κάποιο bonus που δεν βλέπω ή κάτι τέτοιο; Δηλαδή για τον Νοέμβρη η NRG θα έχει 0,0750/kwh ΚΑΙ επιδότηση όταν ανακοινωθεί;

Η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθούσα τα δρώμενα τους τελευταίο καιρό γιατί είχα κλειδώσει το σταθερό. Αντιλαμβάνομαι ότι από 1/1/24 θα αλλάξουν όλα, αλλά πλέον μπορούμε να αλλάζουμε παρόχους σαν τα πουκάμισα, οπότε και ένας μήνας φτηνός κάτι είναι. Να περιμένω να λήξει το MyHomeEnter και μετά να κάνω αίτηση για νέο πάροχο ή λίγες μέρες πριν;

Α και, κάτι τελευταίο, με τις εγγυήσεις και συχνές αλλαγές παρόχων, τι παίζει; Λίγο που διάβασα απλά έρχεται πιστωτικός λογαριασμός στο τέλος και συμψηφίζεται και/ή κάνουν κατάθεση, σωστά;

Επεξ/σία από Marthenil
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

6 λεπτά πριν, Marthenil είπε

Η ερώτηση είναι κάπως συνδυαστική αλλά εδώ κολλάει περισσότερο, οπότε μη μου πείτε να πάω στο νήμα της ΔΕΗ :P

Λήγει λοιπόν το θρυλικό MyHomeEnter και ψάχνομαι να δω τι θα κάνω. Και βλέπω ότι για τις τιμές Νοεμβρίου, οι τιμές της NRG πχ είναι 50% κάτω από το πιο φτηνό της ΔΕΗ. Υπάρχει κάποιο κόλπο που δεν βλέπω, εδώ; Τι παίζει; Οι τιμές στο Excel λαμβάνουν υπόψιν κάποιο bonus που δεν βλέπω ή κάτι τέτοιο; Δηλαδή για τον Νοέμβρη η NRG θα έχει 0,0750/kwh ΚΑΙ επιδότηση όταν ανακοινωθεί;

Η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθούσα τα δρώμενα τους τελευταίο καιρό γιατί είχα κλειδώσει το σταθερό. Αντιλαμβάνομαι ότι από 1/1/24 θα αλλάξουν όλα, αλλά πλέον μπορούμε να αλλάζουμε παρόχους σαν τα πουκάμισα, οπότε και ένας μήνας φτηνός κάτι είναι. Να περιμένω να λήξει το MyHomeEnter και μετά να κάνω αίτηση για νέο πάροχο ή λίγες μέρες πριν;

Α και, κάτι τελευταίο, με τις εγγυήσεις και συχνές αλλαγές παρόχων, τι παίζει; Λίγο που διάβασα απλά έρχεται πιστωτικός λογαριασμός στο τέλος και συμψηφίζεται και/ή κάνουν κατάθεση, σωστά;

Περίμενε να ανακοινωθούν 21/11 οι τιμές Δεκεμβρίου, γενικά φθηνός είναι ο Ήρων στο generous guarantee home για Νοέμβριο με δώρο 50€ με ηλεκτρονική αίτηση.., να ξέρεις από την αίτηση μέχρι την αλλαγή θέλει χοντρικά μια εβδομάδα (5 εργάσιμες τουλ)

• Like 2
  • Thanks 2

17 λεπτά πριν, Marthenil είπε

Να περιμένω να λήξει το MyHomeEnter και μετά να κάνω αίτηση για νέο πάροχο ή λίγες μέρες πριν;

μέχρι αύριο η ελπέδισον δίνει έξτρα 50 σε πόντους Εθνικής (δλδ 50+50)

3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Είναι κάπου γραμμένο αυτό?

ναι , στο site και στα χαρτιά που θα σου στείλουν

3 ώρες πριν, insomniagfg είπε

Το αποτελεσμα λεει για ΥΔΕ, δεν βλεπω κατι αλλο

το αποτέλεσμα έχει τον αριθμό παροχής σου

• Thanks 2

14 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Περίμενε να ανακοινωθούν 21/11 οι τιμές Δεκεμβρίου, γενικά φθηνός είναι ο Ήρων στο generous guarantee home για Νοέμβριο με δώρο 50€ με ηλεκτρονική αίτηση.., να ξέρεις από την αίτηση μέχρι την αλλαγή θέλει χοντρικά μια εβδομάδα (5 εργάσιμες τουλ)

Ναι μάλλον θα περιμένω, αν και 29 λήγει η ΔΕΗ οπότε είναι τσίμα τσίμα. Φαντάζομαι ότι αν αργήσει η αλλαγή θα με βάλουν στο μεταβατικό που σε βάζουν και ότι αλλάζοντας πάροχο θα χρεωθώ ίσως για κάποιες μέρες με εκείνο μέχρι να ολοκληρωθεί η αλλαγή;

40 λεπτά πριν, Marthenil είπε

Ναι μάλλον θα περιμένω, αν και 29 λήγει η ΔΕΗ οπότε είναι τσίμα τσίμα. Φαντάζομαι ότι αν αργήσει η αλλαγή θα με βάλουν στο μεταβατικό που σε βάζουν και ότι αλλάζοντας πάροχο θα χρεωθώ ίσως για κάποιες μέρες με εκείνο μέχρι να ολοκληρωθεί η αλλαγή;

Ναι. Δεν τρέχει και τίποτα. Το κόλπο που δεν βλέπεις (σε απάντηση σε πιο πάνω ερώτημά σου) είναι ότι σχεδόν όλοι οι εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας, κάθε μήνα βγάζουν σαν "κράχτη" κάποιο καλό πρόγραμμα για να λένε ότι είναι οι πιο φτηνοί της αγοράς, το οποίο ακριβαίνουν στον αμέσως επόμενο, οπότε πρέπει να είσαι σε επαγρύπνηση είτε για να αλλάξεις πρόγραμμα στον ίδιο πάροχο τον επόμενο μήνα, είτε να κάνεις αίτηση σε άλλον. Ποντάρουν ότι λίγοι είναι αυτοί που παρακολουθούν μήνα-μήνα και κάθονται να αλλάξουν πάροχο, οι περισσότεροι νομίζουν ότι "έκλεισαν στο πιο φθηνό πρόγραμμα της αγοράς".

• Like 3
  • Thanks 1

5 λεπτά πριν, giannis22k είπε

Η elpedison τα 50€ που σου δινει τα ζηταει πισω σε πειπτωση αποχωρησης;

Άμα τα ζητήσει στο μέλλον πίστεψε με από τον @korakiosθα το μάθουμε πρώτοι 🤣🤣

4 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Άμα τα ζητήσει στο μέλλον πίστεψε με από τον @korakiosθα το μάθουμε πρώτοι 🤣🤣

εγώ θα κρυφτώ αν κάτσει στραβή 😂

Η αληθεια ειναι οτι δεν γραφει κατι στους ορους που εστειλαν για το 50€ Απλα με πηραν τηλ απο ηρων που ημουν να μου που γιατι εφυγα για να προτεινουν να παω στο guarantee προγραμμα και μου ειπαν οτι η elpedison ζηταρι πισω το 50€ αν φυγω

1 λεπτό πριν, giannis22k είπε

και μου ειπαν οτι η elpedison ζηταρι πισω το 50€ αν φυγω

α, πες το έτσι , έγκυρη πηγή απο υπάλληλο ανταγωνιστικής εταιρίας , αφού δε σου είπε οτι πληρώνει μπράβους για ξύλο , πάλι καλά 😁

• Thanks 1

3 λεπτά πριν, giannis22k είπε

Η αληθεια ειναι οτι δεν γραφει κατι στους ορους που εστειλαν για το 50€ Απλα με πηραν τηλ απο ηρων που ημουν να μου που γιατι εφυγα για να προτεινουν να παω στο guarantee προγραμμα και μου ειπαν οτι η elpedison ζηταρι πισω το 50€ αν φυγω

πες τους κι εσυ δε τρεχει τιποτα θα τα πληρωσει ο Κορακιος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, δεν παρακολουθώ το νήμα, από ότι έχω καταλάβει αυτή την στιγμή οι δύο πάροχοι που αξίζουν περισσότερο είναι Elpedison και Ηρων, έβγαλε και η ΔΕΗ ένα καινούργιο πρόγραμμα αξίζει ; πιον παροχο θα προτείνατε πιο συμφέρον που να έχει έκδοση 2μηνου λογαριασμού ; 

Επεξ/σία από nikosaek2121

Καλησπερα

Πηγα στο καταστημα Ελπεντισον Ηλιουπολης, περα απο το 50αρι και του ποντους, δεν ειχαν αλλα δωρα να προσφερουν. Αν καποιος πηγε κ εχει καποια αλλη πληροφορια, θα χαρω πολυ αν μπορει να μας ενημερωσει!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...